Hírek Czeglédy Csaba szerint Karácsony Gergely elárulta az ellenzéket, amikor visszalépett Márki-Zay javára

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
„Karácsony Gergely elárulta az ellenzéki közösséget azzal, hogy visszalépett, így nem tudhatjuk, hogy végül ki nyerte volna meg a második fordulót, ha mind állva maradnak” - írja Czeglédy Csaba DK-s politikus a tavalyi ellenzéki előválasztásról.


„Azonban ne hánytorgassuk már fel utólag Márki-Zay Péternek, hogy élt a lehetőséggel. Momentuma volt abban a pár hétben, nagy kár, hogy nem tudta tavasszal megismételni. Az a személyes teljesítménye volt, hogy előbb lenyomta Jakab Pétert, majd visszalépésre késztette Karácsonyt, majd legyőzte végül – sajnos – Dobrev Klárát. Érzékelhetően népszerűvé vált abban pár hétben, és tényleg főleg a fiatalok körében. Szombathelyen ott voltam a választási sátraknál, és legalább 20 fiatal kérdeztem meg a szavazásuk után, kit támogattak. Mind MZP-t mondták. Csillogó szemű, fiatal ellenzékiek voltak. Igen, osztálytársak beszélték meg egymás között, hogy élnek az előválasztás adta jogukkal, és tanítás után elmentek együtt szavazni, Márki-Zay Péterre.”Czeglédy Csaba Fotó: Kaufmann Balázs
Czeglédy az előválasztás két fordulója közt is élesen bírálta Karácsonyt, amikor a főpolgármester még Márki-Zayt próbálta rávenni a visszalépésre. Azt írta Karácsonyról, hogy „rendkívül nagy arccal” kampányolt , de „sofőr nélkül Szombathelyre sem találna el magától, vidéken csúfosan leszerepelt”.
 
Oldal tetejére