Eddig csak sejtettük a cigarettáról, most már tudjuk is

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Január 11.

Melitta - 2018 Január 11, 06:24
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az első cigarettát elszívók kétharmada naponta rá fog gyújtani, ha csak ideiglenesen is – állapította meg egy nemrég elvégzett tanulmány.

  Brit, amerikai, ausztrál és új-zélandi adatok elemzésével azt találták, hogy az emberek 60,3 százaléka kipróbálta a dohányzást, közülük 68,9 százalékra becsülték azok arányát, akiknél napi szokássá vált a cigarettázás.

  A kutatók felhívták a figyelmet arra, hogy a cigaretta „jelentős vonzerővel” hat a fogyasztóra már egyetlen alkalom után is.
  [​IMG]
  A Nicotine and Tobacco Research című szaklapban közölt metaanalízis eredményei 2000 és 2016 között végzett felméréseken alapulnak, ezekben mintegy 215 ezer résztvevőt kérdeztek meg. A londoni Queen Mary Egyetem kutatója, Peter Hajek elmondta, ez az első alkalom, hogy ilyen nagy létszámú elemzésben dokumentálták a kipróbálás és a rendszeres dohányzás közötti összefüggést.

  „Döbbenetesen magas a rászokók aránya. Ez az eredmény segít rávilágítani, milyen fontos, hogy mindenek előtt a kipróbálást előzzük meg” – vélte Hajek.
  Szerencsére sosem késő leszokni:


  The Guardian, BBC,
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Január 11.

  1. Katuskámnak
   Katuskámnak
   Azt nem tudom, hogyan lehetne megelőzni a rágyújtást. De én 40 év kemény dohányzás után hagytam abba.
   cat34 és CasaLoma kedveli ezt.
  2. P.Brown
   P.Brown
   40 év után!? Gratulálok!
   Katuskámnak kedveli ezt.
  3. P.Brown
   P.Brown
   Úgy tudom a legújabb gyártástechnikai megoldások eredményeképpen, a klasszikusan használt dohánylevél részek aránya drasztikusan lecsökkent egy szálban.
   A helyét átvette a korábban gyártási hulladékként kezelt, levélmaradványokból kivont nikotin, amit papírmasszába itatva, megszárítva majd feldarabolva töltenek a cigarettába.
   Ennek a résznek nikotin (bármi egyéb) tartalma könnyen szabályozható...
   Utoljára módosítva: 2018 Január 11
  4. jotek61
   jotek61
   Gratulalok! En is 40 ev utan szoktam le . Az utolsot utban a kardiologiara szivtam el. Szerencsere csak latogatoba mentem a baratomhoz, de ez kesztetett ra. Egyikunk sem dohanyzik azota sem!
  5. *Rima
   *Rima
   En is --letettem es SOHA tobbet kezembe sem fogtam cigarettat
  6. *Rima
   *Rima
   az ego papirnal karosabb anyag nincs
   ettol meg az is egeszsegesebb mikor a nagyapam kiment a dohanypajtaba leszakitott egyet a szarado dohanylevelekbol
   megsodorta oszt elszivta a tiszta szuzdohanyt
  7. kishenceg
   kishenceg
   Anyu nagyon erős dohányos volt, bevallása szerint 16 éves korától szívta. Még nem voltak feltalálva a füstszűrős cigaretták. Aztán persze füstszűrősre tért át. A hetvenedik születésnapján kijelentette, hogy most leteszi a cigarettát. Persze senki sem hitte a családból. És letette! 85 évesen halt meg, és öregkorában nálam lakott, magamhoz vettem. Tudnám, ha rágyújtott volna, de nem. Megállta. Érdekességképpen: Életemben próbaként sem szívtam egy szálat sem. Viszont a húgom sajnos láncdohányos lett. Nagyon korán kezdte, még általános iskolás volt. Soha nem dugták a szüleink a cigit előlünk, és nem is számolták mennyi hiányzik. Nekem soha eszembe nem jutott egy szálat is elvenni, és amikor az iskolatársaim hívtak a Szinva híd alá iskola után cigizni, nem mentem velük. Most 64 éves vagyok. Nem érzem hogy valami kimaradt volna az életemből a cigivel. Amikor bevonultam katonának (én még két évet szolgáltam) mindenki azt mondta, majd ott rá fogok szokni. Nem lett igazuk. A feleségem sem dohányzik, és az egyik fiam sem. A másik csak társaságban alkalmi dohányos.

Megosztás