Egy kanadai tartományban úgy döntöttek, végleg vége a járványnak

Minden korlátozást megszüntetnek, bezárnak a tesztállomások, senkinek nem kell többé karanténba menni.

Az utóbbi napokban rohamosan emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma a kanadai Albertában, és június óta először ismét 1000 felett van az aktív betegek száma. Sok egészségügyi szakember, köztük a tartomány egészségügyi főigazgatója is azon az állásponton van, hogy a tartomány vezetésének reagálnia kell a járványhelyzet alakulására és változtatásokat kell eszközölniük. Utóbbi vágyuk egészen biztos, hogy teljesül, bár a szakemberek nem biztos hogy épp erre gondoltak.

A Vice ugyanis éppen arról ír, hogy a tartomány vezetése augusztus 16-tól szinten minden járványügyi korlátozást felold és hatályon kívül helyez minden megelőző itézkedést is. Hogy mit jelent ez? Ha valaki igazoltan fertőzött személlyel találkozik, a jövőben nem kell karanténba vonulnia, a döntéshozók pedig meg is szüntetik a karanténhoteleket, amelyeket még a tömeges fertőzések idején alakítottak ki. De a jövőben azt sem lesz egyszerű nyomon követnie senkinek, hogy ki kit fertőzött meg, ugyanis a kontakt kutatásból is jócskán visszavesznek az országrészben, és már arról is érkeztek hírek, hogy a tesztelőállomások is egytől egyig bezárnak. Emellett természetesen a maszkviselést is eltörlik.

A kormányzói hivatal határozatában leszögezte továbbá, hogy a jövőben is figyelmet szentelnek majd a koronavírusnak, de ugyanúgy fogják kezelni, mint az inlfuenzát és a többi légúti megbetegedést.

A tartományban szolgálatot teljesítő orvosokat felháborítja a kormányzóság döntése, sokan egyszerűen el sem akarták hinni az intézkedéseket, amíg azok nem lettek hivatalosak. Rajtuk azokat a szülőket nyugtalanítja leginkább az események alakulása, akik 12 évesnél fiatalabb gyerekeket nevelnek. 12 év alatt ugyanis Kanadában egyelőre nem engedélyezték a koronavírus elleni oltást, így a szülők nagy része most attól tart, ha megszűnik minden korlátozás és a vírus kontrollálatlanul terjedni kezd, a saját gyerekeik is sokkal nagyobb veszélyben lesznek, és ez ellen semmit nem tudnak tenni.

Rugli Tamás

alberta.jpg
 
Mindenkinek egyéni joga,kedve az oltás felvétele,ha meg elkapja a betegséget és súlyos lefolyással túléli rögtön átpártol az oltottak nyájába és azonnal rohan az orvoshoz beoltatni magát!:D
Ez nem egészen igaz!Az egészségügyi dolgozóknak már kötelezővé tették az oltást,gondolom utána jön szép sorjában mindenki... Túl vagyok a betegségen hála Istennek!Nem pártolok sehová,és nem rohanok beoltatni magamat egy kísérleti anyaggal.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,072
Tagok
615,630
Legújabb tagunk
LarryAspem
Oldal tetejére