Egy kis magyar falu csak oltási könyvvel engedné be az ott nyaraló menekülteket

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 13.

Melitta - 2017 Szeptember 13, 20:29
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Menekülteket listázó rendeletet fogadott el a Zala megyei Esztergályhorváti önkormányzata.

  Az Index úgy tudja, a falu önkormányzata arra kötelezi a szálláshely-adókat, hogy ellenőrizzék: a faluban megszállni szándékozó menekülteknek megvannak a kötelező oltásaik. Szálláshelyet csak annak adhatnak, aki ennek eleget tesz.

  A település vezetősége minden bizonnyal azért hozta a rendeletet, hogy megnehezítse azoknak a menekülteknek a dolgát, akik néhány napig ott nyaralnának. Szállást egy osztrák orvosnő biztosítana a hányattatott sorsú embereknek.

  A Helsinki Bizottság szerint a rendelet három ponton is aggályos:

  Csak törvény vagy kormányrendelet állapíthat meg újabb kötelezettséget azokkal szemben, akik védettséget kaptak a magyar államtól. Helyi önkormányzati rendeletben nem hozhatnak ilyen megszorításokat.

  A rendelet az Alaptörvényt is sérti, az első cikk 3. bekezdése ugyanis rögzíti, hogy az alapvető jogokra és kötelezettségekre vonatkozó szabályokat törvény állapítja meg.

  A rendelet diszkriminatív: ésszerű magyarázat nélkül tesz különbséget magyar és nem magyar állampolgár közt.

  Esztergályhorváti lakosai menekülttel egyébként még sosem találkoztak. Egyszer láttak külföldit, de attól is nagyon megrémültek.

  eszth.JPG
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 13.

  1. johannsebastian
   johannsebastian
   Amennyiben azonosítók nélkül, ellenőrizhetetlen egészségügyi háttérrel rendelkező nem európai (adott esetben 3. világbéli) országból érkező emberek tartózkodnak Magyarországon, az közegészség-biztonsági kockázatot jelent, amit törvényileg szabályozni szükséges. Hogy a konkrét ügy érintettjei esetében fennáll-e ilyen veszély vagy sem, nem tudom megítélni. (Mellesleg nem elegáns Esztergályhorváti lakosain lenéző módon ironizálni. A sorok írója mintha nem értené, mit is jelent a tisztelet, amelynek a hiányát ugyanakkor felrója a falu lakóinak.)
  2. Melitta
   Melitta
   Nyaralas vagy rehab, elfogadott papirokkal rendelkeznek , ami azt jelenti, hogy minden orvosi vizsgalaton tul vannak es egeszsegesek. Sziria nem egy fejletlen orszag volt ott is megkaptak a gyerekek az oltast.
   Mo. sem egy elmaradt orszag ahol szornyu jarvanyok pusztitanak.
   Ez tudod csak a gyulolkodes , kirekesztes amit a propaganda nyom azt vetitik ki az emeberek.
   Menekultet ugyan nem lattak meg, de felnek, feljenek is de sajat maguktol a szemellenzos mentalitastol.
   Mi van a turistakkal az otthon tanulo kulfoldiekkel nehogy Mo menjenek nyaralni, mert felnek toluk..............
   Papirokat kernek majd?Oltasi konyvet. Magyaroktol nem kernek...............miert is nem?

   Ugyan vannak orszagok ahol kotelezo az oltas mielott beutazik az ember oda de azt nem a falu mondja meg hanem a kovetseg mikor visumot kernek.

   Ez egyszeruen agyrem mar .
  3. johannsebastian
   johannsebastian
   Ebben teljesen igazad van! Több okból sem valószínű, hogy az önkormányzat jogszerűen járt el. [Ettől még persze az Európába irányuló tömeges illegális bevándorlás járványügyi kockázatot hordoz. Gondolj bele, hajszálon múlott, hogy az ebola legutóbb nem szabadult el Európában. Persze azt épp egy európai hozta be, ha jól emlékszem.]
  4. Beka Holt
   Beka Holt
   Kezd már az egész nevetséges lenni.
   A falu lassan elöregszik, nincs iskolája, óvodája, védőnője, orvosi rendelője, polgármesteri hivatala.
   Iskola Zalaapátiban, mint ahogy az orvosi rendelő, az óvoda, a védőnő, a polgármesteri hivatal is. Helyi önkormányzati iroda csütörtökön 2 órás ügyfélfogadással.
   A falu jövőjét az üdülőövezetben az idegenforgalomban látják.
   Az a néhány ember akit ott üdültetnének pénzt költenének, a falu nevét megismernék, több látogatóra számíthatnának.
   De, mindez csak feltételes mód!
   Ernoe, setni és CasaLoma kedveli ezt.
  5. gumelig
   gumelig
   Hülyül az ország.
  6. CasaLoma
   CasaLoma
   Az ellen viszont még nincs védőoltás.
  7. *Rima
   *Rima
   mivel nem tiltakoztatok , hogy


   Agymosas (1).jpg

   ezert most az agyatok utan ezt is kimosom magamnak

   ORBAN.jpg
   Utoljára módosítva: 2017 Szeptember 13
   Ernoe és Melitta kedveli ezt.
  8. csigafi
   csigafi
   Na és mi volt benne vajon rémisztő :) ?

   Persze megértem a jogokat amit sért ez az egész, úgyan akkor megértem az ovatosságot is. Persze nehéz igazságot tenni. Biztos vannak akiknek nem okoz gondot, nem csinálnak ebből problémát. És vannak akiknek meg probléma sőt egy ujabb ok arra hogy lázonghassanak :) Még akkor is ha személy szerint nem érinti őket az esemény :)

   Kicsit régebben amikor ősszejártunk barátaimmal sokat beszélgettünk mindenféle dolgokról. kivétel nélkül. Már csak eben a kis baráti társaságban is nagyon ki ütközőt néha a nézet eltérés, a másképp való gondolkodás. A dolgok események más más értelmezése. Hogy mi a helyes, mi a helytelen :) Hát ha már egy ilyen kis társaságban is akadtak nézet és véleménykülönbségek akkor ez világi viszonylatban csak belegondolva is borzalmas :).

   Sajnos vannak eberek akik nem képesek túl lépni saját kis nézeteiken és nem is akarnak. Na és se tanulni, se fejlődni :) Na de ez van. Ők jobb esetben saját bőrükön tanulnak. A legjobb esetben nem sorolnak ez által magukkal másokat. Sokszor belesem gondolunk abba hogy egy döntésünk milyen következményeket von maga után majd :)

   Sajnos tényleg nagyon meg vannak már vezetve az emberek ebben az országban. Árad és omlik a médiából meg minden honnan a szemét. Az emberek pedig hatása alá kerólnek. Ha felrőppene egy a hír hogy a lócitromból finom levest lehet főzni ami erősiti az immunrendszert akkor az ország 60 % tuti hogy lószart enne :)

   Valahol meséltek egy történetet amiben arról írtak hogy az emberek tőbbsége a valóságban nem beteg. Csak annak hiszi magát, lát a tv-ben egy orvosság reklámot ami mindegy mire jó akkor ha hasonló tüneteket érzékelnek magukon az emberek rohannak megvenni azt az orvosságot mert szerintük nekik is az a bajuk. Aztán az orvosságtól valóban meg is betegszenek a mellékhatások miatt. Én Hála Istennek és tényleg neki hála nem szedek semmit. Viszont ezen a történeten elgondolkoztam hiszen ezt a saját környezetemben is látom hogy valóban ez zajlik. Én még mindig jobban hiszek a fűben fában orvosságban mint a tablettákban. És isten gondviselésében leginkább ez útobiban.
   _♥_/°°
  9. setni
   setni
   Itt már működik a Soros terv....

   „Ha az emberek mellénk állnak, ha harmadszor is nyerünk, Brüsszel nem tud legyőzni minket, a Soros-terv elbukik.”

   – idézte a miniszterelnök szavait a Fidesz lapja. A frakció számára ezért a legfontosabb a Soros-terv elleni küzdelem, ezért nemzeti konzultáció indul a Soros-tervről. Ennek részleteiről egyelőre nem derült ki semmi.
   ..............
   ..............
   ...........
   Megnéztem egy videót is a község lakóinak véleményéről...és akkor sem értem.
  10. Ernoe
   Ernoe
   Miféle illegális bevándorlás? Már 2 év ota nem jön senki.
   Aztán nézzük a bevándorlok számát és hasonlitsuk össze ezzel
   a repültereinken, pányaudvarainkon, kikötöinkbe, autoutainkon, naponta érkezö, átszállo emberek számával össze.
   A menekültek rögtön a regisztrálással együtt egészségügyi vizsgálaton mentek át.
   -
   Most nézem a német televizioba, hogy potentiális AfD választokat meghivtak menekültotthonba, látogatoba ahol végre két év után láthattak a keletnémet polgárok egy menekültet és elbeszélgethettek velük. Tehát a népsürüség nem változott meg itt sem, Mo.-on még kevésbé.
   -
   Aki lelassitott már a határon Passaunál, és odatekintett a nyitott sátrak felé az láthazná, hogy az egészségügyi ellátás (vizsgálat) az elsö amit egy-egy eltévedt menekült kap az ideérkezéskor. Aggodalomra semmi ok.
   -
   Az Ebola epidemiához pedig anyit, hogy a virusnak semmi esélye nincs Europában elterjedni.
   Igen volt, hogy valaki repülövel áthozott ilyen infektiot, de egy gyalog jövö illegális menekült...? :)
   A betegség szimptomái olyan feltünöek, hogy a felismeréséhez nem kell különösebb orvosi tudás.
   A betegség lappangási idelye max. 21. nap tehát egy 2 éve europában élö nem tudna ilyet eltitkolni. ;)
   -
   Valaki tiltakozott itt, az "Esztergályhorváti lakosain lenéző módon ironizálása miatt".
   Csodálom, hogy amikor betettem a videot, amin a tisztelt polgárok eröszakot kilátásbahelyezö fenyegetéssel tiltakoztak a kamera elött a nyaraltatás ellen és személybesértö modon pocskondiroztak embereket akiket mégcsak nem is láttak akkor nem volt kéznél az emberiesség?
   -
   Igaz, nem kell minden Balatoni lakosot kinevetni azért mert nem látott menekültet mégis fél töllük, nem az ö hibájuk hanem a kormányé aki megfélemliti öket.
   -
   Elöbb informálodni aztán diszkriminálni. Aki nem teszi holott megvan a lehetösége az megérdemli, hogy kinevessék.
   setni kedveli ezt.
  11. Nikosz99
   Nikosz99
   Bár a falu aggodalma szerintem is alaptalan azért magát a problémát nem bagatellizálnám el. Mert pl. Dr. Ranieri Guerra az olasz egészségügyi minisztérium főigazgatója ilyeneket mondott:

   "Egyre nagyobb gondot jelent a Közel-Keletről és Észak-Afrikából érkezők körében a gyermekbénulás, a nyugat-nílusi láz és a tuberkulózis megjelenése és terjedése. Szűrést kell végezni azokból az országokból érkezők körében is, ahol terjed az ebola.
   Tévhit ugyanis, hogy az ebolát csak repülőn lehet behurcolni. Több ebolával fertőzött terület alig kilenc napi hajóútra fekszik az olasz partoktól, így a járvány idején behurcolható lett volna a fertőzés hajón is, ha az olasz parti őrség nem téríti el a menekülteket szállító hajókat a szatelit rendszer megzavarásával, hogy tovább tartson az út, addig, amíg le nem telik a betegség lappangási ideje."

   "A migránsok körében gyakori a paraziták, a rüh, a különböző sebek, fertőzések előfordulása is, amelyeket az alapellátás nem képes kezelni. Hússzoros a növekedés a kórházba kerülők számában, amit az egyre gyakoribb neurológiai kórképek, a kezelések elutasítása, a nyelvi, vallási, kulturális különbségek tesznek még nehezebben kezelhetővé, illetve az a tény, hogy a bevándorlók nem valós személyi azonosítóval érkeznek, így gyakran még a származási ország meghatározása is lehetetlen, ami pedig járványügyi szempontból is fontos információ az adott területen előforduló járványok szempontjából."   Nálunk is átesnek szűrővizsgálatokon az érkezők de gyakran nem várják meg az eredményt hanem továbbállnak.
   Babzsak68 és cdurmol kedveli ezt.
  12. hombárfej
   hombárfej
   Mit jelent az orbáni politika!
   Van egy barátom, aki ez év elejéig tök normális volt. Nem politizált, nem gyűlölködött, szerette az embereket.
   Jött a kék plakátsorozat, a Soros, a rém, a zsidóbérenc, tapossuk a földbe.
   A barátom begőzölt. Fuj soros, fuj migráncs, ő lenni magyar, mindenki más menjen haza.
   Megkérdeztem tőle, hány migránst látott (Gyulán, mert hogy ott lakik valahol a környéken).
   - Hát ő egyet se, de nem is akar.
   - Rendben, de honnan fogod tudni, hogy ha látod, hogy ő migráns!?!
   - Látni rajta!
   - Rendben, hogy néz ki, mik a jellemzői?
   - Büdös, koszos, barna bőrű, ...
   - Ha te ganyézol otthon, akkor te is migráns leszel! Büdös, koszos, és jól lebarnultál a nyáron. Feljelenthetlek?
   - Menj a p...ba!
   (De azért egy kicsit elgondolkodott és míg ott voltunk, visszavett magából.)
  13. Ernoe
   Ernoe
   Ugyan már ne ilyesztges bennünket, a menekültek nem 9 nappal ezelött jöttek, ha ebula-virus fertözöttek lennének már rég elvéreztek volna. Továbbá ha "rühesek" lennének akkor pedig az a magyar bánásmodnak lenne köszönhetö. Enyire bizol a magyar menekültügyi hivatalba?
   -
   Ismétlem az ebola inkubatios ideje 21 nap, a polioviren (gyermekbénulás) maximum 39 nap. A gyermekbénulás akár 2 évvel a fertözés után is gyogyithato. De mindenekelött, ezekenek a betegségeknek a szimptomáit nem lehet elrejteni.
   -
   Undorito ez a gyülöletszitás amit produkáltok. Ideje lenne a lovaglástol O-lábu magyarokra is egy szemet vetni, igaz már 1000 éve nem lovagol a többség de azért nem ártana orthopediánál megvizsgáltatni. :)
   -
   Ha pedig "lelet nélkül továbbmennek a menekültek" akkor ne keressed öket a nyári táborba. ;)
  14. Nikosz99
   Nikosz99
   Reklamálj Guerra úrnál.
   cdurmol és setni kedveli ezt.
  15. Ernoe
   Ernoe
   Guerra ur prevenciorol beszél ami helyénvalo, de nem nyaralni készülö menekültekröl akik már régota itt vannak, legális papirokkal rendelkeznek.
   -
   Melitta és gumelig kedveli ezt.
  16. Nikosz99
   Nikosz99
   Akkor minek írod nekem hogy ne ijesztgesselek.
  17. eniko61
   eniko61
   miért van az, hogy a "kirekesztésre" való hivatkozásokról újra és újra az jut eszembe, amikor Melitta leírta (vagy egy cikket idézett? már nem emlékszem, de megkeresem, ha fontos), hogy Kanadából szépen eljöttek a görög/török partokhoz és szépen kiválogatták a menekülteket: te jöhetsz, te nem jöhetsz, téged befogadunk, téged viszont nem........?
   johannsebastian és cdurmol kedveli ezt.
  18. setni
   setni
   S akiket nem fogadnak be azokkal mi lesz??
   cdurmol kedveli ezt.
  19. rista
   rista
   Nem kéne plakátokat nézegetni. :) Ilyen egyszerű.

   Pedig könnyű kiszúrni őket. Feltéve, ha valakinek van szeme és lát is vele.
   kein és cdurmol kedveli ezt.

Megosztás