Csillagászat és űrkutatás

zsoltika46 témája a 'Tudomány,Technika' fórumban , 2008 December 4.

 1. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Mivel egy képből levágni egy részt könnyebb, mint hozzátenni, és egy színeset könnyebb fekete-fehérbe alakítani, mint egy fekete-fehéret kiszínezni, én erre az utóbbi képre szavaznék. Nem is szólva arról, hogy az Apollo-16 repülése előtti földi edzésekről a NASA ezen kívül még több tucat képet hozott nyilvánosságra, amik mind színesek, mindegyiken világosan látszik, hogy nem műteremben, hanem kint a szabadban, épületekkel, növényekkel, emberekkel körülvéve készültek, a megtévesztés minden látható szándéka nélkül. (Egy sor képen pl. utcai ruhában, Stetson kalapban, az űrruha létfenntartó csomagjával a hátukon ülnek a holdjárón, vagy állnak mellette, vagy az űrruhás alakok mögött emberek viszik utánuk a rájuk csatlakoztatott kábeleket.)
   
 2. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Hát színezd ki magadnak. A NASA is azt csinálja, legfeljebb egy kicsivel;) több szakértelemmel.:)
   
  most kedveli ezt.
 3. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  Néhány érdekes NASA "eset"....

   
 4. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag  Tíz égitest felszíne a Naprendszerünkből...


   
  Umaksuman kedveli ezt.
 5. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  Viccelődik a NASA.

  Mára rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze. Ismét bejelentette, hogy valószínűleg van víz a Marson.

  A HÍR: :p

  Nagy bejelentés a NASA-tól: folyékony víz van a Marson


  2015. 09. 28. 17:10

  "......Az időről-időre megjelenő sötét sávokat a bolygó felszínén folyékony sós víz okozza.

  A NASA bejelentése szerint színképelemzéssel most sikerült bizonyítani: a Marson folyékony sós víz van......."  Ezt néhányszor már elmondták. Pl.:

  Elég víz van a Mars felszínén az élethez

  2013
  .09.26. 22:3890  "...A Curiosity legújabb vizsgálatai szerint a leszállóhely közelében gyűjtött felszíni anyagmintában körülbelül 2% a H2O tömegaránya. Ez a küldetés egyik legjelentősebb eredménye, mivel arra utal, hogy a Gale-kráter aljzatát enyhén „nedves” törmelék borítja, amelyből akár 10 kilogramm is elég lehet egy pohár víz előállításához....."


  "........Amennyiben pedig a közeljövőben kiderül majd, hogy ez az eredmény a bolygó nagyobb térségére is érvényes, akkor a Phoenix leszállóegység által 2008-ban igazolt, néhány centiméter mélységben húzódó poláris vízjég-réteg mellett az alacsonyabb szélességi övezetek törmelékanyagának „nedvességére” is felszínközeli vízkészletként tekinthetünk a Földön kívüli élet keresése során....."


  De, ha valakit részletesebben érdekel, itt olvashat róla:

  http://aranylaci.freeweb.hu/mars-report/mars-report.htm

  Persze ez inkább csak figyelemelterelés a Plútóról és a Cereszről.......Legutóbb júliusban kábítottak bennünket ugyanezen okok miatt. Akkor azt közölték:

  " Talált egy második Földet a NASA !" 1400 fényévre....:rolleyes2: Ami távolságot még felfogni is képtelen egy földi halandó....

  Öntik ránk a rengeteg információt....:rohog::D:rohog::D:rohog::D
   
 6. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Persze hiába. Ha valaki azt sem érti, mi a különbség a jéggé fagyott, talajban megkötött, és a felszínen folyó, cseppfolyós víz között, arra aztán önthetnek akármit...
  Ami pedig Aranyi "akadémikus úr" agymenéseit illeti: ha a NASA tényleg összeesküdött, hogy vörös színű, száraz bolygónak hazudja a zöld Marsot, akkor alapos munkát végzett. Nem csak az elmúlt száz évben világszerte nagy földi távcsövekkel dolgozó hivatásos csillagászokat sikerült - akár visszamenőleges hatállyal is:) - bevonniuk, de a milliónyi amatőr csillagászt szintén, hiszen még az ő távcsöveiken is frankón látszik a bolygó jellegzetes színe, és a globális felhőzet hiánya. De a színt illetően az összeesküvők közé sorolhatod azt a néhány milliárd embert is, akik - legalábbis az írott történelem kezdetei óta - vették maguknak a fáradtságot, hogy megnézzék a bolygót az éjszakai égen. Te nyilván nem tartozol közéjük, de becsületszóra talán elhiheted nekik, hogy a szabad szemmel is látható színe miatt azonosították világszerte a tűz, a vér, a háború isteneivel.
  A fotók színeivel, illetve azok hiányával kapcsolatban már írtam a digitális fényképezés alapfogalmairól, de úgy tűnik, ez elkerülte a figyelmedet.;) Tehát még egyszer: ezek a kamerák képpontonként kizárólag fényerősséget mérnek, ez egy szürkeárnyalatos, parasztosan szólva fekete-fehér képnek felel meg. Különböző (és nem csak a látható fény tartományában működő) színszűrőkön keresztül készítenek egy-egy célpontról képeket, ezeket az űreszközök egyenként hazaküldik, aztán az egyes képeket az aktuális kívánalmaknak (pl. színképelemzés, kontraszt kiemelés, vagy éppen a laikus nagyközönség elkápráztatása) megfelelően kombinálják, és színezik ki. És ha valahol egy nem a harmadik kategóriába tartozót közölnek le, máris megvan az ufósok aznapi "leleplezése": a Mars nem is olyan színű, mint ahogyan a színes magazinoknak küldött NASA-képeken látszik, hanem zöld, kék, vagy éppen hupilila.:)
   
 7. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag


  Tessék!!!


   
 8. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Köszönöm!!!
  Ezek szerint a képeid és a kis videóid, amiket ide összehordtál a női szellemről, fa gerendáról, náci rohamsisakról, nyusziról, gyíkról, polipról, stb., az mind kamu volt? Mit nem mondasz... :rohog:
  De vajon a Devon-szigetről hogyan csináltak alak-és mérethelyes felvétel sorokat a Phobos és a Deimos átvonulásairól a napkorong előtt? És ha a marsi űreszközök rádió adásait dekódolni nem is tudják, a konkurens hatalmak venni, és betájolni még képesek azokat. Mi akadályozza meg őket, hogy lebuktassák a NASA összeesküvését, ha a jelek nem a Marsról érkeznek? Ha pedig tényleg vannak űreszközök a Marson és körülötte, mi akadályozza meg őket abban, hogy eredeti felvételeket küldjenek haza, amik mind a rekonstruálható színekben, mind a nagyobb felszíni és légköri jellegzetességekben lényegében megfelelnek a Földről, távcsővel látottaknak?
   
 9. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  Nagyon jók a kérdéseid, csak rossz a címzésed. Elfelejted, hogy az említetteket ugyan én tettem az orrod elé, de azokat nem én csinálom....:rolleyes2: Bár lehet, hogy jól mutatna az autó oldalán a "Csillagözön" felirat, de a NASA van rajta...:rohog:

  Úgy csinálsz, mintha te máshonnan, másfajta infókat kapnál, mint a többi ember. Csak van olyan is, akit nem lehet jóllakatni. Te mindent megeszel. Van, aki megpróbál válogatni. Csak már azt sem tudjuk, hogy mit és miből, mit érdemes válogatni....
   
  Utoljára módosítva: 2015 Október 1
 10. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Látom, megint nem gondolkodtál, mielőtt a billentyűkhöz nyúltál volna. Azt (pillanatnyilag, de ki tudja, mit hoz a holnapi jutyubos videód:)) senki sem vitatja, hogy a képeket a NASA készítette. A vitatott állítás viszont nem a NASA-tól származik, miszerint az ezeken a képeken látni vélt dolgok a Marson létező élet, mi több: fejlett civilizáció bizonyítékai. De ha igaz az az állításotok, hogy ezek a képek a Devon-szigeten készültek, akkor mit bizonyíthatnának a marsi életről vagy civilizációról? A másik három kérdés pedig már félreérthetetlenül neked, és az általad bemásolt áltudományos álhírek kitalálóinak szólt.

  Ez csak a látszat, és te szokás szerint gondolkodás nélkül felültél a látszatnak. Pedig a "titok" nyitja mindössze annyi, hogy a tudományos infókat én tudományos forrásokból szerzem be, nem pedig funkcionális analfabétáknak szánt manipulatív jutyubos videókból, mint ti. És - amint azt a feljebb tárgyalt példa is mutatja - éppenséggel ti vagytok azok, akik válogatás nélkül bármit, és bárminek az ellenkezőjét is megesztek, amit a prekoncepcióitoknak megfelelő tálalásban elétek tesznek. Az objektív, racionális válogatáshoz viszont kritikus gondolkodásra lenne szükség, attól pedig ti következetesen elzárkóztok. És ha még azt sem tudjátok, hogy "mit és miből, mit érdemes válogatni", akkor semmi meglepő nincs abban, ha mindig azt választjátok, amit a prekoncepcióitokat kialakítók és manipulálók elvárnak tőletek.:)
   
 11. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag


  Megpróbálok még mindig a témánál maradni, és nem téged követni, aki mindig mindenkinek a képességeivel próbál foglalkozni, és az alapján bemutatni, hogy amit tud, az nem tudás. De ennek is biztosan megvan a maga oka, és amint előbb írtam, nem foglalkozom vele.

  Szóval a témánál, a "vizes" Marsnál maradva. Több, mint egy évvel ezelőtt került fel ez a videó. Talán nézd meg, hogy milyen halmazállapotú "dolgok" vannak benne, és ki csinálhatta azokat a fotókat. Egyúttal akkor azt is kikutathatod, hogy készült e esetleg a Földön közülük valamely....

   
 12. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Írhattad volna rövidebben is: "A kérdéseidre nem tudok válaszolni, ezért inkább másra terelem a szót." :rohog:

  Ezt (mármint a megnézést és kikutatást) te is megtehetted volna, akkor most nem fárasztanál ilyen butaságokkal. Itt van pl. ez a kép a videóból:
  [​IMG]

  Ha elolvasod a mellékelt szöveget a NASA lapján (http://mars.nasa.gov/mer/gallery/press/opportunity/20100211b.html) , láthatod, hogy színszűrővel készült, hamis színezett képről van szó, amit azért így színeztek ki, hogy jobban kiemelje a különböző ásványi összetételű területeket.
  A kérdés pedig változatlan: ha ezek a képek a Devon-szigeten készültek, akkor mennyiben bizonyítanak bármilyen állítást is a marsi vízzel, élettel, vagy civilizációval kapcsolatban?
   
 13. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  ? ? ?


  http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/10/mentoexpedicio-lelektani-hadviseles.html#more  ".........A NASA évtizedek óta azt mondta, hogy nincs víz és élet a Marson. Mielőtt megjelent ez a film, a NASA bejelentette, hogy víz van a Marson! Az emberek, akik a filmen dolgoztak elmondták, hogy már hónapokkal korábban tudták, ami azt bizonyítja, hogy a NASA úgy időzítette az információ közzétételét a "rabszolgák" számára, hogy egybeessen a film megjelenésével, amit segítségül hívtak.......

  .......Miért gondolja bárki, hogy már nincs űrsikló? Előfordult már bármely ismert kormány esetében, hogy felhagyott valamivel, hacsak nem volt helyette valami sokkal jobb? Nincs szükségünk rakétákra, vagy akár repülőgépekre már több mint 100 éve. Úgy tűnik, megunták a tömegek számára bemutatott színjátékot. Tesla antigravitációs rendszereket használunk a titkos űrprogramjainkhoz, és így épültek fel a bázisok a Holdon és a Marson. A "rabszolgáknak" nem szabad ezt tudniuk, mert ha tudnák, hogy ott vagyunk a Marson, nem lennének boldogok, hogy minden nap kirabolják őket a benzinkúton, miközben az ingyenes Tesla meghajtás már 100 éve rendelkezésre áll!

  Nikola Tesla az antigravitációs lebegtetést már több mint 100 éve létrehozta. Megkapta a szabadalmat egy olyan repülő csészealj típusú járműre, amely vezeték nélküli ingyen energiát használt a meghajtáshoz. Tesla soha nem szabadalmaztatott semmit, amit még nem épített meg, így az antigravitációs jármű már körülbelül 100 éve létezik........."

   
  Utoljára módosítva: 2015 Október 6
 14. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Ez tényleg fantasztikus! Már évek óta megy a verseny, hogy valaki olyan agyament baromságot tudjon kitalálni, amitől még a hiszékeny balekok is gyanút fognak, és azt mondják, hogy ez már túlzás. A díjat pedig még senki nem vitte el. :rohog:

  Néhány apróság: Egyrészt a NASA évtizedek óta azt mondta, hogy van víz a Marson, csak a Földhöz képest kevés, és túlnyomó részben fagyott formában. Most pedig azt jelentették be, hogy rendkívül kis mennyiségben, és nagyon rövid ideig, de folyékony víz is van. A Marsról alkotott összképen viszont ez lényegében nem változtat, csak mint érdekességnek van jelentősége. (Időnként és helyenként a Föld sivatagaiban is van folyékony víz, de attól ezek még sivatagok maradnak.) A marsi vízfolyások nyomait pedig már évek óta ismerték, csak eddig nem tudták bizonyítani, hogy azokat valóban folyékony víz okozta.
  Másrészt a könyv, amiből a film készült, már vagy egy éve megjelent. Harmadrészt pedig sem a könyvnek, sem a filmnek semmi köze nincs a Marson lévő folyékony vízhez, azokban ugyanis azt fáradtságos munkával állítják elő a régebben is ismert forrásokból. (A most felfedezett vízből ez még macerásabb lenne, mert az nagy mennyiségben tartalmaz feloldva mérgező, korrozív, és robbanásveszélyes sókat.)

  Ebben is legfeljebb a névelők igazak.:) Űrsikló (rakéta meghajtású, a Földre repülőgépként visszatérő űrjármű) még mindig van: az amerikai légierő titkos X-37-es gépe. És legyen akármilyen titkos, sem a fellövéseit, sem magát a Föld körül keringő járművet a nagyközönség elől eltitkolni nem lehet, hiszen az előbbit ezrek, az utóbbit milliók láthatják. Ugyanez a helyzet a "hagyományos" rakétákkal is, tehát " a tömegek számára bemutatott színjáték" rendületlenül folytatódik. Aki pedig ezeket a rakétákat csak kamuból építi, mert van sokkal jobb és olcsóbb is helyettük, az nagyobb idióta, mint az, aki az ilyen meséket elhiszi.:)

  Egyrészt: ha a 100 éves ingyenes Tesla-meghajtással már ott lennénk a Marson, az kit, hogyan akadályozna meg abban, hogy a "rabszolgákat" kirabolják a benzinkúton? A benzin és dízelolaj árának nagyobb részét most is az adók, jövedéki- és termékdíjak teszik ki, amit a kormányzatok vetnek ki, és szednek be. Ezt ugyanígy megtehetik, és meg is teszik bármilyen más energiaforrással is, ha van - és van - elég ostoba, hiszékeny balfék, aki támogatja őket. És ha ugyanehhez a bevételhez kisebb kiadások mellett (hiszen a kőolaj-származékokból beszedett állami pénzeknek jelentős része megy el az általuk okozott károk enyhítésére) is hozzájuthatnak, bolondok lennének a kőolaj-maffiával;) bizniszelni, sokkal jobban járnának, ha az ingyenenergia-maffiával kötnének üzletet. Ugyanez a helyzet az energiafogyasztó-maffiákkal: fuvarozókkal, fuvaroztatókkal, építőkkel, építtetőkkel, termelőkkel, termeltetőkkel, meg úgy általában a Föld lakosságának összességében nagyobb, gazdagabb, és tőkeerősebb részével is. Ha az "ingyenes Tesla-meghajtás" nem csak a balfék-maffia kitalációja lenne, a Föld erőforrásainak nagyobb része felett rendelkező ellen-maffiák már régen megvették, ellopták, vagy újra feltalálták volna.
  Másrészt mitől lenne ingyenes bármiféle Tesla-meghajtás? Ha tényleg szabadalmaztatva lenne, akkor szabadalmi díjat kellene fizetni utána. Ráadásul mivel a sufni-feltalálók mind a mai napig nem tudták megcsinálni, ezért nem lehet túl egyszerű dolog, amit bárki műszaki analfabéta otthon összehozhat. Szakembereknek le kellene gyártani hozzá a szükséges anyagokat, berendezéseket, és ők szintén nem dolgozhatnak ingyen, tehát pénzbe kerülne megvenni, és üzemeltetni is.

  Isten bizony? Milyen számon nézhetem meg ezt a szabadalmat a szabadalmi regiszterben? Ha pedig nincs benne (márpedig nincs benne:)), akkor te honnan tudsz róla? Saját szemeddel láttad, mikor egy videóban mesélték? :rohog:
   
 15. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag


  Egyáltalán; hallottál már Tesláról?

  http://indavideo.hu/video/Osi_idege...m_medium=watchoninda&utm_campaign=videoplayer
   
 16. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Úgy érted: láttam-e már róla efféle kamu-videókat is? Természetesen igen, tele van velük a padlás.:)
  De egyáltalán: te hallottál már az igazi Tesláról is? Van fogalmad egyáltalán, milyen találmányai és szabadalmai voltak a valóságban?
  Hogy ne csak áltudományos videókból tájékozódj, talán elolvashatnád ezeket a lapokat is:
  http://www.sasovits.hu/anyag/feltalal/tesla.htm
  http://www.tesla.hu/
   
 17. Szpacskó

  Szpacskó Tag

  Tesla egy jól ismert ember. Régebben egy népszerű lemezjátszó-márka is volt az ő neve, azt hiszem, hogy a cseheknél. (csehszlovákoknál.)
   
 18. Szpacskó

  Szpacskó Tag

  Viszont, sok találmánya lehetett, ami csak álom maradt, nem valósult meg, mert nem szabadalmaztathatta! Biztos vannak ilyenek Egely György: Tiltott találmányok c. könyvében is. Azt is elolvashatnátok. (Ha érdekel.)

  :rolleyes::rolleyes::dr_64:
   
  yeti108 kedveli ezt.
 19. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

 20. Szpacskó

  Szpacskó Tag

  Nekem nyugodtan betehetsz ilyeneket, én nagyra értékelem. Umaksuman nem, ő erősen szkeptikus. :)

  Pedig -- ezek nem bárgyú, beteges hülyeségek.

  Csak épp sokak szerint negatív, rossz, ellenséges, kerülendő dolgok. Sokak számára.
  :(
   
  Csillagözön kedveli ezt.

Megosztás