Egy kanadai színház előállt: két éve egy zaklatási ügy miatt megszakították a kapcsolatot Martonnal

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 31.

Melitta - 2017 Október 31, 23:57
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  "Két éve egy hivatalos belső vizsgálat után a Soulpepper megállapította, hogy Marton szexuális zaklatást követett el, és ezért a közte és a színház között fennálló kapcsolatot azonnal és véglegesen meg kellett szakítani" - írta közleményében a kanadai Soulpepper Theatre Company.

  A Canadian Press hírügynökség által ismeretett közlemény szerint jóval a Sárosdi Lilla által kirobbantott hazai botrány előtt, 2015 végén a színház közösségének egyik tagja nyújtott be panaszt, majd nem sokkal később előkerült egy másik sértett is. A színház azt állítja, azért nem tettek további lépéseket és azért nem árulnak el most sem részleteket, mert az áldozatok szerették volna megőrizni az anonimitásukat.

  Az eset ottani kezelése rámutat arra is, mennyire különbözik a hazai és a kanadai hozzáállás a szexuális zaklatáshoz. Először is az tűnik fel, hogy a társulat egyik tagja meg merte keresni a színház vezetőjét azzal, hogy a híres külföldi rendező zaklatta. Másrészt a színház azonnal vizsgálatot indított. Harmadrészt a színházban már eleve érvényben volt egy zaklatás-ellenes szabályzat, illetve egy ilyen esetekre vonatkozó eljárásrend, de a történtek után meghívtak még egy külső szakértőt, hogy véleményezze és fejlessze ezeket.

  Miután pedig értesültek a magyarországi botrányról, a színház két igazgatója külön összejövetelt tartott a munkatársaknak, ahol újra felhívta a figyelmüket arra, milyen eszközök állnak rendelkezésükre a szexuális zaklatások ellen. (Via Canadian Press)

  Urfi Péter

  74vAWUdHrM9vYzQGs.jpeg


  Marton László különösen büszke volt külföldi sikereire, életrajzi könyvében ezekről hosszan beszél. A torontói Soulpeppernél féltucatszor rendezett és az akadémiájukon is tanított.
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 31.

  1. setni
   setni
   Nem is a nevek érdekelnek...
   Ez a cikk most a Kanadaiakról szól nem keverem bele a szocialista ország erkölcseit(erkölcstelenségeit)
   Csak arra akartam célozni hogy ha szóltak valakinek akkor nem csak ott hanem itthon is lehet hogy valaki elsumákolta az egészet.
  2. setni
   setni
   Nincsen bajom egyik tipussal sem...:cool:
  3. Riomare
   Riomare

   - Miért sírsz, nyuszika?

   - Mert a róka megerőszakolt tegnapelőtt, meg tegnap is és ma is arra megyek...
   B.Péter, setni és cdurmol kedveli ezt.
  4. setni
   setni
   Nos ....
   Kerényi Miklós Gábort az elmúlt napokban több blogbejegyzés és újságcikk vádolta visszaélésekkel. Az Operettszínház egykori igazgatója most közölte: visszautasít minden híresztelését, de lemond a vezetői tisztségéről.
   „Visszautasítom mindazon állításokat, pletykákat, híreszteléseket, melyek az elmúlt napokban engem értek és imádott társulatom mindennapjait, működését mérgezték és mérgezik. Hogy a nyugodt munkát biztosítsam, döntésem az, hogy a mai nappal munkáltatómtól felmentésemet kértem a Budapesti Operettszínház művészeti vezetői tevékenysége alól, továbbá nyugdíjazásomat kezdeményeztem. Szentpétervári bemutatómat követően minden erőmmel azon leszek, hogy tisztázzam magam.

Megosztás