Csevegős xszemezős barátok között 2016-2017-2018-2019-2020

sorcier témája a 'Kreatív ötletek' fórumban , 2016 Május 27.

 1. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Jon,jon;)
   

  Csatolt fájlok:

 2. sarolta51

  sarolta51 Állandó Tag

  Most jottem ide, mert amiota ez a helyzet van, egyszeruen nincs idom. Meg gyártom a szájmaszkokat a családnak, sot még a menyeimnek is. egészségugyi novér mind a ketto. Hétfon is varrok majd, mert az egyik menyem, aki ortopéd szakorvosnál novér, még az orvosnak is rendelt tolem, mert NINCS. A másik az idegsebészeten mutosnovér, ma behívták, mert készenlétben volt. Délelott tíztol délután háromig álltak a mutoasztal mellett. Kaptak egyetlen maszkot, de lelkukre kototték, hogy vigyázzanak, mert lehet, hogy máskor is kell majd. Rettenetes ez a helyzet. Már mi is a veszélyeztetett korosztályhoz tartozunk a férjemmel, meghatározott idoben lehet menni vásárolni. Mi még minden reggel megyunk a 93 éves anyosomhoz, masszírozni, megápolni, feloltoztetni, felultetni, enni adni neki, stb. Az unokáimat - a két kisfiú 11 és 7 évesek ma hozta hozzánk a fiam, eddig az édesanyjuk volt otthon veluk 2 hétig, de hétfon már menni kell a mutobe, ezért a fiam eljott veluk hozzánk, mert a menyem ki tudja mit hozhat haza a korházból naponta! Az emberek itt is felelotlenek, mindenki mászkál, Már rebesgetik, hogy a hadsereget is bevetik, hogy az emberek férjenek a borukbe. Nem is bánnám, mert lehet, hogy csak ez lenne hatásos. Itt meg ma iktatták be az új kormányt, igérnek mindent, de nem tudom mi lesz teljesítve. Az egyik fiam Prágában ragadt, mert még mindig dolgoznak, neki postán kuldtem maszkokat, mert egyet kaptak ugyan a munkahelyen, de az édeskevés. A váltótársa itthon ragadt, mert lezárták a határokat, azt sem tudom, mikor vagy hogy jut majd haza. Erte is aggódom, meg magunkért, meg mindenkiért. Nagyon el voltak szállva már az emberek, ez egy nagy figyelmeztetés, hogy szálljanak magukba és gondolkodjanak.
   
 3. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Házilag is tudtok kézfertőtlenítőt készíteni. Interneten találtok hozzá útmutatót. Igazán nem drágák, és hatásosak!
   
 4. macleod

  macleod Állandó Tag

  Nekem szerencsére nem gond, iskola miatt egész évben mindig van. Sokszor jön elő a hányásos, hasmenéses időszak, stb.
   
 5. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Akinek meg nincs, az alkoholt, glicerint deszt vizet, hydrogen peroxidot tud venni gyógyszertárból, és elkészíthet egy nagyobb mennyiséget az utazó családtagoknak. Gyógyszerészek segítenek, elmondják miből mennyit kell venni, és hogy kell elkészíteni.
   
 6. kissalma5

  kissalma5 Állandó Tag

  Rég jártam erre.
  Andi ma feltette a free Parolin mintát. Az idézet még gugli fordítóval is nagyon igaz.

  "A sötétben a reggeli nap üzenetet hozott: a világító örökkévalóság felfedi a világ szépségét."
  Renato Parolin franciául és olaszul.[/QUOTE]

  Olvastam cikkeket, hogy a párizsiak autózúgás helyett madárcsicsergésre ébrednek, több országban végre látják a napot,felhőket, csillagokat. Fellélegezhet kicsit a Föld is!
  Az én mottóm: Legyünk félelemtől mentesen elővigyázatosak! :);)
   
 7. macleod

  macleod Állandó Tag

  Olvastam cikkeket, hogy a párizsiak autózúgás helyett madárcsicsergésre ébrednek, több országban végre látják a napot,felhőket, csillagokat. Fellélegezhet kicsit a Föld is!
  Az én mottóm: Legyünk félelemtől mentesen elővigyázatosak! :);)[/QUOTE]

  :)
  "Változtassátok meg a gondolkodásotokat"
  " Ne féljetek! "
  :dr_33::dr_33::dr_33:
  Én ma egy légifelvételt láttam. Mármint tán műholdat. Nagyságrendekkel kisebbek a légszennyezettségi adatok pl.a nagy lakosságú helyeken. Nem ez a cél, nem így elérni. :( csak na. Minden mindennel IS összefügg. o_O
   
 8. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Sarotam,mindenutt van baj sajnos.:(Elhiszem,hogy van aggodnialod,vigyazzatok magatokra.
  Ami a vasarlast illeti nalunk a Lidl-ben a legszigorubbak a feltetelek,egyszerre csak egy vasarlo tartozkodhat benn.Ma reggel a fiam egy masik uzletben akart vasarolni(ami nincs pl.a Lidl-en)de nem jutott be,mert reggel 8 es 9 kozott csak az 50 even feluliek vasarolhatnak.
  Mivel az ido igen rossz volt ma is,foleg nyirkos nem ment viszsa ujra,majd holnap elmegy egy masikba.
  Jelenleg 67 halott van az orszagban es 1000felul vannak a betegek,ebbol kozel 300-an korhazban.
   
 9. macleod

  macleod Állandó Tag

  Elszorul az ember szíve. Nagyon-nagyon sokat gondolok rátok, tűtársaimra, szerte széles nagy világban, és itthon is. Mennyi erő, mennyi szeretet, mennyi energia, mennyi jó ember. Egyet tudok érteni jó magam is. Valahogy az a gyanúm, hogy ez egy figyelmeztetés, és lehet, hogy bizonyos szempontból az utolsó. Ha ebből sem értünk, már minden példázat felesleges.
   
 10. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Rég írtam, de mindig olvaslak benneteket. Mostanában nem volt lelkem hímezni, de majd előveszem. 19.-e óta itthon dolgozok, pedagógusként.Nem tudom meddig tart. Egyébként a tanév végéig van munkám. Most nem kell vonatoznom 35 km-tert oda-vissza. De egész nap a gépet intézem. Bámulom, először a feladatokat kell feltölteni a kért módokon, aztán várni, hogy mikor kapunk valamilyen hivatalos utasítást,majd ellenőrízni a visszaküldéseket.Hát ezen téren sajnos nincs sok munkám. Egyik ötödikesem kiírta, hogy az ami mindig megmond a házi feladat. Egy leány. Így ahogy írtam, szó szerint, hát ő lefényképezte, visszaküldte. De közben kapjuk a leveleket, mi és hogy nem jó. Na, mert ezer felé kell gondolkodni. Ne legyek kiakadva. Azoknak van igazán nehéz dolguk, akik hátrányos térségben írni, olvasni ,számolni tanítanak első osztályban.Meg mondjuk a tesis. Az enyémek is várják a feladatokat majd egész délelőtt.Majdnem többet tanulnak így. Nálunk nagyon úgy kell csinálni, hogy hajlandóak legyenek bármire. Ma reggel meg éreztük a Nagyobbikkal, hogy rengett a föld. Már írnak róla, állítólag 2,6-3-as erősségű lehetett.Az ágy mozgott, másodpercekig, azt lehetett érezni. Egyébként őrzi őket a gép.A nagy nem megy ki sehova. A kicsi eljár a szomszédba a közelbe a lovakhoz.Nagy a boldogsága, mert vannak rábizva lovak, ha gondozza őket, ingyen lovagolhat.Az egyiket ő idomítja be.Eddig nem járt, nem is fog,csak ide.Ahhoz képest...Én sem mozdulok ki. A férjemet is kiírták szabadságra.Édesanyám meg három hétre elment Hévizre a szanatóriumba.Két évet várt hogy sorra kerüljön, csípő protézis műtétje volt, nehezen megy. Ott is minden a feje tetejére állt, de ott folyamatos a fertőtlenítés, és azért el van szeparálva.Én csak vásárolni megyek majd. Szerencsére sok mindenünk van itthon.De pl. a férjem a héten hiába akart venni akár saját márkás fertőtlenítőszereket is, nincs. Szerencsére azért sok minden van. Férjem nem híve az ész nélküli felhalmozásnak.Most nekiállt csibéket keltetni a gépben, 46 tojást tett be. Maszk és kézfertőtlenítő nincs.Illetve kézfertőtlenítőt régebben egy picit vettem, meg az egyik bioboltban kaptam levendulásat úgy, hogy előre k kifizettem és félretették. Hát nem tudom, meddig tart mindez. Férjem szerint felfújják rendesen, hát én azért nagyon tartok mindentől. Ugye kertvárosi részben lakunk, itt ha beakarok menni a városba, a buszt nem tudom megúszni. A sofőrnél le van szalagozva az első ülés, olyan sárga-fekete szalaggal,oda nem lehet ülni.Fertőtlenítik, de ugye némely járat, inkább hagyjuk.Szombattól nyári menetrendet csinálnak. Aztán még lezárták a játszótereket, főleg azokat,ahol kerítés van.Nincs színház, mozi, sportcsarnok, könyvtár és mise. Bolt csak háromig,ha nem élelmiszer, gyógyszer és vegyi. A piacra csak max 50 ember mehet be kint és bent.
   
 11. gabicu

  gabicu Állandó Tag

  Én is sokszor gondolok rátok.
  Olvastam egy nagyon érdes mondatot, amin elgondolkodtam én is.
  A Föld még most nem büntet meg minket, menj haza és gondolkodj.
   
 12. Tecumamó

  Tecumamó Állandó Tag

  Kód:
  
  

  "Bízzunk magunkban, egymásban, Teremtőnkben, mert az áldott hajnal egészen biztos, hogy ránk virrad!" Böjte Csaba
  Szeretettel, aggódva gondolok mindannyiótokra.
   
 13. macleod

  macleod Állandó Tag

  Sorcier, szeretnék kérni valamit. Ha lehetséges, rögzítenéd a Parolint a legombostűzött témák között? Legalább néhány hétre. Hogy ne legyen feleslegesen egyre több, talán az amúgy is lakattal már lezárt korábbi kötős, horgolós helyére. Hátha más is ránézne, hátha szívesen venné be átmenetileg az egyéb munkái közé. Persze az sem baj, ha nem. Köszönöm.
  Tényleg mindjárt esik a hó.... :O
   
 14. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Reggel havas tetőt láttam, s azóta is lankadatlanul esik szép nagy pelyhekben.:eek: Nem marad meg, mert a hőmérséklet 0-fok.:dr_4: Szép nem mondom, de a napsütést jobban tudnám értékelni.:)
   
 15. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Rendben:)
   
 16. macleod

  macleod Állandó Tag

  Lent a parton - na ná, hogy lemegyek, a katasztrófaturizmus volt óvodában a jelem :D - , hogy is mondjam, ordenáré szélvihar van, méltó 2013-hoz. Délután végig szakadt a hó, de nyoma semmi, inkább csak ilyen jégkristály forma, a széltől pedig kegyetlen hidegnek tűnik. Azért kicsit kimentünk a kiserdőbe, az szélvédett némileg, és nem vagyunk pudingok. :D Spontán digitális testnevelés óránk is volt, némi tavaszjel keresés, az erdő főnökének hétvégi tanyáját is felderítettük, vittük a cimborakészletet dobozban, lássanak ők is világozt, hazafelé pedig kidudáltuk a mamát, hogy integessünk neki. :D
   

  Csatolt fájlok:

 17. kircsike

  kircsike Állandó Tag

  Nálunk egész nap esik.
   

  Csatolt fájlok:

 18. Kirjava

  Kirjava Állandó Tag

  Találó versike.
   

  Csatolt fájlok:

 19. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Én most csendben vagyok. Jelenleg 90 % -ban egyben van a család. A kisebb lányom rekedt a barátjánál,mert a Rossmann-ban dolgozott a pénztárban az egyetem mellett és nem akart hazahozni valamit. Már nem dolgozik, de marad a barátjánál. Fél,hogy most mi lesz az egyetemmel, mert távoktatás ide vagy oda, nem megy. A tanárok az egyetemen idősek 60 pluszosok és az informatikához nem értenek. Egyetlen egy tanár rakott fel csak anyagot,de az is fikarcnyi. A többi még semmit sem. Se emailban se digitálisan. Ráadásul nekik ez a félév gyakorlatról szólt volna,valamelyik kórházban. Ezt nem lehet digitálisan megoldani. Szóval nagy a káosz. Otthon a lakásfelújítás amit azt hittem én kis naiv,hogy karácsonyra befejeződik, no nem. Még tart vagy tartana,de nem,mert nem engedem,hogy ide jöjjön most valaki,mert az iparos az jönne,mert nem fél vagy kellene a pénz,de nem ami szabály az szabály. A Kondor Béla Közösségi házban elindítottam egy szakkört, no az is most stagnál, pedig még bele sem melegedtünk. Így a Fb csoportba próbálok feltölteni dolgokat, de ez csak szentelt víz. Van egy kosárfonónk is és most papírpálcákat tekerünk ezt otthon is lehet a TV vagy számítógép előtt csinálni. Én már 1500 darabnál tartok. Elkezdtem egy segédeszközt is legyártani a tejes kartonból, hogy szögletes kosarat is tudjak majd fonni. A hímzés most nem valuta, bár én ezt a vonalat nyomnám,de a többség a kosárfonásra van rákattanva, így nem veszem el a kedvüket, sőt még én is kipróbálom. A kötést is tudnám tanítani de nem akarom, ahhoz és a horgoláshoz és a quilling-hez keresek oktatókat akiknek jó a vatikáni valuta is, mert itt mi mindent azzal fizetünk!
  A lánykám aki itthon van bevásárol. Szóval ki sem kell tennem a lábamat a házból és a kertből. A férjem is itthonról dolgozik.
  Várjuk,hogy rendeződjön a dolog,mert a lánykám koncertje már elúszott , talán ősszel lesz megtartva. Nekünk még lenne nyáron egy Celine Dion koncert, de már kezdjük azt is elengedni.
  Én most egy allergiás influenza szerű nyavalyában szenvedek, frászt hozva a családomra, de ez nem koronás.(remélem) Nem olyanok a tüneteim. Lázam nincsen csak folyik az orrom és hapcizok. Ennyi.
   
 20. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Nagy ráértemben nézegetem a régi oldalakat és az elkészült munkák 2012 év 589 hsz-ban feltettek el elkészült Parolin mintát. Én még nem találkoztam vele, így nem tudom a minta nevét. Esetleg valaki tudna segíteni? Google keresővel megtaláltam a leszámolható mintát is, de névvel szeretném elmenteni. :dr_24:
  Mutatom is mire gondoltam.
   

  Csatolt fájlok:

Megosztás