De hol vannak az avarok és a besenyők?

Magyarországon a rendszerváltás következményének sokáig az anyagi leszakadást tartották. De az elmúlt negyedszázad legnagyobb problémája nem az anyagi leszakadás, hanem a tömeges elbutulás volt.

A világ ezzel a menekültügy kapcsán szembesül, pedig nem is tudják, hogyan gondolkodik az átlagmagyar. Akik bírják a magyar nyelvet, régebb óta képet alkothattak a sötétségről, amely egyes magyar fejekben van.

Az elbutulás nemcsak alacsonyan iskolázott rétegekben jelenik meg. Tömeges méretekben vallanak rasszista nézeteket, antiszemita tanokat és mindenféle összeesküvéselméleteket, amelyeket gyakorló elmebetegek terjesztenek a világhálón: az amerikaiak pénzelik a menekültáradatot, a háttérhatalom találta ki, Amerika az olajért igáz le országokat, miközben soha nem volt olyan magas a benzin ára, mint az iraki és az afganisztáni háború idején. Miután távoztak, azóta kezd újra olcsó lenni a benzin. Az amerikaiak annyit költöttek naponta egy hadseregre Irakban, hogy abból annyi olajat vehetnének, hogy száz évig mindenki ingyen autózna. Az emberéletekről nem beszélve. A nagyokos magyarok soha nem jártak Amerikában, de mindent tudnak. Fogalmuk sincs semmiről, a tények nem számítanak. Ha Amerika beavatkozik, az a baj, ha nem teszi, mint most, azért felelős. Merkelt kriminalizálják, Rétságon vagy Lajosmizsén mindent tudnak.

Nem képesek különbséget tenni az izraeli vagy a mexikói kerítés funkciója és Orbán gyűlöletkeltő és embertelen primitív drótkötege között. Alapvető dolgokkal nincsenek tisztában, de a mindent tudók bátorságával nyilatkoznak. Világszemléletük arról tanúskodik, hogy sem a világot nem értik, sem saját történelmüket nem dolgozták fel. Ennek az értelmi színvonalnak a képviselői a 90-es években a Jurta Színházban elfértek, amit egy Szálasi mellett dolgozó nyilas, Bosnyák Imre, és a később gyilkosságban való közreműködésért elítélt Romhányi László vezetett. Ma ez a színvonal lett uralkodó az országban. Ez már a miniszterelnök beszédeiben is megnyilvánul, cselekedetei pedig ezekkel összhangban állnak. Az Indexen elmebetegek könyveit elemzik, miszerint Amerika idézte elő Magyarország német megszállását. Egy kormányszóvivő minden következmény nélkül mondhat olyat, hogy a megfulladt menekült tehet saját haláláról. Miközben ezek a menekültek két hét múlva a szögesdrótot állító kormány buszával mehettek volna az osztrák határig. Oda, ahova ők már holtan érkeztek meg. S a nép osztja a buta és embertelen elméleteket, maga is gyártja ezeket.

Nem képesek beleérezni menekültek helyzetébe, lelkivilágába. Miért nem akarnak ujjlenyomatot adni, regisztrálni, miért nincsenek papírjaik? Majd ha te is menekült leszel, megérted. Azt is, miért nem kell olyan emberek kezéből a víz, akik be akarnak tenni egy emberi létezésre alkalmatlan menekülttáborba, ott akarnak tartani, mint a vágásra vagy mutogatásra ítélt állatokat, hogy saját népüket uszíthassák az idegenek ellen. Kész tervük van arra, hogy majd ingyen dolgozni hajtanak, azért a falat kenyérért, amit emberségből kellene adniuk. Elhiszik, hogy kétezer ember gondot jelenthet egy országnak, ahol milliárdokat szórnak el hetente.

Elhisznek minden hazugságot, és megtagadnak minden emberséget olyan emberektől, akik az életüket kockáztatva menekülnek egy mészárlás elől. Kisbabák nem indítják meg a szívüket, mert a butaságból származó gyűlölet nagyobb. De ez nemcsak a menekültügyre igaz. Ugyanez a sötét butaság jellemzi a gondolkodást az élet minden területén. Nehogy azt higgye a magyar ősbunkó, hogy csak a menekültekkel szemben állatiasodott el. Ilyen ő az élet minden területén. Mindn megnyilvánulásából süt a tahóság, a tudatlanság, és ha ezt megmondják neki, “magyargyűlölőt” kiált. Nem a magyarságot, hanem a buta gőgöt tesszük szóvá. Reméljük, a kettő még nem azonos.

A butaság, a műveletlenség következménye a lelki eldurvulás, amely barbársághoz vezet. Nem is értik, miért embertelenség elnézni a kövezeten alvó gyerekeket. Nem is tudják, hogy a nemzetközi jog szerint egy civilizált ország köteles lenne megfelelő ételt, italt, fekvőhelyet, tisztálkodási lehetőséget és orvost biztosítani. Nem olyat, hogy attól elmenjen a kedvük menekülni. Leromlott az emberi minőség, nincsenek emberi gesztusok, nincs együttérzés, nagyvonalúság, áldozatvállalás, szolidaritás, kedvesség, csupa olyan emberi tulajdonság, amely élhetővé teszi az emberi életet. Csupán egy elenyésző kisebbség az, amely a menekülteknek is segíteni próbált, és egész életében szenved ettől. Elsivárosodott a magyar lélek. Nincsenek nemes érzések, a gyűlölet kiszorította őket.

Az értelmes és bölcs emberek a perifériára kerültek. Akik nem adják fel a harcot, maguk is elurvulnak, mert szélmalomharcot vívnak a csőcselékkel szemben. Az ország intelligensebb része belső emigrációba vonult, rejtőzködik a közéletet elárasztó szenny, durvaság és fizikai fenyegetettség elől. Pedig, ha magára hagyják az országot, annak gyilkolás és népirtás lesz a vége. A butaságnak a temető a végállomása. Arról már nem is beszélve, hogy Magyarországon a szellemi elit is súlyos válságot él át. Nemcsak azért, mert haszonleső és politikailag elkötelezett, hanem azért, mert ami evidencia más részein a világnak, az a magyar értelmiség számára nem egyértelmű. Ha valaki Magyarországra érkezik, még minden világos számára, képes különbséget tenni jó és rossz, igaz és hamis között, de Vecsés fölött ez a biztos érzékelése megszűnik. Mire magyar földre lép, már a szavaknak sincs egyértelmű jelentése, nincsenek fogalmak, axiómák, minden relatív. Ez butaság.

Régen is voltak kevésbé képzett, tájékozatlan emberek, hátrányos helyzetűek, akik nem jutottak megfelelő iskolázottsághoz. De tudták, hol a helyük. Volt egy tisztelet a tudással, a felkészültséggel, a műveltséggel szemben. A bunkó tisztában volt azzal, hogy ő egy műveletlen tahó, és ezt meg is mondta. Nem tartott igényt arra, hogy a demokrácia nevében mindenkivel megossza, ami a fejében van, és ezzel a felkészültséggel minősítsen egyetemi tanárokat. Ez megváltozott, a társadalom alja került felülre, amely mércét szab, minősít és a nyilvánosságot terrorizálja. Ennek újratermelése pedig biztosított, miután az alja igényeit kiszolgáló kormány működik, amely nácikkal versenyezve az ő nyelvüket beszéli, az ő szintjükön gondolkodik és az ő érzelmeiket stimulálja. E folyamat csúcspontja volt, amikor a csőcselék-kormány üldözőbe vette a filozófusokat és a tudós a bűnöző szinonimája lett.

Mindezt segítette az interaktív média, a közösségi oldalak elterjedtsége, amely felszabadította a gátakat és egyenrangúvá tette a Nobel-díjas tudós és az otthon írogató seggfej véleményét. Egyesek elhitték, hogy a demokrácia az, ha a legsötétebb bunkó is világgá kürtölheti kontroll nélkül a műveletlenségét, tájékozatlanságát és abból fakadó artikulálatlan indulatait. A “Ria-Ria-Hungária” mindent visz, a tudomány nem számít, a tények semmit nem jelentenek. Nem lehet gátat szabni a tökfejű senkik terrorjának. Akiknek van annyi pénzük, hogy befizessenek egy internetes vonalra, korlátlanul szórhatják tele a világot az egysejtűeket idéző agytérfogatuk termékeivel.

Korábban ezeket az okosságokat egy füstös VII. kerületi kocsmában adhatták elő, jobb helyeken ott is pofán vágták érte. Vagy a kocsma falára firkálhatták fel ezeket, de most az a demokrácia, hogy a klozet falára illő okosságokat a világháló terjeszti, kitörölhetetlenül őrzik egy-egy elmebeteg beírásai, mocskolódásait. Minden szöveg egyenrangú, nem lehet külön választani a bolondok házától. A jelenség abszurd voltát mutatja, hogy ez olyan, mintha valamelyik suttyó bemenne egy újság szerkesztőségébe, letenné az asztalra a sötét agyának szüleményeit, és a demokrácia jegyében azt a másnapi újságban meg kellene jelentetni. Az interneten való publikáció ma szinte ugyanezt jelenti. Olyan felülethez jutnak, ami nem illeti meg őket.

Hasonló pusztítást okoztak a magyar kereskedelmi televíziók, amelyek azt gondolták, akkor lesznek sikeresek, ha az ország legbutább, legaljasabb, legerkölcstelenebb emberének színvonalát lövik be, és erre a szintre nivellálnak mindenkit. Megdicsőült a giccs, a szemét, a mocsok, a buta, az aljas, a primitív, amelyet ennek megfelelő üresfejű senkik közvetítettek az egyre mélyebbre süllyedő nagyérdeműnek. Amit ezek a kereskedelmi csatornák folytattak az általános butítás terén, az felér egy bűncselekménnyel a magyar nép ellen. Amit maguk mögött hagynak, az egy végtelenül sötét és buta embertömeg, amely ijesztő dolgokat mond és tesz, és megindult az elaljasodás felé. Minden demagógiára nyitottak, ellentétei mindannak, amit normális emberi érintkezésnek nevezünk.

Ők azok, akikben az együttérzésnek szikrája sincs. Akik villanyt vezetnének az Orbán-szögesdrótba, legszívesebben lelőnék a háború elől menekülőt, átvennék akár az Iszlám Állam módszereit is. Nem számít, ha egy kisbaba a hideg betonon fekszik, takarodjon haza. Rasszisták, s amikor ezt a szemükre vetik, felteszik a tíz pontot érő, mindent elsöprő kérdést: “És az indiánok?” Ezek annyira hülyék, hogy azt sem tudják, az indiánokat nem az emberi jogokért harcoló Amerika irtotta, hanem a hozzájuk hasonló európaiak, akik szintén áthajóztak Amerikába. Az emberi jogi Amerika nem irtotta ki az indiánokat, hanem megvédte őket az olyan sötét bunkóktól, mint ők. Ma is olyan kedvezményekben részesíti, amilyeneket mások nem kapnak. De hol vannak az avarok és a besenyők?

Amerikában a “Thanksgiving” (“Hálaadás”) nagyobb ünnep, mint a karácsony. Egész Amerika hálát ad az indiánoknak, hogy étellel fogadták a első menekülteket. Ez olyan, mintha a madárgyilkos Semjén által kitalált “Trianon-napon” a magyarok hálát adnának az összes kisebbségnek, akikkel együtt éltek a Monarchiában, minden magyar ajándékot vinne Magyarországon élő kisebbséginek, egy szlováknak, németnek, zsidónak, szerbnek, cigánynak, románnak, stb.. El tudja ezt képzelni valaki? Ha ilyen lenne Magyarország, akkor kerülne kicsit közelebb az amerikai gondolkodáshoz és járna közel az igazsághoz és a tényekhez. De a Jászkaratehénfarkán élő magyar, aki megtestesít egy jelentős tömeget, bekapcsolja a számítógépet, és mindent tu. Megörül, hogy mégis kár lett volna elvégezni a szakmunkásképzőt, és máris tolja a világhálóra a tutit. A szennyet, a gyűlöletet, a lelket és szívet fertőző butasságot. Ez a folyamat iszonyatos mélyre süllyesztette a magyar népet.

A lelket mérgező gyűlölet alapja a butaság. A gyűlölködő ember érzelemorientált, az értelmére, az ismereteire nem támaszkodhat. Ilyenek nincsenek neki. Ez a populistáknak kedvez, s ha egy populista szélsőjobboldali kerül hatalomra, az nem független az adott ország értelmi színvonalától. Valóban minden országnak olyan vezetői vannak, amilyen az ország többsége. Az Orbán-rendszer léte legnyilvánvalóbb bizonyítéka annak, hogy ennek az országnak az általános értelmi és morális színvonala milyen mélyre süllyedt. Nemcsak azoké, akik őket támogatják, hanem a balliberális oldalon levőké is. Magyarország 1989-ben magasabb értelmi színvonalon állt, mint most. Ma nem lehetne Magyarországon demokratikus rendszert építeni a szabadság, testvériség egyenlőség, valamint a felvilágosodás és az Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozata szellemében.

Iványi Gábor hívta fel a figyelmemet arra, hogy a világ romlik, ha magára hagyják. Ha egy kertet nem ápolnak, elgazosodik. Ha egy gyereket nem nevelnek, megromlik. Ha nem metszik a szőlőt, nem hoz termést. Ha nem ápoljuk a testünket, megbetegszik. Ha egy népet nem tanítanak, elbutul. Művelni kell mindent. Ez az ember dolga a világban, mert amit magára hagy, az tönkremegy. Minden napon el kell végezni a környezet rendbentartásának munkáját, különben magától visszafordul az enyészet felé. Magától minden tövist és bogáncskórót terem.

Ha egy népet nem művelnek, olyan mértékben elbutul, hogy rá sem lehet ismerni. Olyan dolgokra válik képessé, amiről azt gondolnánk, fejletlenebb korszakokban lehetséges volt, de korunkban már lehetetlen. Az embereket hamis illúziókba kergeti az oktatás, amely azt állítja, hogy az emberiség folyamatosan fejlődik, és egy bizonyos szintre nem eshet vissza. Nem így van. Nincs olyan evolúció, amely magától megakadályozná, hogy egy nép vissza ne süllyedjen a barbarizmus szintjére. A világ különböző részein ma is gyilkolás és népirtás zajlik. A magyaroknak nem kell messzire menniük: nem olyan régen a határaiktól nem messze zajlott népirtás és létesültek tömegsírok.

Nemrég olvastam Vadász János, volt népművelő, egykori államtitkár, a közművelődési dolgozók szakszervezete alapítójának egy tanulmányát. Nagyon okos dolgokat írt arról, hogyan számolták fel Magyarországon a közművelődést, a kulturális intézményhálózatot, a helyi közösségek művelődési házait. Először arra gondoltam, hogy ezek a szocializmus termékei voltak, a piacgazdaság más, ez egy letűnt világ nosztalgiája, mint a Régi idők focija. Aztán rájöttem, Minarik Ede még tudott valamit. Aközművelődés felszámolása felégetett tarlót hagyott maga után. Hiányoznak a filmklubok, a művelődési házak, a kiskönyvtárak, a művészeti csoportok, olvasóklubok, az emberi lelket nemesítő katarzis élményei. Helyükön a sivárság maradt.

Ezt a népet huszonöt éve nem művelik. Az iskolában hamis történelemszemléletet, nacionalista agymosást kapnak. Úgy végeznek el középiskolát, hogy nem látják összefüggésében a történelem eseményeit, nem ismernek fel ok és okozati összefüggéseket. A világról, más nemzetekről, kultúrákról semmit nem tudnak. Nem kapnak sem emberi, sem nemzeti identitást önámító hazugságokat és nemzeti giccseket leszámítva. Nem beszélnek nyelveket, nem értenek alapvető gazdasági és politikai összefüggéseket, törvényszerűségeket. Nincs használható tudásuk. Nincs hobbijuk, nincs kedvenc könyvük, nincs semmi szép, ami betöltené a képzeletüket. Nem látnak jövőt, ahogy a múltat sem ismerik. Vezéreket keresnek, egyszerű és jólhangzó magyarázatokat, amelyek felmentik őket minden felelősségvállalás alól. Nincs érzékük a joghoz, az emberi méltósághoz, nem ismernek és nem tisztelnek olyan emberi értékeket, mint udvariasság, kedvesség, jóindulat, szolidaritás.

Barbárosodik a nemzet, és saját hatalmára koncentráló egyházi oktatás csak ront a helyzeten. Az egyházi agymosás századokon át tartotta sötétségben Európát. Az egyháznak tudatlan tömegre van szüksége, amely cselédként és jobbágyként dolgozik, csőcselék módjára viselkedik, ha valaki ellen felúszítják. Iszonyatos az a sötétség, amely egy generáció alatt a magyar fejekben keletkezett. Az élet a fizikai funkciók szintjére esett vissza, a hatalom pedig úgy bánik az intelligenciával is, mintha ugyanezen a szinten élne. A társadalom nem jobb- és baloldalra szakadt ketté, hanem művelt és a barbarizmus felé tartó két részre. Ez a kettő elszakadt egymástól. Nincsenek pozitív minták, nincsenek mértékadó személyiségek, tekintélyek, nincs képzés, nincs oktatás, csak a lángoló gyűlölet.

Ma a Facebook neveli az oszágot. Gazemberek kezében van a nép. Tanulni senki nem akar, senki nem kérdez, mindenki mindent tud. Szörnyűség, ami a fejekből árad, és szörnyűek a tettek, amelyek ebből következnek. Ezzel szembesül ma a külvilág. Ezzel kell megküzdeni naponta. Nem kérdés, ki fog győzni. A rossz.

Bartus László /USA/

menekult-gyerekek-foldon-alszanak.jpg
 
Szervusztok ,
hát nagyon sok az igazság benne , de a csöcselék nem csak ma hanem már 1945 óta a felszinre került sajnos ! Aztán az elmult 25 évben elég szépen leirták mind a tanulmányt meg a népet is és mindegy melyik párt vezette ezt az országot és ez nem csak Orbán hibálya ez mindegyiké !!
Tudjátok szerintem ezt az ugynevezett" változás" hozzta magával pontosan ugy mint a valamikori NDK-s oktatást is amely pedig nagyon is jó volt hiszen nagyon sok más ország is átvette a tematikájukat és még a mai napig is tanitják lásd Finnország . Ez most nem a múlt vissza sirása , csak néha a fürdövizzel a gyermeket is kiöntöttük , mert nem volt ám minden rossz ami akkor jó volt .
 
Utoljára módosítva:
Ez a mai valóság.
Egyetemet végzett kolléga büszkén kijelenti, ő bizony a tankönyveken kívül más könyvet még életben nem vett a kezébe! Viszont órákig tartó beszámolót tart a különféle valóság show-ról, és szinte sajnálkozik azon aki nem tudja miről beszél. Megy a népbutítás és erre vannak fogékony emberek.
Ami engem megdöbbent, ezek az emberek azok akik megpróbálnak megvezetni a butaságukkal másokat, és vannak követőik!
 
Utoljára módosítva:
Nos innen magyarorszagrol annyit tudok momdani , hogy ez egy nagy f..ság.

azért is mert én itt lakomés látom orbán ökörségeit a mocskos jobbikot és az embereket körülöttem.lehetne sokkal rosszabb is.

én úgy látom,egyelőre az amcsik facilitálták ezt a krizist ide.. vagy tudatosan vagy akaratlanul...

és bár sajnálom a menekülteket de mégis az én bőrőmre megy ez a játszma.. neked is ott ülnek a népek a grand centrálban? ha igen oda menj okoskodni vagy gyere ide egy két pohárra s elmondom mitől nem fair onnan ilyet kukorékolni.

g.
 
Én nem érzem, hogy körülöttem csöcselék lenne. Habár ha én is az vagyok akkor lehet. Itt is emberek élnek, és nem rohantak ki amerikába és egyéb helyekre élni. Lehet szidni a kormányt ( nem én szavaztam meg), de attól még ők vannak ott, remélem majd leváltjuk. Egyebként a sok külföldön élő is segíthetne benne, 4 évente van választás. Én nem akarom, hogy az országomat szétzúzzák, és romokból keljen újra építeni. Én azt szeretném, hogy színes legyen a parlament, ahol lehet vitatkozni, úgy, hogy az előrébb viszi az országot, és enni add a gyerekeknek. És megjegyzem nagyon sokan olvasnak körülöttem.
 
Hát! Hogy is mondjam. Ilyen fekete-fehér általánosítás alá vonni sok millió embert, akik személyként mind különbözők és megismételhetetlenek... az ilyen gondolkodás- és cselevésmódtól Isten óvja a világot, a nemzeteket és minden egyes embert. Remélem, hogy a terjesztő is elgondolkodik azon, miféle felelősség terheli az efféle tartalmak megosztásakor.
 
Nem csodálkozom. Mindig azok az emberek osztják az észt, és állapítanak meg mindenféle - főleg negatív - minősítést Magyarországról, akik innen.elmentek.
Mi meg itthon maradtunk, és próbáljuk - jól-rosszul - tenni a dolgunkat, élni az életünket.
Csak egy kérdésem van: aki ilyen okos, miért nem maradt itthon, és tett azért hogy jobb legyen?
Kapcsolódó közmondások: 1. mindenki seperjen a saját portáján 2:Rendes kutya nem ugat át a szomszédba.
Szebb jövőt! -elvtársak.
 
Nem csodálkozom. Mindig azok az emberek osztják az észt, és állapítanak meg mindenféle - főleg negatív - minősítést Magyarországról, akik innen.elmentek.
Mi meg itthon maradtunk, és próbáljuk - jól-rosszul - tenni a dolgunkat, élni az életünket.
Csak egy kérdésem van: aki ilyen okos, miért nem maradt itthon, és tett azért hogy jobb legyen?
Kapcsolódó közmondások: 1. mindenki seperjen a saját portáján 2:Rendes kutya nem ugat át a szomszédba.
Szebb jövőt! -elvtársak.
Néha kell egy kis távolság hogy biztosabban lássunk. Természetes hogy úgy látjuk van rengeteg túlzás de nem hiszem hogy túlzásnak szánta az író. Menj ki az utcára ilyen emberekkel találkozhatsz, de élnek és dolgoznak nem síránkoznak megírják a neten a véleményüket de tudják hogy nem ezzel fognak változást előidézni. Persze hogy dühítő ilyet olvasni rólunk de mi tudjuk hogy miért is vagyunk ilyenek IS. Ez egy vélemény elfogadom mert rengeteg ilyen és ennél durvább embert is ismerek és nem általánosítok.
 
A cikkíró pontosan azt gyakorolja, amit ostoroz: "A lelket mérgező gyűlölet alapja a butaság. A gyűlölködő ember érzelemorientált, az értelmére, az ismereteire nem támaszkodhat. Ilyenek nincsenek neki."
Megértem, hogy valaki elhagyja, vagy el kényszerül hagyni a hazáját. De hogy így tudja gyűlölni... Vannak jogos kritikák is a cikkben, elismerem, de az ember nem tudja komolyan venni, annyira át van itatva fröcsögő rosszindulattal. Ilyen, amikor valaki csak fekete-fehérben lát, illetve csak azt látja, amit akar.
Amit meg Amerikáról írt, egyenesen nevetséges: "Ezek annyira hülyék, hogy azt sem tudják, az indiánokat nem az emberi jogokért harcoló Amerika irtotta, hanem a hozzájuk hasonló európaiak, akik szintén áthajóztak Amerikába."
Ja, eleve amerikaiak laktak ott, akik már akkor harcoktak az emberi jogokért. Az indiánokat a csúnya európaiak irtották. :) Hát nem az ott letelepülő európaiakból lettek az amerikaiak? (Igaz, hogy ehhez szanálni kellett az őslakosságot.)
Az újkori rabszolgatartásról meg elegánsan elfeledkezik. Ejnye... Ja, lehet, hogy arról is a magyarok tehetnek.
Értem én, hogy jobban szereti az új hazáját, de talán itt élve jobban látná az itteni helyzetet is, sőt, ha valami nem tetszik, még akár tehetne is ellene.
 
"Ha egy kertet nem ápolnak, elgazosodik."
A mi nézőpontunkból ez valóban így látszik, de az igazság az, hogy amit az ember elkezd "ápolni", (a saját igényei szerint átalakítani), azt tönkreteszi. Pusztuló élővilág, kizsigerelt erőforrások, letarolt helyszínek. (Amazonas őserdő, külszíni fejtések világszerte, kiszáradt tavak, folyók...)

Úgyhogy ez a mondás sajnos úgy helyes, hogy: "Ha egy kertet nem tartanak folyamatosan természetellenes állapotban, ott rövid időn belül visszaáll a természetes egyensúly."
 
A cikkben elég sok az általánosítás. Az elhülyülés meg nem csak magyar-, hanem világtendencia... Az amerikai diákok többségére ez épp úgy elmondható - és igen a divatot, a kultúrát - ma amerika diktálja.

A menekültekkel kapcsolatban meg érdemes Nógrádi Györgyöt meghallgatni, a class fm-n is nyilatkozott az ügyben...


"Egész Amerika hálát ad az indiánoknak, hogy étellel fogadták a első menekülteket. " - Gondolom ezért ölték halomra öket egykor, majd rezervátumokba kényszerítették öket - mintha az íróból is az önteltség meg a gőg, meg a büszkeség szólna...

Az emerikai média meg olyan álszent képet igyekszik festeni amerikáról mintha ott minden k...va f...sza lenne. Elég csak belenézni a Banshee című több évados sorozatba: szex, vérfertőzés, gyilkosság - ahol épp az indiánok egyik réssze most a rosssfiúk, akik épp gyilkolják az őket rezervátumba kényszertő fehéreket, másik csoportjuk meg igyekszik kaszinókat építeni, hogy valamit visszavegyen a felette uralkodó és őket annyira szerető fehérektől. Nem beszélve arról, hogy az Amisokról is elég negatív képet fest.... Persze ez csak egy film, de valójában ez is amerika...

és egy érdekesség összeesküvés elmélettel kapcsolatban Amerokából:


Georgia állam Elbert megyéjének egy elhagyatott dombvidékén található az a rendkívül különös emlékmű, ami a Georgia Guidestones (Georgiai "Irányelv-kő") néven vált ismerté, sőt mondhatjuk azt, hírhedté. Ennek a titokzatos, hat gránittömbből emelt hatalmas emlékműnek az üzenete azonban oly egyértelmű, hogy a köznyelvben sokan úgy utalnak rá, mint "az Új Világrend emlékoszlopa". Az emlékműbe ugyanis elképesztően hangzó üzeneteket véstek be "Az ésszerűség korszakának tíz parancsolata" megnevezés alatt. Az itt megfogalmazott parancsolatok, illetve irányelvek azonnal az Új Világrend és a New Age mozgalom célkitűzéseivel asszociálhatók, hiszen többek között egy óriási méretű népességcsökkentést, valamint egy világkormány létrehozatalának és egy teljesen új szellemiség elfogadásának szükségességét vizionálják.
 
Utoljára módosítva:
Miközben az írásban ott vannak az igazság magvai, az írás nem más, mint egy Bartus-féle fröcsögés, ahol megint csak nem sikerült kihagyni az egyházak ostorozását sem. Ez biztosan ilyen Hitgyülis maradvány az agyában. Igen, amúgy abban is van igazság, de hogy miért kell ezt minden írásba behozni, azt nem tudom.
Aztán van itt még néhány érdekes pont:

"Az amerikaiak annyit költöttek naponta egy hadseregre Irakban, hogy abból annyi olajat vehetnének, hogy száz évig mindenki ingyen autózna."
Látom még közgazdaságtani összefüggéseket nem sikerült makroökonómiai szinten vizsgálni. Az olaj a mozgató erő a világban, aminek gyakorlatilag mindenre kihatása van. Ezzel gyártunk, szállítunk, közlekedünk. Sőt mi több az oroszokat ma már nem atomfegyverrel lehet megszorongatni, hanem az olaj árával. Az orosz gazdaságnak akkora a fosszilis energiahordozók árától való függése az óriási export miatt, hogy önmagában az alacsony olajár csődbe viheti pillanatok alatt az országot. Azzal meg példálózni, hogy az amerikai hadiiparba öntött tonnányi pénzből mennyi olajat lehetne venni egyszerűen már a butaság kategóriába esik. A hadiipari pénzek úgy kellenek az amerikai gazdaságnak, mint egy falat kenyér. Nem akarom az összefüggéseket elmagyarázni.
De tök jó, mert ezen vonal mentén évekig lehet egy Bin Laden nevű fantomot üldözni a fél világon keresztül. Lehet Iránt is szorongatni, mert azok meg állítólag atomfegyvert gyártanak. Az, hogy egy született idiótának meg Észak-Koreában tényleg van, hát kit érdekel. Mint ahogyan az sem, hogy Afrikában mi van.

"Hasonló pusztítást okoztak a magyar kereskedelmi televíziók, amelyek azt gondolták, akkor lesznek sikeresek, ha az ország legbutább, legaljasabb, legerkölcstelenebb emberének színvonalát lövik be, és erre a szintre nivellálnak mindenkit."
Kár, hogy ezek alapjait Amerikából importáltuk Európába. Ámde a problémát jól látja. Csak a probléma az, hogy bármilyen fura, nem a kereskedelmi televíziók teremtettek erre igényt, hanem erre a mocsokra van igény. Ez akár lehet primitívségünk jele is. A kertévék próbálkoztak klasszikus műveltségi vetélkedőkkel, azok életben tartásával. Siker? Semmi! A nézettség a béka feneke alá süllyedt, a kertévé meg a reklámidőt nem tudja jó áron értékesíteni, hát leveszi a műsorról. Valóságshow meg fillérekből gyártható, csak etetni kell a bentlakókat meg odatolni a kamerákat és eszik a nép. Nem azért, mert ezzel etették, hanem mert a tömeg ezt igényli. Nem csak magyar jellegzetesség ez. Németországban is ez van. Hány csatornát lehet elérni ma Magyarországon? 50-70-150, ki mire fizet elő. Mégis minek nagy a nézettsége kiugróan? Hát nem a National Geographic vagy a Discovery a szánhúzó.

"Ha egy gyereket nem nevelnek, megromlik. Ha nem metszik a szőlőt, nem hoz termést. Ha nem ápoljuk a testünket, megbetegszik. Ha egy népet nem tanítanak, elbutul. Művelni kell mindent."
No, ebben nagyon jók voltunk mi magyarok mindig. A társadalmat felelőssé tenni a saját töketlenségeinkért. Sok más országgal szemben a saját felelősségünk helyett a társadalmat okoljuk, mert csak Orbán/Gyurcsány/elmúlt nyóc év/elmúlt 25 év lehet a hibás. Mi magunk ugye sosem? Az, hogy a mai nemzedék is csak a síránkozást látta, na azért senki nem hibás. Ideje volna összekapni magunkat és felismerni a jó magyar mondás velejét. Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa.
Ki a franc lenne felelős azért, hogy egy gyereknek nincs hobbija, hogy nincs perspektívája, kitartás, életképe, ha nem az, akire a sors a születésekor bízta? Hogy annak a gyereknek esze ágában sincs megtanulni egy idegen nyelvet, mert a fater is tök jól elbábozza nyugaton vagy a tengerparton, hogy kér két sört meg egy hamburgert? Hogy a szülő a régi időkkel ellentétben nem feltételezi, hogy a gyereke esetleg a hunyó?
De végülis igaza van. Csak az ok más.
 
-

Sajnálatos módon megint eltűnt egy kritikus hozzászólás, amiben egyrészt lemarháztam a nyitó cikk szerzőjét, Bartus Lászlót, másrészt linkeltem pár olyan cikket, amiből az derül ki, hogy európai polgárok tetemes része elítéli a saját megmondó embereit, és Magyarország (illetve OV) mellé áll a migráció kapcsán. Pontosan az ellenkezőjét gondolja annak, amit a mainstream ballib megmondó (agymosó, manipulatív) média sulykol.

Harmadrészt szóvá tettem, hogy erősen átpolitizálódik az oldal, de úgy, hogy nagyon egyirányba tart: jellemzően kritikus, elítélő hangnemű cikkek jelennek meg.

Értetlenül állok a jelenség előtt, mert - azon kívül, hogy Bartus Lászlót "lemarháztam" - semmilyen személyeskedő, sértő tartalom nem volt az írásomban.

Pedig egy másik topikban páran szent meggyőződéssel állították, hogy nincs semmilyen cenzúrázás.
 
ejj Bartus úr...de könnyű a kibicnek...
pár hsz-t idéznék innen-onnan....

"Csak egy 8. kerületi lakos vagyok. A Keletinél többször megnéztem őket. A 90% jól táplált, egészséges, jól öltözött, jó telefonnal, egyedülálló fiatal férfi. A többiek idősebbek, családosok, nők, gyerekek és vannak tényleg éhezők és betegek is közöttük. Sok kérdés felmerült bennem: A fiatal férfiak a háborús övezetben otthagyták a szüleiket, feleségüket, gyereküket védtelenül, férfi nélkül, kereső ember nélkül, az erőszaknak és halálnak kitéve? Vagy csak az Európa pénze számít? Ez férfias, ez emberséges?
Nézem a nőket: Nagykendőbe bebugyolálva, csak lefelé néznek, a vállukat összehúzzák, hogy észre se vegyék őket. Fiatal nők, akiknek még tanulni kellene és már több gyerek lóg rajtuk. Láttam a videón, ahogy a sínre löki a kisgyerekes anyukát a férje. Életveszélybe sodorta őket, egyszerűen rosszul vagyok tőle. A kisgyerekeiket maguk elé tartva mennek neki a sorfalnak... Európai ember a gyereke elé ugrik ha baj van, nem védőpajzsként használja...
A környéken csapatokban sétálnak, a járdán nem kerülnek ki ezek senkit, elszántan, teljes széltében menetelnek, ha az arcukba nézel visszanéznek, de úgy hogy este nem alszol el.
Egyáltalán megköszönte egy migráns is, hogy Magyarország területére léphetett és ellátást kapott, mert csak a höbörgést hallom, hogy pocsék a kaja, hogy vizet se kapnak, közben meg elutasítják.
Nem csak a "dolgos két kezüket" hozzák ide, hanem a kultúrájukat és vallásukat is. Társadalmilag ezer évekkel vannak lemaradva Európától. És ne feledjük: többség dönt. A hagyományok miatt szórni fogják az utódokat, és akkor az Európai értékek le lesznek szavazva. (női emancipáció, gyerekjogok, melegjogok, tanulás, egyenlőség)
Egy helyen azt olvastam, hogy Törökországban mindannyian kaptak papírt. Az hol van? Miért kell újra azonosítani őket? Szerintem 10% menekült, a többi a jó megélhetés vagy küldetéstudat miatt van itt. Vagy szökésben van, mert messziről jött ember azt mond amit akar."

"gyerekek, fiatal anyák, érzelmi manipuláció, kiragadott hatásvadász példák. az eszköz az érzelmi gyengeség, meghatódás. undorító hova degradáljátok az empátiát, minden más észérv figyelmen kívül hagyásával. van ennek oka, van ennek felelőse, ez összefüggésében érthető meg. logikusan felfűzve érthető meg. de az érzelmek mint tudjuk nem a ráció tartományában vannak. érvekkel nem lehet manipulálni. ocsmányok vagytok, nektek a kisgyerek is csak eszköz, a megtévesztéshez. senkinek nem jó Európa elözönlése, Franciaországban sem sikerült beilleszkedni. Londonban sem. nem kis feszültséget jelent a vallási, kulturális, nyelvi összeegyeztethetetlenség. nem beszélve az anyagi terhekről. ezekről kell elterelni a figyelmet és lenyeletni az empátiával az áradatot."

"Engem meg az érdekel, hogy mi van a Röszkén élőkkel?
Mi a helyzet a
kertjeikkel? Mennyi a káruk, ki téríti meg az egész évi kárba veszett
munkájukat???????? Ők mennyi támogatást, meleg takarót és ingyen ételt
kaptak valamikor is???????????
MI van az ott élő gyermekekkel? Hogyan tudnak létezni a trágyadombbá aljasított falujukban????????????"

"Ja mondom a tegnap esti poént: az USA - aki igencsak felelős az egész kialakult helyzetért - azt mondja, hogy hajlandó (dobpergés) 1.500, azaz ezerötszáz menekültet befogadni, azért nem többet, mert félnek, hogy terroristák is bejutnak az országba! Hát az eszem megáll! De minket meg csesztetnek, hogy gyűlölködünk, meg nem adunk ételt-italt-szállást. Mi persze fogadjuk be a sok muszlimot! Nem-nem-és nem: én nem akarom őket látni, etetni, hallani, félni."

lehet nyugodtan ezer meg egy ellenpéldát hozni, én is tudom hogy nem mindegyikük ilyen...de akkor azt kérdezem, miért nem képesek a normálisabbak a rendbontókat, nagyszájúakat megfékezni? ----- és mellé még annyit, amit szintén más fórumokon lehet szinte naponta olvasni (eddig is, nem csak most a menekültáradat kezdetével): ez a nép összeférhetetlen, másságot nem tisztelő, gyereket, nőt semmibe vevő - mindezt a vallás szent nevében............................

9 órája · Tetszik · 2
 
Nagyon megosztó az írás!Tényleg vannak nálunk "bunkók" szépszámmal. az oktatás is válságban van, bajok tömkelege sújtja az országot, de azért nem szabad egy népet ennyire semmibe venni!Kívűlről könnyű kritizálni,a "tutit "is meg lehet mondani , de aki itt él,"küzd és remél" ,annak bizony sértő ez a hangvétel!!!!:(
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,739
Tagok
615,332
Legújabb tagunk
Kecskés Loretta
Oldal tetejére