Egy kanadai szupermarket a tetején termesztett zöldségeket árulja

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Július 23.

Melitta - 2017 Július 23, 06:47
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Egy Montreal környéki szupermarket olyan zöldségeket és gyümölcsöt kezdett árulni szerdától, amelyeket épületének tetején termesztenek.

  A veteményeskert több mint 2300 négyzetméteren terül el egy nagy áruházlánc szupermarketjének tetején a montreali agglomeráció egyik térségében. Ősz óta mintegy 30 féle biogyümölcsöt és -zöldséget termelnek, köztük salátákat, paprikákat és paradicsomokat – közölte közleményében az IGA cég.

  A veteményeskertet olyan vízzel öntözik, amelyet az áruház párátlanító rendszeréből nyernek vissza.

  A szupermarket tetején elhelyeztek nyolc kaptárt is, és céljuk, hogy mintegy 600 üveg mézet értékesítsenek saját méheik gyűjtéséből.

  A tetőn lévő veteményeskert lehetővé teszi olyan zöldségkultúra kialakítását, amely a lehető legnagyobb mértékben óvja a környezetet – hangoztatta Richard Duchemin, a szupermarket társtulajdonosa, aki úgy vélte, hogy más vállalkozók is bele fognak kezdeni hasonló projektbe a közeljövőben.

  zoldseg.jpg
   
  Georgina Bojana, Beka Holt és Gagamail kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Július 23.

  1. Gagamail
   Gagamail
   Nekem tetszik - nemcsak a zöldségek frissesége miatt, azért, hogy (amennyiben tényleg) bio, tehát vegyszermentesen felnevelt, hanem azért is, mert egy más szellemiség kapcsolódik hozzá. Nem a kaptuk valahonnan, semmit nem tudunk róla, semmi nem is érdekel, csak eladjam, hanem a régi hazai piacok szemlélete, ahol fontos volt az áru (nemcsak a belőle nyerhető pénz), mert büszkeség volt. Az a tejföl, az a rebarbara, az a gomba pedig tényleg más volt. "Házi" - amit aztán szintén pénzre váltott a világ. Hátha ez a kezdeményezés újra a minőséget hozza majd divatba, megfizethető áron (hiszen több árnövelő költség kimarad).

   A zöld tető pedig haszon - a levegőnek, a madaraknak, nekünk ...

   Szóval, nekem tetszik :) :) :)!
   CasaLoma és Beka Holt kedveli ezt.
  2. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Legalább a szállítást megspórolják :cool:
   udvarfy és Gagamail kedveli ezt.
  3. tornando
   tornando
   Még jobb lenne ha a szupermarket helyén termelnék.:cool:
   udvarfy kedveli ezt.
  4. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Áh' azt nem lehet. Hová mennének a városi népek vásárolni?! De hisz' vidékről is a pesti plázákba vásárolják a szalámit, a ruhát és minden olyat, amit vidéki boltokban nem lehet megvenni. Ami felháborító, hogy a vidéken lévő Tesco áruházak választéka is olyan, amilyen. Nem tudom kik és miért döntenek úgy, ahogyan? A városi Tesco áruházakban nagyobb a választék, amíg a vidékiekben nagyon szűkre szabják ezt. Jó volna tudni, milyen alapon feltételezik azt, amit. Tehát, hogy a vidéki embernek erre vagy arra nincs szüksége. Ezért kénytelen a városba utazni azért, amit itt helyben is megvásárolhatna. Apróság, de bosszantó. Itt, ahol élek nem lehet vödrös gyümölcsös yoghurtot vásárolni a Tescoban. A pestiekben vidoran megvehetem. Jó, persze, lehet enélkül élni, mert nem annyira fontos. De ha nekem és másnak is az volna a jobb, a gazdaságosabb? Nem rendelnek, mert valakik, akik ott fönt vannak, úgy ítélik meg, vásároljuk meg a kisebb kiszerelést, s akkor persze drágább. No, nem bosszantom magam, nem én vagyok a fő-tescos :dr_4: nincs jogom azt venni, amit szeretnék. De mondhatnék, panaszkodhatnék más dologban is, hogy valakik valamiért megmondják, hogy nekem mi jár és mi nem. Mivel vidéki vagyok. :mad:

Megosztás