"Citromsármány művelet" - döbbenetes kormányzati dokumentum a Brexitről

Rendkívül súlyos fennakadásokra számít a brit kormány egy lapértesülés szerint abban az esetben, ha október 31-én megállapodás nélkül szűnik meg a brit európai uniós tagság.

73000.jpg

Boris Johnson brit miniszterelnök

A The Sunday Times című konzervatív vasárnapi lap birtokába került friss kormányzati dokumentumokból kiderült, hogy a lakosság és a vállalkozások csak kis mértékben vannak felkészülve a rendezetlen Brexitre. Az emberek "belefáradtak" az évek óta tartó Brexit-folyamatba, és ez hátráltatja a kilépés eredetileg tervezett március végi időpontja óta amúgy is egy helyben toporgó felkészülést az előre nem látott eseményekre.

Egy magas rangú kormányzati forrás a lapnak azt mondta,

a "Citromsármány művelet" kódnévvel összeállított jelentés nem riogatás, hanem reális megítélése annak, hogy a lakosság mire számíthat a megállapodás nélküli kilépés esetén.
A kormány először is a fizikai határellenőrzés visszaállítására számít az Ír Köztársaság és az Egyesült Királysághoz tartozó Észak-Írország között, mert az ennek elkerülését célzó jelenlegi tervek "tarthatatlannak" bizonyulnak majd. Mindez tüntetésekhez és utak elzárásához fog vezetni a várakozások szerint.

A vámellenőrzések bevezetése miatt hónapos késések alakulhatnak ki, ezek hatással lehetnek az üzemanyag-ellátásra, fennakadásokhoz vezethetnek London és Anglia délkeleti részén. A benzin importjára vonatkozó tarifák miatt "elkerülhetetlen" lesz két olajfinomító bezárása, ami kétezer munkahely megszűnésével és sztrájkakciókkal is járna az ellátásban várható zavarok mellett - olvasható a lapban.

A jelentés szerint félő, hogy a Csatornán átkelő tehergépjárművek 85 százaléka nem lenne felkészülve a vámellenőrzésre a francia oldalon, és emiatt akár két és fél napos késésekre számíthatnak.

A megállapodás nélküli Brexit után a kikötőkben is komoly zavarok alakulnának ki, amelyek akár csak három hónap után enyhülnének, de a forgalom akkor is csak a jelenleginek az 50-70 százalékára állna vissza.
Az utasforgalomban késésekre kellene számítani a repülőtereken, pályaudvarokon és Doverben.

A gyógyszerellátásban is fennállna a súlyos késedelmek veszélye, mivel az Egyesült Királyságban forgalmazott gyógyszerek háromnegyede a Csatornán át érkezik a szigetországba. Az élelmiszerellátásban csökkenne a friss élelmiszerek aránya, emelkednének az árak - írja a The Sunday Times.

A jelentés szerint incidensek lehetőségére kellene számítani az Egyesült Királyság és az Európai Gazdasági Térség halászhajói között, valamint arra, hogy több mint kétszáz hajó jelenhet meg "illegálisan" a brit vizeken "a Brexit napján". A felsoroltak pedig országszerte tüntetésekhez vezethetnek, ami megkövetelheti a rendőrség jelentős mértékű megerősítését - írja az újság.

A Boris Johnson miniszterelnök vezette konzervatív kormány határozott álláspontja, hogy az Egyesült Királyság október 31-én mindenképp kilép az EU-ból, akár sikerül újratárgyalni az ír-északír határellenőrzés visszaállításának elkerülését célzó tartalékmegoldás (backstop) miatt brit részről elutasított megállapodást, akár nem.

A lap ismertetett értesülésekre reagálva Kwasi Kwarteng energiaügyi államtitkár pánikkeltésről beszélt.
"Fel kell készülnünk a megállapodás nélküli kilépésre" - mondta a BBC és a SkyNews hírtelevízióknak az élelmiszer-, üzemanyag- és gyógyszerhiány esetleges veszélyeivel kapcsolatban. Meggyőződése szerint az ország készen áll majd a rendezetlen Brexitre október 31-én.

A jelentést több oldalon, részletesen ismertetve a lap arról is ír, hogy Boris Johnson a jövő hét végén tartandó G7-csúcstalálkozó előtt ellátogat Angela Merkel német kancellárhoz és Emmanuel Macron francia elnökhöz is. Ezzel kapcsolatban a brit kormányfő hivatala vasárnapra virradóra közölte, nem lehet áttörésre számítani a Brexit ügyében. Az Európai Unió többször is közölte, nem tárgyalja újra a Theresa May által elért kilépési megállapodást.

A brit törvényhozás alsóházában többségben vannak a rendezetlen kiválást ellenző képviselők, és a parlament legfőbb ellenzéki erejét alkotó Munkáspárt vezetője a héten kilátásba helyezte, hogy a szeptember elején véget érő törvényhozási szünet után bizalmatlansági indítványt nyújt be a miniszterelnök ellen, ha úgy látja, megvan az ennek elfogadásához szükséges többség. Jeremy Corbyn átmeneti időre szóló egységkormány felállítására tett javaslatot a Labour vezetésével. A kormány kérné a Brexit időpontjának újbóli elhalasztását, új választásokat írna ki, amelyben a Munkáspárt egy második Brexit-népszavazás kiírásáért szállna síkra. A baloldali politikus javaslata vegyes fogadtatásra talált, nem utolsósorban azért, mert az ellenzék soraiból többen nem tudnák őt elfogadni kormányfőként.

MTI
 
Nem mindannyian hanem főleg a Boris
Nem elmenekült már legelőször is.
Ő a legnagyobb bajkeverő Angliában
Most se tud mit csinálni.
Már akkor megítélte őket a népszáj videóban:
 
Utoljára módosítva:
A britek a világ 5. legnagyobb gazdasága, már tárgyalják a szabadkereskedelmi megállapodást az USA -val, brit -kanadai kereskedelmi egyezményt ... nem eszik olyan forrón a kását, nem az újságok kamu hírei számítanak.
 
Utoljára módosítva:
A britek a világ 5. legnagyobb gazdasága, már tárgyalják a szabadkereskedelmi megállapodást az USA -val, brit -kanadai kereskedelmi egyezményt ... nem eszik olyan fforrón a kását, nem az újságok kamu hírei számítanak.
Te se edd lesz ott még baj mint mindenütt az USA-val
Egyoldalúan ez sem megy.
Majd Trump után esetleg
Ebben az amerikai elnök ugyanis leszögezte, hogy bármilyen egyezmény Kanadával csakis Washington feltételei alapján jöhet létre.
 
Utoljára módosítva:
A britek a világ 5. legnagyobb gazdasága nem az újságok kamu hírei számítanak.
Nem bizony nem csak épp megnéztem:
A brit gazdaság már nem az ötödik legnagyobb a világon

Bizony állandó változás van az alábbihoz képest:
gdp.jpg

a brit pénzügyminisztérium az IMF legutóbbi előrejelzésére alapozza. Ez pedig azt mutatja, hogy Franciaország, hacsak egy hajszállal is, de megelőzte a briteket. A francia gazdaság előnye pedig jövőre tovább növekedhet

A lecsúszás pedig jól tükrözi a brit gazdaság lassulását, amióta a britek az EU-ból való kilépés mellett szavaztak. Legutóbb a brit költségvetési tanács rontotta a gazdasági növekedésre vonatkozó várakozását: idén a korábbi 2% helyett 1,5%-os növekedés

A jelenlegi előrejelzések szerint a brit gazdaság tovább csúszhat lefelé a rangsorban, India ugyanis a brit és a francia gazdaságot is lekörözheti 2019-ben.
 
Utoljára módosítva:
KIna fejlodo gazdasaga van az biztos. De az osszehasonlitas sokszor nem igazan jo mert fals kepet ad.
MIkor a tozsde melyrepulesbe van zokszo nelkul 24 oras aramszunet van veletenul.
Mikor az adatokat nem lehet leellenorizni......a masik huzo ero hogy varosokat epitenek gomba mod az huzza a gazdasagot.
Usa Anglia Canada Nemetorszag itt stabil fejlodes van es gazdasagi novekedes olyan meretu beruhazasokra nincs szukseg mert mar megvannak mint amit KIna most rohamleptekbe csinal.
Az 1 milliard lakossag es akar 300millioval szembe allitani nem lehet.
Kina India sokaig fog meg szerepelni a vezeto gazdasagi mutatokba.
 
A jelenlegi előrejelzések szerint a brit gazdaság tovább csúszhat lefelé a rangsorban, India ugyanis a brit és a francia gazdaságot is lekörözheti 2019-ben.

Ugyanilyen borulátóak voltak már a népszavazás után is ... a hírek arról szóltak, hogy a nagy cégek menekülnek Londondonból, itt a világváge. Mindenesetre Theresa May kormányában külügyminiszter volt, de lemondott a szerencsétlenkedő kormányzati Brexit-stratégia miatt. Most megválasztották miniszterelnöknek, ez azért szerintem jól jellemzi a hangulatot.
 
Ugyanilyen borulátóak voltak már a népszavazás után is
Biztos kihagytál olvasásban mert a franciák ha hajszállal is de leszorították Angliát az 5. helyről.
Most neked mi fontosabb?
Hogy az angolok nem maradnak EU és máris beelőzték a franciák?
Vagy az hogy Az hogy a Brexitnek örülj?
azzal hogy "borúlátók voltak már akkor is"
Nem intézhetsz el gazdasági képességet.Még ha EU ellenes vagy is
Mint Melitta meglátta a táblázatban az USA mögött loholni Kínát
Egyből el kezdte mondani a fals összehasonlítást és a véletlenül beszédet, holott nem is tettünk összehasonlítást.
Bár most teszem annyira el voltam képedve a napokban a Kínai gazdaságtól épp akartam mondani bizony nem mondhatja a szokásost: Az USA köszöni szépen jól van.
Mert Kína az van jól és nem csak gazdaságban hanem informatikában és hadseregben is és pénzügyekben.
És ez is érdekes:
Kína nem akar tovább a világ gyártóbázisa lenni, elindult a tudásalapú versenyzés irányába, miközben az Amerikai Egyesült Államok is első akar lenni ezen a területen
És mi lesz a köszöni jól van-l ha igaz:
Megnőtt a közgazdászok száma, akik szerint recesszióba süllyed az amerikai gazdaság 2021-ben.
(NABE)
 
Utoljára módosítva:
Mert Kína az van jól és nem csak gazdaságban hanem informatikában és hadseregben is és pénzügyekben.
És ez is érdekes:
Kína nem akar tovább a világ gyártóbázisa lenni, elindult a tudásalapú versenyzés irányába, miközben az Amerikai Egyesült Államok is első akar lenni ezen a területen

A téma a Brexit, meg hogyan ijjetsztgetik a briteket, hogy micsoda éhinség, gyógyszerhiány lesz ha megszabadulnak az EU béklyótól.
Természetesen az USA nagyrészt Kínának van eladósodva, nem fordítva. A katonai erejét tekintve, Kína legnagyobb konkurense a térségben már nem is Amerika, hanem Oroszország ... de azokkal meg együtt gyakorlatozgatnak.
 
A téma a Brexit, meg hogyan ijjetsztgetik a briteket, hogy micsoda éhinség, gyógyszerhiány lesz ha megszabadulnak az EU béklyótól.
Mindezt Boris-nak köszönhetik ebben is benne van az ijesztgetésben
Pontosabban nem ijesztgetés ez hanem egy lehetséges valóság
Ami rosszabbra készít mint aminél jöhet jobb
de mindenképpen marhaság volt a Boristól
Ez is politikai kalandor nem több.
Az volt a fellázítás amikor elkeztdte
Most meg miniszterelnökként megissza a levét Anglia.
Mert jobb nem lesz
Trump is bajban lesz.
Nem fog bejönni pont Trump diktátorúsága miatt sem a Kanadai sem a Brit egyezmény
Ebben az amerikai elnök ugyanis leszögezte, hogy bármilyen egyezmény Kanadával csakis Washington feltételei alapján jöhet létre.
Közben Trump nyakán ott lohol Kína
 
Mindezt Boris-nak köszönhetik ebben is benne van az ijesztgetésben
Pontosabban nem ijesztgetés ez hanem egy lehetséges valóság
Ami rosszabbra készít mint aminél jöhet jobb
de mindenképpen marhaság volt a Boristól
Ez is politikai kalandor nem több.

Boris Johnson kilépett a kormányból, lemondott és hangoztatta, hogy miért. Meghurcolták, bíróság elé akarták állítani a népszavazás kampányában tett kijelentései miatt.
Ezek után rá egy évre megválasztják miniszterelnöknek, ez azért csak jelent valamit, csak bizonyítja, hogy mi a valóság, hogy elégedetlen a nép.
 
Mindezt Boris-nak köszönhetik ebben is benne van az ijesztgetésben
Pontosabban nem ijesztgetés ez hanem egy lehetséges valóság
Ami rosszabbra készít mint aminél jöhet jobb
de mindenképpen marhaság volt a Boristól
Ez is politikai kalandor nem több.
Az volt a fellázítás amikor elkeztdte
Most meg miniszterelnökként megissza a levét Anglia.
Mert jobb nem lesz
Trump is bajban lesz.
Nem fog bejönni pont Trump diktátorúsága miatt sem a Kanadai sem a Brit egyezmény

Közben Trump nyakán ott lohol Kína

Mondjuk a per Borisozás már önmagában is helyén kezeli a hozzászólást...
De nem tetszett elfelejtkezni egy David Cameron nevű miniszterelnökről?... aki ugyebár a saját föztjével égette meg a száját, sőt bele is bukott?.. mert, hogy lemondott az cöcöcö...
Ja és Kína nem anyakán lohol Trumpnak, hanem a nyakánál fogva rángatja...
 
Boris Johnson kilépett a kormányból, lemondott és hangoztatta, hogy miért. Meghurcolták, bíróság elé akarták állítani a népszavazás kampányában tett kijelentései miatt.
Ezek után rá egy évre megválasztják miniszterelnöknek, ez azért csak jelent valamit, csak bizonyítja, hogy mi a valóság, hogy elégedetlen a nép.

Tulajdonképpen igazad van az elégedetlenséggel kapcsolatban , vagy mégsem egészen... mert a britek a mentalitásuk áldozatai... Van ugye a "Nagy"-Britannia és a "the rest of the World"... S elhitték Cameronnak, hogy ez a 21. században is működik, ahogy évszázadok óta... Azóta is a nemzeti büszkeségük foglyai...
 
Utoljára módosítva:
Mondjuk a per Borisozás már önmagában is helyén kezeli a hozzászólást...
Kell a látható bűnbak és az a legnyilvánvalóbb ki kezdte el a kilépés melletti kampányolást.
Azt kisebb bűnnek tartom hogy kormányát megerősíteni akarás miatt népszavazást kezdeményezzen.
Nem bűn, hanem hiba.Mint írod, elszámította magát Cameron.
Kormány erősítést akart?
A Boris és Nigel Farge szememben a nagyobb országrontók.
A szavazási propaganda ijesztgető(érzelmi) hazugságai miatt
Mindkét félre ráragadt a hazudozás nép félrevezetés.
Mégis a Borisz volt a többet és gátlástalanabbul hazudó.
És hogy utána felelősséget sehol nem akar vállalni menekül az még rosszabbá teszi.
Abban biztos teljesen igazad van:
mert a britek a mentalitásuk áldozatai... Van ugye a "Nagy"-Britannia és a "the rest of the World"... S elhitték Cameronnak, hogy ez a 21. században is működik, ahogy évszázadok óta... Azóta is a nemzeti büszkeségük foglyai...
Sose mondtam hogy Cameron nem hibás.
De az idézetben lévő rész nem kísértetiesen hasonlít a magyar, múlt dicsőségén révedésre?
A következő idézet nem sokat jelent:
Ezek után rá egy évre megválasztják miniszterelnöknek, ez azért csak jelent valamit, csak bizonyítja, hogy mi a valóság, hogy elégedetlen a nép.
Elégedetlen volt már az EU val is
De nem bizonyítja hogy ez valóság lenne
Épp ez az érzelmi politizálás buktatója
Amire az kilépés pártiak építettek
A wiki összefoglalója nagyon mutatja:
Az európai ügyekben amúgy nagyrészt érdektelen és tájékozatlan brit közvéleményt elsősorban érzelmileg igyekeztek megdolgozni a kampánygépezetek: egyik oldalon a félelem, a másik oldalon a düh lett a fő motiváló erő
És egyáltalán nem izgat hogy én megtaláltam a bűnbakot az egészért és ez nem helyes.
Leegyszerűsítettem hogy láthatóvá váljék a baj okozója.
Az egyszerűsítés hibája, kiesik a valóság egy része.Olyan mint egy közmondás.
pl ki szelet vet vihart arat és a "Boriszék" szelet vetettek vihar lett belőle.
Most kapkodnak és döntésképtelenek.
És hol van most Nigel Paul Farage?
Létezik-e még a Brexit párt?
Az egész UKIP testesíti meg azt amit írtál #15
És miként vesz részt a Brexit párt az ország szervezett működtetésében most hogy megvalósul a Brexit?
Nem tudnak semmi mást mint működőt lebontani
Hú de utálom a működőt lebontókat.
Kimerül tevékenységük az EU-ban felvett képviselői pénzekben?
És odahaza mi lesz?
Lényegében ez se más mint ami Cameron idejében történt
Hamis illúzió

mert a britek a mentalitásuk áldozatai... Van ugye a "Nagy"-Britannia és a "the rest of the World"... S elhitték Cameronnak, hogy ez a 21. században is működik, ahogy évszázadok óta... Azóta is a nemzeti büszkeségük foglyai...
Most pedig Nigel Farage-nak hiszik el?

Midőn a britt föld, égi szóra,
A tenger mélyiből kikelt,
Ez volt a hitlevélbe’ róla,
Mit angyal-kórus énekelt:
Légy úr, Britannia, bárhol zúg a hab!
Brittből nem lesz soha rab!

Sok nép, mely mint te, nincs megáldva,
Majd kényur-láncokat cipel:
Te nagy, szabad léssz, s a világba’
Mindenki fél és irigyel.
Légy úr, Britannia, bárhol zúg a hab!
Brittből nem lesz soha rab!
 
Utoljára módosítva:
Ezek után rá egy évre megválasztják miniszterelnöknek, ez azért csak jelent valamit, csak bizonyítja, hogy mi a valóság, hogy elégedetlen a nép.
Az égvilágon semmit se jelent Angliában sem a nép érzelmi billegése.
Épp Boris volt az egyik aki az érzelmeire játszott nem az eszükre.
Egy népet igen könnyűnek látszik megvezetni
Vinni a tényleges munkát az nehezebb
Ezekből kifarol a Boris
Mivel lesz Ő jobb alkusz mint Theresa May
Nem tud jobban kijönni mit May próbálta.
Sehogy se tud: csupán megállapodás nélkül, az pedig nem politikusi munka.
A kilépéspártiak sem gondolták át: hogy a Brexit jóval bonyolultabb, mint ahogy azt a közvélemény a Brexit-népszavazás előtt elképzelte.
 
A britek a világ 5. legnagyobb gazdasága, már tárgyalják a szabadkereskedelmi megállapodást az USA -val, brit -kanadai kereskedelmi egyezményt ... nem eszik olyan forrón a kását, nem az újságok kamu hírei számítanak.

Az jo ha már tárgyalnak.
Boris terve szerint mar fél éve, hogy kint kéne, hogy legyenek az EU-bol
Ehhez volt a Brexit-akaróknak 3 éve, de egyetlen egy szót sem vesztegettek a megoldás lötet álló problémákra.

Hogy csak egy problémát említsek.
Azelőtt a beszállító cégek hatalmas lágerekben tárolták a gyártmányaikat.
Hogy egy mindenki által érthető példát hozzak, vegyük a könyvnyomtatás.
-
Pl. Korábban a nyomdák több tiz-ezer példányban nyomtattak egy könyvből amit lágerekben tároltak.
A hatalmas lágerekben állandó hőmérsékletet és páratartalmat kellett biztosítani, helyet, hogy hozzáférjenek.
Ha valaki rendelt egy könyvet akkor azt levették a polcról és elszállították a megrendelőhöz.

Ma egy nyomtató, egy orjás papír hengerről jövő papírra a leg különbözőbb könyveket nyomtatja egyidöben.
Ma igy van ez repülőgép-részek vagy autók sorozatgyártásával is.
Sorozatgyártás ma nem azt jelenti, hogy ugyan azt produkálnak, napokig, hónapokig, éveken át.
Magyarországon is a futószalagon individuálisan megrendelt AUDI-k készülnek egy időben
A megrendelés, gyártás, kiszállítás (pl. egy könyvnél) néha nem több mind egy nap.

Ma a gyártók, beszállitók, nem lágerbe hanem konténerbe, teherautóba teszik az árut.
Az árú útnak indul néha előbb mind a megrendelés megérkezne, a tárolás az autobahnon történik.
Látott már valaki Autobahnt nagy cégek elött? 20-30 km-es dugó, vagy állo teherato sor.

Most képzeljük el, hogy mi fog történni ha minden autót, legalább egy órára wegkell állitani?
Senkinek sincs annyi személyzete, a feltorlodo dugoról nem is beszélek.

Van fogalmad arról menyi autobahn-rastplatz kell ehhez?
Van fogalmad arról, hogy a hűtő kocsik csak menet közben hütenek vagy mennyi plusz kiadás jelent az?
Van fogalmad mit jelent ha egy áru nem érkezik meg időben és gyárak állnak?

A brexit-pártiaknak kellett volna egy diszkussziót folytatni erről?
A Huxit-pártiak kaphatnak egy kis ízelítőt abból milyen előnyöket jelent az ország számára az EU.

Orbán Magyarországot egy "Singapur-nak" szeretné.
A kérdés, csak az, hogy hívják a háttérhatalmat?
 
Már elnézést de megint nem gondoltatok végig valamit...
A kereskedelem az kétoldalú, vagy több oldalú valami... Természetes az EU tárgyalói a megállapodás ilyen formájával egyszerűen a bennmaradásra akarták kényszeríteni a briteket... De az Ernő barátom által felsoroltak igazak lesznek az EU-ból a szigetországba szállítókra is, s Ők lesznek majd a leghangosabbak akik a megállapodás azonnali felülvizsgálatát követelik.. Az EU-nak nem csak a netto befizetés elmaradása, de az is fájni fog, hogy a határellenőrzés, s ezért bizony a torlódás is az EU országokban lesz novembertől.... S bizony ha a térképre nézünk akkor az EU a piacnak nem a legnagyobb szelete, s azolon a piacokon a britek mintha régebb óta ott lennének...
 
A Huxit-pártiak kaphatnak egy kis ízelítőt abból milyen előnyöket jelent az ország számára az EU.

Orbán Magyarországot egy "Singapur-nak" szeretné.
A kérdés, csak az, hogy hívják a háttérhatalmat?




Ha egy ország lakóinak mindenféle felmérés szerint több mint 80 %-a Unio párti akkor az csak politikai maszlag, ha Huxit-ról beszélünk...
A háttérhatalmat pedig úgy hívják, hogy Németország.... Mert felesleges szépíteni a magyar gazdaság két meghatározó pillére az unios támogatás és a német ipari befektetők....
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,095
Üzenet
4,794,654
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére