Egy jó hír, de kevesen fognak neki örülni

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 16.

Melitta - 2017 Augusztus 16, 01:14
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Katar a héten jelentette be, hogy eltörli a vízumkényszert 80 ország állampolgárai számára.

  Ezek közül 33 ország állampolgárai számára ad 180 napra érvényes vízummentességet és ebbe a körbe került bele Magyarország is. Katar így küzd az elszigetelődés ellen, így próbálja élénkíteni az idegenforgalmat és a légiközlekedést.

  A szomszédjai által elszigetelt ország (terrorizmus támogatása miatt) belügyminisztériuma szerdán jelentette be a hírt. A sajtótájékoztatón jelen volt a Qatar Airways katari légitársaság vezérigazgatója, Akbar al-Baker, aki kiemelte: a bejelentett vízummentesség a külföldi látogatók számára a térség legnyitottabb országává teszi Katart.

  Az Arab (Perzsa)-öböl menti országok általában vízumkényszert írnak elő a külföldiek számára, a beutazási engedélyt megszorító feltételekkel adják ki.

  A bejelentés által érintett 80 ország közül 33 ország esetében az állampolgárok automatikusan vízummentességet kapnak és a kibocsátás napjától 180 napig lesz ez érvényes, és ennek birtokában az érintett személy 90 napot tölthet Katarban. A 33 ország között főként európai országok találhatóak, és itt van Magyarország is.

  A maradék 47 ország esetében szintén jár az állampolgároknak a vízummentesség, de érvényessége csak 30 napra szól.

  portfolio

  szaudi.jpg

   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 16.

Megosztás