Döntött a bíróság: tizennyolcszor kell elmondania az MTV-nek, hogy hazudott-nézze meg, hogy miért

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 2.

Melitta - 2017 November 2, 10:23
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Nem mindennapi ítélet született. Mindösszesen 18 alkalommal kell helyreigazítania magát a Fővárosi Törvényszék ítélete alapján az MTV-nek. De azért nem ilyen egyszerű, több van az ügy mögött, mint gondolná.

  A Fővárosi Bíróság egy vadi új, tényleg VALÓSÁG show műsort szerkesztett az MTV-nek, melynek a címe Valótlanul állítottuk. A Népszava értesülései szerint az állami televíziónak hat sajtóhelyreigazítási kérelmet, összesen legalább tizennyolc alkalommal kell főműsoridőben felolvasnia.

  Vélhetően a műsor egész estés lesz, hiszen hat, meglehetősen terjedelmes helyreigazítást kell majd bármilyen kommentár nélkül felolvasni. Aki esetleg a premierről lemarad ne csüggedjen, ezt mindösszesen tizennyolc alkalommal kell megtennie az MTV-nek.

  Így elmondható, hogy médiatörténeti mércével mérve is hatalmas pofonba szaladt bele a kormányszócsővé silányult M1 Híradó.

  S, hogy kinek köszönhetjük hogy az MTV-t igazmondásra kötelezte a bíróság? Természetesen a koholt vádak alapján, rácsok mögé tett, ellenzéki, fiatal sikerügyvédnek Czeglédy Csabának.

  Ugyanis a “hírcsatorna” folyamatosan róla nem mondott igazat. Czeglédy Csaba, az MSZP meghurcolt képviselője az ügyet így kommentálta: „Ha ez az ügy egy valódi büntetőügyről szólna, akkor a kormánypárti sajtónak nem kellene éjjel-nappal hazudoznia rólam”

  A sikerügyvédről állított valótlanságok miatt már az Origo is terjedelmes helyreigazításra kényszerült.

  S itt és most hagyj mondjak egy pár nagyon komoly mondatot.

  A hatalom csőrét Czeglédy nagyon [email protected]álhatja, hiába nyeri meg zsinórban a pereket a sikerügyvéd, jogállamtól teljesen idegen módon a Fidesz néhány képviselője a parlamenttel mondatná ki Czeglédy Csaba bűnösségét. Ráadásul a novemberben elfogadni tervezett koncepciós javaslat szövegében pedig éppen azokkal az állításokat írták bele, s ítélné el Czeglédyt, amelyeket sorban valótlannak ítélt a bíróság.

  Ez olyan szintű jogtiprás amit az ifjú, szárnyait bontogató Joszif Visszarionov Visszarionovics Sztálin kolléga is megirigyelne. S azoknak, akik ezt pontosan értik, hogy mit jelent, nagyon nagy felelősségük van abban, hogy Orbánnak mennie kell.

  Akik pedig értik ezt és mégis személyi, netán párt érdekből vagy szimplán gyávaságból nem azon ténykednek, hogy ezt az alávaló rendszert elkergessük: egy napon épp olyan bűnössé és alávalóvá lesznek, mint ez az undok kis hörcsögdiktaúra melyben élünk.

  gw_hum_recht_moraal_justitie_770x510-696x461.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 2.

  1. Melitta
   Melitta
   Ugyan miert itelkezel ?Ki joosit fel? teged is talan a jo isten?
   Miert vagyunk magyarellenesek?
   Se szeri se szama a nem baloldali postoknak.
   Te itelkezel es nem mi.
   A politikusokrol mivel a kirakatba vannak ,hamar kiderul , ha sibol nem kicsit hanem nagyon.
   Voltak baloldali bugasok is de mind sittre is vagtak oket, es leultek vagy meg talan mindig ulik a buntetesuket.
   Hallottal mar a korupcio miatt lecsucsult Fideszesrol?
   Teged nem zavar de a vilag szamara nem elfogadhato a korupcio. Mellenyzsebbol szazmilliokat sehol nem lehet kivagni csak a korupt orszagokba.
   A vilagon sehol nincs olyan gazszerelo aki ilyen gazdagodasi csucsot ert el, igaz okosabb mindenkinek ahogy allitja magarol.
   Neked tetszik hogy majd Torontobol Erdelybol vagy MUnkacsrol eldonsuk hogy hogy eljel, emeljek-e a nyugdijadat stb stb.....
   Tetszik az is Orban soha eleteben mast nem csinalt mint politizalt de abbol olyan vagyont osszerakott, hogy egyedul allo a vilagon.
   NEm sajnalom senkitol a penzt , de mikor nincs a Hospice re penz , vagy ehezo magyar gyerekek sokasaga van akkor nem stadionokra kell penzt kolteni.....bar neked tetszik de nekunk nem, es nem azert mert sajnaljuk a gazszerelotol hogy a fel Balaton mar az ove, hanem mert emberek fagynak meg mert nincs tuzelore penzuk. A szocialis erzekensegunk magasabb fokon all ezek szerinr, de ne hogy mar ez baj legyen. Hiaba veded ezt a politikat lehet neked se jobb csak ez van kiadva ,es miert ne mennel a fonok beteg agya utan.
   A media 97% bekebelezese szamodra termeszetes, nekunk nem tetszik.
   Ha van is vitank abban van hogy te es a jobboldal nem latja az erdotol a fat. Vedhetetlen dolgokat vedtek, es meg a baloldalra fogjatok.
   Visszautasitjuk sokunk neveben a magyar ellenes beirasod.
   NeuKriszta és Gagamail kedveli ezt.
  2. fych
   fych
   Melitta, mielőtt izomból az első mondat után törlöd ezt a hozzászólást, kérlek olvasd végig! Nem biztos, hogy az után is törölni akarod!

   Melitta, miért gondolod mindenkiről, hogy ki van adva nekik a feladat, hogy védjék a mostaniakat, akinek - sok-sok érv és ellenérv összevetése után - még mindig a mostani kurzus a kevésbé szar, mint a 2010 előtti? Miért gondolod, hogy bárki, aki valamilyen elítélő megjegyzést igaztalannak érez a maiakkal kapcsolatban, az azonnal fidesz-bérenc szócső? Nem gondolod, hogy egy kicsit erős a kategórizáló hajlam benned?

   Pontosan abba a hibába estek, mint a mai ellenzék is. Olyan dolgokkal példálóztok, ami a mai magyar választókat egyáltalán nem érdekli. (A tömeget.) itt van erről egy nagyon igaz kesergés (nem mondható fidesz-bérencnek a cikk írója! Sőt, sokkal inkább dühös azért, medt jelen állás szerint a Fidesz simán hozza 2018-at):
   https://merce.hu/2017/11/03/vagy-el...&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201711

   ...4 év alatt nem voltak képesek olyan szellemi teljesítményt kitolni magukból, amellyel előbbre lennénk. Euró bevezetéssel, GDP-növekedéssel, nyugatossággal, szakértőiséggel, mucsa magyarozással, “Orbán elmebetegezéssel” és olyan bullshitekkel töltik meg a megmaradt ballib médiateret, amik már megbuktak, amikre nincs igény, már azt a kört sem érdeklik, amelyet ezzel etetnek már jó 30 éve.
   Tényleg a fél ellenzék Putyin-elleneséggel kampányolt az elmúlt évben, miközben ez a téma a kutatások szerint nem is érdekli a magyarokat?

   Mit kínáltok egy Tesco-dolgozónak? Mit kínáltok egy kismamának? Mit kínáltok egy multi középvezetőnek? Mit kínáltok egy választópolgárnak? Szakértői kormányt?

   Nézzünk körül a világban, miről szól a politika, milyen válaszokra kínál megoldásokat, és főleg nézzünk körül itthon, milyen problémák foglalkoztatják az embereket? És nézzétek meg a saját programotokat, de még inkább a kukában landoló sajtóközlemény-hegyeiteket, mikor foglalkoztatok utoljára ilyesmikkel?


   Hidd el, a mai magyar választók többsége pontosan úgy látja, hogy lopott mindegyik, nem kicsit, nagyon, de a mostaniak alatt legalább neki is jut kalácsra meg kakaóra, nem csak száraz kenyérhéjra, meg vízre. Ha ez azt jelenti itt egyeseknek, hogy "a suska miatt", akkor igen, akkor a suska miatt. Miért, ki az, aki bármilyen döntés meghozatala során nem a saját érdekeit helyezi a legelső helyre? Te hova mész dolgozni szívesebben (ugyanarra a munkára!!) - ha mindenhol Audi A8-ossal jár a főnök -, ahol 15 dollár az órabéred, vagy ahol 25?

   Ahogy már írtam máshol, Orbán sikere nem az ő "érdeme", hanem az ellenzéké! És számodra esetleg akármilyen hihetetlenül is hangzik ez, azért próbáld meg elképzelni, hogy nekem talán sokkal-sokkal jobban fáj az, hogy Orbán olyan teljesítmény után szerezheti meg zsinórban a 3. választást, amit felmutatott 2010-2018 között.
   setni kedveli ezt.
  3. Melitta
   Melitta
   Tudod miert gondolom ,hogy ki van adva az ukasz nektek?mert ami minden demokratikus orszagba kiveri a biztositekot az nektek meg se kotyan , ugy hogy tik vagytok a szenvedo alanyai minden intezkedesnek annak is ha kivezeti az orszagot az Eu bol.
   Hogy jobban megy a csaladi szeker ....lehet, de ettol meg nem jobb ez a rendszer mert elobb utobb vege es akkor lesz nagy kopanas, es vegul nagy mely magyarjaink miert is nem erezik, hogy orszagunk hazank, kifarol a demokraciabol.
   NEm zavar a civilek vegzalasa pedig a ti , allampolgarok vedelmere van a hatalommal szemben.
   A kulpolitika az sem remekel. Semmi se.
   Lehet szidni a multikat , de megis jo vasarolni naluk , olcsok biztonsag az ott dolgozoknak , hogy minden jarulekos koltseget befizetnek utanuk, aranylag fizetnek is , mert azert az arufeltoltes nem egy magasan kvalifikalt munkaerot igenyel.
   A Sorosozas az aztan mindennek a teteje. A gyulolet keltes a felesleges uszitas ugy a menekultek ellen mint mindenki ellen aki nem ezt a passzat szelet fujja.
   Sokunk valodi demokraciaba el es tud kulonbseget tenni, mert elt a szoc tarsadalomba. Veletlenul se kivanom se az orszagnak se egy nepnek se a komcsi ideologiakat, es eletet.
   Putyin nem demokrata es nem tekintheto peldanak se.
   Nem hatra fele kell menni es nezegetni hanem elore, mert az vissz a jovobe es felzarkozni kell es nem lemaradni.
   Hogy Orban elmebeteg, nem tudom mert nem vagyok orvos de hogy nem egeszseges az biztos a rangatozasai a nyelvoltogetesei a rendezetlen mozgasa minimum gyogyszer fuggoseget feltetelez. A pavatanc jo humornak de nala nem az, mert a liberalisbol lett eros jobb es egyre jobbra tolodo ehez ketseg nem fer.Ezt sokan ellemeztek es diagnosztizaltak ha a fele igaz is sok, mert 10millio ember sorsaval jatszadozik.
   MEg csak nem is en allitom hanem o maga.

  4. csigafi
   csigafi
   Ha valaki még nem vette volna észre egy oriási agymosás zajlik jelenleg ezen kis országban. Uszitják az embereket olyanok ellen akikel edig semi baja nem volt ennek a népnek és akikknek eddig semmi baja nem volt ezzel a néppel. Az is nagy gond hogy sok olyan ember kapott hatalmat akik azzal nem tudnak mit kezdeni és elfelejtik hogy hát ők is emberek. Na de minnél magasabban van valaki annál nagyobat zuhan és annál inkább fáj. Szerintem a kormány váltás is csak hamu a tűzre. Ha az ember megáll egy pillantra és nem nyel le azonnal mindent megrágatlannul ha nem elgondolkodik kicsit és mérlegel, józan paraszti ésszel akkor rádöbben hogy ami jelenleg zajlik ebben az országban az nem a az állampolgárok tőbbségének érdekeit szolgálja.

   És bizony sajnos ha valakinek van bátorsága kimondani az igazságot akkor az a bűnős és gyorsan bemocskolják nehogy kiderüljön hogy igaza van. Az egész kormányt alkotó főbb személyeket teljes vagyonelkobzásra kéne ítélni. berakni őket kőzmunkásnak és éljenek meg. Az elkobzott vagyont pedig valóban arra fordítani amire befizetük azt adó formájában.

   Sajnos Czeglédy csupán csak 1 a millióból aki szálka a szemben és szó szerint a millióból.
   Ha valaki tudja hogy bűnős és ha hatalmába van eltüntetni mindenkit aki ezt igazolhatná akkor sajnos ezt meg is fogja tenni. Czeglédy még a szerencsésebbek kőzé tartozik. Ha nem lett volna kőzismert személyiség akkor mélyebre lett volna sülyesztve valószínűleg egy életen át. És mi van a többi millió emberrel??
   NeuKriszta kedveli ezt.
  5. csigafi
   csigafi
   Már rég évek óta nincs demokrácia Magyarországon én úgy tudom azt eltörölték.
  6. csigafi
   csigafi
   Ezt a videot már tőbben mutatták nekem azon lepödök meg hogy még nincs betiltva. Vajon miért nincs ?
  7. Gagamail
   Gagamail
   Nem hiszem, hogy én, aki a "rasszhoz" tartozom, lehetek ténylegesen ebben a kérdésben rasszista. Magyarellenes, elgondolkodtató, de azt gondolom, nem. Semmiképpen nem vagyok az, viszont kritizálom azt, ami nem tetszik, s ha azt látom, hogy ennek megvannak a jellegzetességei, akkor - lehet, hogy igazad van, és túlzóan - a teljes népességet szidom. Felhasználva József Attila mondatát (ha nem is ebbe a témába vág a vers): "Érted haragszom, nem ellened."

   Azt mondod, miért bélyegzem meg a másképp gondolkodókat, és ítélem el a teljes népet ezen az alapon? Azt írod: "a különböző politikai nézeteket valló honfitársaim egymást ellenségnek tekintik, egymást ócsárolják" - ez nem jó. Ebben teljesen egyetértünk.

   A haragom, inkább kétségbeesésem alapja az, hogy nem abban kell mérni egy kormányt, hogy mennyit juttat az állampolgároknak, hanem abban, hogyan építi föl a jövőt. Nagy szavaknak tűnnek, de nem.
   Azért vagyok most türelmetlenebb a "másképp gondolkodókkal", mert nyolc éve épül le körülöttem a szakmám - az oktatás. A harmadik hónapot kezdjük, de alig volt időm a gyereknek szükséges anyagokkal foglalkozni, annyi egyéb teendőt írnak elő. Nem számít a szakma, nem számítanak a gyerekek. Minden egyes eszközt hónapokig tartó kérelmek, levelezések, árajánlatok kérése (minden eszköznél kötelezően legalább három árajánlatot kell csatolni) előz meg, aztán semmi garancia, hogy lesz. Minden statisztika, adatszolgáltatás fontosabb, mint a szakmai munka.
   Nem sorolom tovább - az én munkám idegmunka. Mosolyogni kell, szeretni kell azt, akivel dolgozol, mert gyerek, sérült gyerek. Nem lehet úgy dolgozni, hogy közben az jár a fejedben, vajon működik-e majd az internet, ha a következő órán bemész az interaktívtáblához, s ha nem, mit fogsz helyette csinálni. Nem lehet úgy türelemmel beszélni, ha közben öt másik határidős teendő vár rád aznap, teljesen más témákban - pl. önértékelési eljárások.
   Nekem azon kell törni a fejem, a gyereknek hogyan segítsek.
   Nem tudok mit mondani annak a gyereknek, akiknél otthon nincs számítógép, mert szegények, és nem tudja "hazavinni" azokat a gyakorló anyagokat, amiket kifejezetten nekik csináltam (a saját gépemen, ami szintén öreg), és ráadásul szereti, alig lehet abbahagyatni vele (a gépeink öregek, de legalább működnek - az előző kormány idejéből valók).
   Az iskoláinkba járó gyerekek szülei, ha jót akarnak olyan intézménybe viszik a gyerekeiket, ahol a felszerelések megvannak.
   Ma, Orbánék ötszörös fejkvótát biztosítanak az egyházi intézményeknek, mint az államiaknak. Megtette ezt az előző kormány/kormányok? Nem!
   A felturbózott heti óraszám, plusz 1 erkölcstan, plusz 2 testnevelés még az elsősök számára is 6., 7. órákat jelent. Szuper, ez tényleg nagyon jó rendelkezés volt. Látod? Tudok én dicsérni is ... Miért is lenne baj, ha egy gyerek 10 évesen hatkor még tanul?
   Nem folytatom, bár tudnám.

   Nyolc év alatt nem lépett előre az egészségügy sem. Azért "haragszom", mert azt látom, hogy az, akinek van pénze, soron kívül elintézi a vizsgálatait. Akinek nincs, vár az állami egészségügyre. Sokáig vár, majd megpróbál pénzt szerezni, befolyást, kapcsolatot, hogy ne kelljen várni, Uram bocsá', ne kerüljön rosszabb állapotba a várakozás miatt.
   Jelenleg a magán egészségügyi ellátás megerősítése folyik, hosszú távon komoly problémákat gerjesztve.
   Írjak a rákos betegek gyógyszerezésének megváltoztatásáról? A "fogyatékosok" támogatási rendszerének megváltozásáról - pl. segédeszköz ellátás terén? Írjak az orvoshiányról (pedagógushiányról)?
   A 62 évet betöltött közalkalmazottak kötelező nyugdíjbaküldéséről?

   "Haragszom", hogy azt írod úgy tűnik a másképp gonolkodókkal van bajom. Melyik kormány zárta be a Népszabadságot? Melyik kormány lehetetlenítette el a Klubrádió vidéki frekvenciáit, és a fővárosi frekvenciát ki tiltotta le? (2010 óta Bp és környéke tudja csak fogni a Klubrádiót, s ez is egy bírósági határozat eredménye.) Kik vásárolták fel a vidéki hetilapokat? A TV2-öt?
   Egy hírcsatorna létezik - ennek híreit írják meg az újságok egy az egyben Nyíregyházán, Békéscsabán, Győrben és Nagykanizsán is, mivel egy tulajdonosa van a lapoknak, a felcsúti gázszerelő. A TV2-nek nincs hírszerkesztő részlege - ők is az állami hírcsatornát használják.

   A köztévé csak fideszes híreket közöl, csak fideszes szemszögből az én adómból is. Kossuth rádió dettó.
   A Fidesz meghatározza kik kaphatnak állami reklámokat, s ezért fizet - annak, akit ezzel támogatni akar. Pl. a Magyar Időket egész oldalas villamosművek reklámmal.
   A Népszabadság nem kapott állami reklámokat. Ne felejtsük el, hogy a Horn-kormány pénzügyi segítséget adott a bajba került Magyar Nemzetnek (akkor már ellenzéki újságként).

   Csak azok a reklámfelületek "élhetnek", amelyek Orbánék céljait képviselik - lásd reklámtörvény, 2017.

   S ezzel újabb területre úsznánk át - arra, ahol asszerint hoznak jogszabályt, hogy a kormányzó pártnak mi az érdeke, s aztán vigyorogva közlik, hogy teljesen jogszerűen jártak el. Lásd pédaként 3000 milliárd forint lenyúlása a magán nyugdíjpénztáraknál, amikor jogszabályban kötötték ki, hogy, aki nem lép vissza az állami rendszerbe, az nem kap öregségi nyugdíjat. De lesz saját számla, ahol a pénzük követhető. Majd, amikor elérték a céljukat, visszavonták a jogszabályt. Saját számla azóta sincs. A 3000 milliárd eltűnt. Melyik másik kormány tette ezt?
   Hazudtak Orbánék? Igen!

   Devizaárfolyamok - CHF 182 Ft volt 2010 tavaszán. Majd gyorsan 260-290. Dőltek a hitelek, a fizetésképtelen családok száma több tízezer. Azt elfelejtették elmondani, hogy a Nemzeti Bankban az előző kormányok által felhalmozott devizatartalék eladására készülnek. Meg is tették, eladták egy részét a tartaléknak - 500 milliárd bevételből 250 milliárdot Matolcsy megtartott magának öt saját alapítványt létrehozva, s amikor szembesítették vele, közölte, hogy "elvesztette közpénz jellegét". Ezt pártoljátok?
   Simán meg lehetett volna csinálni a forintosítást 180 forintos árfolyamon - de akkor mit tettek volna zsebre?
   Melyik előző kormány tette meg ezt?

   Letelepedési kötvény - pénz, amit elköltöttek (pontosan nem is tudjuk, mire), s amit vissza kell fizetni - miből?

   Nem baj, hogy sorba csuknak be a kisvállakozók, mert nem tudják megfizetni a béreket, a megemelt bérminimumot?

   Nem baj, hogy havi ötezer forintos tandíjakkal szemben többszázezer forintos tandíjak vannak a rendszerben? Ez sem gond, igaz?

   Nincs annyi felület, amit ne tudnék teleírni a visszaéléseikkel. Persze, hogy haragszom azokra, akik ezzel a jogtipró kormánnyal szemben csak a pénztárcájukat lesik, mert tönkreteszik az országot. Kiszolgáltatják egy diktatórikus hatalmi gépezetnek, mert kapnak családi adókedvezményt?
   Látják ezt, és így teszik, vagy észre sem veszik? Nem tudom. Azt meghallják, ha azt mondom, a magyarnak csak a suska kell, akkor hallgat. Sérül a nemzeti önbecsülés. Hajaj!
   Legalább elolvassák a többi részt is. Nem ártana elgondolkodni azon, ami nem tetszik.
   Igen, úgy gondolom, ez a kormány rossz, és le kell váltani, mert hosszú távon leépül mellettük az ország.
   Melitta, setni és csigafi kedveli ezt.
  8. setni
   setni
   Ne tedd ezt mer még beperelik a canadahun-t!!!
   Melitta kedveli ezt.
  9. fych
   fych
   Látod, ez a baj. Elhiszitek, amit ott kint mondanak/írnak nektek. Olyan embereket idéztok folyamtosan, akiket itthon - ha egyáltalán figyelemre méltat bárki is - maximum körberöhögik. Gréczy Zsolt? Tamás Gáspár Miklós? Az emberek maximum csak röhögnek rajtuk. Maximum! És ezt kizárólag maguknak köszönhetik. Itthon az átlagember (az emberek 90%-a!!!) semmit nem érez azokból a dolgokból, amik külföldön kiverik a biztosítékot, méghozzá azért, mert igazából senkit nem érint ez a dolog, mert nem pont úgy van, mint ahogy külföldön "a jereváni rádió" tálalja. Pl. az ellenzék által sokat szapult rendrőrség úgy vigyáz az ellenzéki tüntetéseken a tüntetőkre, mint a hímes tojásokra. Vagy pl. alapvetően az emberek nem értik, hogy miért probléma az egyes civil szervezeteknek, hogy közzé kell tenniük, milyen külföldi támogatásokban részesülnek. Európa több országában és az USÁban is van ilyen szabály, szerintem Kanadában is, sőt még szigorúbbak is. Az öszes civil szervezet közül elenyésző az, amelyik tiltakozott, a túlnyomó többség minden különösebb gond nélkül eleget tesz ennek. (Jellemzően a civil szervezetek elenyésző része érintett, azoknak csak egy kis része tiltakozik.) És hidd el, a legtöbb ember nem is érti igazából, hogy miért is kell tiltakozni, sőt, úgy vélik, hogy "nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél!". Olyan ez, mint pl. az adó. Nekem vállakozóként és magánszemélyként is minden jövedelmemről be kell számolnom, és adóznom utána. Akkor miért is sérelmezik az érintett civil szervezetek - illetve egy részük - azt, hogy ha nagymértékben kapnak külföldről támogatást, akkor arról be kell számolniuk?

   A másik vesszőparipa a sajtószabadság: nos, ezt az emberek toronymagasról leszarják, mert 2010 előtt - állítólag - volt bőven, oszt még is szoptak, mint a torkosborz. Miközben az akkori hatalom is(!!) lopott ezerrel. Ne legyenek illúzióid, pontosan ugyanakkora lenyúlás ment akkor is. Csak akkor még ráadásul az ország le is rohadt. (Budapest mindenképpen. 1990-2010 között semmilyen fejlesztés, feljítás nem volt Budapesten.) Szerinted ezek után érdekel itt bárkit is az egész sajtószabadság-cirkusz? Ráadásul - mint már említettem - toronymagasan a legnézettebb adó a kőkeményen ellenzéki RTL klub. Oszt még is úgy gondolkodnak az emberek, ahogy. Miért? Talán azért, mert nem hat az "ellenzéki propaganda" az átlagemberre? (És - hidd el - ugyanígy nem hat rá a kormánypropaganda sem. Különben nem lett volna érvénytelen a migrációs népszavazás!)
  10. setni
   setni
   Igen a migránsokról a józan paraszti ésszel gondolkodnak.
  11. fych
   fych
   Egy csomó témát felhoztál, megpróbálom kicsit árnyalni a képet.
   1. Deviza hitelek. Légy oly szíves, nézz utána, hogy melyik kormány alatt törölték el a kedvezményes forint hiteleket, és hajszolták bele az embereket a devizahitelbe? Segítek: Medgyessy kormány. (Szoci-SzDSz)
   2. Egészségügy. Az orvos bárók miatt, akik gyakorlatilag minden "jövedelmet" a maguk zsebébe tömnek, magánrendelésekre használják fel az államilag - tehát a mi adónkból, járulékainkból - finanszírozott eszközöket, az így megszerzett jövedelmüket ráadásul nem is "osztják vissza" a személyzetnek. Így nem igazán lehet rendbehozni az egészségügyet. Kicsit olvass utána. Ez nagyjából 50-60 éve így van. Ki kell mondani, hogy egyszerűen ki kell halniuk úgy, hogy az utánuk jövők már ne ebben az "utam-bátyám" rendszerben "működjenek". Egyelőre - az elmúlt 27 évben - senki nem tudott velül leszámolni. Ez egy maffia.
   3. Magánnyugdíj. Gagamail, légy oly szíves, olvass egy kicsit utána pontosan, hogy mi is volt ez az egész magánynyugdíjopénztári história, mielőtt féligazságokkal teletömöd a fórumot. Nem azt mondom, hogy teljesen kóser volt, de nem is volt annyira "fekete", mint amilyennek szeretik egyesek beállítani. Sokkal-sokkal árnyaltabb dolog ez az egész. Amikor szóbakerült évekkel ezelőtt a svéd típusú nyugdíjrendszer, akkor az ellenzék a világ végét jósolta, a legborzasztóbb tragédiaként állította be, ami csak történhet, ezért el is vetették. Pedig ez lenne az egyetlen jó megoldás a jelenleg aktívak - mondjuk a 40 évnél fiatalabbak - nyugdíjának megnyugtató rendszésére.
   4. Törvénykezés. Meg fogsz lepődni, eddig MO-on minden kormány úgy törvénykezett, ahogy az érdekük kívánta. Szintén kéretik utána olvasni.
   5. Kisvállalkozók. Te komolyan elfogadhatónak tartod azt, hogy a vállalkozók minimálbéren fizetik az "alkalmazottaikat", sőt sokszor 6 órában, de kétévente lecserélik az Audi A6-ost, balatoni nyaralót és budai luxusvillát tartanak fenn, és kétszer mennek egy évben nyaralni? Nem a Szelidi tóhoz, hanem Mexikóba meg Tahiföldre! Csak azok a vállalkozások siránkoznak, akik tényleg minimálbéren "tartották" az alkalmazottaikat. A Balatonon sorban sírnak az étterem-tulajdonosok, hogy nincs pincér, elmennek Ausztriába. Igen, mert ott bejelentik őket, lesz nyugíj- és EU-alapjuk, háromszor annyit kapnak ennek ellenére kézbe, és nem 16 órt dolgoztatják őket. Az itthoni étteremtulajdonos meg sirdogál, miküzben neki egy Audi/Merci/BMW, anyunak szinten egy kisebb, a gyerekeknek is egy-egy ott áll a villa teremgarázsában... Tessék elolvasni, mint mondott Scheer Sándor, építőipar nagyvállalkozó: az ingatlanpiaci boom miatt a fő- és alvállalkozók "tarolnak", de ebből a "melósnak" semmit nem "adnak le". Mert ők akarják eltenni az összes nyereséget. Nem csoda, hogy óriási munkaerőhiány van. Gondoljunk már bele, hogy tényleg meg lehet élni egy négytagú családnak, ha két ember minimálbért keres? A nyugati országokban a minimálbér egy olyan bérszint, aminél alapvetően mindenki lényegesen többet keres. Akinek rendes alkalmazotti státusza van, legalább másfélszeresét. (És persze az a minimálbér is nagyságrendekkel nagyobb, mint a magyar.) Nálunk a minimálbél nagyjából a létminimummal egyenlő (kb. 115.000 Ft a létminimum, a bruttó minimálbér kb. 130.000, ha jól rémli. Annak a nettója kevesebb, mint a létminimum.) Kicsit tessék elgondolkozni azon, hogy miért is sínak-rínak a vállakozók, hogy "magas a minimálbér". Engem nem zavar a minimálbér emelés, ki tudom termelni. Ahogy látom, a síró-rívó vállalkozások is ki tudnák, csak - sajno - MO-on a vállakozói rétegnek nem jó a Skoda Oktávia, mindenképpen BMW, Merci, Audi, Lexus kell. Hát akkor ne siránkozzanak.
   Libusch, B.Péter, cdurmol és 1 másik tag kedveli ezt.
  12. Gagamail
   Gagamail
   Nos, ez jó kérdés, de nyugtával dicsérd a napot. Remélem, lesz alternatíva.
   Előbb túlontúl hosszú voltam, s ráadásul nincs is ennyi idő, dolgozni is kell, így nagyon röviden:
   a Medgyessy-kormány a hitelekre az első Orbán-kormány által (mert ők vezették be ezeket a lakáshiteleket) biztosított adójóváírást szüntette meg többek között, azzal az indokkal, hogy "megállítsák a lakosság eladósodását". Ezt az indokot saját fülemmel hallottam. Orbán azonnal úgy reagált, hogy Medgyessyék elveszik a fiataloktól a lakáshozjutás lehetőségét. Ezt is végignézhettem.
   Nem szüntek meg a forinthitelek, de valóban kedvezőbb feltételekkel lehetett devizahitelt felvenni. A választás azonban nem szűnt meg, és sokan forint hitelt is választottak.
   A későbbi kormányok (Gyurcsány, Bajnai) a hitelek fenntarthatóságát a forint árfolyamának szinten tartásával érték el, amit Orbánék pillanatok alatt rúgtak fel 2010-ben, mint kiderült a saját pecsenyéjüket sütögetve. Majd piaci árfolyamon "megmentették" a hiteleseket, hiteleik 1,5-2 szeresére generálásával. Így vált egy pl. 6 milliós hitel 11 millióssá, hála Orbánéknak.
   Az egészségügyről - egyszerűen nem igaz, amit írsz - nem volt Hawai régen sem, de nem voltak fél-másfél éves várólisták. Az 50-60 év pedig végképp nem igaz. Hierarchia az egészségügyben, az volt, de az lesz is. Ettől még a beteget el kellene látni. Nem fordult elő még tíz éve sem, hogy rendszerszerűen 5-6 órát töltöttek betegek a váróteremben egy ambuláns rendelésen.
   Magánnyugdíj:
   "Aki az állami nyugdíjrendszert választja, biztos lehet abban, hogy jogosult lesz állami nyugdíjra, egyéni számlája lesz, és nyugdíj-megtakarításához kapcsolódik hozzátartozói ellátás.
   Aki úgy dönt, hogy nem kíván az állami nyugdíj-rendszer részese lenni és nem az állami nyugdíj-alapba, hanem egy magánnyugdíj-pénztárba kéri a bére utáni 10%-os munkavállalói nyugdíjjárulék átutalását, az döntésének megfelelően az öngondoskodással megtakarított nyugdíjra számíthat, állami nyugdíjra nem, csak részellátásra lesz jogosult. 2011 novemberét követően elveszíti jogosultságát az állami nyugdíjra, annak ellenére, hogy fizetése után a munkaadó továbbra is az állami társadalombiztosításba utalja a nyugdíjalap részét: ezt ma még járuléknak hívják, de jövő decembertől nyugdíj-hozzájárulás lesz a neve."
   http://2010-2014.kormany.hu/hu/gyik/egyszeruen-erthetoen-a-nyugdijrendszer-valtozasairol

   2010. évi CLIV. tv. 36. § A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény (a továbbiakban: Tny.) 2. §-a a következő (6) bekezdéssel egészül ki:
   „(6) Az a személy, aki
   a) 2011. január 31-ét követően létesít magán-nyugdíjpénztári tagsági jogviszonyt, a jogviszony létesítésének időpontjától, de legkorábban 2011. december 1-jétől kezdődően,
   b) 2011. január 31-éig kezdeményezi a magán-nyugdíjpénztári tagsági jogviszonyának fenntartását, 2011. december 1-jétől kezdődően
   a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerben további szolgálati időt nem szerez, és az ezt követően szerzett keresete, jövedelme a társadalombiztosítási nyugellátások megállapítása során nem vehető figyelembe,"


   Ez a rész hatálytalan 2012. I. 1-től. Hazudtak? Mint a vízfolyás.

   A többire nincs idő. Ráadásul annyi van, könyvet lehetne írni belőle, s akkor még az eus pénzek garmadáról, s ezek felhasználásáról nem is esett szó.


   NeuKriszta kedveli ezt.
  13. fych
   fych
   Kicst jobban menj vissza az időben. és vizsgáld meg, hogy az EU miért nem járult ahhoz hozzá, hogy azt a pénzt, amit az állam belepumpált az állami nyugdíjrendszerbe, mert hiányzott, mivel az emberek csőstül mentek át a manyupba, ki lehessen venni az államháztartási hiányból. Az EU ezt kategórikusan elutasította. Ráadásul - mivel az államnak nem volt nyugdíjbevétele, pont az előző miatt -, attól függetlenül, hogy be kellett-e számítani, vagy sem a hiányba, az államnak milliárdokat kellett betolni, hogy az akkori nyugdíjasoknak egyáltalán nyugdíjat tudjanak utalni. Na, innen kell vizsgálni, hogy mikor mi történt. És mindjárt más lesz a kép.
  14. Melitta
   Melitta
   Akkor meg az aktiv dolgozok "tartottak"vagy fizettek a nyugdijasokat. Nem tul regen tarte aat a svajxi modra.
  15. fych
   fych
   Ezt most nem teljesen értem, mire válaszolod. De ha jól sejtem, pont a lényeget nem látod. Egy olyan rendszerről, amiben mindig épp az aktívak fizetik be a nyugdíjasok nyugdíját, nagyon nehéz és hosszú folyamat átállni egy olyanra, amikor mindenki a saját nyugdíját "rakja össze" az aktív évei alatt. Nálunk ezt gyakorlatilag azonnal - 5-10 év alatt - akarták "megjátszani". Ez nem megy. Átlagosan 70-75 évig él egy ember. A mai nyugdíjasok zöme 55-60 évesen, vagy akörül ment nyugdíjba. Az ő nyugdíjukat addig kell fizetni, amíg élnek. Mivel viszont nekik nincs előre összegyűjtött nyugdíjuk, ezt csak a jelenleg aktívaktól lehet "beszedni". Tehát az aktívaknak kellene szépen fizetni a "lassan kihalók" nyugdíját is, amíg élnek, meg a magukét is előre.
   Ja, és egy-két éven belül nyugíjba mennek a "Ratkó gyerekek", akiknek viszont csak az államtól van nyugdíj jogosultsguk, az életkoruk miatt. (A 70-es évek közepén kezdődött az aktív, munkás életük, '98-ban, amikor az egész manyup elindult, már 40 fölött jártak. Semmi értelme nem volt elkezdeni a manyupot nekik. Most mennek majd nyugdíjba. Számolj. )
   Mivel viszont ez irdatlan teher lenne, állambácsi "fizeti a révészt", miközben nincs nyugdíjbevétele, mert mindenki - ez most persze megint egy hosszabb történet, és messzire vezetne az elemzése, de valahol a múlt tapasztalatai alapján jogosan - átnyergelt a manyupra az államiról.
   Melitta, ha tudsz erre más megoldást - azon kvívül, hogy agyig adóztatod az aktívakat és/vagy költségvetésből fizeted, ami gyakorlatailag ugyanaz, tehát végső soron agyig adóztatás -, jelentkezz bármelyik államnál, és milliomos leszel. Megsúgom, nem fog sikerülni.
   Pontosan ezért nem kérnek az emberek - a többség - ma MO-on az önjelölt világmegváltó baloldalból. (A jobbik meg nélkülük esélytelen.) Mert eddig mindig csak arra futotta nekik, hogy agyig adóztatták az aktívakat.
   Nézd meg a mostani programjukat is. Mindenre az a megoldás, hogy "a gazdagoktól kell elvenni a rávalót". Csakhogy eddig mindig, az összes szocibaloldali kormány az átlagbéren keresőket már kulák gazdag "zsíros parasztnak", "fejőstehénnek" tekintette.
   Utoljára módosítva: 2017 November 4
  16. Melitta
   Melitta
   NYugdij nehez ugy , foleg abba az orszagba ahol nepesseg csokenes van ahol mint otthon a Ratko korszak miatt az atlagnal tobb a nyugdijas ahol a lakossag el van oregedve stb.
   En ilyent nem mondtam hogy adozanak a gazdagok mert nyilvan csak az tud munkahelyet teremteni akinek van penze.
   A mostani ado rendszer az valoban csak a gazdagabbaknak jo es nem a sok szegenynek.
   Aki 28ezer vagy 50 ezer vagy 100ezerbol el es milliok elnek ilyen keves penzbol annak meselhetsz hogy milyen jo a helyzet csak ok nem latjak.
   Gagamail kedveli ezt.
  17. fych
   fych
   Azért ezt gondold át egy kicsit. Nem milliók élnek 28ezerből vagy 50ezerből. A 100.000 már hihetőbb. Túlzásokba ne essünk. A helyzet meg - akármennyire mást mond a baloldali média - bizony sokkal jobb, mint 2010 előtt volt. Bizonyosan vannak bőven olyanok, akik most sem élnek jobban, de a többség bizony jobban él. Fogyasztás-növekedés, megtakarítások, hátralékos hitelek csökkenése...
   Az, hogy vannak "leszakadók", miért újdonság? Minden társadalomban vannak. Kanadában is, meg az USÁban is... 1990 előtt a mostanihoz képest gyakorlatilag nem volt koldus MO-on. Akkor ez azt jelenti, hogy akkor jobb volt?! Ugyan már!!! Nem kell annyira komolyan venni a riogatást.
  18. Melitta
   Melitta
   2010 elott mi volt mennyit kerestek az emberek nem lehet mervado,mert majd 8 ev eltelt es a vilag fejlodik es megy elore.
   8 eve egy tv komoly penzbe kerut ma utanad vagjak.
   Sok nyugdijas el 100ezer alatt. De az egeszsegugybe sokan nem igen visznek haza ennel sokkal tobbet.
   Nezd meg a KSH adatait ,ha nem hiszel nekem.
   Valoben nem lehetet latni koldust a 1990 elott ennek is sok oka volt,de nem az hogy mindenki milliomos eletvitelet elt.
  19. Gagamail
   Gagamail
   Melittának igaza van - milliók élnek nagyon alacsony jövedelemből, és pontosan ez a gond, mert ezen ez a kormánypolitika fikarcnyit sem segített.
   upload_2017-11-4_19-31-49.png
   Lehet, hogy Nektek futja kakaóra és kalácsra, de rengeteg embernek, köztük gyerekeknek teljesen más, olcsón megvehető élelmiszerekből kell összeállítani az ételeiket.
   Adókedvezményt is az kap, akinek van adózó jövedelme. Minél magasabb, annál többet. Nyilván, aki sokat keres, annak ez így jó. Aki nem ...
   Beka Holt, Melitta és setni kedveli ezt.
  20. Melitta
   Melitta
   Kaptam privit,hogy nem tudhatom en mert nem otthon elek , hogy igen is jobban elnek, tobb penz keresnek mint a sok sirankozo mondja.
   Nem mernek velemenyt mondani ha nem sajat tapasztalatom lenne.
   Az en Anukam nyugdija 105 ezer Ft volt.es ebbol nem lehetet megelni Bp-n. Mar 5 eve se.2 szoba oszkomfortos felujitott kifizetett lakasa volt. 3.8m belvilaggal amit felfuteni a nyugdija nagyreszet felemesztette, a gyogyszer szamlaja 17 ezer Ft volt. tv internet telefon par eve meg nagyon draga volt. Egyszeruen nem maradt megelhetesre penze mire a regeteg cseket befizette.
   Gaz viz villany biztositas, kozos koltseg tv internet, telefon gyogyszerek stb.
   Beka Holt kedveli ezt.

Megosztás