DRÁMA: ÖNGYILKOS LETT A MAGYAR RABSZOLGA

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Augusztus 4.

Melitta - 2014 Augusztus 4, 11:53
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az elmúlt évek legnagyobb kanadai magyar botránya vett tragikus véget nemrég. Ács János, a Hamiltonba hurcolt magyar rabszolga nem bírta tovább, véget vetett életének. Az őt korábban megmentő kanadai rendőrök búcsúztatták a helyi temetőben.

  Nem bírta tovább Ács János. A 60 éves férfi történetét Magyarországon csak kevesen ismerték, Kanadában azonban az elmúlt öt évben többször is napirenden volt az ügye.

  János ugyanis egyike volt azoknak a szerencsétlen magyaroknak, akiket Kanadába csábított egy kegyetlen magyar csempészbanda, hogy ott rabszolgaként dolgoztassák őket.

  A Dömötör–Kolompár klán Hamiltonba vitte a magyarokat, de ott a jobb munka reménye helyett úgy bántak velük, mint a kutyákkal. Naponta egyszer kaptak enni, útlevelüket elvették, és alagsorban tartották fogva őket, amikor épp nem kellett dolgozniuk. Az értük járó támogatást felmarkolták, a rabszolgáknak azonban egy fillért sem adtak. Nekik csak láncok jártak.

  A brutális csapatot végül 2009-ben fülelték le a kanadai rendőrök. Ekkor szabadították ki Jánost is 22 társával együtt. Ez volt az észak-amerikai ország történetének legnagyobb rabszolgabotránya. János fogvatartói közül többet is elítéltek. Egyikük tavaly a börtönben halt meg gyomorrákban.

  A kanadai kormány megadta Jánosnak az engedélyt, maradhatott az országban, de egyedül érezte magát, nem tudott mit kezdeni életével. Alig volt munkája, inni kezdett. Kórházba került, miután súlyosan összeverték. Végül csak idén júniusig tudott kitartani: néhány hete vonat elé feküdt Hamiltonban. Nem élte túl. Ács Magyarországon élő rokonai nem tudtak elutazni a temetésre, helyette egy búcsúlevelet küldtek, amit fel is olvastak a szertartáson.

  A hamiltoni The Spectator című újság beszámolója szerint a hétvégén a három nyomozó, akik megmentették Jánost, és barátai lettek – Lepa Jankovic, Husam Farah és Deb Kerr – közösen tartott búcsúztatást a férfi sírjánál.

  Ôk sem tudtak segíteni rajta. Farah elmondása szerint János rendkívül bátor volt, hiszen maradt Hamiltonban, pedig folyamatosan fenyegették. A magyar népzenét is megmutatta neki Ács. Kerr többször meglátogatta a férfit a kórházban, ételt vitt neki. Azt mondta, akkor boldogabbnak tűnt. Egy ideje nem hallottak felőle, mert sokszor költözött, csak a haláláról értesültek.

  22817.jpg
   
  aniko45 és meligree kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Augusztus 4.

  1. setni
   setni
   Ő meghalt...és akik idejuttatták ??
   Tudom, nekik jogaik vannak..............
  2. roberto2
   roberto2
   Talán kegyetlennek tűnök, de akik az ilyen esetekért felelősek, azoknak számomra nincsenek jogaik. Amúgy érdekes, hogy manapság szinte mindenki a jogokat fújja, de kötelezettségekről szó nincs.
  3. vandorcsillag
   vandorcsillag
   ... Kórházba került, miután súlyosan összeverték.
   Farah elmondása szerint János rendkívül bátor volt, hiszen maradt Hamiltonban, pedig folyamatosan fenyegették...

   Azok a személyek akik ezt tették ,nem kerültek a rendőrség látókörébe?
  4. setni
   setni
   Mivel a legtöbb országban nem igazságszolgáltatás van hanem jogszolgáltatás így nem lehet a jogot megvonni....
  5. magdusis
   magdusis
   Az öngyilkosságnak semmi köze nincsen máshoz,mint magához az öngyilkossághoz.
   Szeretnénk ugyan azt hinni,hogy valami más oka volt,mint maga az ember,aki megölte magát,mert akkor úgy gondolhatjuk,hogy ha mindent megteszünk -legközelebb,mással,másért- ,akkor ez nem fog megtörténni.De ez valószínűleg nem igaz.Vannak emberek,vannak helyzetek,ahol akárki akármit csinál,csak ez lesz a vége előbb utóbb.És nem lehet kideríteni,hogy miért.
   Lehet,hogy már az is az első lépés volt,hogy olyan helyzetbe kerítette magát,mint amilyen Hamiltonban volt,ki tudja?

   Amin csodálkozom,az az,hogy egyedül maradt,főleg a verés után.Lehet,hogy a végeredmányen nem változtatott volna,de a mi lelkiismeretünk tisztább lenne,ha törődtünk volna vele.
   Mondjuk,a magyar templom hívhatta volna,mi több mehetett volna érte,hogy vasárnap velük ebédeljen.Vagy valamelyik magyar önkéntes szervezet emberei fölkarolhatták volna,adhattak volna neki munkát,akár önkéntes munkát,hogy érezze,hogy szükség van rá,és pont őrá valahol,valakinek pont őrá van szüksége.
   Nézzünk körül,ki lehet a következő?

   Én csak a mozdonyvezetőt sajnálom,meg akik eltakarították.
   hodosa kedveli ezt.
  6. akernar
   akernar
   Dömötör-Kolompár – micsoda „magyar” csempészbanda...
  7. pacisi
   pacisi
   Rettenetes !!!
  8. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
  9. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
   Én is nagyon csúnyát gondoltam a felelősökről :(
  10. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
   Erről bezzeg nem beszél a hazai "magyarkodó" média.Tisztelet a 3 barátjának akik kitartottak mellette.
  11. magdusis
   magdusis
   DE hát,mondom,az öngyilkosokat nem juttatja senki oda,ahova jutnak! Igazából felelős sincs,talán még maga az elkövető sem.

   Nem olyan egyszerű ez,mint ahogy látszik.
  12. vandorcsillag
   vandorcsillag
   Nekünk az iskolában mindig azt tanították,hogy minden helyzetből van kiút,de soha nem az öngyilkosság.
   És ez meghatározta az egész életemet.
   attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  13. Kyra_
   Kyra_
   Szép dolog, hogy volt Kanadában 3 jóérzésű ember, akik megpróbáltak segíteni rajta, pedig csak egy szegény külföldi volt. Köszönet nekik érte.

   Iszonyú sorsok vannak és amikor az ember bármit tesz, semmi nem segít, akkor nincs kiút...
   Lacika69 kedveli ezt.
  14. kozsu11
   kozsu11
   Én Akernallal értek egyet...Azért szívesen megkérdezném őket, hogy ők milyen nemzetiségűnek vallják magukat. Mindenki angol például, aki angol állampolgár?
   Őszintén sajnálom és megértem ezt az embert. 60 évesen egy bőrönddel mit tud csinálni, mit remélhet? Milyen kút lehett volna számára?
   Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy ezt kellett csinálnia, csak megértem , miért tette.
   attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  15. GulyiBogee
   GulyiBogee
   Szerintem is nagyon bátor volt, hogy ott maradt egyedül öregen, megfenyegetve, de kitartott míg a vizsgálatok a banda ellen le nem zárultak. De utána mi lett vele? Miért nem jött haza? Ha maradt bátorsága kint maradni és élni, miért lett öngyilkos? Mi történhetett vele?:(
   Szerintem az életet tovább élni sokkal nagyobb bátorság kell, mint néhány pillanat alatt eldobni azt.
  16. vandorcsillag
   vandorcsillag

   Megértelek én Kyra_,de több alkalom is lett volna,hogy eldobjam az életemet,nem tettem mert sokkal többre értékelem az életet mint az öngyilkosságot,a halált.
   Kyra_, Lacika69 és Kicsi Fecske kedveli ezt.
  17. Melitta
   Melitta
   Akik segitettek felgongyolni ezt az ugyet paran voltak azok tanuvedelmi programba reszesultek.
   A regi "baratok" azokat vagy haza deportaltak vagy huvosre tettek es utana kuldik haza.
   A harom nyomozo sokat segitett, de azert ok nem potoltak a magyar barati tarsasagot.Ebbe az ugybe meg mindenki jobban akart kimaradni mint egyaltalan barmibe is belekeveredni.
   A masik "tanu" t hazakuldtek mert egyre tobb problema volt vele. /Akinel lakott azt a holgyet kicsit megrancigalta a hajanal fogva akarta az utacarol behuzni a lakasba, es a szomszedok mentettek meg...../+ez mar nem elso eset volt .Windsor- ba es Londonba ua. tortent.
   O most ongyilkos lett, szoval nagyon rosszul alakulnak a dolgaik.
   Utoljára módosítva: 2014 Augusztus 7
  18. Lacika69
   Lacika69
   Egyetértek Kyra -val , köszönöm a 3 rendőrnek,hogy emberek voltak. Nem hiszem,hogy ez a hivatásuk, mégis megtették. Pont egy pár hónapja volt nekem is pozitív tapasztalatom veluk.
   Az öngyilkosságról csak annyit,ahogy már mondtátok,nem mi döntjükel, hogy mikor van vége a menetnek. Soha nem tudhatjuk mikor lesz valakinek szüksége a segítségunkre,ha eldobjuk az életet magunktól,ezt az embert fosztjukmeg az egyetlen esélytől.
   Kyra_ és carotta2011 kedveli ezt.
  19. Gizus2623
   Gizus2623
   Lehet, hogy túl naív vagyok, olvastam, hogy itthon elvisznek embereket, és rabszolgaként dolgoztatják, de nem gondoltam, hogy külföldre is kivisznek embereket rabszolgának.

Megosztás