Döntött a bíróság: tizennyolcszor kell elmondania az MTV-nek, hogy hazudott-nézze meg, hogy miért

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 2.

Melitta - 2017 November 2, 10:23
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Nem mindennapi ítélet született. Mindösszesen 18 alkalommal kell helyreigazítania magát a Fővárosi Törvényszék ítélete alapján az MTV-nek. De azért nem ilyen egyszerű, több van az ügy mögött, mint gondolná.

  A Fővárosi Bíróság egy vadi új, tényleg VALÓSÁG show műsort szerkesztett az MTV-nek, melynek a címe Valótlanul állítottuk. A Népszava értesülései szerint az állami televíziónak hat sajtóhelyreigazítási kérelmet, összesen legalább tizennyolc alkalommal kell főműsoridőben felolvasnia.

  Vélhetően a műsor egész estés lesz, hiszen hat, meglehetősen terjedelmes helyreigazítást kell majd bármilyen kommentár nélkül felolvasni. Aki esetleg a premierről lemarad ne csüggedjen, ezt mindösszesen tizennyolc alkalommal kell megtennie az MTV-nek.

  Így elmondható, hogy médiatörténeti mércével mérve is hatalmas pofonba szaladt bele a kormányszócsővé silányult M1 Híradó.

  S, hogy kinek köszönhetjük hogy az MTV-t igazmondásra kötelezte a bíróság? Természetesen a koholt vádak alapján, rácsok mögé tett, ellenzéki, fiatal sikerügyvédnek Czeglédy Csabának.

  Ugyanis a “hírcsatorna” folyamatosan róla nem mondott igazat. Czeglédy Csaba, az MSZP meghurcolt képviselője az ügyet így kommentálta: „Ha ez az ügy egy valódi büntetőügyről szólna, akkor a kormánypárti sajtónak nem kellene éjjel-nappal hazudoznia rólam”

  A sikerügyvédről állított valótlanságok miatt már az Origo is terjedelmes helyreigazításra kényszerült.

  S itt és most hagyj mondjak egy pár nagyon komoly mondatot.

  A hatalom csőrét Czeglédy nagyon [email protected]álhatja, hiába nyeri meg zsinórban a pereket a sikerügyvéd, jogállamtól teljesen idegen módon a Fidesz néhány képviselője a parlamenttel mondatná ki Czeglédy Csaba bűnösségét. Ráadásul a novemberben elfogadni tervezett koncepciós javaslat szövegében pedig éppen azokkal az állításokat írták bele, s ítélné el Czeglédyt, amelyeket sorban valótlannak ítélt a bíróság.

  Ez olyan szintű jogtiprás amit az ifjú, szárnyait bontogató Joszif Visszarionov Visszarionovics Sztálin kolléga is megirigyelne. S azoknak, akik ezt pontosan értik, hogy mit jelent, nagyon nagy felelősségük van abban, hogy Orbánnak mennie kell.

  Akik pedig értik ezt és mégis személyi, netán párt érdekből vagy szimplán gyávaságból nem azon ténykednek, hogy ezt az alávaló rendszert elkergessük: egy napon épp olyan bűnössé és alávalóvá lesznek, mint ez az undok kis hörcsögdiktaúra melyben élünk.

  gw_hum_recht_moraal_justitie_770x510-696x461.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 2.

  1. fych
   fych
   A 2002-2010 közötti kurzus pontosan ugyanekkora, vagy még nagyobb pusztítást végzett a közoktatásban. (A nagyhírű PISA felmérések eredménye nagyjából a felmérés időszaka előtti 10 év eredményét mutatja. A 2015-ben nyilvánosságra került eredmény 2013-as felvétel alapján készült, tehát azon gyerekek teljesítményét mérte, akik 2013-ban voltak nyolcadikosok. Ezek a gyerekek 2005-ben voltak elsősök.
   No comment.)

   Ez a kormány mást csinált, mint az előzőek. Hogy jobbat, vagy rosszabbat, azt majd 20 év múlva lehet igazából meglátni.
   De csak egy apró adalék ahhoz, hogy aki akar, az tud tanulni: feleségem egyik tanítványa - alsóban, kéttannyelvű osztályban tanította nyelvre négy évig - nyolcadikos korában (most!!!) megszerezte a középfokú nyelvvizsgát. Tehát 2009-ben volt elsős. Na most akkor lehet vagy nem lehet tanulni? Nem bentlakásos magán oktatási intézmény, hanem állami.
   Ja, és még valami: az "elit gimnáziumokban" a nemzetközi felméréseket ugyanolyan szinten teljesítik a diákok, mint a "minta országokban". Akkor lehet vagy nem lehet tanulni állami iskolában?

   16 éves korhatár. Ne legyél már ennyire komolytalan! Ezek szerint Te sem érted ennek a lényegét. Szomorú. Ez nem arról szól, hogy 16 éves korukban minden diákot utcára raknak, hanem arról, hogy akinek csak nyűg az iskola, és jellemzően a "beleszaró", destruktív magatartásával nem csak a tanár, de a többi diák munkáját is ellehetetleníti, azt ne kényszerítsük bele, hogy még két évig ott "romboljon". Az menjen nyugodtan ipari tanulónak vagy segédmunkásnak. Vagy szerinted jobb az, ha kötelező 18 éves korig valamilyen állami iskolában "lebzselni"? Ne viccelj már!
   A mekiben is kell ember, nem való mindenkinek a diploma.
   Vagy te esetleg tudsz olyan esetről, amikor a jótanuló, szorgalmas gyerekeket erőszakkal kitették a suliból, és nem járhattak tovább oda?
   Utoljára módosítva: 2017 November 7
   setni kedveli ezt.
  2. fych
   fych
   1. Ez nem mindennapos eset. Szomorú, de vannak ilyenek. De azért ne írd már le, hogy gyakori! A válást elválasztanám a halálesettől, mert az előbbiben azért az apa továbbra is létezik, tehát kiveheti részét a költségekből. Vagy úgy gondolod, hogy helyette is az állam fizessen? Ugye nem gondolod komolyan! A haláleset más kérdés, de egyrészt - ha jól tudom - létezik az özvegyi nyugdíj, másrészt a "csonka családban" élő gyerekeknek mindenféle támogatás jár. Nem mondom, hogy ez maga a kánaán, de azért lásd: az állam valamennyire segít.
   Ja és még egy dolog: az egyéni "felelősség". Én kötöttem egy életbiztosítást magamra, ami nem kevés pénzt juttat a családomnak, ha esetleg velem történne valami. Pontosan azért kötöttem, mert felmértem, hogy mekkora anyagi csapás lenne, ha én "kiesnék". Tegyük a kezünket a szívünkre: havi 5-10 ezer forint között lehet olyan biztosítást kötni, ami sok-sok millió forintról szól. Egy 30-as éveiben lévő ember, akinek jellemzően még kis gyerekei vannak, potenciálisan kis kockázat a biztosítónak, ezért "fillérekért" lehet akár 10milliós biztosítást is kötni. Az a baj, hogy az emberek a legnagyobb lelki nyugalommal költenek el 10-20 ezer forintot havonta cigarettára, italra, de az életbiztosításra sajnálják.

   2. A jelenlegi kormány volt az, aki először a hátrányos helyzetű gyerekek számára teljesen ingyenessé tette a tankönyveket és a közétkeztetést. (Mostanra pedig minden általános iskolás ingyen kapja.)

   3. Ez a kormány az, aki a diákhitelek egy részét vagy az egészet átvállalja, ha az illető szül/vállal egy-két-három gyereket.

   Tovább is van, mondjam még?

   Ne játszuk már el azt, hogy az egyénnek semmi felelőssége nincs az élete, a gyerekei jövője alakításában, csak és kizárólag állambácsi istápoljon mindenkit, nyúljon a hónunk alá, segítsen ki a bajban!
   setni kedveli ezt.
  3. fych
   fych
   Pontosan ugyanilyen komolytalan volt 2010 előtt is. Én csak "görbe tükröt" tartok nektek.
  4. szundi53
   szundi53
   "Senkit sem hagyunk az út szélén." :rohog:
  5. fych
   fych
   Most ezt mire is hozod példának?
   Örülök, hogy Melittának is tetszik az, hogy mindkét ügyben a jelenlegi kormány alatt lépett a NAV és az ügyészség. Akkor most mi is ezzel a probléma?
   A Nemzeti Adó-és Vámhivatal vádemelési javaslatot tett az ügyben a Fővárosi Főügyészségnél. A bűnszervezet vezetője és helyettese házi őrizetben van.

   A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az utóbbi évek egyik legnagyobb csalásaként jellemezte például azt a visszaélést, amelyet 2011-ben lepleztek le.

   Azért ez megint bájos, hogy 2011-ben leplezték le a cukor-áfacsalást. Ugye, nem gondoljátok komolyan, hogy ez a bűncselekmény 2010. májusa után kezdődött?!

   Úgy érzem, ezek pont az ellenkezőjét támasztják alá annak, amire szántátok! :D :D :D :D :D

   Vagy az a baj, hogy elkapták ezeket a bűnözőket?! Ugye nem!?!?!?
  6. fych
   fych
   Érdemben is tudsz reagálni, vagy csak jópofizol? ;)
  7. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Nem. ez nagyon nem jó "így".
   Azt az apróságot felejted el, hogy "kint" nem csak a magyar (zömében kormánykézben tartott) sajtót olvassák. Pl. kötve hiszem, hogy az örmények a külügyminiszter látogatásáról a magyar sajtó olvasásából értesültek.
   Szerintem meg nem csak röhögnek rajtuk.
   Modjuk TGM szerintem egyre inkább rétegíróvá válik, mert az írásait egyre kisebb réteg olvassa, de ez az ő baja. De jobban vettem volna, ha mondjuk Róna Ferge, vagy más nyugati egyetemeken oktatók nevét idézed. Ja, azokon nem röhög senki.
   Azért látom hetente felbukkanni a FB-n hogy Szegeden alig másfélszer annyiba kerül a "magyar" téli szalámi, mint Németországban vagy azt, hogy miért érdemes havonta Bécsben megejteni a nagybevásárlást (már persze annak aki tud nagybevásárolni).
   Most meg vagyok zavarodva, mint az a bizonyos vasorrú bába napkitörés idején, mert nem tudom mire célzol konkrétan.A FAZ, a The Times és a többi nyugati lap nem hinném, hogy a jereváni rádióból veszi a híreit, saját tudósítóik vannak. Itt ebben az alfórumban is megtalálhatod pl. hogy Kovács államtitkárt hogyan faggatta - mellébeszélésre késztetve egy nyugati riporter.
   De a legegyszerűbb mérce a vezetés politikai elfogadottságára, hogy hol és kik fogadják őket külföldön. (Csak zárójelben kérdem, ha már a kormányfő elfáradt Romániába a nyári egyetemre, vajon miért is nem találkozott egyetlen román állami vezetővel sem? Nincs megbeszélnivaló? Vagy inkább nem kívánatos a személye?)
   Mondjuk nem is gyújtottak fel egyetlen rendőrautót sem a jelelegi ellenzéki tüntetők...
   Így könnyű vigyázni rájuk.
   Az ugye tudod, hogy ezt eddig is meg kellett tenniük és meg is tették. A módosítás csupán arról szól, hogy fel kell tüntetniük minden kiadványukon, hogy kik támogatják őket (hogy tudni lehessen ki a "sorosbérenc"). Akkor miről is beszélünk?
   Na ebben egyet is értünk. Mármint abban, hogy kevesen értik miért is kell tiltakozni és ez baj.
   Tudod, ha az országgyűlési képviselők is példát mutatnának a "mindnent bevallok"-ban, még egyet is tudnék veled érteni - bár nem, hisz még mindig ott a CÖF félmilliárdja, amit a mai napig homály fed. Mármint, hogy mire adták és mire költötték.
   De ez a vizet prédikálok, bort iszom - nem a demokrácia kelléke.
   Ha egyet is értünk, az csak azért van, mert nincs az embereknek pénze (de talán már igénye sem a nyomtatott sajtóra).
   Ja, ha nem volt fejlesztés, akkor most miért is van balhé valami 4-es metró kapcsán? Meg miért is nem tudták fizetőssé tenni az MO-s egyes részeit? (Ebben segítek: mert Eu-s pénzből készült, tehát 2oo4 után és az EU szabályzata nem engedi.)
   Sajnos nem tudom megítélni, mert ebben az évben talán, ha kétszer kattintottam erre a csatornára.
   De egy csatorna attól még nem ellenzéki, ha a híreiben kormánykritikus. Nem ismerem a programstrukturáját az RTL-nek, de nem nagyon láttam vitaműsort csak "Muónikasót" az műsorrendjükben. Az, hogy Orbán nekiment (reklámadó) és visszapattant, mert a hazai RTL mögött egy jóval nagyobb külföldi RTL áll, más kérdés. De ettől még csk nem is objektív, nem hogy ellenzéki
   Én úgy vélem, hogy a többség számára a megélhetés fontosabb, mint a nemzeti konzultáció. tudom van kivétel, mert különben nem veri meg a két öregasszony a vak zongoristát.
   Én meg azt kérem nézd meg ki indította!
   Segítek: Orbán
   Ja, meg azt is nézd meg, ki volt a Nemzeti Bank elnöke, aki 11,5%-ra emelte az alapkamatot.
   segítek: Járay.
   Az a baj, hogy nem ők halnak ki, hanem az utánpótlás. Mármint az orvos és nővér utánpótlás.
   Ha csak erre várunk, abetegek előbb halnak ki.
   Nem mellesleg a balti államok seperc alatt fel tudták számolni a paraszolvenciát és egyébb "komcsi örökséget".
   Szóval az nekem nem megfelelő, hogy kivonjuk az egészségügyből a pénzt, hátha távoznak a bárók...
   Én csak azt krdem: hol a lé?
   Nem mellesleg tudom, csak nem tetszik. Nem ellopták, legalábbis a zömét. Egyszerűen arról van szó, hogy a mnyp-k kötelező jelleggel töménytelen állapapírt (kötvényt) vásároltak - erre törvény kötelezte őket és amikor visszakerült az államhoz, egyszerűen törölte (kiegyenlítette a saját adósságát önmagának). Ezzel csak az a baj, hogy amíg az a mynp-nál volt adóbevételt jelentet, meg törzsktőkét, ami egyszerűen eltűnt. viszont jobb nem lett senkinek - mármint a volt tagoknak.
   Ugye abban talán egyet tudunk érteni, hogy a felosztó-kiróvót csak úgy nem lehet máról holnapra leváltani. A fokozatosság meg szóba se került...
   Na ez a baj!
   Ugyanis a törvénykezés az országgyűlés feladata (lenne). Nem pediglen a végreható hatalomé.
   Ajjaj. Nem tudom mennyire érintkeztél kisvállalkozói körrel, de ezen mondatot alapján nem nagyon.
   Ugyanis, az a kis-középvállalkozó, aki meg is vehetné, nem fogja megvenni az A6-t (legfeljebb az A4-t, mert az a státuszuknak megfelelő.
   Igaz én a fidesz előtti éráról beszélek.
   De a többségük meg sem tudja venni.
   Most akkor rabszolgák felszabadultak?
   Ha már a nyugattal példálózunk bérek terén, vagyük már elő az adót is! Ott is elveszik adók és járulékok formájában a jövedelem felét, majd a vásárlásokkor a (több, mint )negyedét?
   Csak gratulálni tudok, ha te minden alkalmazottadnak legálisan ki tudod termelni a - mondjuk - 2oo ezres fizetését (amiből megkap úgy 13o-t), te meg mégy egy jó 1ook-t továbbadsz állambácsi felé adóként.
   Az a helyzet, hogy erkölcsileg sajnálom, ha máshol "szarabb" mint nálunk, de engem a hazai érdekel. Majd, ha lesz anyi pluszom, hogy jut a szegány afrikai/ázsiai/antarktiszi éhezők/nyomorgók... megsegítésére, akkor majd elgondolkodom rajta, hogy milyen módon segíthetek (pl Vöröskereszt 5 millió USD elsikkasztása az ebola segélyből) ...
   szundi53 és Melitta kedveli ezt.
  8. fych
   fych
   Flamingo, Te is csak az elcsépelt ballib sztereotipiákat szajózod. Csak két dolog, mert a többi értékelhetetlen:
   - Nézz utána, mi is az a Weyerbélázás. Na ez történik a "mértékadó nyugati médiumokkal" MO kapcsán.
   - Szerintem nem értetted, vagy nem olvastad, mire volt reakció az, amit utoljára idéztél, és válaszoltál rá - értelmetlenül. Ide írom, hátha leesik:

   Gagamail írta:
   A családi helyzet más országokban nem határozza meg ennyire egy gyerek jövőjét, mint Mo.-on.

   Erre válaszoltam:
   Azért ezt ne vésd kőbe, mert kinevetteted magad. Beszélgess el egy kicsit pl. az USÁban a gettókban az "afroamerikaiakkal". Vagy belga bevándorló gyerekekkel. Stb.stb.
   Ne kezdjük már el azt, hogy MO-on minden szar, de mindenhol máshol a földön minden sokkal jobb.

   Erre Te:
   Az a helyzet, hogy erkölcsileg sajnálom, ha máshol "szarabb" mint nálunk, de engem a hazai érdekel.

   A fentiek fényében légy szíves gondold át újra a reakciódat. Szerintem "nem illeszkedik" a történetbe. Ráugrottál valamire, aminek nem voltál tisztában az előzményeivel. Azért egy kicsit segítek. Gondolom, Gagamail mondatát nem kell "lefordítani". A válaszommal csak arra próbáltam rávilágítani, hogy Gagamail mondata nem igaz, mert pl. az UAS gettóiban felnövő gyerekek jövöjét talán még sokkal jobban meghatározza a családi helyzete, mint MO-on. Remélem tudtam segíteni! :)
  9. Melitta
   Melitta
   MAgadnak kene tartani gorbeturot mert egyik szavad utod a masikkal.
   Na na a nem ez a kormany a felelos az oktatasert....csak akkor ha a szocik kormanyoztak es ennek kosoznheto a pocsek Pisa teljesitmeny.
   Egy iskola rendszerben 8 ev meghatarozo nem kell rafogni senkire a sajat hibakat.
  10. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Konkrétan?
   Hogy Orbán kezdte a devizahitelezést?
   Vagy, hogy a balti államok felszámolták az egészségügyük visszásságait?
   Netán az, hogy a 4-es metró nem Budapesten épült?
   Ezek szerint Nick Thorpe, Boris Kálnoky, Lili Bayer született Weyer Béla?
   Tehát szerinted hazugság, hogy azért nem tették fizetőssé az MO egyes részeit, mert EU-s pénzből épült és ezért nem lehet?
   Mondjuk a vitánk szempontjából amúgy lényegtelen, mert én arra reagáltam, hogy szerinted Budapesten SEMMI sem épült 199o és 2o1o között.
   Ok. Közelítsünk akkor ebből az irányból:
   Ma kinek van lehetősége a gyerekeinek jobb jövőt biztosítani, azaz, hogy tanult, képzett (netán művelt) legyen felnőttkorára?
   A cigányságnak? Sajnos az Farkas úr és sleppje felélte.
   Az átlagembereknek? Az már az előző kormányok alatt sem sikerült nekik.
   Marad a felső 1oooo.
   Vagyis szerintem nem jobb nálunk, sőt! Nyugaton van lehetőség tanulmányi, sport és egy csomó más ösztndíjra, ha a gyermek képességei lehetővé teszik, míg nálunk...
   Én nem igazán vagyok a világbéke ellensége, de mint kívánságot meghagynám a szépségversenyeseknek és maradok a saját problémáinknál, bár azok sem oldhatók meg egykönnyen.
  11. szundi53
   szundi53
   Orbánt idéztem. "Senkit sem hagyunk az út szálén." mondotta a 2010-es választások idején. Azóta elmagyarázta, miként kell ezt érteni. Tőle nem volt meglepő az indoklás. De szerinted az egész csak jópofizás volt. Változnak az idők?
  12. fych
   fych
   Pontosan ezt írtam én is. Ha 2013-ban történt a vizsgálat, akkor 2005-ben kezdték a tanulmányaikat azok, akikkel felvették a tesztet. 2005-2010 között szoclib kormány volt. Tehát 5 év. A 8-ból.
  13. fych
   fych
   Nem igazán "jön át", hogy mi az összefüggés egy kampányszlogen és az adott téma között.
   De amúgy - pont a másik topikban, a hospice-osban - valóban ott a példa, hogy Senkit nem hagynak az út szélén. Kiderült egy komoly probléma, eljutott a megfelelő szintig, azonnal intézkedtek. Megy a pénz. Kell ennél még több?
  14. Gagamail
   Gagamail
   Kedves fych!
   Az elvakultságod félelmetes.
   1. Ha nem tudsz személyeskedések nélkül vitatkozni, ne tedd! Félek, árt az egészségednek, vigyázz a vérnyomásodra, megüthet a guta.

   2. Mi sem vagyunk hülyék. Láthatóan Te vindikálod magadnak a jogot, hogy igazad van, mindenki más, aki nem azt állítja, amit Te, minimum hülye.

   3. Mi is tudunk olvasni, és feltételezd, hogy összefüggések észrevételére is képesek vagyunk. Látjuk pl. mi a különbség a rendszeres ellátása megvonása és az eseti kifizetés között - lásd Hospice alapítvány.

   4. Ne sajnáld le azt, aki állít valamit - nézz utána!
   Ezt a hangot pedig otthon: "Azért ezt ne vésd kőbe, mert kinevetteted magad.", ha az asszony megszokta. Velem, rólam ne!

   A családi háttér problémáról:
   Az iskolai teljesítmények alakulása Magyarországon nemzetközi összehasonlításban
   "A nemzetközi felmérések szerint Magyarország azok közé az országok közé tartozik, ahol a legnagyobbak az iskolák közötti különbségek. A tanulók közötti válogatás, a társadalmi háttér szerinti szelekció korán elkezdődik és a teljes közoktatást áthatja. A családi háttér teljesítményt meghatározó hatása igen nagy, a magyar iskola kevéssé képes az esélyek kiegyenlítésére, alacsony a reziliens tanulók aránya."
   "Ezek az eredmények arra világítanak rá, hogy a családi háttér tanulmányi teljesítményt meghatározó szerepe elsősorban az iskolák átlagos tanulói összetételén keresztül érvényesül. A szelekciós mechanizmus a tanulási problémák kumulálódásának következtében a pedagógiai erőforrások szűkössé válásán, a tanári kontraszelekción, az intézmények korlátozottabb anyagi lehetőségein és a kedvezőtlen motivációs folyamatok kialakulásán keresztül a meglévő hátrányok felerősödéséhez vezet (lásd Fejes 2013; Hermann 2010; Kertesi–Kézdi 2009; Papp 2011; Varga 2009)."

   PISA 2015 összefoglaló
   "Ezek az eredmények szintén azt igazolják, hogy Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is jelentős szociokulturális egyenlőtlenségek jellemzik az oktatási rendszert. Hazánkban a PISA2015 mérésben részt vevő országokhoz viszonyítva kevesebb az előnyös és több az előnytelen családi hátterű tanuló, miközben a szóban forgó diákok teljesítménye közötti különbség szignifikánsan nagyobb. "
   "Ez azzal a következménnyel jár, hogy a kiemelkedő képességű tanulók aránya (akiknek a tudása megfelel az 5. vagy a 6. képességszint követelményeinek) a magyar diákok körében alacsonyabb, mint az OECD-országok diákjai körében összességében, míg a leszakadás által fenyegetetteké (akiknek a tudása nem felel meg a 2. képességszint követelményeinek) magasabb."
   "A családi háttér teljesítményre gyakorolt hatásának nagysága szignifikánsan magasabb, mint az OECD-országokban átlagosan; a statisztikai becslés alapján a magyar tanulók szociális, gazdasági és kulturális háttérindexének egységnyi változása majdnem ötven ponttal javítaná hazánk átlageredményét."
   "Ha egy hasonlattal akarjuk érzékeltetni a különbség nagyságát, azt mondhatjuk, a magyar gimnazisták természettudományi átlageredménye Japán és Szingapúr nemzeti átlagaival egyenértékű, szakközépiskolásainké Izlandéval és Horvátországéval, szakiskolásainké pedig Libanonéval és Peruéval van egy szinten."
   A PISA-vizsgálat hazai szervezése, lebonyolítása és az eredmények publikálása az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatási Hivatal Köznevelési Mérés Értékelési Osztályának feladata.

   Ha megüt a guta, akkor is ideírom, bizony az Orbán-kormány nem tett semmit az esélyek növeléséért, azzal pedig, hogy kiengedi a rendszerből a 16 évnél idősebbeket, és nem segíti a bentmaradásukat, átalakította az intézményrendszert (gimnáziumok, szakgimnáziumok stb.), megváltoztatta a tantárgyi struktúrát, a szakképzést, csökkentette a gimnáziumba felvehetők arányát, támogatja az egyházi intézmények szegregációs törekvéseit, ennyi most elég is, bár van még - ezekkel az intézkedésekkel hosszú távon az ország munkaképes rétegének további teljesítménycsökkenését fogja generálni, mert sokkal többen szakadnak le (szakadtak le eddig is), és nem tettek érte semmit, hogy ne így történjen. Sőt.
   A jó oktatáspolitikai rendelkezések viszonylag gyorsan hozzák az első javuló eredményeket, 3-4 év, de a rosszabbakat is a rosszak.
   Utoljára módosítva: 2017 November 8
  15. tornando
   tornando
   Az nem olyan biztos
   Írd még hozzá azt is nem vádoljuk alaptalanul Bajnait.

   Az alábbiakat vélemény formájában írtad nem BTK-s vádként:
   Sőt: Orbán egy aljas gazember, Mészáros Lőrinc egy aljas gazember, a Fidesz rablók gyülekezete...

Megosztás