Csak a Lego jogi felszólítása miatt nem lesz kapható a gyerekjátéknak tűnő fegyver

Olyan pisztolyborítást dobott piacra egy amerikai fegyvergyártó cég, amitől a fegyver legóból készült játéknak tűnhet. A dologból akkora felháborodás lett, hogy már a dán Lego is azt követeli: ne gyártsanak többet ebből a dizájnból.

A Block19 nevű dizájnnal a gyártó, a Culper Precision azt akarta bemutatni, hogy a felelősségteljes fegyverbirtoklás és -használat mindenki számára élvezetes lehet. Az adott típust pedig úgy tervezték meg, hogy kiemelje a „a lövöldözős sportok tiszta élvezetét”. A gyerekjátékokkal is könnyen összetéveszthető végeredményt ugyanakkor hamar felelőtlennek és veszélyesnek nevezték a fegyvertartás szigorúbb kontrolljáért küzdők az USA-ban.

Egy felháborodott aktivista a BBC szerint arról beszélt az ügy kapcsán, hogy a lőfegyverek még akkor is túl vonzóak lehetnek gyerekek számára, ha nem tűnnek játéknak. Shannon Watts, az Everytown for Gun Safety nevű szervezet nevében arról is beszélt, hogy Egyesült Államokban emelkedik a gyerekeket is érintő fegyverbalesetek száma, tavaly több mint 140-en vesztették így az életüket.

A fegyverellenes aktivisták felvették a kapcsolatot a Legóval is, jelezve nekik, hogy a Block19 formája a dán vállalat építőkockáit idézi a dizájnjában. A Lego ezek után írásban szólította fel a Culper Precisiont arra, hogy hagyjon fel ennek a típusnak a gyártásával és forgalmazásával. Bár a gyártó szerint teljesen rendben volt a dizájn, hiszen a fegyvertartáshoz fegyvertartási engedély kell, a Culper Precision elnöke, Brandon Scott azt mondta a Washington Postnak, hogy ügyvédjével való egyeztetés után engednek a Lego kérésének, így a Block19 azóta eltűnt a weboldalukról.

Az Egyesült Államokban törvénytelen olyan gyerekjátékot előállítani, amely pontosan úgy néz ki, mint egy valódi lőfegyver, de arról nem rendelkezik a szabály, hogy fegyvergyártó nem készíthet játékra hasonlító valódi pisztolyt.

Csatári Flóra Dóra

lego.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Keresem shadows-tól a nyári emlék midijét ha vaki tudna segítsen.Köszönöm
fonixportal wrote on worker's profile.
Szia olvastam az egyik topikban itt https://canadahun.com/temak/képregények-ii.53601/page-44#post-5063789 a hozzászólásodnál hogy neked megvan az összes Botond képregény ha szépen kérem feltudnád valahova tenni hogy letölthessem köszönöm.
KÉREK MINDENKIT, HOGY HAGYJANAK EZZEL BÉKÉN EGYSZER ÉS MINDENKORRA!!!

KRESLEY COLE HALHATATLANOK ALKONYAT UTÁN 16-17. RÉSZ NEKEM SINCS MEG!!!!
MIndenkinek írnám, hogy nem tudom honnan terjed ez a fars információ, nekem is csak azok a részek vannak meg, amiket kiadtak magyarul. Senki nem fordít olyan könyvet, ami kiadói gondozásban van. Nem vagyok semmilyen különleges csoport tagja. KÉREK MINDENKIT, HOGY HAGYJANAK EZZEL BÉKÉN EGYSZER ÉS MINDENKORRA!!!

NINCS MEG MAGYARUL A 16-17. RÉSZ!!!!!

Statisztikák

Témák
36,810
Üzenet
4,479,096
Tagok
594,965
Legújabb tagunk
Tóth Barbara2012
Oldal tetejére