"Citromsármány művelet" - döbbenetes kormányzati dokumentum a Brexitről

Rendkívül súlyos fennakadásokra számít a brit kormány egy lapértesülés szerint abban az esetben, ha október 31-én megállapodás nélkül szűnik meg a brit európai uniós tagság.

73000.jpg

Boris Johnson brit miniszterelnök

A The Sunday Times című konzervatív vasárnapi lap birtokába került friss kormányzati dokumentumokból kiderült, hogy a lakosság és a vállalkozások csak kis mértékben vannak felkészülve a rendezetlen Brexitre. Az emberek "belefáradtak" az évek óta tartó Brexit-folyamatba, és ez hátráltatja a kilépés eredetileg tervezett március végi időpontja óta amúgy is egy helyben toporgó felkészülést az előre nem látott eseményekre.

Egy magas rangú kormányzati forrás a lapnak azt mondta,

a "Citromsármány művelet" kódnévvel összeállított jelentés nem riogatás, hanem reális megítélése annak, hogy a lakosság mire számíthat a megállapodás nélküli kilépés esetén.
A kormány először is a fizikai határellenőrzés visszaállítására számít az Ír Köztársaság és az Egyesült Királysághoz tartozó Észak-Írország között, mert az ennek elkerülését célzó jelenlegi tervek "tarthatatlannak" bizonyulnak majd. Mindez tüntetésekhez és utak elzárásához fog vezetni a várakozások szerint.

A vámellenőrzések bevezetése miatt hónapos késések alakulhatnak ki, ezek hatással lehetnek az üzemanyag-ellátásra, fennakadásokhoz vezethetnek London és Anglia délkeleti részén. A benzin importjára vonatkozó tarifák miatt "elkerülhetetlen" lesz két olajfinomító bezárása, ami kétezer munkahely megszűnésével és sztrájkakciókkal is járna az ellátásban várható zavarok mellett - olvasható a lapban.

A jelentés szerint félő, hogy a Csatornán átkelő tehergépjárművek 85 százaléka nem lenne felkészülve a vámellenőrzésre a francia oldalon, és emiatt akár két és fél napos késésekre számíthatnak.

A megállapodás nélküli Brexit után a kikötőkben is komoly zavarok alakulnának ki, amelyek akár csak három hónap után enyhülnének, de a forgalom akkor is csak a jelenleginek az 50-70 százalékára állna vissza.
Az utasforgalomban késésekre kellene számítani a repülőtereken, pályaudvarokon és Doverben.

A gyógyszerellátásban is fennállna a súlyos késedelmek veszélye, mivel az Egyesült Királyságban forgalmazott gyógyszerek háromnegyede a Csatornán át érkezik a szigetországba. Az élelmiszerellátásban csökkenne a friss élelmiszerek aránya, emelkednének az árak - írja a The Sunday Times.

A jelentés szerint incidensek lehetőségére kellene számítani az Egyesült Királyság és az Európai Gazdasági Térség halászhajói között, valamint arra, hogy több mint kétszáz hajó jelenhet meg "illegálisan" a brit vizeken "a Brexit napján". A felsoroltak pedig országszerte tüntetésekhez vezethetnek, ami megkövetelheti a rendőrség jelentős mértékű megerősítését - írja az újság.

A Boris Johnson miniszterelnök vezette konzervatív kormány határozott álláspontja, hogy az Egyesült Királyság október 31-én mindenképp kilép az EU-ból, akár sikerül újratárgyalni az ír-északír határellenőrzés visszaállításának elkerülését célzó tartalékmegoldás (backstop) miatt brit részről elutasított megállapodást, akár nem.

A lap ismertetett értesülésekre reagálva Kwasi Kwarteng energiaügyi államtitkár pánikkeltésről beszélt.
"Fel kell készülnünk a megállapodás nélküli kilépésre" - mondta a BBC és a SkyNews hírtelevízióknak az élelmiszer-, üzemanyag- és gyógyszerhiány esetleges veszélyeivel kapcsolatban. Meggyőződése szerint az ország készen áll majd a rendezetlen Brexitre október 31-én.

A jelentést több oldalon, részletesen ismertetve a lap arról is ír, hogy Boris Johnson a jövő hét végén tartandó G7-csúcstalálkozó előtt ellátogat Angela Merkel német kancellárhoz és Emmanuel Macron francia elnökhöz is. Ezzel kapcsolatban a brit kormányfő hivatala vasárnapra virradóra közölte, nem lehet áttörésre számítani a Brexit ügyében. Az Európai Unió többször is közölte, nem tárgyalja újra a Theresa May által elért kilépési megállapodást.

A brit törvényhozás alsóházában többségben vannak a rendezetlen kiválást ellenző képviselők, és a parlament legfőbb ellenzéki erejét alkotó Munkáspárt vezetője a héten kilátásba helyezte, hogy a szeptember elején véget érő törvényhozási szünet után bizalmatlansági indítványt nyújt be a miniszterelnök ellen, ha úgy látja, megvan az ennek elfogadásához szükséges többség. Jeremy Corbyn átmeneti időre szóló egységkormány felállítására tett javaslatot a Labour vezetésével. A kormány kérné a Brexit időpontjának újbóli elhalasztását, új választásokat írna ki, amelyben a Munkáspárt egy második Brexit-népszavazás kiírásáért szállna síkra. A baloldali politikus javaslata vegyes fogadtatásra talált, nem utolsósorban azért, mert az ellenzék soraiból többen nem tudnák őt elfogadni kormányfőként.

MTI
 
Nem mindannyian hanem főleg a Boris
Nem elmenekült már legelőször is.
Ő a legnagyobb bajkeverő Angliában
Most se tud mit csinálni.
Már akkor megítélte őket a népszáj videóban:
 
Utoljára módosítva:
A britek a világ 5. legnagyobb gazdasága, már tárgyalják a szabadkereskedelmi megállapodást az USA -val, brit -kanadai kereskedelmi egyezményt ... nem eszik olyan forrón a kását, nem az újságok kamu hírei számítanak.
 
Utoljára módosítva:
A britek a világ 5. legnagyobb gazdasága, már tárgyalják a szabadkereskedelmi megállapodást az USA -val, brit -kanadai kereskedelmi egyezményt ... nem eszik olyan fforrón a kását, nem az újságok kamu hírei számítanak.
Te se edd lesz ott még baj mint mindenütt az USA-val
Egyoldalúan ez sem megy.
Majd Trump után esetleg
Ebben az amerikai elnök ugyanis leszögezte, hogy bármilyen egyezmény Kanadával csakis Washington feltételei alapján jöhet létre.
 
Utoljára módosítva:
A britek a világ 5. legnagyobb gazdasága nem az újságok kamu hírei számítanak.
Nem bizony nem csak épp megnéztem:
A brit gazdaság már nem az ötödik legnagyobb a világon

Bizony állandó változás van az alábbihoz képest:
gdp.jpg

a brit pénzügyminisztérium az IMF legutóbbi előrejelzésére alapozza. Ez pedig azt mutatja, hogy Franciaország, hacsak egy hajszállal is, de megelőzte a briteket. A francia gazdaság előnye pedig jövőre tovább növekedhet

A lecsúszás pedig jól tükrözi a brit gazdaság lassulását, amióta a britek az EU-ból való kilépés mellett szavaztak. Legutóbb a brit költségvetési tanács rontotta a gazdasági növekedésre vonatkozó várakozását: idén a korábbi 2% helyett 1,5%-os növekedés

A jelenlegi előrejelzések szerint a brit gazdaság tovább csúszhat lefelé a rangsorban, India ugyanis a brit és a francia gazdaságot is lekörözheti 2019-ben.
 
Utoljára módosítva:
KIna fejlodo gazdasaga van az biztos. De az osszehasonlitas sokszor nem igazan jo mert fals kepet ad.
MIkor a tozsde melyrepulesbe van zokszo nelkul 24 oras aramszunet van veletenul.
Mikor az adatokat nem lehet leellenorizni......a masik huzo ero hogy varosokat epitenek gomba mod az huzza a gazdasagot.
Usa Anglia Canada Nemetorszag itt stabil fejlodes van es gazdasagi novekedes olyan meretu beruhazasokra nincs szukseg mert mar megvannak mint amit KIna most rohamleptekbe csinal.
Az 1 milliard lakossag es akar 300millioval szembe allitani nem lehet.
Kina India sokaig fog meg szerepelni a vezeto gazdasagi mutatokba.
 
A jelenlegi előrejelzések szerint a brit gazdaság tovább csúszhat lefelé a rangsorban, India ugyanis a brit és a francia gazdaságot is lekörözheti 2019-ben.

Ugyanilyen borulátóak voltak már a népszavazás után is ... a hírek arról szóltak, hogy a nagy cégek menekülnek Londondonból, itt a világváge. Mindenesetre Theresa May kormányában külügyminiszter volt, de lemondott a szerencsétlenkedő kormányzati Brexit-stratégia miatt. Most megválasztották miniszterelnöknek, ez azért szerintem jól jellemzi a hangulatot.
 
Ugyanilyen borulátóak voltak már a népszavazás után is
Biztos kihagytál olvasásban mert a franciák ha hajszállal is de leszorították Angliát az 5. helyről.
Most neked mi fontosabb?
Hogy az angolok nem maradnak EU és máris beelőzték a franciák?
Vagy az hogy Az hogy a Brexitnek örülj?
azzal hogy "borúlátók voltak már akkor is"
Nem intézhetsz el gazdasági képességet.Még ha EU ellenes vagy is
Mint Melitta meglátta a táblázatban az USA mögött loholni Kínát
Egyből el kezdte mondani a fals összehasonlítást és a véletlenül beszédet, holott nem is tettünk összehasonlítást.
Bár most teszem annyira el voltam képedve a napokban a Kínai gazdaságtól épp akartam mondani bizony nem mondhatja a szokásost: Az USA köszöni szépen jól van.
Mert Kína az van jól és nem csak gazdaságban hanem informatikában és hadseregben is és pénzügyekben.
És ez is érdekes:
Kína nem akar tovább a világ gyártóbázisa lenni, elindult a tudásalapú versenyzés irányába, miközben az Amerikai Egyesült Államok is első akar lenni ezen a területen
És mi lesz a köszöni jól van-l ha igaz:
Megnőtt a közgazdászok száma, akik szerint recesszióba süllyed az amerikai gazdaság 2021-ben.
(NABE)
 
Utoljára módosítva:
Mert Kína az van jól és nem csak gazdaságban hanem informatikában és hadseregben is és pénzügyekben.
És ez is érdekes:
Kína nem akar tovább a világ gyártóbázisa lenni, elindult a tudásalapú versenyzés irányába, miközben az Amerikai Egyesült Államok is első akar lenni ezen a területen

A téma a Brexit, meg hogyan ijjetsztgetik a briteket, hogy micsoda éhinség, gyógyszerhiány lesz ha megszabadulnak az EU béklyótól.
Természetesen az USA nagyrészt Kínának van eladósodva, nem fordítva. A katonai erejét tekintve, Kína legnagyobb konkurense a térségben már nem is Amerika, hanem Oroszország ... de azokkal meg együtt gyakorlatozgatnak.
 
A téma a Brexit, meg hogyan ijjetsztgetik a briteket, hogy micsoda éhinség, gyógyszerhiány lesz ha megszabadulnak az EU béklyótól.
Mindezt Boris-nak köszönhetik ebben is benne van az ijesztgetésben
Pontosabban nem ijesztgetés ez hanem egy lehetséges valóság
Ami rosszabbra készít mint aminél jöhet jobb
de mindenképpen marhaság volt a Boristól
Ez is politikai kalandor nem több.
Az volt a fellázítás amikor elkeztdte
Most meg miniszterelnökként megissza a levét Anglia.
Mert jobb nem lesz
Trump is bajban lesz.
Nem fog bejönni pont Trump diktátorúsága miatt sem a Kanadai sem a Brit egyezmény
Ebben az amerikai elnök ugyanis leszögezte, hogy bármilyen egyezmény Kanadával csakis Washington feltételei alapján jöhet létre.
Közben Trump nyakán ott lohol Kína
 
Mindezt Boris-nak köszönhetik ebben is benne van az ijesztgetésben
Pontosabban nem ijesztgetés ez hanem egy lehetséges valóság
Ami rosszabbra készít mint aminél jöhet jobb
de mindenképpen marhaság volt a Boristól
Ez is politikai kalandor nem több.

Boris Johnson kilépett a kormányból, lemondott és hangoztatta, hogy miért. Meghurcolták, bíróság elé akarták állítani a népszavazás kampányában tett kijelentései miatt.
Ezek után rá egy évre megválasztják miniszterelnöknek, ez azért csak jelent valamit, csak bizonyítja, hogy mi a valóság, hogy elégedetlen a nép.
 
Mindezt Boris-nak köszönhetik ebben is benne van az ijesztgetésben
Pontosabban nem ijesztgetés ez hanem egy lehetséges valóság
Ami rosszabbra készít mint aminél jöhet jobb
de mindenképpen marhaság volt a Boristól
Ez is politikai kalandor nem több.
Az volt a fellázítás amikor elkeztdte
Most meg miniszterelnökként megissza a levét Anglia.
Mert jobb nem lesz
Trump is bajban lesz.
Nem fog bejönni pont Trump diktátorúsága miatt sem a Kanadai sem a Brit egyezmény

Közben Trump nyakán ott lohol Kína

Mondjuk a per Borisozás már önmagában is helyén kezeli a hozzászólást...
De nem tetszett elfelejtkezni egy David Cameron nevű miniszterelnökről?... aki ugyebár a saját föztjével égette meg a száját, sőt bele is bukott?.. mert, hogy lemondott az cöcöcö...
Ja és Kína nem anyakán lohol Trumpnak, hanem a nyakánál fogva rángatja...
 
Boris Johnson kilépett a kormányból, lemondott és hangoztatta, hogy miért. Meghurcolták, bíróság elé akarták állítani a népszavazás kampányában tett kijelentései miatt.
Ezek után rá egy évre megválasztják miniszterelnöknek, ez azért csak jelent valamit, csak bizonyítja, hogy mi a valóság, hogy elégedetlen a nép.

Tulajdonképpen igazad van az elégedetlenséggel kapcsolatban , vagy mégsem egészen... mert a britek a mentalitásuk áldozatai... Van ugye a "Nagy"-Britannia és a "the rest of the World"... S elhitték Cameronnak, hogy ez a 21. században is működik, ahogy évszázadok óta... Azóta is a nemzeti büszkeségük foglyai...
 
Utoljára módosítva:
Mondjuk a per Borisozás már önmagában is helyén kezeli a hozzászólást...
Kell a látható bűnbak és az a legnyilvánvalóbb ki kezdte el a kilépés melletti kampányolást.
Azt kisebb bűnnek tartom hogy kormányát megerősíteni akarás miatt népszavazást kezdeményezzen.
Nem bűn, hanem hiba.Mint írod, elszámította magát Cameron.
Kormány erősítést akart?
A Boris és Nigel Farge szememben a nagyobb országrontók.
A szavazási propaganda ijesztgető(érzelmi) hazugságai miatt
Mindkét félre ráragadt a hazudozás nép félrevezetés.
Mégis a Borisz volt a többet és gátlástalanabbul hazudó.
És hogy utána felelősséget sehol nem akar vállalni menekül az még rosszabbá teszi.
Abban biztos teljesen igazad van:
mert a britek a mentalitásuk áldozatai... Van ugye a "Nagy"-Britannia és a "the rest of the World"... S elhitték Cameronnak, hogy ez a 21. században is működik, ahogy évszázadok óta... Azóta is a nemzeti büszkeségük foglyai...
Sose mondtam hogy Cameron nem hibás.
De az idézetben lévő rész nem kísértetiesen hasonlít a magyar, múlt dicsőségén révedésre?
A következő idézet nem sokat jelent:
Ezek után rá egy évre megválasztják miniszterelnöknek, ez azért csak jelent valamit, csak bizonyítja, hogy mi a valóság, hogy elégedetlen a nép.
Elégedetlen volt már az EU val is
De nem bizonyítja hogy ez valóság lenne
Épp ez az érzelmi politizálás buktatója
Amire az kilépés pártiak építettek
A wiki összefoglalója nagyon mutatja:
Az európai ügyekben amúgy nagyrészt érdektelen és tájékozatlan brit közvéleményt elsősorban érzelmileg igyekeztek megdolgozni a kampánygépezetek: egyik oldalon a félelem, a másik oldalon a düh lett a fő motiváló erő
És egyáltalán nem izgat hogy én megtaláltam a bűnbakot az egészért és ez nem helyes.
Leegyszerűsítettem hogy láthatóvá váljék a baj okozója.
Az egyszerűsítés hibája, kiesik a valóság egy része.Olyan mint egy közmondás.
pl ki szelet vet vihart arat és a "Boriszék" szelet vetettek vihar lett belőle.
Most kapkodnak és döntésképtelenek.
És hol van most Nigel Paul Farage?
Létezik-e még a Brexit párt?
Az egész UKIP testesíti meg azt amit írtál #15
És miként vesz részt a Brexit párt az ország szervezett működtetésében most hogy megvalósul a Brexit?
Nem tudnak semmi mást mint működőt lebontani
Hú de utálom a működőt lebontókat.
Kimerül tevékenységük az EU-ban felvett képviselői pénzekben?
És odahaza mi lesz?
Lényegében ez se más mint ami Cameron idejében történt
Hamis illúzió

mert a britek a mentalitásuk áldozatai... Van ugye a "Nagy"-Britannia és a "the rest of the World"... S elhitték Cameronnak, hogy ez a 21. században is működik, ahogy évszázadok óta... Azóta is a nemzeti büszkeségük foglyai...
Most pedig Nigel Farage-nak hiszik el?

Midőn a britt föld, égi szóra,
A tenger mélyiből kikelt,
Ez volt a hitlevélbe’ róla,
Mit angyal-kórus énekelt:
Légy úr, Britannia, bárhol zúg a hab!
Brittből nem lesz soha rab!

Sok nép, mely mint te, nincs megáldva,
Majd kényur-láncokat cipel:
Te nagy, szabad léssz, s a világba’
Mindenki fél és irigyel.
Légy úr, Britannia, bárhol zúg a hab!
Brittből nem lesz soha rab!
 
Utoljára módosítva:
Ezek után rá egy évre megválasztják miniszterelnöknek, ez azért csak jelent valamit, csak bizonyítja, hogy mi a valóság, hogy elégedetlen a nép.
Az égvilágon semmit se jelent Angliában sem a nép érzelmi billegése.
Épp Boris volt az egyik aki az érzelmeire játszott nem az eszükre.
Egy népet igen könnyűnek látszik megvezetni
Vinni a tényleges munkát az nehezebb
Ezekből kifarol a Boris
Mivel lesz Ő jobb alkusz mint Theresa May
Nem tud jobban kijönni mit May próbálta.
Sehogy se tud: csupán megállapodás nélkül, az pedig nem politikusi munka.
A kilépéspártiak sem gondolták át: hogy a Brexit jóval bonyolultabb, mint ahogy azt a közvélemény a Brexit-népszavazás előtt elképzelte.
 
A britek a világ 5. legnagyobb gazdasága, már tárgyalják a szabadkereskedelmi megállapodást az USA -val, brit -kanadai kereskedelmi egyezményt ... nem eszik olyan forrón a kását, nem az újságok kamu hírei számítanak.

Az jo ha már tárgyalnak.
Boris terve szerint mar fél éve, hogy kint kéne, hogy legyenek az EU-bol
Ehhez volt a Brexit-akaróknak 3 éve, de egyetlen egy szót sem vesztegettek a megoldás lötet álló problémákra.

Hogy csak egy problémát említsek.
Azelőtt a beszállító cégek hatalmas lágerekben tárolták a gyártmányaikat.
Hogy egy mindenki által érthető példát hozzak, vegyük a könyvnyomtatás.
-
Pl. Korábban a nyomdák több tiz-ezer példányban nyomtattak egy könyvből amit lágerekben tároltak.
A hatalmas lágerekben állandó hőmérsékletet és páratartalmat kellett biztosítani, helyet, hogy hozzáférjenek.
Ha valaki rendelt egy könyvet akkor azt levették a polcról és elszállították a megrendelőhöz.

Ma egy nyomtató, egy orjás papír hengerről jövő papírra a leg különbözőbb könyveket nyomtatja egyidöben.
Ma igy van ez repülőgép-részek vagy autók sorozatgyártásával is.
Sorozatgyártás ma nem azt jelenti, hogy ugyan azt produkálnak, napokig, hónapokig, éveken át.
Magyarországon is a futószalagon individuálisan megrendelt AUDI-k készülnek egy időben
A megrendelés, gyártás, kiszállítás (pl. egy könyvnél) néha nem több mind egy nap.

Ma a gyártók, beszállitók, nem lágerbe hanem konténerbe, teherautóba teszik az árut.
Az árú útnak indul néha előbb mind a megrendelés megérkezne, a tárolás az autobahnon történik.
Látott már valaki Autobahnt nagy cégek elött? 20-30 km-es dugó, vagy állo teherato sor.

Most képzeljük el, hogy mi fog történni ha minden autót, legalább egy órára wegkell állitani?
Senkinek sincs annyi személyzete, a feltorlodo dugoról nem is beszélek.

Van fogalmad arról menyi autobahn-rastplatz kell ehhez?
Van fogalmad arról, hogy a hűtő kocsik csak menet közben hütenek vagy mennyi plusz kiadás jelent az?
Van fogalmad mit jelent ha egy áru nem érkezik meg időben és gyárak állnak?

A brexit-pártiaknak kellett volna egy diszkussziót folytatni erről?
A Huxit-pártiak kaphatnak egy kis ízelítőt abból milyen előnyöket jelent az ország számára az EU.

Orbán Magyarországot egy "Singapur-nak" szeretné.
A kérdés, csak az, hogy hívják a háttérhatalmat?
 
Már elnézést de megint nem gondoltatok végig valamit...
A kereskedelem az kétoldalú, vagy több oldalú valami... Természetes az EU tárgyalói a megállapodás ilyen formájával egyszerűen a bennmaradásra akarták kényszeríteni a briteket... De az Ernő barátom által felsoroltak igazak lesznek az EU-ból a szigetországba szállítókra is, s Ők lesznek majd a leghangosabbak akik a megállapodás azonnali felülvizsgálatát követelik.. Az EU-nak nem csak a netto befizetés elmaradása, de az is fájni fog, hogy a határellenőrzés, s ezért bizony a torlódás is az EU országokban lesz novembertől.... S bizony ha a térképre nézünk akkor az EU a piacnak nem a legnagyobb szelete, s azolon a piacokon a britek mintha régebb óta ott lennének...
 
A Huxit-pártiak kaphatnak egy kis ízelítőt abból milyen előnyöket jelent az ország számára az EU.

Orbán Magyarországot egy "Singapur-nak" szeretné.
A kérdés, csak az, hogy hívják a háttérhatalmat?
Ha egy ország lakóinak mindenféle felmérés szerint több mint 80 %-a Unio párti akkor az csak politikai maszlag, ha Huxit-ról beszélünk...
A háttérhatalmat pedig úgy hívják, hogy Németország.... Mert felesleges szépíteni a magyar gazdaság két meghatározó pillére az unios támogatás és a német ipari befektetők....
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Amanda33 wrote on Fidji's profile.
Dr Bernard Spock könyvei engem is érdekelnének, ha még megvannak
Marcipanos wrote on caviking's profile.
Szia, évekkel ezelőtt a Játsszunk beszédet könyvet feltetted. Tudom, sokan kerestek ez ügyben. Tudnál segíteni, szükségem lenne rá!
Köszönöm!
get to the top 3 test új verzióját keresem. Nagyon köszönöm, ha tudtok segíteni.
Fehér József wrote on janikaaa24's profile.
Midi Sies letőlteni mert törölni fogják .

Statisztikák

Témák
36,984
Üzenet
4,512,753
Tagok
597,497
Legújabb tagunk
Dancs Hajnalka
Oldal tetejére