Egészségesebb a cigi, mint a rántotta?

fott-tojas(210x140).jpg Ezt most nem brit, hanem kanadai tudósok mondják. Viszont britek írják.
A tojás sárgája a táplálkozásban csaknem annyira káros az érrendszerre, mint a dohányzás - állítják kanadai kutatók.


A Nyugat-Ontariói Egyetem ezerkétszáz alanyon végzett ultrahangos szívvizsgálatokat - férfiakon és nőkön vegyesen -, átlagéletkoruk hatvanegy és fél év volt. Az alanyokkal kérdőívet töltettek ki életmódjukról, étkezési szokásaikról, ételeikről. A kutatók arra jutottak, hogy az erek meszesedése, az érfalak rugalmatlanná válása negyven év felett lineárisan nő, de rendszeres dohányzás és - a koleszterinben igen gazdag - tojássárgája fogyasztása mellett a növekedés exponenciális, azaz jóval erőteljesebb.


A felmérés szerint a heti három tojásnál többet evőknél lényegesen előrehaladottabb volt az érfalak károsodása, mint azoknál, akik hetente legfeljebb két tojást ettek.


David Spence, a felmérés vezetője elmondta, hogy a tojás sárgája nemtől, vérnyomástól, dohányzástól, cukorbetegségtől, testtömegindextől függetlenül rontja mindenki ereinek állapotát - adta hírül a The Sun című brit lap.


A tojás veszélyeiről már hatvan éve zajlik vita, az ötvenes években kezdődött elmarasztalása a magas koleszterintartalma miatt. A hetvenes évek legelején kicsit rehabilitálódott, akkor az volt az uralkodó álláspont, hogy napi két tojás, azaz heti tizennégy még nem árt igazán, ám hamarosan - 1973-ban - heti háromra szigorodott a fogyasztási határmaximum. A kilencvenes évek aztán tojásbarátiak voltak, egészséges tápláléknak nyilvánult a "tyúkgyümölcs". A kanadai tanulmány nyomán most ismét sötét árny vetül a tojásevésre.
 
A tojás az egyik legkomplexebb táplálék és az egyik legegészségesebb is.Ez olyan mint amikor a béta karotinra ráfogták hogy rákkeltő.:confused:
Ki kéne már találni a koleszterin mítosz helyett valami újat.Ami pénzt lehetett, már megkerestek rajta...
Sokkal egyszerűbb az égbe emelni a tojás árát (ahogy azt teszik is) és akkor úgysem eszi senki.Cigizni meg muszáj ugye!:)
 
Ha csak a tényeket és a statisztikákat nézzük akkor rájövünk, hogy: a rántotta megevésébe még senki nem halt bele, a cigizés okozta "mellékhatásokba" viszont igen sokan.

Akkor tehát melyik az egészséges és melyik nem?

Na ennyit a tudósoknak csúfolt bohócokról.

És biztos vagyok benne, hogy felvettek ezért a megállapításért 1 vagon dohányt.
 
Tetszik nem tetszik, megesszük, mondjanak bármit is
meg a tejet is megisszuk, a húst is fogyasztjuk...valamiben csak meg kell halni, az élet már csak ilyen...
 
Kíváncsian várom azt a tanulmányt ami az örök élet titkát, vagy egyéb csodaszert talál a tojásban, illetve ezt mikor cáfolják. Nevetséges.
 
Linyó ,
na az azért nemegészen igaz , hogy nemlehet "meghalni" a tojás rántottától !:D de ha a konyhafönök jól fejbe vágja a kritizáló vendéget az öntötvas serpenyöjével akkor örüljön , ha csak agyrázkodást kap a kedves vendég töle:rohog::rohog:
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,736
Tagok
615,332
Legújabb tagunk
Kecskés Loretta
Oldal tetejére