Csodálatosan rommá zúzta Orbán tusnádfürdői hazugságait a vallástudós

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Július 29.

Melitta - 2018 Július 29, 09:29
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Precíz és pengeéles, mint mindig a professzor úrtól!

  A DK kivételével a parlamenti “ellenzéki” pártok (Jobbik, MSZP, LMP) buzgó asszisztálása mellett idén is lezajlott a tusnádfürdői fideszes banzáj. A rendezvény “fénypontja” ezúttal is a miniszterelnök igehirdetése volt.

  Az alábbiakban Gábor György reakcióját közöljük az Orbán-beszédre, amit 6 pontba szedett a vallástudós:

  [​IMG]
  Gábor György

  1. „Egy szellemi és kulturális megközelítésre van szükség a harmadik kétharmad után, és mi tagadás, szeptembertől nagy változások előtt állunk” – hangzott el a miniszterelnök szájából Tusványoson. És kár reménykedni, ez így is lesz.

  Már a legutóbbi rádiós beszélgetésében megnevezte az új ellenségeket, a liberális egyetemeket, a médiát és a bíróságokat, s a szabadegyetemi beszédében expressis verbis kimondta, hogy „a liberális elitet le lehet váltani egy kereszténydemokrata elitre”, hogy „a ’68-as elit megy” és „mi jövünk”, vagyis „a ’90-esek, az antikommunista, keresztény elkötelezettségű, nemzeti érzelmű nemzedék következik.”

  És miután az ellenállás minimuma sem adott, sem a kezükben tartott ellenzék oppozíciójára, sem a totálisan szervezetlen és megfélemlített civil szervezetekre nem lehet számítani, a szakmai ellenállás pedig gyenge, és az agyonhülyített és frusztrált közvélemény szemében az legfeljebb mint a saját önös érdekekért és pozíciókért folytatott harc jelenik meg (vagyis szolidaritásra kár számítani), nyugati „szövetségeseink” számára pedig az egész vircsaft a feketeseggűek harca (az Audi vagy a Mercedes aligha izgatja majd magát, hogy ki az új tanszékvezető, intézetigazgató, színidirektor vagy büntetőbíró) , így hát szeptembertől valóban nagy változások várhatóak. És lesznek.

  2. Orbán pozicionálta magát. Meghirdette a Kárpát-medence és egész Közép-Európa újjáépítését. Önpozicionálása imagináció és fantazmagória. Most minden egyebet félretéve, aligha adódhat olyan helyzet az elkövetkezendő párszáz év során, amelyben mondjuk a szlovákok vagy a románok belemennének egy magyar centrumú és egy magyar vezetés koordinálta Közép-Európa építésébe. Du-te la dracul!

  3. A beszéd legmegdöbbentőbb és legundorítóbb része, ahol Orbán elfogadva és tudomásul véve a jól ismert orosz érveket, kimondja azt, hogy Oroszország biztonsága, vagyis egyfajta ütközőzóna kialakítása miatt legitim Ukrajna lerohanása. Röhögni kell! Oroszország biztonsága! Mindig erről volt szó: Magyarország 1956-os megszállásakor, Csehszlovákia 1968-as lerohanásakor, vagy éppen az afganisztáni intervenció során. A hang Orbáné, de a gondolat hol Hruscsové, hol Brezsnyevé, hol Putyiné.

  4. A keresztény Európát az alábbiak szerint jellemzi:

  a keresztény Európában a munkának becsülete volt. Egy nagy túróst. Hosszan sorolhatnám a keresztény Európa hatalmasainak munka-ellenességét, de most hagyjuk ezt. A munkának a protestáns világban lesz először becsülete, aztán a felvilágosodás idején, s elsőként és átfogóan Hegelnél jelenik meg a munka mint filozófiai probléma.

  A keresztény Európában az embernek méltósága volt. Egy nagy frászt. Az emberi méltóság modern fogalom, s legalábbis Kant óta illik tudni, hogy univerzális. Nem ismeri az emberi méltóságot az a kor, ahol csak és kizárólag a kereszténynek volt méltósága, avagy az arisztokratának volt méltósága, avagy a férfinak volt méltósága, avagy “szőke bestiának” volt méltósága, avagy az akárkinek volt méltósága.

  A keresztény Európában a férfi és a nő egyenlő volt. Hogy mi van???? Nem sorolom a történelmi tényeket (beleértve a női választójog megszületésének csinosan elhúzódó idejét, korát, helyeit stb.), inkább javaslom, hogy valaki olvasson föl részleteket a miniszterelnöknek a XIX. század irodalmából, a nagy lázadó nőalakokról (Tolsztojtól Ibsenig), vagy mondjuk Virginia Wolf Saját szoba c. munkáját etc., etc.

  5. Az pedig, hogy a miniszterelnök rendre a kereszténydemokráciát a liberalizmus teljes ellentétének tekinti, vagy az olvasatlan és tudatlan szakértőinek vagy a hallgatóságot hülyének néző manipulatív szándéknak tudható be.

  Ugyanis – bizony-bizony – nincs kereszténydemokrácia – teszem azt – a klasszikus liberalizmus filozófiájában megfogalmazott emberi méltóság és emberi jogok nélkül (mindössze a kereszténydemokrácia ezeket a fogalmakat nem a pozitív jogból, hanem a természetjogból eredezteti).

  A kereszténydemokrácia elsősorban a katolikus társadalmi tanításból nőtt ki, amelyben kiemelt szerepe van a szolidaritásnak, a szociális gondoskodásnak (nocsak!), a szubszidiaritás elvének, amely a központosítással és a centralizációval szemben a helyi értékeket és az önszerveződést támogatja (nocsak!), továbbá elutasítja az állam mindent átható és mindent befolyásolni hajlamos gyakorlatát (nocsak!).

  6. Orbán Viktor érdeméül legyen mondva, hogy beszéde végén szépen megköszönte a hallgatóság figyelmét.

  Gábor György
   
  Georgina Bojana és Ernoe kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Július 29.

  1. ede22
   ede22
   mo-n a hiperventilláció elindut szép hogy egymásután felvállalják magukat és még nagy tartalékokkal rendelkezünk
  2. Éleskés
   Éleskés
   Pesszimista hozzászólásom.
   Teljesen mindegy, hogy ki, mit mond, teljesen mindegy ki, mivel érvel, ennek az embernek egy és csak egy ellenzéke van: a saját skizofrén világának másik oldala.
   Senkire nem hallgat, senkivel nem vitatkozik (hisz a hangok odabe' már megmondták), kijelent és közöl. A vita és válasz odabenn van, a saját belső világában.
   Nekünk csak egy szerencsétlenségünk van, az, hogy ez az ember zseni. Ezt el kell ismerni. Mindig és minden körülménye között felismeri és saját hasznára felhasználja az emberi gyarlóságokat. Mindent ebből a szempontból vizsgál meg, lát meg és használ fel. Nála a jóság, az együttérzés, az empátia, vagy a másik ember világa, szeretete semmi, érdektelen. A törtető, egoista érzéketlen emberek világa az, amit ért, megért és felhasznál. Aki ebbe nem fér bele, azokat eliminálja, erőszakkal megsemmisíti: A halott (dakota) indián a jó indián. A háború, a terror az az emberi cselekvés, amiben az erőszak tud diadalmaskodni.
   És, akárhogy is nézzük, mi most itt Európa közepén a lelki terror legközepében élünk.
   Orbán ellen egy dolog vezethet eredményre, a totális megsemmisülés. Ami biztos, hogy bekövetkezik. Az emberi élet tudomásunk szerint 100-120 évig tart. Tehát még max 65 évet kell kibírni ....
  3. ede22
   ede22
   egyetértek, kis ország vagyunk a nyugati világot új európát nem mi határozzuk meg ideológusok már rég de Ovi is bejelentette
   ami látható is volt magyar ország elérte kül és belpolitikai teljesítőképessége felső határát a mostani szavazással
   a fidesz tudomásul vette a nincs más út logikáját külső a egyeztetések lezárultak. Már az alakuló ülésen minden
   parlamentbe jutó párt megismerte a fidesz mit építhet, ez már nem választás kérdése nemzeti - keresztény
   én értem azt hogy nem ért ezzel mindenki egyet de hogy, ne tudná magát alárendelni v együttműködni azzal az
   akarattal amit a magyar nemzet egyértelműen képviselni fog eredmény belföld több mint nyolcszázezer új a külhon + egymillió
   kettős állampolgár által támogatott egyesített akaratát Ovival vagy nélküle.közben a nyugat változása is be fog következni talán hamarabb
   mint gondoltuk. Tramp közölte mit akar a nyugati világ jelenleg legerősebb állama . (na ott sem egyszerű)
   a nyugati ideológiák csődje, Soros jelezte a gondolkodóknak a nyitott társadalommal kapcsolatos fenntartásait
   az eu tetszik vagy nem átalakul
   Utoljára módosítva: 2018 Július 29
   vum és cdurmol kedveli ezt.
  4. Melitta
   Melitta
   Csupan penz kerdese, meg kell duplazni es maris igazad lehet.

   [​IMG]
  5. ede22
   ede22
   Szia Melitta ha nem az igazság keresés a tét. :dr_175:
   kiegészítem amit írsz több mint 2200 óvoda a kárpátmedencében
   felujítás+építés ebből 300 körüli Erdélyt érinti Ukrajna Felvidék
   étkezési támogatás a gyerekeknek +könyv .....
   nem mintha annyira jól menne mi is értjük milyen az amikor nincs
   udvarfy, vum és cdurmol kedveli ezt.
  6. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Elismerésem Professzor Úr! Elismerésem. Voltak részek o.v. beszédben, amitől röhöghetnékem támadt, de igazából sírhatnékom van. o.v. = alias: döbrögi már az egész Kárpát-medencét akarná átformálni...
   Sőt Közép-Európát.
   Ki kérte erre fel?
   Hja, ő persze annyira szorgalmatos, hogy magától eszelné ki ennek módját és formáját... Köszönik, de sokan nem kérnének "áldásos" közreműködéséből.
   No persze, az első sorban saját emberei tapsoltak, de kik voltak hátrább?! Részemről ez homályos...
   No meg miért ülték végig, s legfőképpen miért tapsoltak olyan átszellemülten. Voltak csodálkozásaim, ez tény. Elképzelhető, hogy hasonló okból, amiért én is erős akarattal rászorítottam magam e beszéd meghallgatására, de, hogy nem tapsoltam az tutti.
   No persze, ismétlésben - e "szt." beszédet -, láttam a királyi tévében, de mindenképpen tudni akartam, miért követik. S, ha követik, mi ennek az oka?
   Részemről egy tapodtat sem az ő által kivezetett úton, egy jottányit sem. Már régen úgy döntöttem.
  7. Melitta
   Melitta
   Kell szukseg van ra, ezert adjak ,de mindenki tudja meg ha nem is akarod tudomasul venni, az aranyeso aranyszavazatokat hoz. Magyarul penzzel vett tamogatas ,ez tortent csak kicsibe Mo -on is videki raszorulo telepuleseken ahol akar 10ezerFt akar egy zsak krumpli vagy az 50ezer Ft-os kozmunka lehetoseg beigerese dontotte el a szavazast.
   KAr verni a mellunket mikor 32ezer ember halt meg feleslegesen az egeszsegugy allapotabol adodoan. Ilyenkor nem szamit a magyar?
   Melymagyarjainkat nem zavarja a korupcio mert melymagyar kormany tomi degeszre zsebeit. Tiborcka, vagy halom kilato Tyukodon , vagy a Szeged Hodmezovasarhalyi tok egyenes uton sokasag a korforgalomnak ami sehova nem vezet semmilyen leagazast nem kot ossze.
   Lehet osztogatni egy darabig, de azert nem kell hulyenek nezni mas nepeket akik kemenyen dolgoznak es befizetok ebbe a feneketlen kutba,hogy egyszer nem fogjak az mondnai hogy itt a vege.
   Lehet kell meg tobb ovoda de akkor valaki nem tud szamolni.
   Elmentek a fiatalok nagy resze 80 ezer magyar gyerek mar nem MO -on szuletett , a demokrafia tragikus minusz nepszaporulatot mer. Hogy lehet akkor hogy ennyi gyereknek kell ezres letszamu ovoda? ha 100 gyerek jar egy ovodaba 1000 ovoda x 100 gyerek 100000. gyerek +plusz a regi ovodak .........
   akkor minimum stagnalni kell a nepszoprulatnak hogy ezt hihetoen el lehesen adni a szamolni tudo embereknek.
   A 3ooo ovoda meg egy lottoszam. HA a templomot nem tudjak fentartani a hivok mert kevesen vannak akkor nem 27 milliardot kell adni mert hiaba lesz csilivili templom ha nincs ki imadkozon.
   Valahogy ugy van mind a viccbe a templom penzevel...
   a rabbi azt mondja talcan az osszes penzt feldobjuk a ami kell az istennek azt elveszi ami leesik a mienk.
   Georgina Bojana és Ernoe kedveli ezt.
  8. tornando
   tornando
   merjünk nagyot álmodni!
   Sokszor elhangzott
   setni kedveli ezt.
  9. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Egyre nehezebben, sőt félő, hogy képtelen leszek o.v.=alias'döbrögi felé érzett mérhetetlen gyűlöletemet féken tartani... Pedig a gyűlölet nem épít, de leépít... De megkapom a mindennapi okomat, ami ok annak fokozására. Meg kellene tanulnom az elengedését, de nem megy, s egyre jobban nem megy...:mad:
  10. Ernoe
   Ernoe
   Letöltöttem a "szabad-egyetemi" beszéd szövegét.
   Eddig az "egyetem szót" a tudományossággal kötöttem össze, mától revideálnom kell.

   A szövegen végigfuttattam egy programot ami kiköpött egy statisztikát arrol
   miről szolt az "előadás", melyik szo melyik hang milyen gyakran lett kimondva.
   -
   - A beszéd összesen 4.807 szóból állt
   - Az 1.890 különböző szo (beleértve a ragozást) nem éppen egy Arany Jánosi nivo
   - A legtöbbet az "a" hang volt használva (357) utána jött az "az" (177), majd
   - "hogy" (160), "és" (156), "egy" (74), "is" (66), "nem" (54), "azt" (48)

   A további statisztikából kiderül mit akart mondani nekünk a miniszterelnök.
   -
   upload_2018-7-29_20-31-33.png

   - Az Istent csak egyszer emlegette, "inşallah" , ha Isten megsegít.
   - A "kereszténység" után viszont "Európa" volt a legtöbbet elhangzott szó(tö).
   - Aztán jött a "liberális", "nemzeti"... lehet értelmezni :)

   Jo szórakozást.
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  11. JuhJóz
   JuhJóz
   Szerencsére és sajnos szerencsétlenségünkre a rezsim megdőlése hamarabb bekövetkezik, mint hogy Orbán jobb létre szenderülne. A gazdaság teljesítménye zuhanórepülésben van, és (rövid) idő kérdése, hogy ez nyilvánvalóvá is váljon.
   Mindenesetre Orbán már elérte, hogy akik vele nem értenek egyet, már qrvára utálják a pénzen vett "újmagyarokat".
   És nem mellékesen, amíg Orbánék határozzák meg, ki magyar és ki keresztény, addig én mindkettőt kikérem magamnak!
   tornando, Georgina Bojana és Ernoe kedveli ezt.
  12. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   upload_2018-7-30_3-15-40.jpeg
   megemeltem a kalapomat Előtted. Nagy munka volt, de amit kihoztál ebből, az rendkívül érdekes. Köszönöm!
  13. vum
   vum
   kíváncsi lennék, vajon mit értettél az elemzésből.

   betűk gyakoriságának ismerete vagy a betűcsoportok előfordulásának gyakorisága lehet a kriptográfiához kell ... de szöveg értelmezéséhez nemigen. ... a magasröptü elemzésből csak egy részlet: "A legtöbbet az "a" hang volt használva (357) utána jött az "az" (177)"

   vajon névelőt akart mondani? Te, hogy értelmezed?
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  14. vum
   vum
   ez pár milliárd sok? ... az éves költségvetésnek vajon hány ezreléke lehet?
   ... havonta kb. 50 milliárd forintot költ a magyar lakosság csak cigire.
   Utoljára módosítva: 2018 Július 30
   Georgina Bojana és udvarfy kedveli ezt.
  15. setni
   setni
   Mivel ellenőrizetlenül költik a milliárdokat ...nagyon is sok!
   Vagyis saját magukat ellenőrzik...
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  16. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Tény, hogy okkal és indokkal írták ezt a "magas röptű" szöveget, amitől NEM ájultam be. De mondatról-mondatra szinte bele sodorja a hallgatóságot egy olyan szellemi állapotba, amire csak a fityesz rajongók képesek. Nekik a vezér szava, sőt annak még a névelője-i is muzsika füleiknek. Nekem nem. Sőt! Mondatról-mondatra irgalmatlanul bosszant, sőt dühít. Voltak részek a beszédben, amikor nagyon oda kellett figyelnie, amikor olvasta, el ne vétse a magyarázkodást. Megnéztem, igaz, többször ki kellett futkorásznom egy kört a házból - a kertbe - visszamentem, s csak azért is végig meghallgattam. Igaz, ismétlésbe, mert tényleg kíváncsi voltam, mi a jó fenével kábítja ismét azokat, akik oda kiültek elé, s még futni sem tudnak, semerre... No légyen ez az ő bajuk. No persze, kit látok az első sorban? Tapsolt szakadásig - a "stüszi vadász" - úgy, hogy hatalmas akaraterővel szorítottam magam a tévé képernyője elé.[​IMG]
  17. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Megnyugodhatunk :rohog:- biztosan van egy belső ellenőrzési csoportjuk! :oHogy azok mit vesznek észre és mit jegyzőkönyveznek, ezt viszont soha nem tudjuk meg, ebben az életünkben. Egyszerűen titkosítják 200 évre, és pont.
  18. tornando
   tornando
   Ez olyan mint a Nav Ildikó ügy.Ő ellenőrizte a saját lopásait.
   Na meg a Polt Péter féle ellenőrzés
   setni és Georgina Bojana kedveli ezt.
  19. tornando
   tornando
   Megint téveszmében vagy esetleg összemosol
   Amit a lakosság költ az magántulajdon.Semmi közöd hozzá még arány összevetés szerint se.
   Ne próbáld kicsinyíteni azt a pénzt amit a kormány nem miránk költ el.Miránk akit megadóztatott
   Amit a kormány költ az köztulajdon nem az övé.
   setni, Melitta és gumelig kedveli ezt.

Megosztás