DK: azonnal állítsák le a kilakoltatásokat!

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Június 1.

Melitta - 2018 Június 1, 11:52
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás Mozgalom azt követeli, hogy a kormány azonnal állítsa le a kilakoltatásokat - mondta Székely Sándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, a Szolidaritás elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

  [​IMG]
  A politikus szerint pár hete a Fidesz még azzal kampányolt, hogy 2018 a családok éve lesz, ez azonban egy "pofátlan hazugság". "Úgy tűnik, hogy 2018 csak két család, a Mészáros és az Orbán-család éve lesz" - fogalmazott.

  Hangsúlyozta: a magyar családok jelentős része máról holnapra él, míg 2012-ben 1020 családot lakoltattak ki, 2016-ban már 3474-et.

  Közölte: a DK és a Szolidaritás azt követeli, hogy a kormány állítsa le a kilakoltatásokat és végre foglalkozzon ezekkel az emberekkel, oldja meg a lakhatásukat.

  Kérdésre válaszolva Székely Sándor elmondta: nem tudják pontosan idén hány családot érint a kilakoltatás, de növekvő tendenciát észlelnek, így lehetséges, hogy a 2016-os, közel 3500 kilakoltatást is meghaladja majd ez a szám.

  Hozzátette: több civil szervezettel is kapcsolatban állnak, próbálnak segíteni nekik és megakadályozni a kilakoltatásokat.

  atv/MTI
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Június 1.

  1. setni
   setni
   Mikor a nácik elvitték a kommunistákat,

   csendben maradtam,

   hisz nem voltam kommunista.

   Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,

   csendben maradtam,

   hisz nem voltam szakszervezeti tag.

   Amikor a szocialistákat bezárták,

   csendben maradtam,

   hisz nem voltam szocialista.

   Amikorra engem vittek el,

   nem maradt senki,

   aki tiltakozhatott volna.
  2. Tóthné K. Zsuzsa
   Tóthné K. Zsuzsa
   A szociális védőháló hol marad? Egyáltalán miért jutottak idáig ezek az emberek? Lakás hitel? szolgáltatóknál felgyülemlett hátralék? A deviza hitel egy külön tragédia. Mindig azoknak segített az állam, akiknek tellett volna miből törleszteni. A nehezen élő emberek meg csak kapják a terheket. Ez van.
   advocatus_diaboli kedveli ezt.
  3. sok
   sok
   A kedves DK -s politikusok, rendezzék annak a pár családnak az adósságát és máris megvan a választóbázisuk. Természetesen ha úgy érzik, hogy az eladósodottakat semmi felelősség sem terheli és nem fogják a DK -t is csődbe vinni.
  4. sidavoq
   sidavoq
   Miért van hogy a mindenkori ellenzéki pártok szociális érzékenysége nagyobb, mint a hatalmon lévőké ?!
  5. setni
   setni
   Igérni a legkönnyebb.
   jkljkljkl és udvarfy kedveli ezt.
  6. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Értem mire célzol, és igazad is van, ennek ellenére, az érem másik oldala hogy ha csak egy töredékét is annak a pénznek amit a kormánypárt politikusai elsikkasztottak, ezen emberek megmentésére fordítanák, azonnal nem lenne miről vitázni ezügyben. És akkor talán mégis jobb helyre menne az a pénz, remélem ezt te se vitatod.
   tornando, cat34, ametiszt99 és 1 másik tag kedveli ezt.
  7. setni
   setni
   Eléggé demagóg a válaszod de, van benne valami, hiszen ha mindenkinek rendeznék az adósságát akkor a többiek miért is fizessenek valamit....
   *Főnix kedveli ezt.
  8. sok
   sok
   már miért kellene mindenért az államnak feleni? Mi köze az államnak ha valaki elherdálja a vagyonát elzálogosítja a házát (rengeteg embernek soha sem volt).
   De nézzük már más szemszögből a dolgokat... mekkora ez az óriási szám (3500 család, igaz hogy nem biztos, hogy kizárólag családokat lakoltatnak ki)... kb. ennyien hanak meg havonta.
  9. sok
   sok
   lesz egy stabil, DK függő szavazóbázis
  10. Melitta
   Melitta
   Lebontják a Hős utcai gettót, akikkel az önkormányzat nem tud megegyezni, mehetnek lakni a hajléktalanszállóra

   A kőbányai önkormányzat várhatóan lebontja a Hős utca elhíresült ingatlanjait - mondta a kerület polgrémestere, Kovács Róbert az InfoRádiónak. Erre, illetve a lakók kiköltöztésére Kőbánya tavaly év végén kapott közel kétmilliárd forintot a kormánytól. A közeli Bihar utcai telepet is felszámolják.

   A polgármester arról is beszélt, mi lesz az épületek lakóival. A Hős utcában önkormányzati bérlakásban mintegy 25-30-ban laknak és hozzávetőleg 150 a magántulajdonú lakások száma. A Bihari utcában lévő 73 lakás mind önkormányzati, azok elvileg üresek.


   "El kell indítani egy olyan programot, amely a családok helyzetét külön-külön vizsgálva megteremti a lakhatás feltételeit azoknak, akik hajlandóak elfogadni az önkormányzat vagy egy bevont civil szervezet által támasztott követelményeket. Látjuk ennek az útnak a jó és rossz példáit akár Miskolcon, Ózdon. Mindezekből tanulva igyekszünk egy olyan programot végigvinni, amely az ott élőknek egy új lehetőséget, új életesélyt kínál. De biztos, hogy benne van a pakliban az is, hogy ez az út nem mindenkinek lesz járható." - mondta a polgármester.

   Róluk, azaz akiknek ez az út nem lesz járható, a polgármester azt mondta, hogy mehetnek lakni a hajléktalanszállókra 2-3 ágyas szobákba.

   A polgármester azt is tisztázta, kiknek segít az önkormányzat a lakástalálásban:

   munkába kell járni minden nap, és "nem szabad, hogy minden nap leigya magát a sárga földig".
  11. eddy56
   eddy56
   A holgy a masodikon lakott egy ket szobas lakasban.
   Elkoltozott Bp-re, mvel a lanya ott lett egyetemista, O pedig elvallt.
   Kiadta a lakasat.
   Bekoltozott egy csalad 3 gyermekkel.
   Nagyjabol 2 honapig fizette a reszit az uj lako, aztan elkezdett nem foglalkozni a futessel, villanyal vizzel.
   Mivel lakotelepi lakas a vizet es a futest a lepcsohaz tobbi lakoja fizette, mivel a szamlat a kozos kepviselo kapta.
   Aztan mar elkezdte nem fizetni a kozos koltseget sem.
   Heetvegeken altalaban 20-30 tagu rokonsaggal unnepelt. (nem tudom mit) Ejjel 3-ig 4-ig tartottak a bulik, akkor reszegedett le annyira a tarsasag, hogy mar nem birtak tovabb. A lepcsohazat osszhugyuztak es xartak.
   A lepcsohaz ajto, amit addig a lakok kulcsra zartak tarva nyitva. A pinceajto detto, aztan azt mar zarni sem lehetett, mert egy lako vette a faraadtsagot es kulcsra zarta, mire ez uj lakok berugtak, mondvan, a gyerek nem tud lemenni a bicikliert.
   Nem soroloom....

   2 ev alatt tobb mint egy millios adossag gyult fel.
   A lakastulajdonos(mint irtam egy holgy) megprobalt beszelni veluk, de ssirva kellett elrohannia. A penzt termeszetesen rajta kovetelika szolgalltatok.
   Elment birosagra, es szerzett egy vegzest, miszerint kikoltoztetheti a lakoit, es kovetelheti toluk a kara megteriteset.
   Nehany hettel ezelott, a varosi televizio forgaatott a lepcsohazban. A helyi kissebbsegi onkormanyzat vezetoje hozta oket(cigany kissebbseg)
   A tema tiltakozasra felszolitas volt, mikvel a tulajdonos rasszista indittatasbol ki akar lakoltatni egy tobbgyerekes csaladot....

   Kivancsi vagyok a velemenyetekre
   Piti Sándor és setni kedveli ezt.
  12. eddy56
   eddy56
   Majd kapsz a pofadra a DK-tol :)
   varázsdoboz kedveli ezt.
  13. Melitta
   Melitta
   A tulajdonjog tisztelete es megvedese alap a kapitalizmusba.
   Ha valaki nem fizeti a kotlsegeket azt a tulajdonara terhelik .Eladasnal az ugyved elveszi a tartozasokat es csak az azutan maradt osszeget fizetik ki.
   A Hos utcaba mas a helyzet ott szanalnak es olyant is aki fizette a koltsegeket es nem adnak lakast,
   Tudom paran fobiasok vagytok a Dk ra de leglaabb ok foglaloznak ezekkel a csaladokkal ahol mellesleg sok gyerek is van akinek ha nincs normalis lakhatas elveszik toluk. Ezek lepukant lakasok amit megvettek az emberek.
   Hamar jobb oldaliak vagytok az nem jelenti azt hogy ne legyen empatiatok masok bajba jutasan, meg bajotok se lesz ha humanusok lesztek.A Klubradio is es par alapitvagy probal gyujtest rendezni hogy tudjanak segiteni.
   Hol van a kormany segitsege?
   Éva Kismadar kedveli ezt.
  14. eddy56
   eddy56
   Szerintem is ez lenne a normalis, de mint a mellekelt abra mutatja, sajna nem igy mukodik.
   Rengeteg ember probal visszaelni masok, es az allam segitokeszsegevel.
   Ha ezt esetleg szovaq teszed nekik, akkor verest kapsz erte, mert elegen vannak hozza
   udvarfy kedveli ezt.
  15. Melitta
   Melitta
   Tobb esetben ki van fizetve a lakas a Hos utcaban ergo nincs mar hitel rajta.
   Azert itt se tortenik az meg hogy ha valakienk van lakasa berlemenye foleg ugy hogy az allam szanalja hogy ne biztositson lakast a tulajdonosnak berlonek.
   Nyilvan nem a Rozsa dombon de hasonlo adottsagu lakast kellene felajanlani.
   Akikert szot emeltek azoknak nincs elmaradasu meg rezsibe se.
  16. eddy56
   eddy56
   A jelenlegi allas szerint, a Hos utcaban ma 15 szazalek azoknak az aranya, akiknek nincs tartozasuk. (sajna!!!!!!!!!!!!!!!)
   A tobbiek sokszor millios tartozast halmoztak fel
  17. Melitta
  18. eddy56
   eddy56
   Melitta a valosag az, hogy azok a lakok vannak elfogadhato helyzetben, akik a megfogalmazasok szerint egyuttmukodnek az onkormaqnyzattal.
   Oveluk folyamatos egyeztetes van a cserelakasaokrol.
   Azokkal, akik erre nem hajlandok, nem lehet kommunikalni.
   A korulmenyek szornyuek, el kell bontani az egeszet, de mi lesz annak a kozel 600 embernek a sorsa, haT EZT SENKI NEM TUDJA!
   Egyutmukodes nelkul ez sajna nem megy, mert akkor meg azt fogjak a vegrehajtok nyakaba agatni, hogy terrorizaljak az ittlakokat.
  19. Melitta
   Melitta
   Veletlenul se a bajba levo emberekkel szimpatizalsz hanem a propagandaval.
   kb 150 lakast megvettek rendbe hoztak ugy ahogy lehetet, most menjenek 2 millioval ahova akarnak.
   Ket videot is feltettem amibe nyilatkoznak maguk az erintettek.

Megosztás