Dermesztő és életveszélyes valóság tizennyolc keréken

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 21.

Melitta - 2016 December 21, 00:29
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A világ egyik legelszigeteltebb északi pontján az egyik legveszélyesebb szakmát űzik, élet-halál harcot vívnak a természet erőivel és olykor önmaguk démonjaival is megküzdenek. Ők a jéglovagok, akik félelmet nem ismerve róják a végtelen hómezőket kamionjaikkal.

  Életveszélyes kalandok, extrém útviszonyok, szélsőséges időjárás, hó és jég, ameddig a szem ellát - a Viacom csoport legújabb szórakoztató tévécsatornáján, az RTL Spike-on délutánonként látható kalandos, feszültéséggel teli, néhol hátborzongató Jéglovagok sorozat betekintést enged a világ egyik legveszélyesebb foglalkozását űző emberek mindennapjaiba. A jéglovagok a hófödte Kanada legelhatároltabb területein, óriás kamionokkal róják a végtelen hómezőket.

  Az északi kemény tél alatt sok lakó- és munkaterület válik szinte teljesen megközelíthetetlenné, így elszigetelődnek a külvilág erőforrásaitól is. Az ő segítségükre siet a rettenthetetlen csapat, a jéglovagok – Hugh, Jay, Alex, Rick, TJ és Drew –, akik kockázatot és félelmet nem ismerve értékes áruk ezreit szállítják a kietlen és zord tájakon, több mint 500 km-es jégtakarón keresztül.

  Ezek a mindenre elszánt sofőrök az életüket kockáztatják azért, hogy 18-kerekes, több tonnás kamionjaikkal eljuttassák az árukat a messzi tájakon élő és a bányákban dolgozó emberekhez. Embert próbáló útjukat hatvan nap alatt teljesíteniük kell rekord alacsony, akár -40 fokos hőmérséklettel harcolva, mielőtt a jeges út eltűnne a szemük elől. Miközben versenyt futnak az idővel és a pénzt hajszolják, életveszélyes kalandokba keverednek, amelyben csak önmagukra és leleményességükre számíthatnak, hiszen a sivár területen napokba telne, míg a segítség megérkezne.

  A dokumentumfilmet nem véletlenül jelölték a Primetime Emmy kiváló operatőri és program kategória díjára, és a Critics' Choice TV Award legjobb strukturálatlan reality show elismerésére.  jeglovagok_rtl_spike_1.jpg
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 21.

  1. setni
   setni
   Láttam belőle kb:1 percet de bőven elég volt hisz úgy is az ismétlődik órákon át...
   Valószínű jól keresnek, nem voltak rákényszerítve..
   Akit érdekel az nézze.
   cdurmol kedveli ezt.
  2. cdurmol
   cdurmol
   Hogy ne maradjunk kamionos hírek nélkül!!
   Beth-Nahrain kedveli ezt.
  3. graver
   graver
   A kamion ártalmas az egészségre...
   setni, Beth-Nahrain és cdurmol kedveli ezt.
  4. cdurmol
   cdurmol
   Mainapság nem csak Alaszkában életveszélyes kamiont vezetni.
   setni és Beth-Nahrain kedveli ezt.
  5. Beth-Nahrain
   Beth-Nahrain
   Ebben tévedsz! Nem az a veszélyes, ha te vezeted, hanem az, ha egy karácsonyi vásárban nem te vezeted...:D
   ladybug7spots, graver, setni és 1 másik tag kedveli ezt.
  6. gumelig
   gumelig
   Le a kalappal előttük. Nincs az a pénz amiért csinálnám. Utálok mindent ami veszélyes, a hidegröl nem is beszélve.
   Egyszer volt csak, ehez képest minimális kalandom, de elég volt.
   St.Moritz-ba kellett mennem. A Julier hágó elején elkezdett havazni. Egy szittya nem hátrál. :D Hosszú autósor lassan kínlódot felfelé. Már jó magasan voltunk amikor megkellet álni. Vége is volt az utazásnak. Nem tudtunk felfelé elindulni. A hóláncnélküliek, mint én, fordultak is vissza. A frász jött rám mire leértem.
  7. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Mindez júliusban?
   gumelig kedveli ezt.
  8. gumelig
   gumelig
   Már tél volt. Nyári gumival oktober közepétöl már nem nagyon lehet a hegyekközé menni. Júliusban nem szokott havazni a hágók magasságában.
   Érdekes módon Zürichben alig van hó és igazán hideg. Ha igen 2-3 nap mulva elolvad. Általlában 0 fok körül van. Könnyű kabátban lehet telelni.
  9. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Valamelyik nap volt szerencsém hallgatni (időnként nézni) az elképesztő harcot, amelyet a nap 24 órájában megvívnak... az időjárással, a jéggel, a hófuvással, s hatalmas teher van a hátuk mögött áruban, no összegben nem is lehet talán kifejezni. Az életüknél viszont nincs drágább, s ők ezt teszik nap, mint nap kockára. Bizony elgondolkoztam, hogy az üzletek polcairól leemeljük ezt vagy azt a cikket, s nem is gondoljuk végig, hogyan is érkezett ez a boltba? Tisztelet, köszönet ezért, amit nem lehet eléggé kifejezni. Az életük, mint írtam, megfizethetetlen.
   Melitta és gumelig kedveli ezt.
  10. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Csak húztalak....;) ... mert ha október volt és te magas hegyeken akartál átkelni, miért nem volt hóláncod?
   Utoljára módosítva: 2016 December 22
  11. gumelig
   gumelig
   Sosem volt hóláncom. Undorító dolog felszerelni. Általában elég a jó téli gumi. Másnap minden további nélkül átjutottam. Nagyon gyorsan és alaposan takarítják az utakat.
   CasaLoma kedveli ezt.
  12. ladybug7spots
   ladybug7spots
   :)

Megosztás