Didgeridoo kedvelők és dorombolók topikja

HaroldKing

Kitiltott (BANned)
Na megvan a mai napra rendelt szórakozásom! Az iménti pillanatokban érkezett meg hozzám Dévi. Azaz az a szép indonéz didgeridoo.

Nagyon profi módon van megcsinálva. Nem kell ám egymásba dugdosni a csődarabokat - CSAVAROS a megoldás ezeken a helyeken, méghozzá komoly fém menetről van szó! Nem valami kis fémcsavarok, hanem hatalmas nagy menetek, itt nincs kispórolva az anyag! Látszik az egészen amúgy hogy alapvetően „kézimunka”, hehehe, szóval a maga módján egyedi, valami mesterember fusizhatja ráérő idejében ezeket, de irtómód profin néz ki azért. (azóta se láttam e típust az ebay-en...)

Nem dobozban küldték, hanem egy ZSÁKBAN, nejlonzsákban, de jó félóráig tartott amíg kicsomagoltam nagy nehezen, mert volt közben buborékos fólia is, meg kartonpapír, meg minden más anyámkínja, össze-vissza ragasztószalagozva, az biztos hogy nem volt lehetőség a megsérülésére még akkor se ha ide-oda dobálták szállítás közben.

Ja, a nagy fém csavaros összeillesztés miatt ne gondoljátok hogy nehéz lenne. Így saccra 2 vagy legfeljebb 3 kiló körülinek tippelem az egészet. Annyi bizonyos, hogy ezeknél az „összeillesztéseknél” ezek a fémcsavaros izék soha nem kopnak el amíg én élek. És eltörni se fognak... És levegő se szökik ott ki semmi, jó szorosan zárnak.
 

HaroldKing

Kitiltott (BANned)
Na, 2.6 kilogramm az egész. Úgy tűnik a nagy csavarok korábban valami gépolajjal lettek lekenve aminek nem tetszik az illata. Letörölgettem szépen, fújtam bele illatosító sprét, a csavarokat pedig újrakentem mind, de most vazelinnel. Remélem tetszik neki majd... na most hogy hogy szól ugye, ez a lényeg. Hát, ég és föld a különbség... Meglátszik, hogy szegény Kiskedvenc csak gyerekjátéknak volt szánva. Kicsi is... Dévi azonban ha összerakom, a toldalékcső nélkül is 192 cm, ami azt jelenti hogy nagyobb nálam, mert én csak 176 cm vagyok!
A toldalékcső az a bigyó, amit ki-be tologatva lehet szabályozni a hangszínt. ÁLLÍTÓLAG. Gyakorlatilag ez a része az, amiről az a véleményem hogy használhatatlan szar. Ha teljesen be van dugva még elfogadható talán, de aztán húzhatom én akárhogy ki, legfeljebb azt érem el vele hogy a hangminőség leromlik. Szerintem az az oka, hogy ez a része egy vacak PVC darab, már szemre is rém ócska műanyagnak tűnik, s ha nincs teljesen bedugva, amikor az ajkam mozog, ez is mozog, billeg tehát a nagy csőben levő vége, s ez random módon befolyásolja a hanghullám irányát.
Ettől még azonban Dévi remek darab, tudniilik egyszerűen kihúztam ezt a toldalékcsövet belőle, és nem használom... elég széles enélkül is ott ahol fújnom kell, így a hangja tökéletes, ráadásul jobb is mint ha a toldalékcső be van dugva tövig, gondolom mert amit belefújok, rögtön a fának ütközik, nem az van hogy előbb végig kell haladnia a PVC csövön...
 
Oldal tetejére