Egyetertesz a pedagogusok koveteleseivel?

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Tizenegy varosban tuntettek a pedagogusok, kar, hogy a felelem
rault az egesz tuntetesre. Feltek a tanarok, Debrecenbe feltek sok sok
varosban az ovonok , mert az onkormanyzatokhoz tartoznak es
telefonon vegzaltak oket, es minden eszkozzel megakadalyoztak ,
hogy sikeres legyen a tuntetes. Kerekasztal konferenciat szerveztek
a tuntetes idejere stb.


Kedves Kormany nem fogunk hallgatni!
Nem lehet a politikai kurzusnak az a celja,hogy az oktatast teljesen szetverje.

Regulazni mindenkit, mindenkinek diktalni, a kotelezo ovodatol kezdve
a kotelezo 4 oraig tarto iskolai foglalkoztatast eloirni.

Regulazzuk a tanarokat plusz munkakkal extra fizetes nelkul, mikor a nagy
kozpontositas eredmenye se kreta, se papir, se tinta a fenymasoloba,
a wc papirrol mar nem is beszelve.

Ragulazzak a szuloket, mert a kormany eldonti a gyermek sorsat.
A tanaroknak kotelezo etikai kodex, mintha nem ok lennenek a nebulok
peldakepe kodex nelkul is.

Melyik kormanytag nem emlekszik arra a pedagogusra aki megtanitotta neki a betuvetest?

A gyermek akiert mindez szolni kellene, a szenvedo alanya, a hasznalhatatlan tankonyveknek a feszult kimerult pedagogusoknak es a kotelezo, raeroszakolt
olyan orakkal ami nem a XXI.szazad felzarkozast a fejlodesehez igazodik.

Mit is kernek a pedagogusok? - onnallo miniszteriumot, alkotoi szabadsagot ,
kotelezo oraszam csokkenteset , az idos tanarok tovabb foglalkoztatasanak
lehetoseget.

Ami jelenleg van, es valtoztatni kell, lecsokentett tankotelezettseg, zsufolt
tantermek megszuntetese ,a pedagogusok minositgetese az egymasnak kiszolgaltatva..................jellemezgetese es jelentese.

Millio szamra kozmunkasokat kepezzunk? Az oktatas a jovo nemzedek es lete
az orszagnak.

Mit tudunk tenni, hogy szobaalljanak a pedagogusok kepviseloivel, akiket nem
hallgatnak meg , akik akarmilyen levelet vagy eszrevetelt szakmai tervezetet tovabbitottak a Klebelsberg Intezmenyfenntarto Kozpontnak, meg csak nem
is reagaltak ra.

Minden szoloknek nagyszuloknek tanaroknak a tanuloknak kerik az emberek tamogatasat, hogy a legjobb oktatast tudjak adni az orszag tanuloinak, hogy
a jovot mindnyajunk szamara a legjobban tudjak legnagyobb tudas birtokaban
a felnovo nemzedek vezetni az orszagot.

Szombatra behirdetett ismetelt sztrajk a Parlamentnel,sok sok ember tamogatasara szamitanak.


Szerintetek lesz valami valtozas pozitiv iranyba?

mel.

 

Vilus

Állandó Tag
Állandó Tag
Én úgy gondolom ha lesz is változás,az minimális lesz.
Ismerem annyira a kormányt,nem nagyon fog meghátrálni.
Úgy gondolják majd ez is elmúlik "osztjóvan"!
Azon sem csodálkoznék ha a tüntetések után pár embert ki is rúgnának
az állásából mondvacsinált ürüggyel.
Mert ők mindent megtehetnek!
 
Egyetértek a pedagógusok követeléseivel , azonban ne feledjük el azt , hogy a mostani állapotok kialakulásában jelentős szerepet vállaltak anno.
Még jól emlékszem az "emúttnyócévben" , amikor az iskolákban a tanárok agresszívan kampányoltak a FIDESZ mellett , az MSzP ellenében.
Az orvosokkal egyetemben.
Csakhát ugye az orvosok elmehettek, mikor már kezdett "szaga" lenni az új hatalomnak, a tanárok meg nem.
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem lesz változás ha meg nagy lesz a baj akkor megszólal a miniszterelnök és közli a megoldást. Addig a helyettesek nyilatkozgatnak ezt-azt.
Legalábbis eddig mindig ez volt a menetrend.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Voltak hibas lepeseik az biztos, mikor kivittek a gyerekeket tuntetni a koltsegvetes mellett.stb
Nem volt az elozo kormany a kedvencuk, pedig ha valaki ok aztan rendeztek a fizetesuket,de hat teljes vallszelesseggel alltak ki ez az Orban mellett.
 
C

Chalamade

Vendég
Igazuk van a pedagógusoknak, ám nem fog változni semmi.
Amíg a "plebs" nem fogja fel, hogy a dolog az ő bőrükre megy ki, minden így marad.
Az egységsugarú választópolgár veri a seggét a földhöz és csápol, mert családi adókedvezmény, hurrá, családi pótlék, hurrá, ingyen ebéd a gyereknek, hurrá, ingyen tankönyv hurrá, gyerekmegőrző délután 5-ig, hurrá.
Nem gondolkodik, hogy ha már 18-éves elmúlik a gyerek, kedvezmény coki. Családi pótlék coki, ingyen ebéd coki, gyerekmegőrzés coki.
Piacképes képesség coki. marad a gyerek a mamahotelben, enne, ruházkodna, szórakozna.... Még mindig hurrá?
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A tankötelezettség korhatárát leküzdöttük 16 évre, ergo az ingyenebéd is csak addig van...

Szomoru, mert a mai generacionak legalabb 50 evig felevszazadot kell dolgozni, hogy nyugdijas legyen ha lesz egyaltalan akkor meg nyugdij.
Ennyi szakmanelkuli segedmunkasra nem lesz szukseg tehat milyen sorsuk lesz ezeknek a fiataloknak?
16 ev tanulas semmire nem eleg, se szakmara semmire.
 

Koroknay bela

Állandó Tag
Állandó Tag
Voltak hibas lepeseik az biztos, mikor kivittek a gyerekeket tuntetni a koltsegvetes mellett.stb
Nem volt az elozo kormany a kedvencuk, pedig ha valaki ok aztan rendeztek a fizetesuket,de hat teljes vallszelesseggel alltak ki ez az Orban mellett.
Igen erre mondhatnám, hogy úgy kell nekik de nem ilyen egyszerű a dolog. Sajnos a gyerekeink jövője függ tőlük, és nagyon nem mindegy, hogy milyen körülmények között tanítanak, milyen lelki állapotban állnak ki a gyerekeink elé, és milyen példát mutatnak. Jobb lett volna, ha ilyen politikai demonstrációk helyett inkább a saját dolgukkal foglalkoztak volna. Egy nevelő sokat alakíthat egy gyerek jövőjén, de nagy felelősség, mert sokat is árthat. És hát értem én hogy nehéz kevés pénzből kijönni, de néha amit csinálnak csak azért hogy egy pénzesebb szülőnél benyalják magukat, az vérlázító. 3 példa. (de van több is) az egyik a nagyobbik lányom ovodás korából: Ovoda bálra készültek, és kérték a szülőket, hogy ki mennyivel tud, járuljon hozzá a dologhoz. Ezzel nem is volt semmi baj, csak egy hatalmas faliújságra kitették, hogy ki mennyit adott. Kovács apuka 5000 ft, szabó anyuka 1500 ft. Újgazdag apuka 100000 Ft. stb. Na ez gusztustalan volt. lehet, aki kevesebbet adott, annak a részéről a sokkal nagyobb áldozat volt. A másik eset meg a kisebbik lányommal történt. Sport tagozatos iskolába jár, és egy országos versenyen vett részt fittness kategóriában. Pénzes apuka gyereke is indult a versenyen. Az én lányomat a a nővére és én készítettük fel a versenyre, mert a tanárnő a másik leánnyal volt elkeveredve. Aztán bemondták, hogy a lányom következik, de a tanárnéni ki sem ment az öltözőből, hogy legalább megnézze (ha már nem szurkol) az egyik tanítványa versenyét. Aztán a végén azért az élet igazságot szolgáltatott, mert a lányom országos bajnok lett, az agyon ajnározott kislány meg helyezést sem ért el. Igaz a végén odajött bocsánatot kérni de az már azért nem olyan, és a lányom is elég okos már ahhoz, hogy megtanulta, csak az számít, akinek pénze van. Ezt a leckét tanulta ettől a pedagógustól. :(
A harmadik példa egy kolléganőmmel történt. A gyerekei a város extra iskolájába jártak. (azért tartották annak, mert az összes orvos, ügyvéd, stb. gyerek oda járt) Az ő gyerekei nem nagyon számíthattak a tanári jóindulatra, inkább a ledorongolás volt amit az osztályfőnöküktől kaptak. Azt tudni kell hogy a kolléganőm lakcíme valamilyen dűlő, ami arra utalhat, hogy valami tanyasi gyerekekről van szó. Nos a cím ilyen volt, de egy palotában laktak. Egyszer egy helyismereti napon egy filmet néztek meg a gyerekek, amin látszott az említett ház. A tanárnő meg még meg is jegyezte, na ez a ház igen, ez tetszene neki is. Erre a gyerek mondta, hogy dehát az a mi házunk. A dolog vége az lett, hogy amikor a kolléganőm, ment a gyerekért, ott volt a tanárnő, mert megvárta, és azt mondta neki. Bocsánat, hogy eddig nem figyelt eléggé a gyerekre, de nem gondolta, hogy ilyen jól állnak. Azóta a gyerekek másik iskolába járnak, de döbbenet, hogy ilyen előfordulhat. Nem mondom, hogy minden tanár ilyen, de lehet, hogy az ilyenek kiszórásával kellene kezdeni a dolgok helyrerakását, és majd aki megmarad, mert érdemes rá, azoknak a követeléseit érdemben kielégíteni.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A jelenlegi helyzet mindenki szamara mar elviselhetetlen, tanar, diak , szulo.
Minden tamogatast szoban szavazassal es ha kell szemelyes jelenlettel de mellettuk kell allni, mert a gyerekeinket rabizzuk es megbizunk bennuk, es alapveto fontos ,hogy ne gyomorgorccsel menjenek be az orakra ,mert annyi terhet raknak rajuk, ami felesleges, hogy a 24 ora is keves lenne megfelelni a sok elvarasnak.

Az ember egy eleten at abbol el, annak az alapjaibol amit a pedagogustol kapott az iskolai evek alatt.
A tanart csaladtagnak kell takinteni es nem politikai tenyezonek akiket hol az egyik hol a masik politikai korzus rangat ide oda.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Szomoru, mert a mai generacionak legalabb 50 evig felevszazadot kell dolgozni, hogy nyugdijas legyen ha lesz egyaltalan akkor meg nyugdij.
Ennyi szakmanelkuli segedmunkasra nem lesz szukseg tehat milyen sorsuk lesz ezeknek a fiataloknak?
16 ev tanulas semmire nem eleg, se szakmara semmire.
*
Kedves Melitta!
Az a legnagyobb baj, hogy a mostani fiatalokat a "világ" átprogramozta :(. Már nincs szükség órásra, cipészre és szabóra, mert csak a legmagasabb körökben dívik, hogy ruhát és cipőt csináltatnak, de azt is csak méretre. A mostani cipőket nem javítják, inkább kidobják. Ilyenné lett a világ. Ügyvédek is egymás sarkát tapossák, a vendéglőkbe nem járnak az emberek, mert többnyire nincs rá pénz, a társadalmi életet is egymás lakásában élik. Úgy értem, meghívják egymást vacsorára, grillezésre, bográcsozásra. Sok minden elmaradt és kimarad az életükből. Szerencsém van, én még láttam vasárnap a falusi kispadon üldögélő idős asszonyokat. Ma már mind, mind elmentek...
Már beszélgetni sem jönnek össze az emberek, s így sok minden ki is esik az életükből. Egy-egy összeröffenéskor derült ki, hogy ezt, vagy azt a munkát, itt meg amott kell(ene) elvégezni. Öregszik a társadalom, kevés a fiatal, egyre szűkül az a kör, akik még megkeresik azt a pénzt, amiből a (jól megérdemelt, egy életen át ledolgozott évek után megkapott) nyugdíjakat ki tudják majd fizetni.
Ilyenkor esek kétségbe :o , nem magamért, de a gyerekeimért.
S, tesszük ezt egyre többen szülők, akik előre gondolkozunk. Bár ne tennénk. Olyankor mindig elszomorodom, mert féltem a gyerekeimet a nyomorgó öregségtől.
A tévé egyik csatornáján olyan automata gépet láttam, hogy az a paradicsomot leszedte. Csak ültem és hitetlenkedve bámultam. Nem, ez :dr_4:nem lehetséges! - mondtam ki hangosan. - De igen, igen, az élet az automatizálás felé dübörög... A gépek valóban elveszik az emberek elől a munkát. Igaz, a gépek beállítása sokba kerül, de megtérül. Időben és pénzben. S, mint tudjuk, az idő a legdrágább.
Ami pedig a mai pedagógusi gárdát illeti, hmmm.
Nem, nem akarnék személyeskedni, de felül kellene vizsgálni azt, hogy a mi gyerekeink miért nem tudnak JÓL angolul, németül, franciául, s hivatkozhatnék most bármelyik nyelvre.
A nyelvtanárok közül sokan, felkészületlenek, nem jól adják le az óráikat.
Pontosítok, miközben tanítanak, nézik a karórájukat, telefonon lévő órát, mikor csengetnek ki? Sajnos több olyan pedagógus van ezen a pályán, akik nem ide valóak.
Én is ismertem párat, a gyerekeimet tanították olyanok, akiknek máshol kellett volna megkeresniük a kenyerüket. A gyerekeket nem szerették, nem tudtak fegyelmezni, vagy csak fegyelmezni tudtak, de a tananyagot eldarálták, s nem szívvel-lélekkel adták azt le. De sok szülő tudna mesélni arról, hogyan is tanítanak több iskolában o_O.

Ugyanakkor vannak az elhivatott, a pályájukat szerető, IGAZ pedagógusok :cool:, akik nemcsak a fizetésükért, de a tanítás öröméért tanítanak. Nekik fontos, hogy egy osztály közösségből felismerjék a kimagasló tehetségeket. Nekik fontos, hogy azokat a gyerekeket is felzárkóztassák, akik szinte behozhatatlan hátránnyal indultak a tanítási év elején.
S, ezek a tanárok attól válnak boldoggá és megelégedetté, ha az eredményeik "visszaköszönnek". A gyerekek figyelnek, mert amit és ahogyan előadnak, az érdekes. Magán gondjaikkal is felkeresik Őt, mert tudják, hogy nemcsak igaz, de útbaigazító tanácsokat kapnak.
A jó pedagógusok építik fel, az utánunk következő generációt. Bizony mondom, többeknek ennek tudatában kell(ene) tanítaniuk.

No a könyvekről nem is szólok, mert azok többsége, sok kívánnivalót hagy maguk után. Olyan többszörösen összetett mondatokkal találkozom az abban leírtakkal, hogy azt egy nebuló képtelen megjegyezni. Van, hogy egyetlen témában az anyag elején más olvasható, mint a megtanulandó végén. Fontos volna felülvizsgálni azokat a könyveket, amelyeket a gyerekek kezébe ad, az erre hivatott tárca.
A pedagógusoknak kevesebb adminisztrációt és több teret adnék.
Lehetővé tenném, hogy egy-egy biológia, irodalom, művészettörténeti órát az iskolától távol tarthassanak meg. Olyan környezetben, ami arra ösztökélné a nebulókat, hogy érdemes ezt vagy azt a kort, ezt vagy azt a növényt közelebbről is megismerni.

A változások magukért kiáltanak, jó volna, ha ezt többen meg is hallanák.
A pedagógusi fizetésről :dr_4: nem is szólva. Nem szabad a jövőnket kézben tartóknak, az oktatóknak pénzügyi nehézségekkel küzdeniük.
Az volna az elfogadható, ha egy pedagógusnak több energiája maradhatna, a saját tovább képzésére és az óráira való felkészülésére. Nem azon kellene törnie magát, hogyan húzza ki a megélhetését - a jövő hónapi fizetésééig.
No kérem, a lecke fel van adva, csak az abban leírtakat VÉGRE tudomásul kellene vennie mindazoknak, akikre a MEGOLDÁS TARTOZNÉK.
G.B.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Valtozott a vilag. regen az informacirol a kispadon a oregasszonyok gondoskodtak.;)
Ma mar ok is neteznek. 90 korul van a legidosebb tagunk, bocs tole ha csak 88 .
MA mar emailbe megy a lecke es emailbe oda viszza kuldi a tanar a feladatokat ertekeleseket.
Nekunk kell felzarkozni a fejlodeshez.
Ehez kell a kormanynak mindent megtenni. A digitalizalashoz a gyors infok penzbe kerulnek ,nem csokkenteni hanem minden evben boviteni kell az anyagi forrast es haladni a korral ,hogy a felzakozason kivul ,mar mi tudjunk adni a jo otleteket programokat a vilagnak.
Ez csak ugy megy ha anyagilag rendben vannak a dolgok, nem csak az o fizetesuk, hanem a oktatasra szant penz is rendelkezesre all sokkal tobb mint ami most van.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Valtozott a vilag. regen az informacirol a kispadon a oregasszonyok gondoskodtak.;)
Ma mar ok is neteznek. 90 korul van a legidosebb tagunk, bocs tole ha csak 88 .
MA mar emailbe megy a lecke es emailbe oda viszza kuldi a tanar a feladatokat ertekeleseket.
Nekunk kell felzarkozni a fejlodeshez.
Ehez kell a kormanynak mindent megtenni. A digitalizalashoz a gyors infok penzbe kerulnek ,nem csokkenteni hanem minden evben boviteni kell az anyagi forrast es haladni a korral ,hogy a felzakozason kivul ,mar mi tudjunk adni a jo otleteket programokat a vilagnak.
Ez csak ugy megy ha anyagilag rendben vannak a dolgok, nem csak az o fizetesuk, hanem a oktatasra szant penz is rendelkezesre all sokkal tobb mint ami most van.
*
Kedves Melitta!
A lányom amikor nyolcadikos volt, az informatikai teremben két gyerekre jutott egy számítógép. Mit is tanultak meg? No igen, a be- és kikapcsolást.
Elhiszem, hogy más irányban megy a világ, de szükség van/lenne a nagy tudású és a megtanulandó anyagokat, jól meg- ill. elmagyarázó tanárokra. No abban is biztosan egyetértesz, ha a tanár fel tudja kelteni, azt a kíváncsiságot a nebulókban, ami arra ösztökéli a gyerekeket, hogy menjenek könyvtárba, vagy akár a számítógépen nézzenek ennek-annak utána.
Nem, nem tagadom, a felzárkózáshoz szükség van az különféle számítógépes rendszerek tudására. Az informatikai rendszerben való megfelelő tájékozódás elsajátítására.
De!
Egy jó tanár, a legnehezebb, a nebulók számára érthetetlen tananyagot is meg tudja tanítani. Szükség (volna) a jó magyarázatokra, s nem tudom eléggé hangsúlyozni azt, hogy a kíváncsiság felkeltésére.
Egy jó tanáron sok minden múlik, még az is, hogy egy gyerek milyen irányban indul el az életben? Milyen szakot választ? Hogyan képzeli el a jövőjét, a jövőképét?
A jó tanár pótolhatatlan.
S, ezt meg kell(ene) fizetnie - a kormánynak.
De legfőképpen fel kellene ezt a tényt ismerni.
G.B.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
egy kis humor

12661784_647375975400657_6851006606842940619_n.jpg
 
C

Chalamade

Vendég
Érdekes, hogy az oktatással kapcsolatban szinte egyöntetű egység van abban, hogy a tanárok szarok. És mindenkinek van rá nem egy keresetlenpéldája is.
Tessék tudomásul venni, hogy ilyen a kontraszelekció. Ahol a szélsőbaloldali rezsim fő bábjai (miniszterek, néhány száz államtitkár) ilyen kontraszelektál selejtekbl áll (extra fizetéssel!!!) milyen alapon vártok el a pedagógusoktól bármit? Gyakorlatilag a fizetésük értéke fedezi a gyerekmegőrzés munkadíját. Amit afelett tesznek, már extraszolgáltatás. Atomfizikusokat várnátok mosogatói bérért? Kis pénzért rossz körülmények között csak a hülyegyerek garantált.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Kis penz kis foci.....valahogy igy mondtak.
Felreertesz minket, maximalisan a tanarok mellett allunk. egyetertunk veluk,hogy nem kell a KLikk a fejuk felett ,nem kell etikai kodex, nem kell megmodnnai ,hogy oltozkodjenek, nem kell megmondani mibol tanitsanak,stb
A tanitasnak kell szabadsagot adni a kreativitast es mindent anyagi es erkolcsi elismerest ,tanarainknak mert a jovo nemzedeke van a kezukbe. A szulok utan ok a gyerek eleteben meghatarozo szemelyek.
Ok maradnak , a politikusok menenk jonnek.
 

Studiora

Állandó Tag
Állandó Tag

hegiv

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyetértek a pedagógusok követeléseivel , azonban ne feledjük el azt , hogy a mostani állapotok kialakulásában jelentős szerepet vállaltak anno.
Még jól emlékszem az "emúttnyócévben" , amikor az iskolákban a tanárok agresszívan kampányoltak a FIDESZ mellett , az MSzP ellenében.
Az orvosokkal egyetemben.
Csakhát ugye az orvosok elmehettek, mikor már kezdett "szaga" lenni az új hatalomnak, a tanárok meg nem.

Igen sajnos, az egészségügyben sok a jobboldali (talán, mert a szülők, nagyszülők sokaknál hátrányt szenvedtek a Rákosi ill. a Kádár rendszer idejében), az én munkahelyemen is kb. 80% volt anno (mostanában csökken az arány.... :)), de azért akkor és most is vannak, akik baloldaliak, ill. ami a Fideszt illeti....... aki nem ismeri fel, hogy elvtelen társaság, köpönyegforgató opportunista demagóg, mostanában az idő kerekét visszaforgatni akaró képződmény, az nagyon elvakult.
 
Oldal tetejére