Csevegős xszemezős barátok között 2016-2017-2018-2019-2020

sorcier témája a 'Kreatív ötletek' fórumban , 2016 Május 27.

 1. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Folytatás:
   

  Csatolt fájlok:

 2. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Koszonom az idegenvezetest Evelyn,sosem jartam a varban,igaz,Bpesten is csak parszor.
   
  evelyn13, zzsuzsa és sarolta51 kedveli ezt.
 3. Kirjava

  Kirjava Állandó Tag

  Bocs de ezt muszáj elmondanom:
  Tegnap akkora öröm, boldogság, büszkeség ért végre értékelték lányom munkáját Semmelweis nap alkalmából főigazgatói dicséretet kapott!
   
 4. Indus79

  Indus79 Állandó Tag

  nekünk is van kutya, nagytestű, így el van kerítve a veteményes. máshogy nincs értelme sajnos. nálunk villanypásztor van kétszer megcsípte majd megszakadt a szívem (mondjuk engem többször is megcsípett) vagyis mivel fél km hosszú a kertünk eléggé odavág no mindegy. De most már két karó közé bálaspárgát húzok ki azt is tiszteletben tartja.
   
  evelyn13, zzsuzsa és sarolta51 kedveli ezt.
 5. kipling

  kipling Állandó Silver Tag

  Gratulálok!!! :cool:További szép sikereket kívánok.:)
   
  evelyn13, zzsuzsa, sarolta51 és 1 másik tag kedveli ezt.
 6. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  Sziasztok! Az elmúlt két hétvégén nagyobb családi kirándulásokat tettünk,tehát félig meddig meg volt az idei nyaralás. Előző héten Pakson a múzeumok éjszakáján voltunk az atomenergetikai múzeumban és a Városi múzeumban, mivel közösen rendezték. A mostani hétvégén az uticélunk a Martonvásár ,Tordas, ,Dunaújváros volt.Martonvásáron megnéztük az MTA ATK Agroverzumot is.Nagyon szép volt minden ez utóbbi helyen is.Itt láttam ezt a képet, mindenképpen megakartam nektek mutatni, külön ajánlva macleod Andinak. Ez egy viszonylag új Látogatóközpont, a Brunszvik kastéllyal egy helyen, nagyon szép parkkal, szemben az óvodamúzeummal.Az egész látogatóközpont a mezőgazdaságra és az ottani kutatásokra épül. Interaktív. Mivel nem csoporttal voltunk, a kísérleti laborba se jelentkeztünk be, így azokról lemaradtunk. Volt itt minden. Nagyon jó helyszín osztálykirándulásokra is. Vagy egy órát bent töltöttünk. Érdekesen megcsinálták. Aztán jött Tordas, megnéztük a Western falut. Elég szép hely ez is, de itt ha az ember nem figyel oda pillanatok alatt tetemes összegeket hagy ott mindenért. Olyan az egész, mint egy western film díszlete.Végül Dunaújvárosban aludtunk, a Férjem foglalt szállást, szerintem reális árért reális szolgáltatás volt. Másnap kicsit sétáltunk a városban, és úgy jöttünk haza.Sajnos első nap épp akkor mentünk Kulcs felé, mikor az a baleset volt, ami este a hírekben is szerepelt.Letereltek bennünket, győztük megtalálni az utat, és hálát adtunk, hogy mi nem volt ott. Nagyon sajnáljuk őket. Végig sütött a nap, nagyon melegünk volt. A Paksi útnál viszont végig villámlott, ott az volt a szerencsénk, hogy este a kocsiban rt bennünket a vihar. Én néztem ki ezeket a helyeket a neten, a család fejével gondolkodva.Nagyon rég voltnnk már ilyen hosszabb úton. Jó volt a paksi rendezvény is, főleg hogy így mentünk,hogy mindkét helyen plusz programok voltak.
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva: 2019 Június 30
 7. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  Pár kép a Martonvásári Látogatóközpontból és a Brunszvik kastélyról is. A többi képet nem csatolom, azon általában rajta vannak a családtagok is. Meg van olyan részlet kép több is, ami nem annyira mutatós. Egyébként egy elefántos gobleinen dolgozgatok mostanában, a nagyobbik lányom kérte, hogy csináljam meg neki. Sárga-piros-narancs-fekete-barna színekkel, kisebb méretű.
   

  Csatolt fájlok:

 8. macleod

  macleod Állandó Tag

  Köszi! Szeretem.
   
  evelyn13, zzsuzsa és napsugár7127 kedveli ezt.
 9. macleod

  macleod Állandó Tag

  Testvérem.
   

  Csatolt fájlok:

 10. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
  Sziasztok! Sorcier kérlek rejtsd el.Ez van most a városunkban. Egy hét megint. Nagyobbikom jelentkezett önkéntesnek. 30 országból vannak itt fiatalok.
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2019 Július 5
 11. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
  Sziasztok! Itt pedig a megnyitó ünnepség. A vége részén mondják,hogy honnan jöttek acsapatok.Érdemes megnézni. Sorcier, kérném szépen a rejtést. Egy hét múlva záróünnepély.
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2019 Július 6
  sarolta51 és evelyn13 kedveli ezt.
 12. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  Az egyik legnaposabb helyen áll napi 6 órát őriz egy apró foci kaput, ahová az ifjak 10 métert rúghatják a labdát, és szedi a jegyeket hozzá. Tegnap napszúrást kapott. Alig van árnyéka.Ma megmondtuk, hogy szóljon valakinek, üljön be árnyékba, vittünk neki mindent, ja, meg oldja meg a az árnyékos pihenését és menjen párakapuba is ha csak tud.Azt mondta, nyugi, ma már más, és jár a levegő is . A téren vannak szórakoztató lehetőségek,amíg ez tart. A Kicsi nézte a híradót az egyesen, ott bent is volt.Ebédet kapnak.
   
  sarolta51, evelyn13 és sorcier kedveli ezt.
 13. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  :hurra::hurra::hurra::hurra::hurra::hurra::dr_173::dr_175:A lánykának!
   
  Kirjava és sarolta51 kedveli ezt.
 14. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Tegnap óta itthon vagyok! Jó volt , de jó itthon is! Mesélek csak még sok mindennel el vagyok maradva. Előbb időben visszafelé fogok haladni, hiszen még Hévízről is mesélnék meg talán Keszthelyről ha még nem meséltem volna. Telis-tele vagyok élményekkel!
   
 15. Kirjava

  Kirjava Állandó Tag

  Köszönjük szépen!
   
  napsugár7127 és evelyn13 kedveli ezt.
 16. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Kirándulni voltunk szombaton. Légkondis busszal utaztunk - nagyon jó volt. Fertődön az Eszterházy kastély volt a cél. A felújítás folyamatosan folyik . én nehezményeztem az, hogy csak 4-5 helyre engedtek be. Egyni látogatás nincs, csak idegen vezetővel lehet menni. A végén kérdeztem a fiatalembert, hogy mi van a tükörteremmel, Mária-Terézia hálószobájával és egyéb látnivalókkal, amiket még régen meg lehetett tekinteni. Azt mondta, hogy azok nem látogathatók csak olyan események idején mint a Múzeumok Éjszakája.
   

  Csatolt fájlok:

 17. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Nagyon rég voltam ott. Sajnálom,hogy a felújítás miatt ennyi minden le van zárva.Azért remélem,hogy nem bántad meg ,hogy elmentél?
   
  sarolta51 és napsugár7127 kedveli ezt.
 18. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Nem bántam meg, de teljesebb lett volna az élmény
   
  sarolta51 és evelyn13 kedveli ezt.
 19. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  vörös róka - Vulpes vulpes
  Nos ezeket a képeket nem én csináltam. A Nettről vannak. Viszont Oszkón is volt rókánk, de nem sikerült sosem lencsevégre kapni. Egyszer sétáltunk az erdei úton visszafelé Jeliből amikor a Marian meglátta, nekem már csak a farka jutott látványnak, eltűnt az erdőben. Este többször ott sündörgött a ház körül hátha jut neki is valami finom falat,de hiába néztünk vele farkas szemet nem tudtuk lefotózni, mert mire a telefont elővettük volna,már elszaladt, vagy sötét volt ahhoz ,hogy fotózzunk. Én nyitott ajtó mellett aludtam és kiláttam a szabadba, de vagy aludtam mire arra sétált vagy nem vettem észre. Egyszer mivel a padláson kiscicák voltak és gondolom azokból akart egyet elcsenni, csak arra ébredtem fel,hogy az anya macska irgalmatlanul fúj. Mire kimentem már a róka messze járt,de nem volt szerencséje. Mondják,hogy ketten vannak ,de egyesével járnak portyázni. A szőlőhegyre meg azért szoktak fel,mert mindig találnak élelmet amit a csoportok hagynak ott a kukában. Nem félnek az emberektől, de óvatosak. Utána néztem az életvitelének és a következőket írta róla a Wikipédia:
  Nem a legnagyobb termetű. A valódi kutyaformától külsőleg a tojásdad alakú pupillája, lapos szembolti íve és aránylag kicsiny felső tépőfogai különböztetik meg; életmódja többnyire magányos.
  Az emberek általában irtják. Mint a többi vadállatot, betegségek terjesztőjének, emellett a házi szárnyasok tolvajának tekintik. Sokan mégis kedvelik, mert pusztítják a termény kártevőit is.
  Magyarországon mindenhol előfordul, alkalmazkodóképessége egészen kiváló:
  ahogy természetes élőhelyei beszűkültek, úgy költözött be az emberi településekre és mezőgazdasági termőterületekre.
  (nálunk is van a kiserdőben.Télen volt,hogy az Óvodáig is bemerészkedett a Lakatos telepre és kukázott.)
  A róka a fiatal őztől a bogarakig minden állatra vadászik, de szívesen fogyaszt dögöt is. Fő táplálékai az egerek és pockok, de megfogja a mezei és üregi nyulat, az őzgidát is. Nemcsak a földön fészkelő madarak tojásait fogyasztja és fiókáit eszi meg, de a repülni tudó madarakat is képes becserkészni. Ha a szükség ráviszi, jól úszik, ezért a vízimadarak fészkei sincsenek tőle biztonságban: még a kotló hattyúkat is megfojtja. Közismerten károsítja a házi baromfiállományt – főleg a kölykes anyaróka. A nagy kertekben és a szőlőkben sáskákat, cserebogarakat és lárvákat, földi gilisztákat fogdos, de megeszi az érett gyümölcsöt is.
  A róka dúvadnak számít. Egész évben vadászható, de értékes prémjéért elsősorban a téli időszakban lőtték. Kilövéséért a február 1. és július 31. közötti időszakban elejtett, elfogott rókáért huszonöt darab sörétes vagy öt darab golyós lőszer, az augusztus 1. és január 31. közötti időszakban történt elejtése, elfogása esetén pedig tíz darab sörétes vagy kettő darab 1000 joule-nál nagyobb csőtorkolati energiájú golyós lőszer, javadalmazás jár a 79/2004. (V. 4.) FVM rendelet 41/c bekezdése értelmében.
  A vörös rókákat sikeresen háziasították a szovjet tudósok (Beljajev-kísérlet) azt kutatva, hogyan is tudta az ember a kutyát domesztikálni. Kiválasztva a legszelídebbeket és párosítva egymással pár generáció múlva teljesen szelíd rókák születtek, melyek már nem csak hogy nem félnek az embertől, de szeretik is az emberek közelségét. Kaliforniában pillanatnyilag nagy divatnak örvend a rókák behozatala. Novoszibirszkből vízzel és étellel ellátott kis ketrecekben repülőgéppel juttatják el az új gazdákhoz az állatokat, melyek már a reptéren nagy feltűnést keltenek. A háziasított róka viselkedése legjobban a kutyáéhoz hasonlít, de okosabbak a kutyáknál, és sokszor még ügyesebbek is, amellett, hogy nagyon játékosak és vidámak. A "ravasz, mint a róka" hasonlat épp ezért nagyon találó.
  A vadon élő rókák 2- 5 évig élnek csak.
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva: 2019 Július 11
  napsugár7127 és Ateragram kedveli ezt.
 20. kircsike

  kircsike Állandó Tag

  Ezt a tesód készítette? Brutal! Többször ranagyítottam már. Eszméletlen ügyes! Gratulálok!
   
  sarolta51 és macleod kedveli ezt.

Megosztás