Egy kanadai kórház, ahol a megengedték, hogy a betegekhez bevigyék háziállataikat

Nagy lelki támogatást jelent a betegek számára az, hogy mellettük lehetnek kedvenceik. Ezt ismerte fel egy kanadai kórház: engedélyezték, hogy betegeikhez belátogassanak négylábú társaik is.

A kanadai Ontarioban lévő Juravinski kórház tette meg ezt a nagyszerű lépést: súlyosan beteg ápoltjaik számára engedélyezték kedvenceik látogatását. A nyitást Donna Jenkins kezdeményezte, akinek unokaöccsét ebben a kórházban kezelték. A 25 éves fiú, Zachary Hodgkin-limfómában szenvedett. “Zachary nagyon beteg volt, őssejt transzplantációt hajtottak végre rajta. Lábadozása közben könyörgött, hadd láthassa imádott kutyáját, Chaset - mondta Donna Jenkins.


Az állatok lelki támogatást nyújtanak a betegeknek
Fotó: boredpanda.com

A nagynéni megoldotta unokaöccse kívánságát: belopózott Chase-el a kórházba. A kutya jelenléte kimondhatatlanul jó hatással volt Zacharyra. Időközben kiderült, a fiú nem élheti túl a betegséget. “Ekkor megígértette velem, hogy elindítom ezt a kezdeményezést.

Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy milyen pozitív hatással van a betegekre az, ha szeretett kedvencük mellettük lehet. Javítja az életjeleket, csökkenti a depressziót és az elszigeteltség érzését. Általuk megnyílnak a kommunikációs csatornák, és ösztönzik a betegeket a gyógyulásra.

Hatásukra a gazdik nem hagyják el magukat, ha másért nem is, de miattuk mielőbb haza szeretnének térni.” Így alakult meg a Zachary's Paws For Healing Alapítvány, mely közreműködésével lehetséges a házi kedvencek kórházi látogatása.


Van, akihez cicája érkezik a kórházba
Fotó: boredpanda.com

A kutyák heti egy órát tartózkodhatnak a beteg gazdijukkal
Fotó: zacharyspawsforhealing.com
A négylábú látogatók hetente egy órát tartózkodhatnak beteg gazdájuk mellett a kórházban. A látogatás előtt alaposan megtisztítják őket és fokozottan ügyelnek arra, hogy más betegekkel ne érintkezzenek.

Még azt is megoldotta az
Alapítvány, hogy a beteg egy rövid időre szeretett lovát is láthassa
Fotó: zacharyspawsforhealing.com




A kanadai kórház gyakorlatán is tisztán látható: egy egészségügyi intézménynek sem kell szükségszerűen elzárkózni a kedvencek látogatása elől. Megfelelő odafigyeléssel, és a szabályok betartásával nagyon sokat segíthetnek betegeiknek: a kutyák, cicák végtelen szeretetének ereje hatalmas gyógyító erővel bír!

kutya2.jpg
 
Hát, ha TÉNYLEG garantált, hogy az állat valóban kizárólag a gazdájával kerül ott kontaktusba, akkor végeredményben semmi kifogás nem merülhet fel a dolog ellen.

Mindazonáltal, én amondó vagyok, a legislegfontosabb és egyben pénzügyileg is a legolcsóbb talán az volna, de még pszichésen is az lenne a legjobb a betegeknek, ha akit csak lehet hazaküldenének olyan sebesen ahogyan az csak lehetséges! Manapság már szinte mindenki okostelefonokkal lófrál, biztos be lehetne ezeket programozni úgy, hogy a gyógyuló beteg egyetlen gomb megnyomásával azonnal riassza a sürgősségi ellátást, ha hirtelen nagyon rosszul lenne. És akkor egyszerűen egy helikopter repülne érte!

Nyilván, egy helikopter iszonyú drága, már a beszerzése is, fenntartása is, meg az üzemanyaga is amikor kirepül valakihez. De ritkán kéne kirepülnie azt hiszem, s mindezen költségek bőven bejönnének abból, hogy sokal kevesebb kórházi ágy kéne, meg kisebb lenne a betegekre eső költség is mert nem kéne rájuk a kórházban főzni, takarítani, stb.

Én már voltam kórházban életem során nemegyszer, és bár tulajdonképpen nem volt az olyan iszonyú rossz, mint ahogy némelyek panaszkodnak a magyar kórházakra, de ettől még igenis iparkodtam haza, amilyen gyorsan csak lehet. Mert a legjobb mégiscsak otthon.
 
A kepekbol itelve , sulyos betegek , es ha meggyogyitani nem tudjak oket akkor legalabb a kezelik a betegseget es azt hiszem ez esetben nem egy ket naprol van szo.
Mind rakos vagy borzalmas betegsegben szenvednek.
Ezeket nem lehet otthon kezelni, se a napi 4-5 vervetelt es eredmenytol fuggoen a vert vagy plazmat adni stb.

Fiatalon minden komlikacio nelkul valoban 1-2 nap alatt kello instrukciokkal a tobbseg haza tud menni.
A korhazakban komoly betegek vannak. Regen en is jottem mentem a korhazba 2 napnal nem voltam bent tobbet.
Par eve kaptam egy virusos influenzat majd ket hetig voltam a korhazba es nem azert mert ott letszamkent tartottak , hanem mert hol a szivem akadt ki , hol a cukrom ugrott a csillagos egbe , hol 40C fokos lazam lett, ha otthon vagyok kulon kulon mindbe siman a tulvialgra kerultem volna.

Nagyon jo es megnyugtato a megprobaltatasokat hamar el kell viselni akkor akar egy kutya vagy cica be tudjon menni latogatni a gazdijat.
 
amint latom sok tapasztalattal nem rendelkezel amerikai eu teren
Amerikaban es Canadaban nem patyolgatjak a beteget ellatjak es mehet haza
apoljak otthon (erre nem pazaroljak a penzt) ha gondod van tudod kit hivj .
a szinvinfarktus utan betesznek ezt azt es mikor az erteked normalis mehetsz haza
maximum 4-5 nap Magyarorszagon ezzel heteket van korhazba mondhatom foloslegesen a beteg
Ha reggel szul az anyuka delutan hazadjak babastul , ha este akkor masnap
Magyarorszagon ott van egy hetig Minek ??

a negylabu csak akkor ha a beteg egyedul van a szobaban, ha tarsa van elobb megkerdezik beleegyezik -e
a korterem maximum 2 agyas

Csatolás megtekintése 1445883

Nem mondtam, hogy amerikai kórházakról beszélek. Szerencsére ugyanis, amióta kint élek, nem voltam kórházban. Magyarországon voltam csak kórházakban. Úgy tűnik, jót tett az egészségi állapotomnak az éghajlatváltozás. Pedig hogy szídják a „nemzeti érzelműek” az aljas Nyugatot, főleg az USA-t, hogy a termékeit agyonvegyszerezi, meg génmódosítja a termékeket, és ez milyen rossz az egészségre, mérgez mindenkit a profit érdekében, nem nem tiszták ott az élelmiszerek, s más ökörségek... Holott nekem Magyarországon volt minden bajom az egészségemmel, amióta itt vagyok, semmi bajom!
Sőt!
Magyarországon alig ettem valamit, mégis pocakos lettem. (Nem kövér, de azért már látszott hogy „valami már van”). Itt meg, mert megengedhetem magamnak, zabálok minden csemegét két pofára, aztán hát az igaz hogy így nem sikerült lefogynom, de nem is híztam tovább, holott meggyőződésem volt, ennek nem lesz jó vége! Na jó, csokit, cukrot nem eszem, tortát is csak a születésnapomon egy keveset, de ezek annyira túlédesek, hogy igazából nem is kívánom őket. Minden mást azonban nyugodtan. És semmi bajom! Nyilván, mert ha Magyarországon keveset ettem is, de az EGYOLDALÚ táplálkozás volt, itt meg amit eszem, változatos!

Szóval igazad van, amerikai kórházat én bár láttam már belülről, de csak mint látogató. Ha azonban e megjegyzéseddel bántani akartál, nem jött össze, mert e tapasztalathiányomnak én sokkal inkább örvendek!
 
Akinek bármilyen állata van, annak kötődése is van. Méghozzá olyan erős, hogy az erőt ad(hat), sőt a felépülést, mert nemcsak hiszi, de pontosan tudja, hogy ha családilag egyedül is van, de várja őt egy cica, kutya, papagáj vagy bármilyen állat. Ez a kórház nagyon sokat tett azért, hogy a náluk ápolt gazdik, mihamarabb felépüljenek.
Isten éltesse azt az EMBERT, aki ezt elrendelte, s meg is engedte.

:dr_33:
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,378
Tagok
615,649
Legújabb tagunk
nagyi49
Oldal tetejére