Cikk: Itt a 75 millió forintos őssejtburger

Melitta témája a 'Hírhozzászólások' fórumban , 2013 Május 15.

 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

 2. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Valószínűleg ez a jövő...
   
 3. Zoli_USA

  Zoli_USA Állandó Tag

  Én REMÉLEM, hogy ez lesz a jövő. Lássuk be, egyszerűen nem igaz az, hogy nem kell nekünk állati fehérje. Igaz, nem vagyunk kifejezetten ragadozók, ellenben MINDENEVŐK. Erre utal a fogazatunk, bélrendszerünk, minden. Ez azt jelenti, hogy hosszú ideig meg tudunk lenni állati fehérje nélkül. Tényleg nagyon hosszú ideig. De nem örökké... Emellett olyanná alakult ki az ízlésünk és ízlelésünk, hogy a húst egyszerűen FINOMNAK tartjuk. Mindezek miatt nem lehet elvárni az egész emberiségtől, hogy mindenki vegetariánus legyen. Na de tényleg nem szép dolog lemészárolni az állatokat, nem beszélve arról, hogy amíg élnek a levágásukig, addig is milyen iszonyatos körülmények közt élnek többnyire. Gondoljunk csak a szűk ólba bezárt disznóra ami a saját piszkában ücsörög, vagy a ketreces nagyüzemi csirketartásra, a libatömésre...

  Mindez elkerülhető a mesterséges fehérje előállításával. Ez a szememben egy újabb és igen jelentős lépcsőfok lenne az Emberiség civilizálódása felé.
   
 4. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Majd jönnek őrült zöldek az őssejtek jogaiért....
   
 5. budakati

  budakati Új tag

  Hát én lemondanék erről az élvezetről...
   
 6. makokriz

  makokriz Új tag

  ...és mennyi a kalória értéke? ennek a laboratóriumi húsnak?
   
 7. Viháncka

  Viháncka Állandó Tag

  Ez óriási hír! Ha valóban sikerül(ne) megvalósítani húsok "petri-csészékben" történő, tömeges és olcsó előállítását, ez forradalmasítaná a világ élelmezését, gazdaságát. A mesterségesen gyártott élelmiszerek mentesek a vegyszerektől és az élősködőktől, vagyis az emberek egészségesebben és tovább élnének. Ugyanakkor ez azt a veszélyt is rejtené, hogy a már lassan túlnépesedő földön robbanás-szerűen megnőne a lakosság száma, hiszen pillanatnyilag tömegek pusztulnak el a táplálkozási hiány és fertőző élelmiszerek miatt. Jelentős, pozitív változások történnének a föld környezeti hatásaiban, ugyanakkor tönkremennének az állattartó nagygazdaságok, és velük együtt az őket kiszolgáló, takarmányt termelő gazdaságok is, vagyis emberek/családok maradnának munka és jövedelem nélkül, telkek, farmok, berendezések válnának fölöslegessé, ill. értéktelenné. Hatással lenne a bűnözésre... Érdekes a cikk, érdekes a téma, gondolatébresztő.
   
 8. Anyusz

  Anyusz Állandó Tag

  a 3D-s nyomtatóval előállított pizzáról olvastatok?
   
 9. Anyusz

  Anyusz Állandó Tag

  ott porított fehérjéből "nyomtat" egy réteget a printer
   
 10. Anyusz

  Anyusz Állandó Tag

  én inkább maradnék a sonkánál, ha lehet
   

Megosztás