Csevegős xszemezős barátok között 2016-2017-2018-2019-2020

sorcier témája a 'Kreatív ötletek' fórumban , 2016 Május 27.

 1. Kirjava

  Kirjava Állandó Tag

  Az anyósom a vízóra aknájába teleltette annó.
   
 2. Indus79

  Indus79 Állandó Tag

  Vízóra aknájába??? o_O lehet kipróbálom, köszi :)
   
  macleod, zzsuzsa és evelyn13 kedveli ezt.
 3. Indus79

  Indus79 Állandó Tag

  Sajnos olyan egyelőre nincs ahol nem fagy. Itt nálunk a Bakonyban mióta itt lakunk mindig voltak -20 fokos hidegek és akkor a melléképületekben is fagy erősen. Az idevalósiak is megerősítik ezt, itt mindig keményebb a tél. Most is eléggé mínuszok vannak odakint. Olyan -8-10 fok körül van jelenleg is. Tavasszal ha úgy alakul ahogy szeretnénk elkezdjük a pincét is csinálni.
   
  Utoljára módosítva: 2018 November 29
 4. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Lanyok,2 napig bogarasztam az elozo RR-ekben,kesz munkak utan,amiket meg nem tudtam feltenni a galeriaba.Nem sokat talaltam(idei is van benne mar),de azokat feltoltottem.Kerlek Benneteket,hogy keressetek elo a kesz munkaitok fotoit.
  koszonom.
   
  macleod, sarolta51, zzsuzsa és 1 másik tag kedveli ezt.
 5. gabicu

  gabicu Állandó Tag

  Az előző évivel együtt megyek a keretezőhöz, ha megérkezik az idei, és mutatom.
   
 6. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Kérem szépen a segítségeteketo_O Kinéztem magamnak egy RP mintát- Interod, de csak fehér színű kézimunka alapom van. Mivel tudom átszínezni, és ezt hogy kell csinálni? Köszönet:)
   
  Utoljára módosítva: 2018 December 9
  zzsuzsa és evelyn13 kedveli ezt.
 7. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Több féle képen lehet. Én csak a tea festést csináltam. Azt úgy hogy főztem fekete teát jó erőset és beleettem az anyagot. Ott hagytam míg kihűlt. kb 1 órát. Ecetes hideg vízbe szintén beáztattam egy negyed órát majd kiöblítettem és hagytam megszáradni.ha ki is keményíted akkor ne várd meg ,hogy teljesen megszáradjon,mert akkor sosem tudod kivasalni. Már rég csináltam de jó volt.Még lánykoromban tanultam amikor nem lehetett normális nejlon harisnyát kapni csak olyan semmilyen színűt. Ezzel a technikával mindig átszíneztük.
   
  emama63, koliedit, zzsuzsa és 1 másik tag kedveli ezt.
 8. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  :):dr_24:
   
  zzsuzsa és evelyn13 kedveli ezt.
 9. koliedit

  koliedit Állandó Tag

  Én kávéval hallottam, de csinálni még nem csináltam. Céklalé is jó lehet, vagy diólevél?
  Harisnyafestésről se hallottam még...:rolleyes: Mindig tanul az ember lánya.
   
  zzsuzsa és evelyn13 kedveli ezt.
 10. CathlenKata

  CathlenKata Állandó Tag

  A teás festés tartós , mosásnál nem engedi a színét...... Én festettem már sokszor, de csak fekete teával.
  Adiólevéllel való festés is jó, csináltam már olyat is, de tél lévé, most nem aktuális :-(
   
  zzsuzsa, macleod és Baló Erzsébet kedveli ezt.
 11. macleod

  macleod Állandó Tag

  Kapok tőlem karácsonyra vagy csakúgymer'pontmegérdemlem egy gyümölcsaszalót. Nem hightech, de kicsit összetettebb. Állítható hőfok, gyümölcs a meggyet is beleértve, gomba, fűszerek, gyógynövények, paradicsom, virág, hús (ezt hagyjuk :confused: :) ) ... Nektek van erről tapasztalatotok? Mire érdemes figyelni (nem ilyenre, hogy egészséges legyen a gyümölcs :) ), mi mindenre jó még , amire nem is gondolnék (só-liszt gyurma szárítás ? :D ) Pl.a késztermék tárolása. Stb.
   
  Indus79, Baló Erzsébet és zzsuzsa kedveli ezt.
 12. zzsuzsa

  zzsuzsa Állandó Silver Tag

  Nekem sajnos hamar elromlott a "forgója",de attól még használom.Most a rohadó almából megmentet szeletekből finom almacsipsz van.Körtéből még finomabb,de az idén nem volt.A paraszt szilva az igazi,az apró ,jól szárad.
   
  Indus79, evelyn13 és macleod kedveli ezt.
 13. Indus79

  Indus79 Állandó Tag

  Semmiképp ne tárold papírzacsiban vagy textilbatyuban a készterméket egyszer durván bemolyosodtam így. Én befőttesüvegben tárolom az ősszel szedett gombát, nyári, őszi gyümölcsöket. Gyógynövény szárításra inkább egy jól szellőző padlást ajánlanék, az aszalóban nem az igazi. Az erős illatú növények, gombák aromája sokáig bent marad hiába sikálod át az aszaló tálcáit és belsejét :confused: nekem ennyi a tapasztalatom, de nagyon szeretjük, szinte napi használatban van. A meggyet nekem tökéletesen nem sikerült leaszalni ahhoz egy spéci meggyfajta a jó kikeresem a nevét ha gondolod.
   
  kipling és macleod kedveli ezt.
 14. macleod

  macleod Állandó Tag

  Köszönöm. Ha ráérsz, csak akkor nézd meg. Ezen a vidéken, ebben a kertben csak egyféle meggy van. A savanyú. :D
   
  Indus79 kedveli ezt.
 15. Indus79

  Indus79 Állandó Tag

  Megtaláltam, meteor meggy a neve. Ez egy bőlevű meggy fajta, kimagozod, kinyomkodod. Levét leöntöd. a levet cukorral felforralod majd ráönt9d a meggyre. Nagyon pici tartósító mehet rá (szalicil vagy Nabenzoát) 3 napig napi egyszer leszűrni, a levet forralni majd megint megy vissza rá. Negyedik nap a lé mehet szörpnek, a húsa meg mehet az aszalóba vagy nagy tepsiben szétterítve a napra. Eláll évekig akár így.
  szerintem ki lehet próbálni így más bőlevű meggyel is. Jövőre így fogom kipróbálni.
  Eddig én csak úgy csináltam hogy kimagoztam, majd lenyomkodtam és ment rá a cukor, úgy állt a cukor alatt egy éjszakát, majd azt lecsepegtettem róla a lé ment szörpnek a húsa aszalóba vagy lekvárnak, de még így ment vagy két napig a gép és így se volt olyan száraz mint kellett volna. Azért elfogyott :)
  Sok finomságot kívánok :)
   
  sarolta51 és macleod kedveli ezt.
 16. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Kiállításon voltam a Várban, Mátyás király Corvináiból mutattak be jónéhányat. Annak idején a Corvinák száma 2500 db-ból állt. A II. világháború után 215? db-ról volt tudomás, ebből 53? Magyarországon van, a többi a világ más helyein. Gyönyörű az egyetlen jelző rájuk. Egy biztos senki sem dolgozott órabérben, valamint az is biztos, hogy sem kódexíró, sem miniatűr festő nem lettem volna. Hihetetlen amit kézzel alkottak.
   

  Csatolt fájlok:

 17. editkicsi

  editkicsi Állandó Tag

  Mi sosem cukrozzuk a gyümölcsöt aszalás előtt, semelyiket sem. A szilvát, különösen a nagyszemű ringlókat 8 felé vágom, úgy aszalom. De a szilvának mág igy is 12 óra kell, hogy kész legyen.
   
 18. Indus79

  Indus79 Állandó Tag

  Én azért csinálom így mert imádunk mindenféle szörpöt, és minden évben kell sok üveggel készítenem, mindenből amiből csak lehet :rohog:
  És így legalább nem vész kárba az a finom gyümölcslé
   
 19. gabicu

  gabicu Állandó Tag

  Az elmúlt hétvégén Göttweigben ill.Grafeneggben voltam. Egy-két gyönyörű kreatív munkát mutatok.
   

  Csatolt fájlok:

 20. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Utoljára módosítva: 2018 December 14

Megosztás