EFT - Érzelmi Felszabadítás Technika

daibo

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Nissi!

Jól beválik, ha abból indulunk ami van.

"Bár az a gondom,hogy saját személyes problémáimra, blokkjaimra nem tudom milyen mondatokat kopogtassak, ezzel együtt is teljese egészében szeretem és elfogadom magam."

"Bár azt hiszem, nem tudom megírni a saját forgatókönyvemet, ezzel együtt is teljes egészében szeretem és elfogadom magam."

"Bár nem tudom hogyan induljak el az ÉFT használatával saját problémáim megoldására, ezzel együtt is teljes egészében szeretem és elfogadom magam."

"Bár tanácstalannak és bizonytalannak érzem magam, mert nem tudom mit kopogtassak magamnak, mégis vagy ezzel együtt is teljes egészében szeretem és elfogadom magam."

"Bár azt se tudom, mi a bajom, ezzel együtt i8s teljes egészében szeretem és elfogadom magam."

Ha átnézed az alapkönyvet, rengeteg ötletet meríthetsz belőle, ha más nincs, kezd vagy folytasd azokkal. Alakítsd át őket kedved szerint. Csak bátran, mert rugalmas az egész folyamat. Üdv daibo
 

daibo

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok kiss
Az un. proxy kopogtatásról szeretnék kérni anyagot, tájékoztatót.
Milyen etikai feltételekkel kopogtathat valaki sajátmagán más nevében?
Kell - e ehhez gondolatban vagy ténylegesen engedélyt kérnem?
Ilyenkor a másik ember nevében fogalmazok egyes szám első személyben?
Mintha ő én lennék...?
Stb.
Szeretettel sisne
Szia Sisne*!
Többféle módja van a proxy kopogtatásnak is, lehet magunkon, egy babán vagy mackón, de rajzolhatok egy ábrát is egy papírlapra a pontokkal .
A másik személy iránti tisztelet fontos. Érdemes tisztázni a szándékomat, miért is akarok a másik nevében kopogtatni? Mert előfordulhat, hogy a saját nevemben kell a végén dolgozni, hogy elfogadjam a másikat a dolgaival.

Egy kijelentéssel kezdődik: most "xy vagyok"
Megcsinálom a kopogtatást és a végén újabb kijelentés: "újra én vagyok"

Jól írod, úgy kopogtatok, mintha én ő lennék: pl. ha egy gyerek az iskolában nehéz feladat előtt áll és nagyon izgul, akkor tehetem azt, hogy
"xy vagyok és nagyon izgulok .......miatt, mégis mélyen és teljes egészében szeretem és elfogadom magam."
"xy vagyok és bár nagyon izgulok, kimegy az erő a lábamból, görcsbe szorul a gyomrom, ezzel együtt is teljes egészében szeretem és elfogadom maga."
"xy vagyok, és bár nagyon izgulok, most úgy döntök szélnek eresztem az összes félelmem és lámpalázam."

Lehet akkor is használni, ha pl a gyerek még nem tud beszélni, ha akarok valamit valakitől, de nem merem nyíltan kérni, ha el akarok kerülni egy veszekedést, távgyógyításra, állatok, növényelk nevében, szóval mindenre, aminek csak a képzeletünk szab határt.

Remélem segít ez a pár szó, üdv daibo
 

daibo

Állandó Tag
Állandó Tag
Féltékenységhez pár ötlet:

Bár jelenleg féltékeny vagyok, ezzel együtt is teljes egészében szeretem és elfogadom magam."
"Bár szégyellem ezt a féltékenység érzését magamban, ezzel együtt is....."
"Bár nagyon félek attól, hogy megcsal a párom, ezzel együtt is....."
"Bár nagyot csalódtam, mert megcsalt a volt párom, és félek attól, hogy ez újra megismétlődik, ezzel együtt is...."
"Bár nagyon megsérültem, amikor megcsalt a párom és félek attól, hogy ez újra megismétlődik, ezért rettenetesen féltékeny vagyok, ezzel együtt is...."
"Bár nagyon szenvedek a féltékenység érzésétől, ráadásul szégyellem is magam emiatt, ezzel együtt is ...."
"Bár még mindig haragszom a volt páromra és nem is bocsátottam még meg neki, ezzel együtt is..."
"Bár még nem bocsátottam meg a megcsalást, a fájdalmat, mit ő okozott nekem, mert nem is lehet megbocsátani, ezzel együtt is..."
"Félek, hogy ez a féltékenység tönkreteszi az új kapcsolatomat, ezért úgy döntötök, megbocsátok minden múltban történt dologért, megbocsátok a volt páromnak, szélnek eresztek minden vele kapcsolatos érzést."
"Bár ez a féltékenység úgy érzem megőrjít, most úgy döntök, eleresztem ezt az érzést és teljes egészében szeretem és elfogadom magam, úgy , ahogy vagyok."
Bár még van ez a fránya féltékenység érzés bennem, mert nem bízok magamban, most úgy döntök örökre szélnek eresztem ezt az érzést és úgy döntök ezentúl teljes egészében bízok magamban."
"Bár még mindig van némi féltékenység bennem, de mióta bízok magamban, úgy döntök/vagy azt választom, többé nincs szükségem erre az érzésre és szélnek eresztem."

Minden kipontozott részre beillesztendő: ezzel együtt is teljes egészében szeretem és elfogadom magam.

A sor szabadon folytatható, ki mit tud még hozzátenni?
üdv daibo
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
köszönet a dohányzónak

probálom neked :)
Bár még emlékszem korábbi életem gyötrő féltékenység érzésére ,
és tudom ha többé nem gondolok rá attól még megtörténhet de már érzem hogy gondolataim több szeretett tartalmaznak mint féltékenységet ezzel együtt is teljes egészében szeretem és elfogadom magam (fokozat)

Bár még eszembe jut társam hűtlensége mégis érzem hogy egyre
több szeretett is helyet kap gondolataimban ezzel együtt teljes egészében szeretem és elfogadom magam

Bár tudom h mindenki önmagáé és hálával teli szeretettel gondolhatok csak arra aki megosztja életét velem néha mégis eszbe jut még a a féltékenység ezzel együtt is teljes egészében szeretem és elfogadom magam

Bár korában féltékeny voltam mostanra teljesen eltűnt az életemből ez a dolog mely mérgezett és tönkre tette kapcsolataimat ezzel együtt is teljes egészében szeretem és elfogadom magam

Bár féltékeny voltam mostani kapcsolataim a bizalomról s a benne lelt örömről fognak szólni minden téren s én e próbálkozások során együtt is teljes egészében szeretem és elfogadom magam


Bár a bizalmam még csak odafigyelés eredménye ezzel együtt is teljes egészében szeretem és elfogadom magam

Bár megkérdezem még partnerem hol van de érzem hogy riktán jut eszembe megkérdőjelezni de amikor mégis eszembe jut kinevetem magam ezzel együtt is teljes egészében szeretem és elfogadom magam

Szeretetben élek kigyógyultam a féltékenységből teljes egészében szeretem és elfogadom magam
igy?
 

daibo

Állandó Tag
Állandó Tag
"Valaki segítene abban nekem,hogy töröljem az agyamból, ill. felejtsem el azt ,amit el akarok?Most nem térnék ki arra,hogy mit,hosszú....egy fájó kellemetlen eseményről,és egy kellemetlen nőről van szó.Akit sajnos napi szinten nézegetek egy közösségi portálon.Pedig magamnak okozok vele fájdalmat ezzel,tudom, de mégse bírok magamnak parancsolni.Képben akarok lenni vele kapcsolatosan,miben ármánykodik megint...
Van erre valami módszer,gyakorlat,valami?
"

Íme egy valós probléma, amire pl ilyen forgatókönyvet lehet írni:

"Bár úgy érzem nem tudom törölni az agyamból, nem tudom elfelejteni azt , amit el akarok, mégis, teljes egészében szeretem és elfogadom magam, úgy ahogy vagyok."

" Bár egy hosszú... fájó, kellemetlen eseményről és egy kellemetlen nőről van szó, akit minden nap nézegetek, mégis teljes egészében szeretem és elfogadom magam,"

"Bár magamnak okozok vele fájdalmat ezzel,tudom, de mégse bírok magamnak parancsolni.Képben akarok lenni vele kapcsolatosan,miben ármánykodik megint, mégis teljes egészében szeretem és elfogadom magam."

Persze ez csak a kezdet és van még tovább is, de jó példa hogyan lehet egy rögzült stresszes állapotot változtatni.

Azt is érdemes észrevenni, hogy az ő szavait használtam.
 

hawaiirockers

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha nagyon nehéz helyzetben találom magam és fel is ismerem,hogy tennem kell valamit akkor a sok-sok ki és belégzés odafigyeléssel enyhít,aztán jön a belső mantra az épp aktuális helyzetre vetítve,ha ezen túl vagyok akkor mozgással levezetem és próbálom elraktározni a rossz érzés kezdetét,hogy legközelebb időben felismerjem,de a pozitív feloldás élményét is elteszem magamban,mert ezt később is erősít.
Először szenvedős,de megéri..nekem így ment.
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
Hozzátenném az előzőhöz,hogy a férjem hűtlensége után,mi megbeszéltük,változtattunk,folytattuk-és jobb is lett minden.Csak hát nehéz a felejtés,megbocsátás,feldolgozás...8 hónapja volt,és sok önsegítő könyvet elolvasta,és most kecmergek ki belőle,úgy érzem...
De minden jószándékú segítséget örömmel fogadok..

mindenkinek egy élete van s tudod az élet milyen nagyon böséges mind élölényekben utakban és eseményekben.. s te minezek közt találtál vkit aki arra akar menni amerre te a te örömeidet akarja látni a te problémáidon akar osztozni segiteni ... ezért csak hálás lehetsz ha belátod ezt onan már csak egyhajszál az öröm
sminthogy egyszerre csak egy dolgot tudunk érezni az az örömlessz... csakörizd ....ezt az örömet ...vhányszor meglátod


a féltékenység az öröm helyett a személyt örzi .... az sosem a miénk ....de az öröm igen
 

Kiss Ida

Charcharodon
Állandó Tag
Mindenkinek csak javallani tudom, hogy ismerkedjen meg az EFT-vel. Az alaptechnika kiváló lelki elsősegélynyújtáshoz, a sokkot, traumát feloldja, megszünteti. Ha pedig valaki elmélyed az alkalmazásban (ez azért több időt és tanulást kíván), akkor akár az életét is képes lesz átalakítani. Én öt évvel ezelőtt bukkantam rá, véletlenül. Kipróbáltam, megszereztem az oktató videókat (200 óra anyag), rengeteg cikket elolvastam. Most már terápiában és mentorálásban is főleg EFT technikákat használok, vezetett imaginációval és NLP-eszközökkel kombinálva.
A tavalyi chilei földrengés után először magamat gyógyítottam ki a traumából. A mi városunkban 7,8-as volt a földrengés, a Richter-skálán. Itt írom le, hogy milyen élmény volt. kopogtato.wordpress.com/2011/09/26/ilyen-a-trauma/ Aztán önkéntesként, saját pénzemen elmentem egy déli városba, Talcába, ahol 8,8-as volt a rengés, és a város fele szó szerint a földdel lett egyenlő. Borzalmas, miket éltek át az emberek. Iskolákban dolgoztam, a tanárokkal, és megtanítottam őket, hogyan használják a gyerekekkel.
A PTSD, poszttraumatikus stressz-szindroma oldására nincs jobb módszer szerintem!
 

nocica

Állandó Tag
Állandó Tag
kispocak

Sziasztok!

Leírom nektek milyen sikerem volt az eft-vel, hátha valakinek segít!
Kisfiam 7 hetes, és nagyon hasfájós. Sírni nem sír sokat, de nyugtalanul alszik és gyakran felsír. Próbáltam már sok mindent, édeskömény, gripe water, stb.... Egyik sem hozott kielégítő eredményt.
Angolul szoktam nézegetni eft-s videókat, és megakadt a szemem a "surrogate-tapping" lehetőségén. Nem tudom, hogyan fordították le magyarra, nem akarok butaságot írni, lényeg, hogy mély levegő-oxigéncsere :D után kijelentettem, hogy én vagyok Ryan (ez a kisfiam neve...) és elkezdtem kopogtatni (hűha, nem tudom hogy mondják magyarul a kezdő mondtatot, de a gyakorlott eft-sek tudják miről beszélek) "habár nagyon fáj a pocakom, mégis mélyen és őszintem szeretem és elfogadom magam" végigcsináltam a szekvenciát, stb. és........ nem hiszitek el, működött. Már második napja békésen alszik, 3.5-4 órákat, ébredés nélkül, ébredéskor jókedvű, vigyorog mint a vadalma :)
Szóval, szerintem minden anyuka kipróbálhatja. Ja, azt még elfelejtettem mondani, hogy a kopogtatás végén mondani kell hogy Nóra vagyok, kijelentve, hogy visszatérek a saját energiapályámhoz. Persze a saját nevünket kell mondani, ami esetemben Nóra... ;)
 

bigeleo

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Leírom nektek milyen sikerem volt az eft-vel, hátha valakinek segít!
Kisfiam 7 hetes, és nagyon hasfájós. Sírni nem sír sokat, de nyugtalanul alszik és gyakran felsír. Próbáltam már sok mindent, édeskömény, gripe water, stb.... Egyik sem hozott kielégítő eredményt.
Angolul szoktam nézegetni eft-s videókat, és megakadt a szemem a "surrogate-tapping" lehetőségén. Nem tudom, hogyan fordították le magyarra, nem akarok butaságot írni, lényeg, hogy mély levegő-oxigéncsere :D után kijelentettem, hogy én vagyok Ryan (ez a kisfiam neve...) és elkezdtem kopogtatni (hűha, nem tudom hogy mondják magyarul a kezdő mondtatot, de a gyakorlott eft-sek tudják miről beszélek) "habár nagyon fáj a pocakom, mégis mélyen és őszintem szeretem és elfogadom magam" végigcsináltam a szekvenciát, stb. és........ nem hiszitek el, működött. Már második napja békésen alszik, 3.5-4 órákat, ébredés nélkül, ébredéskor jókedvű, vigyorog mint a vadalma :)
Szóval, szerintem minden anyuka kipróbálhatja. Ja, azt még elfelejtettem mondani, hogy a kopogtatás végén mondani kell hogy Nóra vagyok, kijelentve, hogy visszatérek a saját energiapályámhoz. Persze a saját nevünket kell mondani, ami esetemben Nóra... ;)


Nagyon érdekes amit tapasztaltál és jó, hogy megosztottad velünk.

Bennem további kérdések merültek fel, mivel most ismerkedem e lehetőséggel. Az, amiről Nóra írt felnőttekkel is működhet? Testi vagy lelki betegségből "kisegíthetünk ilyen módon valakit, aki már nem gyermek? Azért érdekel, mert van egy ismerősöm, aki nem érzi jól magát a bőrében. De a világon mindennel szemben szkeptikus, illetve fél a csalódástól és ő maga nem hajlandó próbálkozni. Pedig egy nagyon jó ember. Mit tehetnék én érte?
 

nocica

Állandó Tag
Állandó Tag
-

Nagyon érdekes amit tapasztaltál és jó, hogy megosztottad velünk.

Bennem további kérdések merültek fel, mivel most ismerkedem e lehetőséggel. Az, amiről Nóra írt felnőttekkel is működhet? Testi vagy lelki betegségből "kisegíthetünk ilyen módon valakit, aki már nem gyermek? Azért érdekel, mert van egy ismerősöm, aki nem érzi jól magát a bőrében. De a világon mindennel szemben szkeptikus, illetve fél a csalódástól és ő maga nem hajlandó próbálkozni. Pedig egy nagyon jó ember. Mit tehetnék én érte?

Van etikai oldala a dolognak: csak akkor segíthetünk valakin, ha ő is akarja. Az, hogy a kisfiamnak segítek, nálam nem ütközik etikai kérdésbe, hiszen anyaként azt akarom, hogy ne szenvedjen.
De ha felnőtt lenne, nem tenném, csak akkor ha ő hozzájárul.
Az a véleményem, hogy kérdezd meg az ismerősöd, nem bánja-e, ha te megpróbálkozol valamivel. Mond el neki hogy veszteni valója nincs, és neki nem kell tennie semmit. Talán így belemegy.
 

Kiss Ida

Charcharodon
Állandó Tag
Amit Nóra írt, én is alá tudom támasztani. Amikor Talca városban tartottam EFT gyorstalpalót óvónőknek és bölcsis gondozónőknek 2010 júliusában, a nagy chilei földrengés után, egyiküket kihívták a teremből. Egy hét múlva kaptam tőle levelet, amelyben bocsánatot kért, amért megzavarta az órát, és leírta, hogy a saját, féléves kisfia is a bölcsiben volt. Azért hívták el, mert a gyerek belázasodott. Ott rögtön alkalmazta a tanultakat, finoman kopogtatott a kicsi meridiánpontjain, és öt percen belül lement a 39 fokos láz, normalizálódott a baba hőmérséklete!

A helyettesítő kopogtatáshoz nem muszáj engedélyt kérni. A legrosszabb, ami történhet, hogy nem történik semmi :). Én olyankor alkalmazom, amikor a szobámban ülve hallom, hogy a gyerekek összevitatkoznak valamin. Egy-két perc alatt le szokott csillapulni a veszekedés :)
 

bigeleo

Állandó Tag
Állandó Tag
Van etikai oldala a dolognak: csak akkor segíthetünk valakin, ha ő is akarja. Az, hogy a kisfiamnak segítek, nálam nem ütközik etikai kérdésbe, hiszen anyaként azt akarom, hogy ne szenvedjen.
De ha felnőtt lenne, nem tenném, csak akkor ha ő hozzájárul.
Az a véleményem, hogy kérdezd meg az ismerősöd, nem bánja-e, ha te megpróbálkozol valamivel. Mond el neki hogy veszteni valója nincs, és neki nem kell tennie semmit. Talán így belemegy.


Azért bíztam abban, hogy felnőtt lévén sem okoz bajt, ha engedély nélkül terelgetjük a pozitív irányba e módszerrel, mert a kapcsolatteremtő gyógyítás (egy másik topikban részletesen tárgyalt területre hivatkozok) kapcsán azt olvastam, hogy ott nem kell engedély. Aki tud a módszerrel bánni, az távgyógyítani is tud bárkit. És a példádon keresztül reméltem, hátha érvényes ez itt is. Azért örültem neki, mert korábban én is azt tanultam pl. a kineziológiában is, hogy mindenkitől engedélyt kell kérni a segítségnyújtáshoz. Csak ha valaki még nem jutott el addig, hogy segítséget kérjen másoktól, annak így nagyon nehéz segíteni!!! Vagy ha csak hit nélkül megy bele a "hókusz-pókuszba", akkor minden hiába? Én hinni szeretném, hogy ez nem így van. Ha nem is áttörést, de pici lendületet talán adhatunk ahhoz, hogy testileg-lelkileg közelebb kerüljön ahhoz, hogy később igazi döntést hozhasson arról, hogy milyen segítséget kér. Lehet, hogy ez naivitás? Van valakinek tapasztalata e téren
 

alberta31

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Én kineziológus vagyok, és ötvözöm az EFT-vel, és szerintem félelmetesen hatékonnyá teszi egyik a másikat. (Külön-külön is hatékonyak, de egymást segítve pláne.)
A szurrogát-dolgot pedig én úgy működtetem, hogy magamon tesztelve engedélyt kérek (eddig ugye színtiszta kineziológia), hogy oldhatok-e illetve korrigálhatok-e valakit a saját testemen. Ha így nincs meg az engedély, akkor nem folytatom, ha megvan az engedély, akkor fantasztikusan működik. A gyerekeimen pl simán tudom így használni lázcsillapításra, köhögéscsillapításra, minden egyébre, de felnőttekkel kapcsolatban is az esetek nagy részében megvan az engedély.
Szerintem ezt mindenütt oktatni kéne (a kinezzel együtt) :)
 

bigeleo

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Én kineziológus vagyok, és ötvözöm az EFT-vel, és szerintem félelmetesen hatékonnyá teszi egyik a másikat. (Külön-külön is hatékonyak, de egymást segítve pláne.)
A szurrogát-dolgot pedig én úgy működtetem, hogy magamon tesztelve engedélyt kérek (eddig ugye színtiszta kineziológia), hogy oldhatok-e illetve korrigálhatok-e valakit a saját testemen. Ha így nincs meg az engedély, akkor nem folytatom, ha megvan az engedély, akkor fantasztikusan működik. A gyerekeimen pl simán tudom így használni lázcsillapításra, köhögéscsillapításra, minden egyébre, de felnőttekkel kapcsolatban is az esetek nagy részében megvan az engedély.
Szerintem ezt mindenütt oktatni kéne (a kinezzel együtt) :)

Szia!
Köszönöm, amit leírtál, nagyon érdekes, én is szívesen alkalmaznám. Egy-két dolog azonban nem világos előttem, ezért kérlek segíts! Ha jól értem, akkor szurrogátként saját magadat "használod" (bocs, hogy jobb szó nem jutott az eszembe). Vagyis saját magad teszteled. A teszt alatt izomtesztet értesz? Ez hogy tud működni Nálad? Milyen módszert találtál ki arra, hogy semmiképp se befolyásold tudatilag az eredményt. Nagyon-nagyon várom a válaszod.
 

alberta31

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Köszönöm, amit leírtál, nagyon érdekes, én is szívesen alkalmaznám. Egy-két dolog azonban nem világos előttem, ezért kérlek segíts! Ha jól értem, akkor szurrogátként saját magadat "használod" (bocs, hogy jobb szó nem jutott az eszembe). Vagyis saját magad teszteled. A teszt alatt izomtesztet értesz? Ez hogy tud működni Nálad? Milyen módszert találtál ki arra, hogy semmiképp se befolyásold tudatilag az eredményt. Nagyon-nagyon várom a válaszod.

Szia!
Tanultál kinezt te is? Tanítottak arra a technikára, hogy hogyan tudod magadat tesztelni? (Nem mindenki tanítja, mert nem mindegyik oktató ismeri el, hogy működhet az "öntesztelés")
Én mindent táblázatok alapján tesztelek, számok alapján. Mivel nem tudom fejből, hogy az adott táblázatban mi felel meg a különböző számoknak, ezért nem nagyon tudom befolyásolni az eredményt. Sokszor csinálok az ilyen "távtesztelés" előtt korrekciót magamon, ha esetleg van pl blokkolt szám nálam, akkor az ne zavarja meg a tesztelést a továbbiakban, de ezt "élő" páciens kezelése előtt is csinálom hasonló okok miatt.
Ennyit tudok tenni, hogy ne befolyásoljam a dolgokat. Meg annyit, hogy elhiszem, hogy nem befolyásolom, és elhiszem, hogy ilyenkor a saját tudatom kikapcsol, és a másik tudatában-tudatalattijában "kutakodom" csak :)
 

daibo

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Jelenleg abban a szemléletben vagyok, ha csinálok valamit, ha nem, ahogy gondolkodok a másik emberről már azzal is befolyásolom öt! Meg persze mindenki mást is. Amikor másnak akarok segíteni, tudatosítom, hogy az is rólam szól, nekem van egy olyan problémám, hogy nem tudom elfogadni, elviselni a másik ember döntéseit, a gondolkodásának következményeit, mármint azt, hogy szenved, tehát magamon kell dolgozni elsősorban. Ha a másik ember ezáltal jobban lesz vagy változik, az másodlagos hatás.
Az, hogy épp a szurrogát (helyettesítés) amit használok, egy a sok lehetőség közül.
Minden belőlem indul ki, minden tapasztalatomért, minden másodpercemért én vagyok a felelős. Amikor rám tör a segítségnyújtás, azért is én vagyok a felelős, a másik embernek akár meg is köszönhetem -hasznosabb gondolatban -, hogy hozzásegített ehhez a tapasztalathoz és persze feloldásához. Így nincs további bizonytalankodás, félelem, hogy beavatkozok a másik életébe, mert szerintem nem is lehetséges, hiszen minden kapcsolattal, akár gondolatival is, ez már rég megtörtént. Hatással vagyunk egymásra, ha tudunk róla, ha nem.
 

bigeleo

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Tanultál kinezt te is? Tanítottak arra a technikára, hogy hogyan tudod magadat tesztelni? (Nem mindenki tanítja, mert nem mindegyik oktató ismeri el, hogy működhet az "öntesztelés")
Én mindent táblázatok alapján tesztelek, számok alapján. Mivel nem tudom fejből, hogy az adott táblázatban mi felel meg a különböző számoknak, ezért nem nagyon tudom befolyásolni az eredményt. Sokszor csinálok az ilyen "távtesztelés" előtt korrekciót magamon, ha esetleg van pl blokkolt szám nálam, akkor az ne zavarja meg a tesztelést a továbbiakban, de ezt "élő" páciens kezelése előtt is csinálom hasonló okok miatt.
Ennyit tudok tenni, hogy ne befolyásoljam a dolgokat. Meg annyit, hogy elhiszem, hogy nem befolyásolom, és elhiszem, hogy ilyenkor a saját tudatom kikapcsol, és a másik tudatában-tudatalattijában "kutakodom" csak :)

Szia!
Tanultam kineziológiát, de sajnos az általad említett módszert nem tanították nekünk. De nagyon szívesen megismerkednék vele, mert hasznosnak érzem. Tudsz ajánlani hozzá valamilyen anyagot.
Üdv.: bigeleo
 

bigeleo

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Jelenleg abban a szemléletben vagyok, ha csinálok valamit, ha nem, ahogy gondolkodok a másik emberről már azzal is befolyásolom öt! Meg persze mindenki mást is. Amikor másnak akarok segíteni, tudatosítom, hogy az is rólam szól, nekem van egy olyan problémám, hogy nem tudom elfogadni, elviselni a másik ember döntéseit, a gondolkodásának következményeit, mármint azt, hogy szenved, tehát magamon kell dolgozni elsősorban. Ha a másik ember ezáltal jobban lesz vagy változik, az másodlagos hatás.
Az, hogy épp a szurrogát (helyettesítés) amit használok, egy a sok lehetőség közül.
Minden belőlem indul ki, minden tapasztalatomért, minden másodpercemért én vagyok a felelős. Amikor rám tör a segítségnyújtás, azért is én vagyok a felelős, a másik embernek akár meg is köszönhetem -hasznosabb gondolatban -, hogy hozzásegített ehhez a tapasztalathoz és persze feloldásához. Így nincs további bizonytalankodás, félelem, hogy beavatkozok a másik életébe, mert szerintem nem is lehetséges, hiszen minden kapcsolattal, akár gondolatival is, ez már rég megtörtént. Hatással vagyunk egymásra, ha tudunk róla, ha nem.

Kedves daibo!

Érdekes, amit írtál! Sajátos és nagyon pozitív a megközelítés, miszerint a segítségnyújtásért Te mondasz köszönetet annak, akinek segíthettél. Vannak konkrét tapasztalataid is arról, hogy ily módon tudtál segíteni valaki(k)nek? Minden esetben sikerrel jártál?
 

daibo

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves daibo!

Érdekes, amit írtál! Sajátos és nagyon pozitív a megközelítés, miszerint a segítségnyújtásért Te mondasz köszönetet annak, akinek segíthettél. Vannak konkrét tapasztalataid is arról, hogy ily módon tudtál segíteni valaki(k)nek? Minden esetben sikerrel jártál?
Szia Bigeleo! Igen, van rá tapasztalat is.
Az egyik történetet korábban leírtam, amikor az egyik barátomnak becsípődött a dereka és kb egy félórát együtt "kopogtattunk", én magam is ugyanazt csináltam. Bár óvatosan reggelre terveztük a teljes javulást, és mindannyiunk meglepetésére szinte a befejezést követően megtörtént. Előtte a felkelés két percbe telt nagy fájdalmak árán, utána mintha mi se történt volna, többször leteszteltük.
A másik példa, amikor megbeszéljük, hogy mindenki, mindenkinek a "problémájával" dolgozik. Mindegy, hogy az egyiknek van gyereke és azzal van konfliktus, az is kopogtat erre, akinek nincs gyereke. Vagy főnöke, vagy anyagi problémája. Éppen azon alapul, amit írtam.
Észrevettem azt is, hogy ezzel a szemlélettel nem esünk a segítő és segített csapdájába, az egyik nem érzi többnek vagy kevesebbnek magát, arról nem is beszélve, hogy a látszat gyakran csal és a "segítőnek" esetenként nagyobb szüksége van a "segítettre", mint fordítva. Értelmét veszti a kategorizálás.
üdv daibo
 
Oldal tetejére