EFT - Érzelmi Felszabadítás Technika

tratak témája a 'Alternatív gyógymódok' fórumban , 2008 Augusztus 27.

 1. ancsitello

  ancsitello Állandó Tag

  Sziasztok csak tegnap nézegettem az EFT módszert most találtam rá, igazán boldog vagyok, hogy itt ennyi mindent olvashatok róla .
   
  Kiss Ida és most kedveli ezt.
 2. daibo

  daibo Állandó Tag

  Szia! Ha van kérdésed, tapasztalatod oszd meg velünk, velem. Szeretem, mert ötleteket kapok, s olyan gondolatokkal is találkozhatok, amelyekre eddig nem gondoltam..... nem ragozom tovább
   
 3. Kiss Ida

  Kiss Ida Charcharodon

  Lassan tíz éve használom terápiás munkámban az EFT-t, és még mindig meglepődöm időnként, hogy mennyire hatásos. Az alapelemeit könnyű elsajátítani, a gyerekek is pillanatok alatt ráéreznek. 2010-ben Chilében, Talca városában tartottam EFT-tréninget többek között egy bölcsöde-óvodában, a csecsemőgondozóknak és óvónőknek. Néhány hónappal korábban egy óriási földrengés volt, és a város romokban hevert. Nagyon rossz állapotban voltak az emberek, a poszttraumatikus stressz senkit nem kímélt.
  A tréning délutáni foglalkozásán egyszer csak bejött valaki, odament az egyik fiatal gondozónőhöz, és kihívta a teremből. Egy hétre rá kaptam tőle egy levelet. Bocsánatot kért, amiért megzavarta a foglalkozást. Ugyanakkor elmesélte, hogy mi történt. Az ő hat hónapos kisfia is a bölcsöde részlegben volt. Azért hívták ki, mert a babának felment a láza 40 fokra. Ilyen piciknél előfordul az ilyesmi. Az anyuka megijedt ugyan, de eszébe villant, hogy most kipróbálja, működik-e az EFT. Gyengéden, finoman dörzsölgette a kicsi kopogtatási pontjait, körülbelül öt percig. És az eredmény: az EFT szöveg nélkül is működik, a babának normalizálódott a testhőmérséklete.
  Itt van egy írásom a gyerekekről. Ha olyasmit észlelsz a gyerekeden, amit a cikkben leírtam, nyugodtan alkalmazhatod a kopogtatást, a gyerekek nem tartják furcsának, és még élvezik is.
  http://sorsformalo.com/jo-gyerek-rossz-gyerek/
   
  phoenyx kedveli ezt.
 4. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Kedves Ida!Remélem szólíthatom így.
  Elősször is gratulálok a munkájához.
  Bizonyos esetekben ,mint ez is,a földrengés vagy bármilyen katasztrófa esetén bizony jól jön egy ilyen segítség,ideiglenesen,de az orvost semmiképpen sem helyettesíti .
  További sikeres munkát és jó egészséget kívánok.
   
 5. Éleskés

  Éleskés Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Kedves vándorcsillag!
  Ha ló nincs, szamár is jó.
  Ha nem akarok a gyereknek antibiotikumot beadni, akkor más eljárás nem jó? Csak amit az orvos ajánl? Pl. priznic, hogy mást ne mondjak.
   
 6. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Kedves Éleskés!
  "Bizonyos esetekben ,mint ez is,a földrengés vagy bármilyen katasztrófa esetén bizony jól jön egy ilyen segítség,ideiglenesen"...nem írtam,hogy nem lehet hidegvizes borogatást alkalmazni.
  Ha ló nincs,szamár is jó ,ideiglenesen,mert a lovat hosszútávon a szamárral nem lehet helyettesíteni csak olyan terepen ahol a szamár a megfelelő közlekedési eszköz,pl hegyekben.
  Mindent a megfelelő helyen és időben.
  Geréb Ágnes is az otthonszülést akarja megvalósítani,elmondása,védekezése az volt,hogy a meghalt újszülöttek a kórházban is meghaltak volna.
  Semmi bajom a természetgyógyászokkal,bármilyen gyógyítókkal,de mégis orvoshoz fordulnak segítségért.
  Csak az gyógyul meg akinek meg van engedve,biztos tudol olyan eseteket,hogy míg az egyik ember a legveszélyesebb betegségből meggyógyul,tökéletesen egészséges lesz,míg mások egy sima nátha miatt,vagy egy ártalmatlan tüsszentés és meghalnak.
  A mostani eü nem éppen a gyógyuláshatékony formájáról híres, de segítenek annyi emberen mint más gyógyítók,nem kell leértékelni.
  További sikeres gyógyítást kívánok.Medicus curat,natura sanat :)
   
 7. Éleskés

  Éleskés Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Geréb Ágnes legfőbb baja a neve. Emékeztet téged valamire? A neve?
  Ha igen, akkor tudod, miről beszélek.
  Ha nem, akkor elmondom (főleg azoknak, akik nem olvasták el a kötelező olvasmányokat az iskolában). Molnár Ferenc: Pál utcai fiúk c. könyvben Geréb volt az áruló.
  Ergo, Geréb (Ágnes) az áruló. ennek alapján meghurcolták szegényt. Tudod, volt 3000 levezetett szülése, amiből 3 halálesettel zárult. Már 1 is elfogadhatatlan, az igaz. Viszont, mint ismert, a halál az élet része.
  De kérdem én, a hivatalos kórházakban 1000 szülésre hány haláleset tartozik? A KSH adatai szerint 2004-ben 798, 2005: 768, 2006: 767, 2007: 762 fő évente összesen született halva, vagy 6 napon belül meghalt. (2007 után nincs adat, vagy minden újszülött túlélte a születés körüli megpróbáltatásokat.) AZOKAT az orvosokat, akiknél ezek a halálesetek előfordultak meghurcolta-e valaki annyira, mint Geréb Ágnest?
   
  navyca és vandorcsillag kedveli ezt.
 8. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag


  Erre a névre nem is gondoltam,hogy ilyen összefüggés lenne,köszönöm.
  De ami most elfogadott az a jelenlegi orvostudomány,és együtt kellene dolgozni nem pedig egymás ellen.
  Aránylag friss esetek Bajor Imre,igaz egy kicsit korábbi a halálra éheztetett agárdi kisfiú,ahol egymásra mutogat,szülő,orvos,természetgyógyász.

  ...A KSH adatai szerint 2004-ben 798, 2005: 768, 2006: 767, 2007: 762 fő évente összesen született halva, vagy 6 napon belül meghalt...
  Mi a bizonyíték arra,hogy ezek az esetek a kórház hibájából adódtak?
  Számos fejlődési rendellenesség,ami az élettel nem összeegyeztethető ,a leggondosabb orvosi kezelésre is meghal az ujszülött.
  Nem azt írtam,hogy hibátlanok,hanem még mindig biztonságosabb kórházban szülni mint otthon.

  A kínaiakat egy kicsit írigylem,amiért olyan fontos az emberek egészsége.Persze ott is vannak kivételek...
  Lenyűgöző az a tudás ahogy a pulzus működéséből már megállapítják a betegséget,vagy a megelőzések,a meridiánok általi gyógyítás .
   
  Éleskés kedveli ezt.
 9. Örökmozgó

  Örökmozgó Állandó Tag

   
 10. Örökmozgó

  Örökmozgó Állandó Tag

  Üdvözletem!
  A "semmiképpen nem helyettesíti" ,az ön hitrendszerének a része. Bizony megtörtént már ,amit szinte minden hozzászólásomban írok,hogy ami valakinek segített ,a másiknak nem.
  Igen ,az lenne a szép világ ,ha az orvostudomány és alternatív módszerek szépen egymáshoz simulnának ,felerősítve egymás pozitív hatásait. Életmentő műtét helyett EFT tanácsadóként sem beszélnék senkit kopogtatásra.
  ......de csodálatos érzés ,hogy megtapasztalhattam,ott segített a módszer ,ahol több éves orvosi próbálkozás nem.
  Továbbra is arra biztatok mindenkit,adjuk meg egymásnak a választás szabadságát és ne törjük le a reményeket kizáró mondatokkal.
  "„Örömöd egyedülálló útján gondolkodásmódod alakítója Te vagy. Senki sem befolyásolhatja, hogy mire irányítod gondolataidat. Nincsenek határok örömteli utazásaid megtapasztalásához. A boldogságod felé vezető úton fel fogod fedezni mindazt, ami lennél, amit tennél, vagy amit birtokolni szeretnél. (Másokat előmozdítani saját tapasztalásaikban, segít előmozdítani a tiédet.)" Esther és Jerry Hicks idézet

  "Minden a hiten múlik. Amiben hiszünk, az határozza meg a létezésünket, az határozza meg az életünket."

  Don Miguel Ruiz, a toltékok ősi bölcsességének tanítója :)
   
  phoenyx és V.T. kedveli ezt.
 11. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag


  Kedves Örökmozgó!
  Szintúgy üdvözletem.További sikeres gyógyításokat kívánok önnek is és az önhöz hasonló gyógyászoknak.Így helyes, legyen büszke a munkájára,gyógyítására....
  Nem tudok róla,hogy azt írtam volna valamelyik hsz-ben,hogy kizárólag csak az orvos gyógyít.
  Így van,a hite tartson meg minden embert erőben,egészségben,legalább 120 éves koráig.
   
  Utoljára módosítva: 2015 Március 25
  Örökmozgó kedveli ezt.
 12. Kiss Ida

  Kiss Ida Charcharodon

  Kedves Vándorcsillag,

  klinikai pszichológus vagyok, és azok, akiket kezeltem, rendbejöttek. Ez nem a "ha nincs ló, jó a szamár is" esete. A poszttraumatikus stresszt nem lehet gyógyszerekkel meggyógyítani, csak a tüneteket csillapítani. Az okot kell megszüntetni, az ok pedig a szervezetnek a traumahelyzetben rögzült vészreakciói, amelyek a vészhelyzet elmúltával inadekváttá válnak. A vészhelyzetre emlékeztető ingerek hívják elő őket, azt lehet mondani, hogy feltételes önvédelmi reflexek. Mind-body terápiákkal lehet őket megszüntetni.
  A posztraumatikus stresszről például itt olvashat: http://sorsformalo.com/katona-bacsi-haptakban/ Meg itt: http://sorsformalo.com/amikor-trauma-er/
   
  vali1, phoenyx és V.T. kedveli ezt.
 13. Kiss Ida

  Kiss Ida Charcharodon

  Hashimoto-szindroma is kezelhető EFT-vel, mint a következő esetben. "Pedro" (nem az igazi neve) azért fordult hozzám, mert csomókban hullott a haja. Ez a Hashimoto-féle pajzsmirigygyulladás egyik tünete.
  Hamarosan kiderült, hogy gyermek- és serdülőkorában traumák során ment keresztül. Ahogy oldottuk a traumáit, úgy jött rendbe fizikailag is. Itt olvasható a történet:
  http://sorsformalo.com/hashimoto-szindroma/
   
  vali1 és phoenyx kedveli ezt.
 14. Larissa45

  Larissa45 Állandó Tag

  Nekem a faster eft jobban bevált, mint a sima. Igaz, ez is változó eredménnyel.
  Rengeteg faster eft video van fent a Youtube-on, a demonstrációs esetek alapján szuper stresszoldó módszernek tűnik, bár nálam ilyen hatást nem sikerült kiváltania.
  Legutóbb egy információt memorizáltam ezzel a módszerrel, amikor kellett, eszembe is jutott az info.
  Máskor egyszer nagyon rossz kedvem volt, azt is sikerült elűznöm....Sokat kellene vele gyakorolni, próbálgatni, minden bizonnyal váltózó, hogy kinek hogy hat.
   
  phoenyx kedveli ezt.
 15. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  jubadir kedveli ezt.
 16. BBéla

  BBéla Állandó Tag

  Sziasztok!
  Most kezdek ismerkedni az EFT-vel.
  Az alábbi linkek a 10. oldalon sajnos már nem működnek:

  Csontos Ágnes:
  1001 tipp, ötlet és tanács az
  Érzelmi Felszabadulás Technika - EFT
  használatához

  Csatolás megtekintése 842709

  Gary Craig:
  Érzelmi felszabadulás Technika - EFT
  Az érzelmi szabadság technikái
  / Arcadius fordításában és összeállításában /

  Csatolás megtekintése 842707

  Nagyon kérem, töltse már fel valaki újra, ha lehetséges!
  Ezen kívül keresném Csontos Ágnes Mágikus formula című könyvét is.
  A rövid változatot megpróbálom feltölteni.
  Előre is köszönöm!
  Béla
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva: 2017 Február 5
  Ibolyalya és Julcsi960 kedveli ezt.
 17. vali1

  vali1 Állandó Tag

 18. BBéla

  BBéla Állandó Tag

  Szia Sisne!
  Most kezdek ismerkedni az EFT-vel.
  Az alábbi linkek a 10. oldalon sajnos már nem működnek:

  Csontos Ágnes:
  1001 tipp, ötlet és tanács az
  Érzelmi Felszabadulás Technika - EFT
  használatához

  Csatolás megtekintése 842709

  Gary Craig:
  Érzelmi felszabadulás Technika - EFT
  Az érzelmi szabadság technikái
  / Arcadius fordításában és összeállításában /

  Csatolás megtekintése 842707

  Nagyon kérlek, töltsd már fel újra, ha lehetséges!
  Ezen kívül keresném Csontos Ágnes Mágikus formula című könyvét is.
  Előre is köszönöm!
  Béla
   
 19. BBéla

  BBéla Állandó Tag

  Kedves Vali!
  Ezt hogy kell használni?
  Engem az én feltöltéseimhez visz a link!
  Üdv:
  Béla
   
 20. vali1

  vali1 Állandó Tag

   

  Csatolt fájlok:

  BBéla és Julcsi960 kedveli ezt.

Megosztás