Hírek Egy kínai városban 15 toronyházat robbantottak fel egyszerre

A kínai Kunmingban 15 olyan épület lebontása mellett döntöttek, melynek kivitelezője csődbe ment, a projektnek pedig évek óta nem akadt új gazdája.

A Liyang Star City második fázisába annak idején összesen 43 milliárd forintnak megfelelő összeget toltak a befektetők, az épületeket ebből sikerült is szerkezetkész állapotba hozni, de aztán elfogyott a pénz.

A bontáshoz 4,6 tonna robbanóanyagot használtak föl, melyet 85 000 ponton szórtak szét a 15 toronyházban.


Az ilyesmi soha nem veszélytelen, ezért a környékről összesen 5300 embert evakuáltak, mielőtt megnyomták a nagy piros gombot.

A tervezett rombolás egy 500 000 négyzetméteres területet érintett, és bizony az ilyesmi nem mindennapi látvány.hazak.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Létrahuszár wrote on boszorka9395's profile.
Kedves Ismeretlen!
A segítséged szeretném kérni. Régi tag vagyok, de csak nézgelődni szoktam bizonyos témákban. Mivel a történelem nagyon érdekel, feltettem három írást. Nem tudom, hogyan kell úgy feltenni a következőt, hogy az az előző elé kerüljön. Netán mindegyiket új fórumtémaként kell feltenni? - mert ez számomra logikátlan lenne. Kérlek, ha tudsz, segíts! Előre is köszönöm: Létrahuszár
Farkas89 wrote on Bálintné's profile.
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni! Mozaik Kiadó 3 osztály környezetünk titkai: Tudásszintmérő geladatlapok-at keresem. Köszönöm.
16. Szeretek olvasni.
17. Szeretem a könyveket.
Sziasztok. Kezdem gyűjteni a 20. hozzászólást. 20.

Statisztikák

Témák
36,883
Üzenet
4,492,590
Tagok
596,110
Legújabb tagunk
Buti Gabor
Oldal tetejére