Didgeridoo kedvelők és dorombolók topikja

HaroldKing témája a 'Kultúra - Művészet - Zene' fórumban , 2017 Április 7.

 1. TmintTibi

  TmintTibi Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Még a végén állványt is kell rendelned vagy gyártanod majd,annyi hangeszközöd lesz majd :) de ne aggódj,tudom milyen ha valakit elkap a "mánia":) akkor én sem elégszem meg egy dologgal,meg aztán minnél többet(hangszert) próbál ki az ember annál jobb,mind élmény és tapasztalati szempontból is
  Anno mikor a sport eszközöket is begyűjtöttem,nagyon sok és sokféle fittness cuccot vettem :) csak boxzsákból most is van 3 db,de abban is az a jó,kisebb nagyobb,keményebb,nehezebb,mindegyiken más más edzeni.Így vagy, vagy így leszel a "didikkel"mindegyiket az egyéniségéért fogod szeretni,más és más lesz...
  Annyit elárulok most röviden nemsokára "didi" tulaj leszek én is :D aztán fújhatom kedvemre.
  Pont tegnap láttam ennek a kampókezű didgeridoo specialistának ezt a videóját. :)
   
  HaroldKing kedveli ezt.
 2. HaroldKing

  HaroldKing Őstag Ezüst támogató

  Diditulaj leszel te is?! Na ne már, a didi nekem kell!!!!!!!!

  —Add ide a didit, a didit akarom!
  —Én a didit oda nem adom!

  Ahogy a népdalban van, hehehe...

  Aztán milyen fajtát szerzel be?
   
 3. HaroldKing

  HaroldKing Őstag Ezüst támogató

  Van egy kis aggodalmam. Kezd olyan sanda gyanúm lenni, hogy ezekre a didgeridoo zeneszámoknak „alásegítenek” emsterségesen, elektronikus eszközökkel is! Legalábbis pár videón mindenféle elég komoly elektronikus technikát láttam a zenész körül. És nem hiszem, hogy az csak simán a felvétel célját szolgálja. Én úgy éljek, akad ott hangszínszabályzó is meg mindenféle más búbánatos lószar! Bizonyos frekvenciák kiemelésére... És az még a jobbik eset, mert lehet hogy bele is kevernek mindenfélét... Olyat is láttam, hogy a pasi valami kis szirszart beletesz a szájába, ami egy kábelen át egy nagyjából telefon nagyságú kütyühöz csatlakozik, de nem tudom ez mi célt szolgál.

  Mindenesetre, én az imént 3 alkalommal is megpróbáltam a mikrofonommal mégiscsak készíteni valami kis felvételt a játékomról. Meg voltam róla győződve hogy egész jó lett, legfeljebb a hosszú üres helyet kell levágnom az elejéről és a végéről mert felesleges. Aztán visszahallgattam... És egészen másképp hangzik mint ahogy véltem. Legyek őszinte: sokkal SZARABBUL. Nem azt mondom, hogy szégyenkeznem kellene miatta hiszen igencsak kezdő vagyok ahhoz képest mennyi ideje foglalkozom vele. Ahhoz képest tulajdonképpen még mindig kiválónak is tekinthető. De messze elmarad a profi zenészek minőségétől (mondjuk ez érthető) ám attól is amire én EMLÉKEZTEM!

  Na most nem tudom, melyik lehetőség az ami ezt okozza vagy ezek valami keveréke?

  1. Amikor játszom nemcsak a fülemmel hallom de érzem a vibrációt is az ajkamon, lehet hogy ez átterjed a belső fülre, így ugyanaz történik mint ami közismert, hogy az ember eleinte nem ismeri fel a saját hangját ha azt magnófelvételről visszajátsszák neki, mert ő nem csak a fülével hallja azt amikor beszél.

  2. Egyszerűen a mikrofon amivel felvettem, annál is szarabb mint amit gondolok róla. Nos, biztos hogy minden csak nem minőségi, de ekkora különbség okozója hogy legyen, azt alig hiszem.

  3. Annyira idióta vagyok hogy 3 perccel később se emlékszem a saját számomra amit játszottam.

  4. Minthogy a felvétel 128 kbps minőségben történik, ez okozza a bajt, úgy látszik ez csak a normális hangszerek esetén elég, a didgeridoo valami olyan különleges hangszer hogy ez a mintavételezési frekvencia egyszerűen túl kevés neki.

  Igazából az Éliás-Tóbiás esetén is volt valami olyan sanda gyanúm, hogy rosszabb mint amire emlékeztem, de ott még ez nem volt annyira feltűnő, nyilván mert sokkal inkább hasonlít egy „igazi” zeneszámra, ott nem trükköztem mindenféle vibrációkkal, ritmusokkal, stb. Most azonban inkább fel se töltöm a felvételeimet mert oltári lebőgés lenne a vége. És igaza lenne a kritikusaimnak mert így valóban szarok, csak mégis valahol igazságtalan lenne mert én tulajdonképpen nem EZT játszottam, gyakorlatilag a legszebb részek, árnyalatok amikre világosan emlékszem mert HALLOTTAM a játék közben, egyszerűen benne sincsenek a felvételben! Egy monoton szar az egész.

  Nem tudom mi az oka mondom, de elég sanszos hogy ha igazán azt akarom visszakapni amit lejátszottam, akkor valami rém komoly stúdiótechnikát is be kéne szereznem, de az annyiba kerül hogy nem igazán van kedvem kiadni annyit még akkor se ha... szóval, dollárpapa ide vagy oda, de azért nekem sincs akármennyi pénzem. Ráadásul tényleg van bennem egy aggodalom hogy felesleges is lenne, mert hátha tényleg mást hallok mint amit valóban játszok, mert... mert Kiskedvenc KICSI. Emiatt én hallom, az ajkaim rezgéseinek hála a részleteket, de ezekből már nemigen jön ki sok a valóságban, a levegőbe.

  Szóval nem tudom. Mindegy, előbb mindenképp megvárom a nagyobbikat. Annak valószínűleg az lesz a neve hogy Lady, mert olyan szép aranyszínű, de majd még meglátom. Kíváncsi vagyok az mit produkál majd felvételkor.
   
  TmintTibi kedveli ezt.
 4. TmintTibi

  TmintTibi Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Hát igen a stúdió technika drága...

  Na mától én is "didi" tulajdonos lettem :D ráadásul 2 lett,egyik bambuszból van az 120 cm-es,a másik fából van az 130 cm-es és tölcséres az eleje,úgy értem kiöblösödik,és elöl 9 cm vastag.Na szóval lesz mit tanulni,de most sok a munkám,és az időm kevés,de azért így jó fáradtan,is fújkorászok egyet így este felé.Név választás még nem volt,majd a hangok után döntök :) név ügyileg...
  Szóval tüdő tréningre fel mindegyikőnknek :D
   
  HaroldKing kedveli ezt.
 5. TmintTibi

  TmintTibi Kormányos Fórumvezető Kormányos


  Már majdnem így fújom én is :) csak az a baj,a majdnemhez még elég sok kell tüdőileg és technikailag is.Majd valamelyik Karácsonyra,már én is így fújom.
   
  HaroldKing kedveli ezt.
 6. HaroldKing

  HaroldKing Őstag Ezüst támogató

  Igen, hát én is kb ezen a szinten állok, az a baj hogy ezt csak én hallom... Vagy lehet hogy más is, nem tudom, de hogy a mikrofonom nem az biztos. De tényleg, szinte pont ugyanazt játszom én is mint a kislány a képen, még ritmusban is, azt kivéve hogy nincs az a micsodám amit zörget a kezében. Még az is stimmel hogy én is mint ő, a bal kezemben tartom a didit. Mindenesetre, azt szögezzük le hogy az ő didije (a hangszerre gondolok, hehehe...) hosszabb azért mint Kiskedvenc... Na de majd ha megjön a nagyobbik... Azt hiszem mégse Lady lesz a neve hanem Dévi. Ez ugye hindi nyelven istennőt jelent, amúgy meg elfogadott név is Indiában, sőt még kifejezetten gyakori is. Gyakorlatilag minden hindu városban van több ezer olyan nő is akit Dévinek hívnak. Szerintem jobban illik egy ilyen egzotikus hangszerhez. Meg ez is hogy Dévi, "D" betűvel kezdődik mint a Didgeridoo.

  Milyen TÍPUSÚ didiket vettél, esetleg ha tudnál linket is betenni róluk hogy megnézzem, csak a kíváncsiság kedvéért... Meg azt is megoszthatnád hogy mennyibe kerültek? Csak tájékozódás végett. Vagy netán használtan szerezted be valakitől? Netán magad készítetted?
   
 7. TmintTibi

  TmintTibi Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Újonnan vettem őket :) mellékelem a képet róluk.Anyagiakról én nem szoktam beszélni,csak annyit,hogy nem a méreg drága professzionális kategória,nekem megfelelnek,majd ha lesz kitartásom,és évek múlva esetleg úgy megy mint a "nagyoknak" esetleg akkor fektetek be egy profi cuccosba.Fújogatom őket,most így este felé.
  Nekem tetszenek ezek a festett és díszített "didik" :) ezért is választottam őket.Nevük még nincs,majd valami jó nevet kapnak.[​IMG]
   
 8. HaroldKing

  HaroldKing Őstag Ezüst támogató

  Hát ha valaki nem beszél a fizetéséről, azt még teljesen meg is értem. De hogy egyetlen termék ára miért olyan hatalmas titok, pláne ha nem is a legfelső árkategóriába tartozik, azt bevallom, nem tudom megérteni.
   
 9. TmintTibi

  TmintTibi Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Nem megérteni kell inkább csak elfogadni,hogy van ilyen is :) sok ember nem beszél nyíltan sem és máshogyan sem az anyagi dolgokról...ezek olyan dolgok amik csak az adott emberre vagy szűk környezetére tartoznak igazából...
  Egyébként is az életben nem az anyagiak a mérvadóak igazából,csak sok tömegszellemű ember azt gondolja vagy hiszi,vagy egyszerűen azzal próbál lelkileg megerősítést szerezni magának,de aki testi lelki egyensúlyban van,nem zökkenti ki a szűk vagy gazdag anyagi környezet sem...és nem is az a meghatározó egy spirituális ember számára...látod mennyi minden van még az életben?;)Nem tart többre egy multimilliomost sem pl mint
  egy utcaseprőt...sőt...az érték belül van...;)ezért a külső dolgok csak eszköz számára amit használ,és nem az eszközért él..és nem birtokol csak használja...nagy különbség...
  Szóval beszéljünk inkább a didiről :) az este is elszórakoztam vele frankón...majd a tüdőkapacitás is alakul,már jobb mint egy nappal azelőtt.
   
 10. HaroldKing

  HaroldKing Őstag Ezüst támogató

  Te magad írod, hogy „beszéljünk inkább a didiről”. A didihez hozzá tartozik az ára, vagy nem? Tudnillik pénzért lehet beszerezni. Ez egy nyilvános fórum ráadásul, aki idelátogat és végigolvassa, esetleg érdekelheti mennyiért beszerezhető egy ilyen meg olyan didi. Ennek alapján úgy vélem, ha azután érdeklődtem volna mennyi a fizetésed, teljesen jogos lenne a válasz megtagadása, mert ahhoz nemcsak nekem nincs semmi közöm, de a topik témájának se. Egy didgeridoo ára azonban nagyonis témába vág.
  Nyilván persze ha arról van szó hogy 30 millió forintért vetted darabját, megérteném azt is hogy nem írod le, mert akkor esetleg aggódnál hogy valami kőgazdag akárkinek néznek téged, s este valaki odamegy kirabolni. Semmi esetre se hiszem azonban hogy ezek a didik többe kerültek volna mint 100 ezer forint, sőt sanszos hogy inkább ezen ár fele környékén mozognak csak, talán annyi se. Ez simán belefér abba a kategóriába hogy valaki megvehesse még Magyarországon is, nyilván nem havonta de egyszer életében. Mi ebben az akkora marha nagy titok?
   
 11. TmintTibi

  TmintTibi Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Látom nem értetted meg az üzenetem igazi lényegét. :) de semmi gond...most is megtehetném,hogy a profi szintű didgeridoot vegyek,de mivel tudásilag nem vagyok ott,nem látom értelmét...mert ha esetleg mégis csak egy fellángolás lenne,előre ezt nem lehet tudni..."falidíszként" ezek is jól mutatnának :),és akkor semmi szükség sok-sok százezer ft-os didgeridoora falidíszként;)annyiért már inkább profi szintű szintetizátorokat szoktam venni...na de részemről ennyit az anyagiakról...ez nálam nem ide tartozó téma....
  Ha te úgy érzed másokkal is megosztod az árakat szíved joga...a te döntésed!
  Ma este edzés a didivel...addig pihi,mert nagyon húzos időszakon vagyok túl, most végeztem délután.Így élvezem a lazulást most.
  Ne becsüld le a magyarokat...itt is vannak tehetősebb emberek,és itt is megengedhetnek maguknak sokan sok mindent.
   
 12. HaroldKing

  HaroldKing Őstag Ezüst támogató

  Te nem értetted meg amit én mondtam. Nem kritizáltalak azzal kapcsolatban, milyen minőségű didit vettél, olcsót vagy drágát, profit vagy kezdőszintűt. Miért is tettem volna, nekem sincs még profi szintű, s ha megjön Dévi, akkor is csak egy felső középmezőnybe tartozót fogok birtokolni.

  Én azt kritizáltam, miért nem írod le a didik „bekerülési költségét”, azaz az árait. Főleg ha nem is profi jószágok, nyilván semmi baj nem lehet belőle ha valaki megtudja mennyi az áruk. Egyszerűen nem érem fel ésszel, mit kell ezen eltitkolni. Főleg ha nem is drágák. Mély meggyőződésem, ha valaki idetéved e topikba mert érdeklik őt a didgeridook, akkor az egyik legfontosabb infó amit meg óhajt tudni, épp az, hogy milyen minőségű didit mennyiért lehet megkapni legalább úgy körülbelül. Amikor te tehát nem vagy hajlandó közreadni az árukat, az egyik leglényegesebb információktól fosztod meg a topik látogatóit. Elsősorban tehát nem velem tolsz ki, egyrészt mert én már rendeltem, másrészt figyelembe véve mennyire a Föld másik részén tartózkodunk, jóeséllyel úgyse ugyanonnan rendelném mint te rendelted. De MÁSOK, akiket érdekelhet ez az infó, megfosztatnak tőle. És nem értem, miért kell ennek így lenni, semmi józan okát nem látom de tényleg, teljesen paff vagyok és értetlenül állok az eset előtt.

  Ismétlem nem magam miatt, mert nekem kb mindegy, rengeteg ok miatt. De a világ nem csak belőlem áll, sőt, a didgeridoo kedvelők részhalmaza se csak engem tartalmaz ugyebár.
   
 13. TmintTibi

  TmintTibi Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Hát ha ettől paff vagy :) még nagyon sok tanulni való van előtted az életben....nagyon sok ember van aki éli az életét,van aki a világ felé él...nagyon más a kettő...a spirituális embernek már nem fontos mit gondol a világ róla..mert nem a valaminek, valakinek megfelelés szerint él..nem kategóriákba(tömegszellembe) tartozik,és ezért nem is táplálja a világ kíváncsiságát;)inkább a saját dolgai fontosak számára...
  Szóval aki didgeridoot akar venni,úgy is utána jár mindennek...mert ez is az ő dolga...így én nem fosztom meg semmitől...
  Majd ahogyan az utad folyamán benned is fejlődik a lelki érettség,változni fogsz te is mit társz a világ elé és mit nem...mi fontos és mi nem...energiát inkább csak az igazán lényegi dolgoknak ad az ember;)
  Szóval esti didgeridoo edzés szuper volt,a tüdő fejlődik szépen kapacitásilag,a hangok is finomodnak lassan...de majd alakul.Az érdekesség a dologban,a bambusz didinek mélyebb hangja rezgése van,mint a nagyobb és hosszabb fa verziónak...egyenlőre a bambusz a kedvencem,talán a könnyebbsége miatt is,jobban berezeg.
  Olvastam itt már én is sok mindent tőled,ami nem a világra tartozna,de elfogadom,és no ítélkezés;)ez szabadságot,könnyedséget ad...az indulatok kötöttséget hoznak és negatív energiákat hordoznak...és ezért tanulj meg megfigyelő, szemlélő lenni a világban...no ítélkezés...yes elfogadás...csak figyeld a világot csendben...úgyis tanít,a mások negatív, pozítív cselekedetein,üzenetein keresztül;)[​IMG] [​IMG]
   
 14. TmintTibi

  TmintTibi Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A bambusz didimnek sámán herz lett a neve,mert a szívemhez nőtt :)
  Nagyon elhallgattál Harold... :) vagy inkább fújod a didit?
  A másik még név nélküli...majd az ihlet jön és akkor keresztelő :D
   
  HaroldKing kedveli ezt.
 15. HaroldKing

  HaroldKing Őstag Ezüst támogató

  Jó név.

  Elhallgattam? Tudod, bevallom becsületesen, az a véleményem is meg az érzésem is, hogy a bizalmatlanság bizalmatlanságot szül. Írtam már: megértem hogy vannak magánügyek, megértem hogy az ember nem adja ki egy fórumon a lakcímét, fizetését, szexuális preferenciáit, stb. Akadnak azonban jelentéktelen dolgok, s ha ezek a topikhoz tartoznak, mégis görcsösen tiltakozik valaki a megosztása ellen, az GYANÚS. Nekem az, sorry. És sértő is. És ha rákérdezek, mellébeszélést kapok válaszul. Lehet hogy emiatt az ember (én) nem haragszik még meg, lehet... az azonban egészen biztos, hogy alaposan lecsökken a kedve, úgy értem a fórumozásra, mert úgy érzi megbántották, vagy legalábbis hogy a másikat korábban félreismerte és az kevesebb barátsággal van iránta mint vélelmezte volt, vagy hogy a másiknak valami sanda takargatni valója van... De még legislegjobb esetben is kénytelen arra gondolni, a másik nem olyan nyílt és őszinte ember mint ő.

  Az ilyesmi elveszi az ember kedvét, lerontja a jó hangulatát... Minek is törje magát amikor ilyen a fogadtatás, stb...

  Ez van na.
   
 16. TmintTibi

  TmintTibi Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Nálam már az anyagiak dolga tabu,és ez pl közeli ismerős,rokonság stb...számára is így működik...hogy mit gondolsz, amiket írtál gyanús stb...szóval gondolj amit akarsz,én soha nem magyarázkodom senkinek sem...
  A megbántódás is olyan dolog te bántod meg magad a gondolattaiddal...én leírtam valamit...a többit már te fogadtad úgy ahogy ...ehhez is jogod van.. :) engem pl nem tud megbántani senki sem,mert nem engedem magamba amit nem akarok...inkább lerázom mint kutya a vizet...ez is a spirit ember tulajdonságai közé tartoznak...
  Szóval nem a világ felé élek,hanem élem az életem...mások elvárása nélkül...ha nálad nem működik az elfogadás akkor ...:dr_31:
   
 17. most

  most Állandó Tag

  nagyon jó élmény zenélni ezt csak az tudja aki meri :)
  a dizseri szuper légzésre is szívre vérnyomásra minden ami keringés okú szal egészség javító is
  most tanulom a körlégzést
   
  HaroldKing kedveli ezt.
 18. HaroldKing

  HaroldKing Őstag Ezüst támogató

  Azon gondolkodom, hogy beszerzek egy "face bass" kütyüt, hogy jobban tudjak effectezni. Effélét, akarommondani pont ezt:
  http://www.rhythmorganizm.com/shop/webshop/webshop.php
  Még nem biztos, még a „morfondir” állapotában vagyok felőle. De „nem lehetetlen”.
   
 19. HaroldKing

  HaroldKing Őstag Ezüst támogató

  Győzött a morfondír. Percekkel ezelőtt meg lett rendelve a facebass. És rendeltem egy eredeti Charlie MacMahon féle didgeribone-ot is.
  Szeretem ezt a hangszert, csak azt sajnálom hogy korábban nem is tudtam róla...
   
 20. TmintTibi

  TmintTibi Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Mit tehetnék érted :)
   

  Csatolt fájlok:

  HaroldKing kedveli ezt.

Megosztás