Csevegős -x szemezős - barátok sokszemközt

Gyagnes témája a 'Kreatív ötletek' fórumban , 2011 Június 27.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. macleod

  macleod Állandó Tag

  Amúgy, ahogy telnek az évek, egyre ritkábban megyek bárki esküvőjére. Ha hívnak, se :) és már más füllel hallgatom, mint fiatalabban. Hogy vajon hallják-e az emberek saját hangjukat, amikor esküt tesznek. Hogy miket fogadnak meg Isten színe előtt. Ha nem gondolják komolyan, akkor csak képmutatás. Ha komolyan gondolják, hogy lehet fél év múlva feladni? :) Jó, tudom, ez is leszűkítése a dolognak, annyi minden játszhat össze. De aki fél év múlva olyan, az előtte is olyan volt, a mindennapok csodájáért meg dolgozni kell, és még akkor sem biztos, egyáltalán nem biztos, hogy sikerül. Mitől lehet ez? Csuda tudja. Talán régen nem volt könnyű elválni, vagy önállónak lenni, így muszáj volt lecsiszolódni? Az egész olyan, mintha egy átmeneti kor lenne ez, minden tekintetben. Az ünnepek már csak formában olyanok, a generációk szétestek, eltávolodtak egymástól elég szélsőségesen, minden tele van következmény nélküli dolgokkal, a szavak alig jelentenek valamit, egyre jobban eltolódnak az ingerküszöbök (ha ezelőtt 20 évvel egy híradóban ezeket a dolgokat hallottuk volna, lehet, szétrobbant volna a világ. Ma meg már meg sem halljuk. Persze, akkor is voltak szörnyűségek, mégis másképp hatottak.) Ki tudja, mi történik?
   
 2. zzsuzsa

  zzsuzsa Állandó Silver Tag

  Igazából nem tudom hová tart a világ!
  Sajnos több tüdődaganatos van a környezetemben.A hozzátartozókat hallgatva csak szörnyűlködni tudok,amikor mondják mennyit adnak az orvosoknak.Egymás közt érdeklődve,hogy mennyit "kell."
  Egymásnak ajánlgatják a csodaszereket.A végstádiumban is elfogadják a pénzt.Hová tűnt a tisztesség?Eddig csak egy orvossal találkoztam,aki visszautasította egy idős mamánál, anno,hogy önöknek nagyobb szüksége lesz rá hamarosan,sajnos nincs mit tenni.Na ennek már 34 éve.Azóta lehet,hogy ő is megváltozott.
  Az ember persze mindent megad a reményért,de akkor is.Ez borzasztó!Aki nem tud adni?Pedig egyre többen vannak.
  Hülyén hangzik,de már hiradót nem nézek egy ideje.Arra,hogy kit ,hogy gyilkoltak meg,raboltak ki...nincs szükségem.Persze nem úszom meg,anyu másnap elmondja,kérés nélkül.Mintha csak tragédiából állna a világ!
  Na, inkább aludtam volna ehelyett.Mit magyarázok feleslegesen?
   
 3. macleod

  macleod Állandó Tag

  A lamentálás sosem felesleges. Biogyógyszer. Olcsóbb, mint a pszichológus (aki keveset ér, sokszor :) ) és a kemikália. Az Ötyeklubban több a gyógyító erő, mert több a tapasztalat, és mindig az embert kezeli, nem a tüneteket, mint egy orvos. :) Néha (=iszonyú sokszor) egy jókor jött öntudatlan félmondatban többet kapunk az élettől, mint egy másfél oldalas latin megközelítésben. Egyáltalán nem tudjuk, mi történik, és azt sem , mi a megoldás (én azt sem tudom, egyáltalán hogy keveredtem bele, hahahahha, én csak élni akartam! ) ... De muszáj!!!!! újra és újra és újra és újra és újra kimondani, megbeszélni, megkérdezni, felsorolni, átbeszélni, elsírni, felsírni, megmosolyogni , meg különben meghülyülünk! Ez egy női praktika, és sokszor működik. Lehet, kevesebb szorongó férfi lenne, ha őket nem arra nevelte volna a környezet, hogy egy férfi titokzatosan hallgasson, ha tudnának beszélni, ha mernének beszélni, sírni ... Ezt a mai világot egyedül, csendben, hallgatva már nem lehet kibírni ép ésszel, ezt bizton állíthatom. :) Vagy nincs igazam? És a virtuális barátok nagyon jók! Nem várnak el semmit, nem ismerik az előzményeket, így nem elfogultak, bármikor elhagyhatók (mármint a gép kikacsolásával úgy értem. Egy barátnőt a szobából nem lehet kitenni, ha hülyeségeket beszél, vagy az időt pazarolja ) .... :) Mondjuk hát bátran! Híradót én sem nézek, csak nagyon ritkán. A két kereskedelmi híradót magamtól például soha, semmikor. Amikor hétvégén eljön a Nagycsalád, ők kényszeresen szokták, természetesen az én szobámban. Mire vége lesz annak a 20 perces elvágta-leszúrta-megölte-elgázolta-megerőszakolta résznek, már az időjárásjelentést is olyannak érzékelem, mintha engem erőszakoltak volna meg a szavakkal. Minden ilyen alkalmat így szoktam lezárni a családnak: Istennek legyen hála azért a sok nyomorult, szerencsétlen emberi sorsért, ami ennyi nézőt szórakoztatott ma, és ennyi tévétársaságot eltart, halleluja. Én meg bolyonghatok a rózsák körül, míg képes vagyok elfelejteni. :) Azt, hogy embereket méltóságukból kiforgatva, az életük iránti cseppnyi tisztelet nélkül a nézettségi számokért beleforgatnak a virtuális lecsóba. (Bezzeg, ha állítólagos közszereplővel van ilyen, akkor engedélyt kell kérni, meg félretenni a bíróságra.)

  ui.: Nagyon sok szakma tesz esküt, mikor a diplomáját megkapja. Ezek közül egy az orvos. Aki - és megint ezen lovagolok, de tényleg szoktam rajta, ha felbosszantanak vele ismerősök :) - arra tesz esküt, lásd templomi esküvő, hogy szívét-lelkét az emberért, és csakis érte ... És akkor újra: ha nem gondolta komolyan, akkor képmutatás, tehát bűn. Ha komolyan gondolta, és első adandó alkalommal megszegi, ..... ? Persze, nyilván, vannak nagyon becsületesek, akiknek az a sértés, ha valaki megpróbálná. De ez is olyan, mint pedagógusnak lenni. 100-ból 98 hiába végzi böcsülettel a munkáját, ha a maradék 2 olyan, amilyen: a köznép azt mondja, hogy "ezek a szemét pedagógusok", "orvosok" , "politikusok", ....... Csak azt akartam kihozni belőle, hogy ez még mindig Hofi országa, és az is marad. "mer' bezzeg a sebész, az, ha azt mondja, levágta, úgy is van ... " Talán az emberek a sorsot akarják megvesztegetni ilyenkor? Ki tudja? Hogy ne jöjjön közelebb a bánat, a fájdalom, a halál? De hát azt nem lehet megvesztegetni, van egy pillanat , amitől - közönségesen és triviálisan fogalmazva - mindenki elviszi a balhét, a sorsot nem lehet megvesztegetni. Legfeljebb ideig-óráig elodázni. Ja, mert azt akartam kérdezni ebből: én is csak egy közalkalmazott vagyok, ugyanúgy emberi sorsok múlhatnak rajtam, mint egy sebészen. Csak az nagyon lassú folyamat, és a jelei nem most látszanak, hanem mondjuk 20 év múlva. Amikor csukva az osztály ajtaja, senki nem tudhatja, nem most nevelik-e a gyereket fasisztává, zsidózó-cigányozó komplexusos kamasszá - ez most egy szélsőség volt, amit mondtam, NEM én vagyok, :) , de ilyet is hallottam, olvastam. Ezek a dolgok a lassú víz alapján óriási hatással vannak a gyerekekre, mert a gyerek jóideig utánzással tanul a neki fontos személyektől: szülőtől, nagyszülőtől, iskolában, falkatársaktól... És érdekes, ez nem érdekli az embereket, mert olyan lassú, hogy nem látszik: ergo sosem jutna senki eszébe, hogy pénzt dugjon a zsebembe, hogy megvesztegesse a sorsot. Hogy ténsasszony, az "A" betű mellé volna kedves megtanítani a "K"-t is. És volna-e kedves a természet csodáira nevelni, nem a szorongásra. Pedig ez is egy élet, csak nem vérzik. (Legfeljebb lélekben.) De hát én komolyan veszem az eskümet. :)

  ui.: Dumapartiban én nyertem!!!! Bocsánat!
   
 4. macleod

  macleod Állandó Tag

  Közhellyé vált ez a vers, annyiszor hallottuk már év végén. Ma - hiszen megint június van - erre ébredtem, hogy ezt mondogatom. :) Pedig érdemes néha újra elolvasni, magunkban átrágni. Ahogy öregszünk (""""""""""""""""""""" :) ) , talán már meg is értjük.
  Ady Endre:

  Üzenet egykori iskolámba
  Június volt s ujjongtunk, nincs tovább,
  Most gyertek szabad mellű örömök
  S pusztuljatok bilincses iskolák.

  De elcsitult a jókedv-förgeteg
  S helyére ült a döbbent némaság:
  Köröttünk már az Élet csörtetett.

  Óh, ifjui, szent megjózanodás,
  Komoly, nagy fény, hős férfiú-szerep,
  Emléketek ma is milyen csodás.

  Hős harc az Élet és megélni szép,
  Ha hozzáedzik tüzes szív-kohók
  Ifjú vitézlők lengeteg szivét.

  Ha élet zengi be az iskolát,
  Az élet is derűs iskola lesz.
  S szent frigyüket így folytatják tovább.

  Én iskolám, köszönöm most neked,
  Hogy az eljött élet-csaták között
  Volt mindig hozzám víg üzeneted.

  Tápláltad tovább bennem az erőt,
  Szeretni az embert és küzdeni
  S hűn állni meg Isten s ember előtt.

  Június van s nagyon magam vagyok
  S kisértenek élt éltem árnyai
  S az elbocsátó iskola-padok.

  S én, vén diák, szívem fölemelem
  S így üdvözlöm a mindig újakat:
  Föl, föl, fiúk, csak semmi félelem.

  Bár zord a harc, megéri a világ,
  Ha az ember az marad, ami volt:
  Nemes, küzdő, szabadlelkű diák.

  [​IMG]
   
 5. macleod

  macleod Állandó Tag

  Ja, és hogy ünnepeltük ma reggel a júniust?!
  Befűtöttünk!!!!!!!!!!!!!!!!
   
 6. zzsuzsa

  zzsuzsa Állandó Silver Tag

  Én is ünnepeltem!
  Végigbogarásztam a virágaimat.
  Az illatot képzeld el !
  A kerti golgotavirágom kinyílott!Ez külön ünnep.A tied is ilyen lesz majd!
  Közben lefényképeztem az utca kóbor kutyáját,aki mindenkit imád,a gyerekek meg befogadták a szomszédban.Soha nem fogom megérteni,hogy volt képes bárki is kitenni,olyan kedves,jól nevelt állat.

  Szeretettel küldöm minden jó szándékú embernek,mert az élet csak azért is SZÉP!
   

  Csatolt fájlok:

 7. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Hasonlóan gondolom én is, bár nálunk másképpen működik.A feles társat beszippantotta a média. A híradó a kék-fény vagy mi a nyavalya amit néz. Nem tudom követni,mert én nem nézek ilyeneket. Az hazugság lenne ha azt mondanám nem érdekel mi van a Tv-ben de csak a szórakozás véget és csak a habkönnyű műsorok. Tudom ez sem felemelő,de szükségem van arra, hogy feltöltődjek. Egy "Szombat Esti láz" műsoron jól ki tudok kapcsolódni,még ha tudom ,hogy ez sem a valóság csak egy műsor,de nekem szórakoztató. Ami tudományos az is érdekel arra is nyitva vagyok. Ezeket sem TV-n nézem hanem online-n.Így nincs reklám és ha nem érdekel akkor tovább tekerem.Most,hogy már egy hete itt van Édesanyám erre nincs időm. Szabályszerűen mintha eggyel több gyermekem lenne. Nagyon oda kell figyelnem mert ez most egy másmilyen életforma amit eddig nem csináltam. Lassan rájövök miért nem eszik húst, mert nem tudja elrágni. Most ledaráltam a sült csirkehúst a,leves húst és így megeszi. Fasírtból is 2 darabot el tudott pusztítani. Mióta a lábát megcsinálták nem keni kilószámra rá a Fastum-gél kenőcsöt. Sőt mivel kimostam így a lábára nem tudta felrakni a mágneses pántokat amiben én nem hiszek, de ez a kisebb baj a nagyobb , hogy féltem mi van akkor ha nem érzi és elszorítja a lábát vele. Hiszen neki már mások a reflexei. Lassabbak. Mivel mindennap lekötöm valamivel kevesebb "de pis" napja van. Este mivel mindennap nem tudom végigmosni úgy járattuk be a dolgokat ,hogy Ő egyedül megmosakszik és csak a lábát mosom én. Ez tetszik neki,bár itt a feles társ húzza a fogát ,hogy úszik a fürdőszoba , de se perc alatt fel lehet törölni és mégsem érzi annyira kiszolgáltatottnak Anyu magát. A fürdetés meg átírva.Van egy nagy lavór amit még gyerekkoromban használtunk. Ott ahol laktunk nem volt régen fürdőszoba és hetente egyszer úgy fürödtünk,hogy vizet melegítettünk és sorban először a gyermekek majd a szülök lefürdöttek. benne. Ezt a lavórt én annak idején megörököltem. Általában Szilvalekvár főzésnél használtuk. Ott állt a pincében. Most felhoztuk és ebbe állítom bele Anyut és tusolóm le majd szappanozom és tus. Tettem bele egy csúszásgátlót. Eddig csak egyszer próbáltam ki a csúfos bukás után,de bevált.
  Tegnap palacsinta volt és mondta ,hogy Ő nagyon szereti a túrosat. Érdekes ,hogy aztán nem túrósat hanem eper lekvárosat evett, de 2 darabot és a levest is szépen kikanalazta.
  Délután,már nagyon vágyott,hogy kimenjünk a teraszra,hát adtam rá sapkát és a napra kiraktam. Nem volt meleg féltettem egy kicsit ,de jól be takartam.
  Még nem tudja,de jövő héten tornázni fogunk. Egészen egyszerű feladatokat írtam fel egy gyógytornász ismerősömtől amit Ő is meg kell ,hogy tudjon csinálni. 10 perces gyakorlattal kezdünk és két hetente öt percet emelünk az idő hosszúságán. Ha elértük a 31 percet. Akkor abba hagyhatjuk és helyette jöhet a séta a kertben. Azt is fokozatosan kell emelni 10 percről 30 percre. Szeretném ha őszre mire a nővérem visszavinné már sétálna egy kicsikét. akkor ott is folytathatná ha nem a kertben akkor elmehetnének a Sugó partjára.( Ott van a nővéremnek kocsija.)
   
 8. macleod

  macleod Állandó Tag

  Egycsilliárd szív szmájli. :) Olyan a lelked, amilyen a kerted. Én így képzelem. Ez a kutya nagyon aranyos. A kérdés meg jogos.

  Bár, lehet, itt is más van a háttérben. A jómúltkor, de tényleg pár hónapja nagyon érdekes volt egy eset. Valaki, ismerősöm ismerőse? feltöltött egy nyúzott kutyaképet, elszidva a gazdát, hogy mit képzel magáról,aki kiteszi... jött a sok komment, ami helyeselt. Erre rövid idő alatt, megdöbbentő módon, bejelentkezett az igazi gazdi, ha jól nézi, ez az övé, próbálják ott tartani az utcán, ahol a kép készült. Vagy becsalogatni. Tényleg, ilyen rövid idő volt az átfutás!, és mindjárt elindul érte. Valami 100 km-es távolsággal arrébb!!!!!! Egy hatalmas viharban a kutya furmányosan elmenekült otthonról,a kerítést is átugorva, és ennyit bolyongott. Már mindenhol keresték, állatmenhelyen, az utcákat járták, heteken keresztül. És a FB-on véletlenül vették észre a képet. Na, ilyen véletlenek is vannak. Aztán néhány óra múlva azt is leírták, hogy sikerült hazavinni, mert tényleg ő volt. Hát nem nagyszerű? Hálivúdban ebből Oscar lenne. :)

  ui.: ööööö .... az van .... hogy édesapám néha rászabadítja magát a kertre, és kérdezés nélkül tevékenykedik. Ez néha hasznos, néha káros. Ugyanis, hát majdnem sírva fakadtam, kikapálta az alig életre cseperedett kenyérmorzsát, pedig világosan látható volt, hogy az ott valami. De igaz, tejeszacskóval nem körítettem körbe. Szorítottam a szám, nem mondtam csúnyát, mert jót akart. :) Bár a pokolba sem a Közgép rakja le az utat, ugyebár, hanem a jószándék. :) Úgyhogy ősszel, ha a száradó virágokból tudsz magot fogni, kérlek, küldj nekem. Teszek köré bozóttörő rácsot, ilyesmit! :)
   
  Utoljára módosítva: 2014 Június 1
 9. macleod

  macleod Állandó Tag

  Igenis, őrmester úr! Asszony! :)
  Irtóra bírom ezt az energiát, én az olvasásától szédülök! :) Haláli, ahogy azonnal mindenre van valami konkrét világképed, és nem hagyod rá senkire, hogy nyűglődjön, vagy feladja. Nem is értem, hogy ennyi év alatt, ilyen tettvággyal nem sikerült megnevelned a felest. Bár ez sem igaz.Azt azért elképzelem, ahogy ráveszed hetenként, hogy vegyen erőt magán, és menjen veled edzeni. :)
   
 10. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Pedagógus nap alkalmából köszöntök mindenkit aki ezt a szakmát hívatást műveli.

  "A munka mezője e kedves hajlék.
  Szántogatnak,vetnek ,aratnak benne.
  Írás olvasás legelső betűje itt bontotta ki szárnya mindnyájunk lelke.
  Iskolánk elrepülünk látod ,de magunkkal visszük a te Mi Atyánk-kot.
  Emlékeink szárnyán messzire szállunk és magunkkal visszük az elmúlt napokat."

  Ezt egy idős 87 éves nénitől hallottam.
  Ha valaki ismeri esetleg kijavíthatná és az egészet szívesen olvasnám.
   

  Csatolt fájlok:

 11. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Nagyon szépek. Nálam még nem virágoznak a liliomok. A kóbor kutya meg nagyon szép. Örülök,hogy van gazdája.
   
 12. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Előbb amit beidéztem és írtam elszállt.
  A lényeg amit leírtam nem egyszerű és az élet nevelt ilyenre. Sok mindent végigcsináltam van sok tapasztalatom és ennyi. Semmi különös.

  Egy kisfiút kiültetnek a birkanyáj mellé, hogy őrizze, és kiabáljon, amikor jön a farkas. A kisfiú annyira unatkozik, hogy elkezd kiabálni: "farkas!, farkas!", és amikor jönnek a faluból a férfiak megvédeni a nyájat, látják, hogy nincs farkas. Ezt még eljátssza a fiú párszor.
  Majd amikor tényleg jön a farkas, hiába kiáltozik, mert a faluban megint azt hiszik, hogy kamuzik a fiú. Ezért a farkas gond nélkül felfalja a nyájat.

  Ezt azért idéztem ide be ,mert nálam is előfordulhat, hogy a feles megköti az ebet a karóhoz és egyszer csak azt mondja NEM. Na akkor mi lesz. Én menni akarok,de ha megyek akkor soha többé nem hisz nekem. Vannak azért még itt elvarratlan szálak.
   
 13. zsuzsapa

  zsuzsapa Állandó Tag

  Mi a zuhanyzóba betettünk egy műanyag kerti széket, így még állni sem kell, amíg tart a mosdatás.
  (Kapható ilyen célra speciális műa. szék is, annak az ülőrész eleje ki van vágva.)
  Talán ez a szék a lavórnál is megoldható.
   
 14. Lujzianya

  Lujzianya Állandó Tag

  Nincs mit, tényleg!
  A cicmákok nagyon édik! Imádom a macskákat és a kiscicákat pláne!
   
  zzsuzsa, evelyn13, Szalárd és 1 másik tag kedveli ezt.
 15. Lujzianya

  Lujzianya Állandó Tag

  Nekem nagyon tetszik, amit írtál és egyetértek vele! Az ilyen gondolatok sohasem feleslegesek!
  Nagyon szép a kerted!
   
  zzsuzsa, evelyn13 és macleod kedveli ezt.
 16. Lujzianya

  Lujzianya Állandó Tag

  Remélem, mihamarabb hat a torna!
  Hihetetlen, mennyi mindenre gondolsz és mennyi dolgot megoldasz EGYSZERRE!
   
  zzsuzsa, evelyn13, Szalárd és 1 másik tag kedveli ezt.
 17. BarbWire

  BarbWire Állandó Tag

  zzsuzsa! A 2487-es képen milyen virág van? Mert ilyet akarok! olyan illatos, olyan törékeny.
   
  Lujzianya, zzsuzsa és evelyn13 kedveli ezt.
 18. macleod

  macleod Állandó Tag

  Lonc, szerintem.
   
  Lujzianya, zzsuzsa és BarbWire kedveli ezt.
 19. dianapat

  dianapat Állandó Tag

  Bocsánat, régen jártam itt. Nem egészen értem miért van ez a kapu becsukva előtted?
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2014 Június 3
  Lujzianya kedveli ezt.
 20. BarbWire

  BarbWire Állandó Tag

  és lehet hajtásból szaporítani? csak mert van ilyen az egyik szomszédnál a keritésnél, és egy este akkor akcióba kezdek.
   
  Lujzianya és zzsuzsa kedveli ezt.
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás