Csodalatos ejszaka

unicorn

Állandó Tag
Állandó Tag
Hideg van a, hut a haz bilincse.Es en , mint egy kobor szellem elvagyok veszve az ejszakaban.Kimegyek a tornacra.
Gyonyoru Hold-szag kering az Ebenben.Az erdo a haz mellett tanyazik, melyebol halk suttogasok rivalnak agyamba.Elindulok fele, s erzem, hogy valami mely dobbent befogadni akar.Egy lathatatlan ajto nyikorgasat hallom, mondja"Gyere", s en megyek.
Sotet az erdo, a fenyt nem latom magamban, mi sorsom fele tereljem.Es erzem odabent megtalalom.
Itt-ott apro lelkek szivdobbanast erzem;talan felnek tolem, talan akarnak, talan en felek, de nincs mast tenni, mennem kell.Ott van, ott kell legyen sorsom!
A fak egyre fogyadoznak, egyre kevesbe erzem, hogy ved az erdo,...vagy en vagyon bizonytalanabb?apro zorejek hangjabol egy dalt velek felfedezni.Belulrol jon, az erdo szivebol.
Lassan egy tisztas konturja kezd elkottem megjelenni...Igen, egy tisztas.Erzem.
Ott van, ott vagyok en is.Egy...vekony alakot latok a tisztas kozepen...Oluan ismeros, mintha lattam volna valahol, igen, biztosan.De hol?Talan almomban, vagy a varosi kozertben, de lattam valahol.
Az alak az eget kemleli.Egyre csak az eget kemleli.Nem szol es en sem szolok.Jobb igy.
Es telt az ido.A Hold az egen, mintha mozdulatlan lenne.Es az alak csak nezi, nezi, es egyszercsak....ramnezett!
Lass csodat!Nincs arca!Csak egy fekete leggomb nezett engem!De erzek valahonnan egy mosolyt, egy osztokelest, osztokelest, hogy kezemre nezzek.Es raneztem...Egy tukor!A kezemben...Beleneztem...ha az arctalan alak nezett vissza ram.Csunya volt, de nem feltem.Rajottem, en vagyok az arctalan.Visszaneztem a fiura, de ...lass csodat, van arca!Es en vagyok az!Arccal!A fiu ismet a Holdat nezte...Es en is foltekinettem az egre.A hold rammosolygott, es en is ra.
Ezentul a fiuval egyutt neztuk a Holdat, mig eljott a reggel.
Azutan hazaindultam, kezemben a tukorrel.Hosszu volt az ut de milyen jol elvoltunk, en es a Tukor.Benne velem, arcommal, ki a Holdra tekint.
 
Oldal tetejére