Egészségesebb a cigi, mint a rántotta?

fott-tojas(210x140).jpg Ezt most nem brit, hanem kanadai tudósok mondják. Viszont britek írják.
A tojás sárgája a táplálkozásban csaknem annyira káros az érrendszerre, mint a dohányzás - állítják kanadai kutatók.


A Nyugat-Ontariói Egyetem ezerkétszáz alanyon végzett ultrahangos szívvizsgálatokat - férfiakon és nőkön vegyesen -, átlagéletkoruk hatvanegy és fél év volt. Az alanyokkal kérdőívet töltettek ki életmódjukról, étkezési szokásaikról, ételeikről. A kutatók arra jutottak, hogy az erek meszesedése, az érfalak rugalmatlanná válása negyven év felett lineárisan nő, de rendszeres dohányzás és - a koleszterinben igen gazdag - tojássárgája fogyasztása mellett a növekedés exponenciális, azaz jóval erőteljesebb.


A felmérés szerint a heti három tojásnál többet evőknél lényegesen előrehaladottabb volt az érfalak károsodása, mint azoknál, akik hetente legfeljebb két tojást ettek.


David Spence, a felmérés vezetője elmondta, hogy a tojás sárgája nemtől, vérnyomástól, dohányzástól, cukorbetegségtől, testtömegindextől függetlenül rontja mindenki ereinek állapotát - adta hírül a The Sun című brit lap.


A tojás veszélyeiről már hatvan éve zajlik vita, az ötvenes években kezdődött elmarasztalása a magas koleszterintartalma miatt. A hetvenes évek legelején kicsit rehabilitálódott, akkor az volt az uralkodó álláspont, hogy napi két tojás, azaz heti tizennégy még nem árt igazán, ám hamarosan - 1973-ban - heti háromra szigorodott a fogyasztási határmaximum. A kilencvenes évek aztán tojásbarátiak voltak, egészséges tápláléknak nyilvánult a "tyúkgyümölcs". A kanadai tanulmány nyomán most ismét sötét árny vetül a tojásevésre.
 
A tojás az egyik legkomplexebb táplálék és az egyik legegészségesebb is.Ez olyan mint amikor a béta karotinra ráfogták hogy rákkeltő.:confused:
Ki kéne már találni a koleszterin mítosz helyett valami újat.Ami pénzt lehetett, már megkerestek rajta...
Sokkal egyszerűbb az égbe emelni a tojás árát (ahogy azt teszik is) és akkor úgysem eszi senki.Cigizni meg muszáj ugye!:)
 
Ha csak a tényeket és a statisztikákat nézzük akkor rájövünk, hogy: a rántotta megevésébe még senki nem halt bele, a cigizés okozta "mellékhatásokba" viszont igen sokan.

Akkor tehát melyik az egészséges és melyik nem?

Na ennyit a tudósoknak csúfolt bohócokról.

És biztos vagyok benne, hogy felvettek ezért a megállapításért 1 vagon dohányt.
 
Tetszik nem tetszik, megesszük, mondjanak bármit is
meg a tejet is megisszuk, a húst is fogyasztjuk...valamiben csak meg kell halni, az élet már csak ilyen...
 
Kíváncsian várom azt a tanulmányt ami az örök élet titkát, vagy egyéb csodaszert talál a tojásban, illetve ezt mikor cáfolják. Nevetséges.
 
Linyó ,
na az azért nemegészen igaz , hogy nemlehet "meghalni" a tojás rántottától !:D de ha a konyhafönök jól fejbe vágja a kritizáló vendéget az öntötvas serpenyöjével akkor örüljön , ha csak agyrázkodást kap a kedves vendég töle:rohog::rohog:
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,309
Tagok
615,644
Legújabb tagunk
boborján2
Oldal tetejére