Csevegős xszemezős barátok között 2016-2017-2018-2019-2020

sorcier témája a 'Kreatív ötletek' fórumban , 2016 Május 27.

 1. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Megosztom veletek az örömömet! Örököltem két rongy állapotban lévő karosszéket, ami nagyon mester után vágyott. A kárpitos szerintem remek munkát végzett és szép munkát adott ki a kezéből. Az örömöm határtalannak mondható:hurra:
   

  Csatolt fájlok:

 2. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Tényleg csodálatos lett!
   
  zzsuzsa, sarolta51 és Baló Erzsébet kedveli ezt.
 3. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Múlt héten pénteken a lányom keresztanyjával meglátogattuk az erzsébeti gyógyfürdőt. Szerencsénk volt ,mert előző nap esett az eső, de a mi tiszteletünkre :) péntekre napsütés fogadott. Még napozni is tudtunk,bár a hőmérséklet nem ment 15 fok fölé,de szélmentes helyen ez csöppet sem zavart, sőt a napvégére szép piros arccal mehettünk haza. Még nagyon új és nagyon tiszta. Nem mondom,hogy lehetne olcsóbb,mert ez ma egy normál ár, sajnos. Sok minden jó, de keveslem a medencék mellet a tusolókat . Sok pihenő rész van, még csendszoba is akad,bár szkeptikus vagyok a csenddel kapcsolatban,mert a gyerekmedence mellett található. nyáron ha tele van a medence és hangos a gyerek zsivajtól, ami simán behallatszik az ajtón, nos akkor már a csend jelző okafogyottá válik.:( Mivel hétköznap voltunk így nagyon kevesen voltak, zömében ilyen nyugdíjas félék mint mink. Azt hiszem többször elmegyünk ide. Nekem csak egy busszal kell oda mennem,így még az is lehet,hogy ide kérek fürdőjegyet a reumán.
  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
 4. Kirjava

  Kirjava Állandó Tag

  Gyüjt valaki csemetéje, unokája Miraculous matricákat? Lidl-ben lehet kapni ha kapni.
   
  zzsuzsa kedveli ezt.
 5. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Tegnap este 18 órától voltam Aquafitness foglalkozáson az Erzsébeti Jódos-Sós Gyógyfürdőben. Nagyon féltem,mert aki ismer az tudja,hogy a mély víz nekem tabu. Már többször legyőztem a félelmemet, de mindig visszajött. Most kérdőjelekkel indultam neki,de sikerült, ha nem is volt tökéletes ,de bent voltam egy órán keresztül a mélyvíziben és próbálgattam a gyakorlatokat csinálni. Többé kevésbé sikerrel. Nagyon jó volt, de piszkosul elfáradtam. Még vasárnap megyek délelőtt,de aztán 3 hétig nem ,mert bezár a fürdő. Valamit csinálnak lehet,hogy az úszómedencét téliesítik, mert bizony mi most kint voltuk és szerencsénk volt ,mert jó idő volt, még ha a végére be is sötétedett,de világítás volt és a víz is kellemes volt.
   

  Csatolt fájlok:

 6. kircsike

  kircsike Állandó Tag

  Azta de klassz! Jó nektek hogy ilyen lehetőséget van a közelben! Használjátok ki!
   
 7. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Múlt héten voltam Szlovákiában. Meglátogattam Saroltát és megnéztük a közeli helyeket, amiről majd mesélek, de most nálunk otthon minden összejött. Az ablakos jön hétfőn amitől félek,mert esőt mondanak. Az asztalossal megbeszéltük a konyhabútorokat. Szép vagy jó lesz. Egyszerű letisztult konyha lesz a végén. A főzőlapot a sütőt a szagelszívót és a mosogatót már megrendeltem. A gázcső levágása november 14 én lesz. Utána kell a vezetékeket behúzni . 17.- én a festők jönnek. Közben lesz még a születésnapom amit most nem otthon ünneplünk, mert kétes állapotok lesznek. Közben ma ki kell pakolni a fenti fürdőt és a pincéből is amit lehet,mert a lombtalanítás is most hétvégén lesz. A fogam is készülget. Talán a felső már 31-ére kész is lesz. Az alsó az még egy hónap talán,de lehet,hogy az gyorsabban megy. Majd meglátjuk. Ez még nem minden, mert közben rendeltem fólia mintákat, mert a konyhában nem lesz csempézés arra most nincs iparos és így olcsóbb lesz. Mi fogjuk megcsinálni és fóliával dolgozunk. majd meglátjuk milyen és mennyire tartós az eredmény.
  A szobában a bútorok is új ruhát kapnak, azt is mi fogjuk csinálni. Jó lenne a parkettát is felcsiszolni és lakkozni,de félő ,hogy arra nem lesz már iparos, a pénzről nem is beszélve. A fenti fürdőszobára még kell,hogy maradjon, de azt már idén elengedtük, majd jövőre .
   
 8. koliedit

  koliedit Állandó Tag

  Nálatok mindig zajlik az élet. ;)
   
  zzsuzsa, evelyn13 és sarolta51 kedveli ezt.
 9. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  De még mennyire! :DMúlt héten csütörtökön el kezdett a lyukas fogam fájni, amire a fogorvosnő azt mondta majd ha készen lesznek a fogaim akkor betömi. Na akkor kellett volna nagy számnak lennie és követelni,hogy előbb tömje be és csak azután foglalkozzunk a többivel. Sajna ez a vonat elment. :(
  Csütörtök , péntek szabadság miatt nem volt rendelés. :mad2: Hétfőn gondoltam akkor elmegyek. Elnéztem és délután mentem 13 óra után miközben délelőtt volt a rendelés. Nos erről ennyit. :DHolnap viszont biztosan délután lesz csak addig kell kibírnom remélem.:(
  Ráadásul az ablakos csúszik egy hetet( remélem csak annyit)
  A korlátos még időpontot sem tudott mondani.
  A gázos úgy néz ki,hogy biztosan jön 14.-én , és a festők is 18.-án.
   
  Utoljára módosítva: 2019 Október 28
 10. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Borsi

  A várkastély nevezetessége, hogy 1676. március 27-én itt született II. Rákóczi Ferenc, magyar főnemes, a Rákóczi-szabadságharc vezetője, erdélyi fejedelem.

  A reneszánsz kastély az 1563-1638 közötti időszakban épült, eredeti kőkeretei a mai napig a helyükön vannak. A kétszintes épületen az 1940-es években jelentős átalakítási, rekonstrukciós munkálatokat végeztek. A mai keleti szárnyat egy korábban itt állt épület helyén ekkor emelték.

  Az épület – hasonlóan több más, kiemelkedően értékes Kárpát-medencei kastélyhoz – a 20. század megváltozott társadalmi, gazdasági viszonyainak következtében a század végére aggasztóan rossz állapotba, a teljes pusztulás határára került.

  A kastély megmentése és felújítása Szlovákia és Magyarország műemlékvédő szervezeteinek együttműködésében 1998-ban kezdődött el. A munkálatok a 2000-es évek elején pénzügyi források hiánya miatt megszakadtak.

  A várkastély felújításának Áder János magyar és Ivan Gašparovič szlovák köztársasági elnök 2013-ban történt találkozója adott újabb lendületet, amikor a felek megerősítették, hogy a két ország együttműködik az épület felújításában.

  2017-ben Magyarország kormánya 805 millió Ft (2.500.000 EUR) támogatást nyújtott a felújítás első ütemének megvalósítására, amely a kastély teljes körű szerkezeti helyreállítását, valamint a kő- és falkép-restaurátori munkálatok elvégzését biztosítja.

  A felújítási munkálatok a 2018. szeptember 26-án elkezdődtek. Éppen ezért Saroltával nem tudtunk bemenni, csak kívülről nézhettük meg. Az ottani munkások azt mondták, hogy 2020 nyarán már látogatható lesz.
   

  Csatolt fájlok:

 11. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Nagymihály - Michalovce
  Zemplén szlovákiai részének központja
  Kassai kerület Nagymihályi járásának székhelye
  Ide is ellátogattunk Saroltáékkal.
  Ahol a nagy magyar Alföld északon elnyújtózva a Vihorlát kúpjába ütközik, a Laborc partján, még az Árpádok korában vízivár őrködött, melynek első urát Nagy Mihálynak hívták. Az ősi Kaplony nemzetségből származott, s királyi adományul kapta a birtokot hősiességéért. Aztán a vár elporladt, csak körtemplomának alapfalai maradtak meg, s Nagy Mihály utódai, a Sztárayak a maradékaiból a 17. században míves kastélyt építettek, ahonnan hatalmas felső magyarországi birtokaikat igazgatták. Valahogy átvészelte a husziták és a törökök dúlásait is, máskor meg megyegyűléseknek adott helyet.
  Aztán 1944-ben jött az orosz, s hozta magával az új világot, amelyben már nem volt helye se uraknak, se hagyománynak, se hitnek.
  A 100 éve még magyar többségű városban ma már elvétve hallunk magyar szót.
  Az új állam vette birtokba a kastélyt és vele együtt a Sztáray-család több tízezer kötetes könyvtárát is.
  Emlékül csak a címer maradt a kastély homlokzatán és a felirat a 14. századi Szűz Mária Születése plébániatemplom falán.
   

  Csatolt fájlok:

 12. sarolta51

  sarolta51 Állandó Tag

  Pótolom a Sztáray-kastély és a plébániatemplom képét.
   

  Csatolt fájlok:

 13. macleod

  macleod Állandó Tag

  Nem tudom, megjelenik-e, jót nevettem. Átérzem. :rohog::rohog::rohog:
   
 14. macleod

  macleod Állandó Tag

  Micsoda gyönyörű, ízléses munkák, jó ötletek. Gyógyír a léleknek, csak nézegetni is. :)

   
 15. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Kedves Himzőtársak,
  kívános lettem, tudtok-e segiteni? A Ti jóvoltotokból meg van RP-Romantik 1,4 mintám (madarak vannak rajta), de sehol nem tudom levadászni a 2,3,5 mintákat:(. Lenne valaki aki jót tesz nekem/nekünk?:)
   
 16. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Kedves Evelyn,boldog szuletesnapot kivanok Neked.Igaz,azt mar elfelejtettem,hogy elottem vagy utanam van a jeles napod,de a kivansagom ertekebol nem von le semmit sem.;)
   
  evelyn13 és sarolta51 kedveli ezt.
 17. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Nezzetek ezt a kezugyesseget,csodat:)
   
  sarolta51, kipling, Kirjava és 1 másik tag kedveli ezt.
 18. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Nagyon köszönöm szépen!:dr_24::dr_33:
  Hasonlókat kívánok én is neked!:dr_173::dr_175::dr_175::dr_175::dr_175::dr_175::dr_175::dr_175::dr_175:
   
 19. sarolta51

  sarolta51 Állandó Tag

  Szépséges! Mesteri munka! Nekem nagyon tetszenek az ilyen üvegfigurák!:):)
   
  Edet kedveli ezt.
 20. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  szivesen es en is koszonom:)
   
  evelyn13 kedveli ezt.

Megosztás