Hírek Egy kiszuperált iskolabuszban rendezte be álmai otthonát egy kanadai pár

Nem csak Magyarországon szálltak el a megélhetés költségei és az ingatlanárak, ezért egyre több fiatal keres alternatív megoldásokat. Egy a harmincas évei elején járó kanadai házaspár például egy régi iskolabuszban alakította ki az otthonát.

Mandy és a férje, Ritomo mindketten 32 évesek és mindketten japán nyelvtanárok. Mivel nehezen jöttek ki a bevételeikből, és saját lakást venni esélyük sem volt, úgy döntöttek az életmódjukon változtattak. Megvettek, majd szétszedtek és guruló otthonná alakítottak egy régi iskolabuszt – írja a Mirror című brit bulvárlap.

Mandynek és Ritomonak nem volt semmilyen tudása és tapasztalata az átalakítással kapcsolatban, korábban még kétkezi munkát sem igazán végeztek. Jórészt YouTube-videókból lesték el mit, hogyan csináljanak, de a barátok, rokonok is sokat segítettek nekik. Az elektromos rendszert például Mandy villanyszerelő unokatestvére rakta össze.

A házaspárnak két évébe került, amíg a hagyományos iskolabuszból álmaik otthona lett. Összesen 25 ezer kanadai dollárt (kb. 6,7 millió forintot) költöttek, amiből a legnagyobb tétel a 10 ezer dolláros napelemes rendszer volt, amiből az elektromosságot nyerik. Azt mondják semmi sem hiányzik az otthonukból, van mosdójuk, tévéjük, hatalmas konyhájuk, minden, ami kell.

Mandy azt mondja, míg korábban két-háromzer dollárt költöttek lakhatásra, most nem kell számlákat fizetniük. A takarítás mindössze 15 percet vesz igénybe és gyönyörű helyeken laknak az erdőkben.

Az egyetlen hátulütő, hogy ha mennének valahová, a hatalmas iskolabusszal nagyon nehéz parkolni, ezt általában előre le kell szervezni. Mandy és Ritomo, akik két éve élnek az átalakított iskolabuszban, többek között emiatt döntöttek úgy, hogy valami kisebbre váltanak. A következő években olyan helyekre szeretnének utazni, ahol problémás lehet egy hatalmas iskolabusszal érkezni.
A kanadai házaspár a Facebookon kínálja eladásra a buszt, 65 ezer kanadai dollárt (közel 17,5 millió forintot) kérnek érte.

1719540757681.jpeg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

macskusz12 wrote on Dobrosi Mezei Józsefné's profile.
oké akkor megvagyunk... menj fel a szójátékokra ami neked a legkönnyebben megy és 20 játékot játsz le utána bármihez hozzáférsz...
petrucy wrote on dreaming58's profile.
Szia!
Sajnos elírtam a jelszót.Helyesen: DKKTi (a végén kis " I "
Sziasztok! Üdv mindenkinek! Nagyon örülök, hogy a kolléganőm megmutatta ezt az oldalt. Remélem innen sok jó olvasmányt tudok letölteni és elolvasni. Ha csak tehetem, akkor olvasok. A fantázia nagyon fontos számomra. Immár túl vagyok egy könyvtárra való könyv kiolvasásán. De ez az, amiből sohasem lehet elég. Szinte minden műfajt szeretek olvasni. Talán az önéletrajzot nem. Régen sok könyvem volt, ma már nem igazán.
gyurcyka wrote on Aronfy's profile.
szia! annó feltöltöttem a dicsekvő béka-t.eltünt a gépemről sok mással együtt.ha még meg lenne, átdobnád? köszi!
Adatbázis hibát jelez a gép, minden olvasatlan üzenetre kattintásnál....

Statisztikák

Témák
38,279
Üzenet
4,829,574
Tagok
617,109
Legújabb tagunk
a_cup_of_moonlight
Oldal tetejére