Csokoládéval a szívroham ellen

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Szeptember 11.

Melitta - 2018 Szeptember 11, 04:54
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Néhány szelet csokoládé rendszeres elfogyasztása nem is olyan egészségtelen. Kutatási eredmények szerint ugyanis a rendszeres csokoládéfogyasztók kisebb valószínűséggel esnek áldozatul az agyvérzésnek és a szívbetegségnek.

  [​IMG]

  A 21 ezer brit adatával 12 évig készült kutatás ráadásul azt mutatja, hogy a keserű és a tejcsokoládé egyaránt jót tehet az egészségnek.

  A szívbetegség kockázatának kitett embereknek általában azt tanácsolják, hogy kerüljék az édes és hizlaló élelmiszerek fogyasztását. A Heart orvosi szakfolyóiratban megjelent friss tanulmány szerzői azonban így nyilatkoztak:

  "Úgy tűnik, nincs olyan bizonyíték, amely indokolná, hogy ellenjavalljuk a csokoládé fogyasztását azoknak, akiket aggaszt a szív-érrendszeri megbetegedések kockázata."

  Az Aberdeeni, Manchesteri, Cambridge-i és Kelet-Angliai Egyetemek kutatói kimutatták, a rendszeres csokoládéfogyasztók, akik közül néhányan napi 100 gramm csokoládét is elfogyasztottak, 11 százalékkal kisebb valószínűséggel szenvednek szívrohamot, agyvérzést vagy más szív-érrendszeri panaszt, mint azok, akik egyáltalán nem esznek csokoládét.

  A rendszeres csokoládéfogyasztás ezenkívül a szívpanaszok okozta halálozás 25 százalékkal alacsonyabb kockázatával is összefüggött.

  A kutatók ugyanakkor azt is hozzátették, hogy vizsgálatuk csupán a statisztikai trendeket elemezte, tehát nem lehet belőle ok-okozati összefüggésre következtetni.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Szeptember 11.

  1. setni
   setni
   Szóval nem biztos....de, nem árt..
  2. Ternyák
   Ternyák
   Hurrá!!! Legalább bűntudat nélkül eszem. Igaz, hizlal, de imádom.:dr_24:
   Baalcain, cat34 és setni kedveli ezt.
  3. Melitta
   Melitta
   Ezzel nem vagy egyedul.
   Ternyák és cat34 kedveli ezt.
  4. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ezt már régebben is olvastam, hallottam, ennek ellenére örömködöm - VÉGRE egy jó hír! A keserű csokit is szeretem, no meg mindent ami csokival kezdődik, a kereket, a szögletest, a tojás formájút, a csomagoltat és a "mezítelen" csokit is, sőt a forró csokit - bögréből - mondom - mindet. S, ha még okom is van a lakmározásához... ez az igazi boldogság, még akkor is, ha csak keveset ehetünk, a kalóriák miatt.
   [​IMG]
   egy bögrével (kicsivel) gallér mögé...
   Ternyák és cat34 kedveli ezt.
  5. cat34
   cat34
   Én is imádom a csokit és különben is: róla sem tudjuk, hogy beteg lett volna:

   [​IMG] :dr_9:
   Ternyák és ladybug7spots kedveli ezt.
  6. Ézsiás Andrea
   Ézsiás Andrea
   Hurrá én is
   Ternyák kedveli ezt.
  7. ladysla
   ladysla
   A brit kutató éveken keresztül vizsgál olyan adatokat, információkat, amelyek a saját bevallása szerint is hasznavehetetlenek, ergo ő elmarasztalhatatlan. Tesztszemély is lehet, így ha csokit kíván ipari mennyiségben, akkor a csokifogyasztást vizsgálja :), a lehetőségei korlátlanok. Nem is értem, miért nem futottam bele "brit kutatót felveszünk" álláshirdetésbe :dr_4:
   cat34 és Ternyák kedveli ezt.
  8. Bodor Gézáné
   Bodor Gézáné
   Soha rosszabb gyógyszert! Vagy gyógyhatású a minősülő készítményt!
   Ternyák kedveli ezt.
  9. Baalcain
   Baalcain
   Napi egy tábla csoki, az a 100g... hm.
   Elgondolkodtatott azért nem-e esetleg egyfajta életmódot is jelöl-jellemez ez, akik naponta benyomnak egy teljes tábla csokit. Lehet másban tudatosabbak. Vagy sok esetben pl úgy 11% esetében előjön a csoki evés bűntudata miatti túlkompenzálás és esetleg nagy sportolást, aktivitást vált ki.

   persze a csoki hormonháztartásra is hatás gakorol, endorfin szint emelkedik, akár lehet vmi ilyen jellegű dolog is, érdekes lehet ennek a kutatásnak a továbbvitele-továbbelemzése.

Megosztás