Elállt a vétótól Magyarország és Lengyelország

eu.jpg


Elfogadta a magyar és a lengyel kormány a német soros elnökség javaslatát a költségvetési vétóvita rendezésére és most a javaslat arra vár, hogy többek között Mark Rutte holland miniszterelnök is elfogadja a kialkudott kereteket - írja a Portfolio a Reuters alapján.

Előzetesen megállapodtunk, de van némi nyomás, mert az a cél, hogy a végleges keretekkel is végezzünk az EU-csúcsig - jelezte egy névtelenséget kérő lengyel kormányzati forrás.

Mivel délelőtt Angela Merkel német kancellár azt mondta, olyan megoldáson dolgoznak a két országgal, ami nem változtat a jogállamisági mechanizmuson, így a lengyel forrás információja azt jelentheti, hogy a magyar és lengyel kormány eláll a vétófenyegetéstől.

A jogállamisági feltételrendszer marad, de ahhoz függelékként csatolnak egy kötelező jogi érvénnyel bíró dokumentumot, amely részletezné a szabályozás végrehajtásának a módját.

• A lengyel és a magyar kormány írásos garanciát kap az Európai Bizottságtól és az Európai Tanácstól arra, hogy ha eláll a költségvetési vétótól, akkor az EU-pénzes szankciókat megtámadhatja az Európai Bíróságon.

• A kifizetéseket egy ilyen, akár több éves uniós per lezárultáig nem lehetne felfüggeszteni.
 
Jogállamisági aggályai okán erkölcsi felháborodásának adott hangot Soros György a miatt a megállapodás miatt, amely az Európai Unió csúcstalálkozójának első napján született a következő hétéves költségvetésről, a gazdasági mentőcsomagról, illetve a magyar és a lengyel vétó feladásáról.

Azt írja, megérti, hogy Angela Merkel német kancellár nem akarta, hogy még egy tagország elhagyja a szervezetet, Orbán Viktor szerinte ugyanis ezt késztette elő napokban, nem akarván, hogy fény derüljön a rezsimje korrupt voltára. Szerinte a magyar kormányfő vétófenyegetése csak „kétségbeesett” blöff volt, amelyet meg kellett volna adni, ehelyett azonban Angela Merkel meghajolt a magyar és a lengyel „zsarolás” előtt.

Soros György három okból kifogásolja az általa „a lehető legrosszabb kompromisszumként” aposztrofált megállapodást.

  • Az első, hogy jelentősen gyengíti a jogállamisági kritériumrendszert, és ellentmond az Európai Parlament, illetve az Európai Bizottság akaratának.
  • A második, hogy két évig is tarthat, amíg az Európai Bíróság döntést hoz, összefér-e a jogállamisági kritériumrendszer az uniós joggal. Ezzel Orbán Viktor időt nyer azoknak a törvényeknek a módosítására is, amelyek megváltoztatják a közpénz fogalmát.
  • A harmadik, hogy a megállapodással az Európai Tanács túllépte a hatáskörét, és korlátozta az Európai Bizottság jogát az uniós törvények értelmezésében. Ez veszélyes precedenst teremt, hiszen közvetve az Európai Bizottság függetlenségét korlátozza, nem beszélve arról, hogy a megállapodás gúnyt űz az Európai Parlament deklarált szándékából.
Barmit mondanak Sorosrol,nagyon igaza van.
 
Őt egy okos embernek látom, aki igazi politikus, ellentétben az igazi prolikkal, akik rém buták is, például Jakab és Timike.
Nem a képességeiről van szó mint hatalomtechnikus.
Érted: öncélú csak a megszerzésében és valameddig fenntartani a "rendszerét" képesség.
Miközben a teljes polgárságot kizárja mind az önirányításból és az önrendelkezésből.
Erre az utóbbira, itt a legutóbbi példa az önkormányzatiság központi irányítás alá kényszerítése.
A külföldről bekerült az országot támogatni szándékozó EU-s pénzek. Eltüntetése szintén öncélú a hatalomtechnikus cselekedete.
A nemzet nem lett több vele mert államférfinak lenni az több mint egy hatalomtechnikusság.
És persze sem az általad említett Timike sem a Péter nincsenek olyan lókupec rafináltak.
De egyenesség és jóakarat dolgában emberibbek.
Az államférfinak kell erkölcsi tartás is és mondjam úgy? emberség, könyörületesség?
A Vonát meg sem említetted.Pedig ő is okos.
De legyőzte a lókupec. A "lókupecekben" nincs erkölcsi érzék. nincs szavának hitele,gátlás nélküli.Bármilyen eszközt felhasznál.
Voltak a történelemben még hatalomtechnikus képességűek kik a leszámolás még véresebb estközeihez is nyúltak.(A hosszú kések éjszakája.)
Nem hasonlóságot mutatok. Hanem hogy mire képesek a gátlástalan hatalomtechnikusok!!
 
Utoljára módosítva:
Őt egy okos embernek látom, aki igazi politikus,
Nem akarom kizárólag a te emberedre kenni az alábbit.
De ez is itt történik az országon belül:


Az ukrán újmagyaroknak is jutott a jóból Kistiszaháton​


Még 2015-ben bukott le a dombrádi polgármesteri hivatal 9 dolgozója, köztük a polgármesternő is azzal, hogy kicsit egyszerűbbé tették az ukránok honosítását. Olyanoknak is igazolták a nyelvtudását, akik valójában egy mukkot sem beszéltek magyarul. Beszédes, hogy a hivatalban akkor összesen 18-an dolgoztak. Végül megúszták az állampolgárság kiárusítását egy szimpla pénzbírsággal. A polgármesterasszonyt, Kozmáné Kasza Veronikát tavaly váltották le, akkor már 13 éve vezette a kisvárost.


Nagy István azt mondja ők is eladták az egyik testvére kistiszaháti házát egy ukrán papnak.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi lesz Kistiszahát sorsa, de a falubeliek szerint a képlet egyszerű: hagyják lerohadni a falut egészen addig, amíg el nem tűnik innen mindenki. Szerintük, amint elmennének, megnyílnának a pénzcsapok, és Kistiszahát vagy üdülőtelep lenne, vagy valamiféle luxuskomplexumot varázsolnának ide, hiszen a halott falu a Tisza-parton fekszik.

A Szabolcs-megyei Kistiszaháton annak ellenére vásárolják fel a telkeket ismeretlen befektetők, hogy a településen a szó szoros értelmében semmi sincs.
Ez is Magyarország része


A Fidesz egyik volt miniszterét szokták errefelé látni mostanában a strómanjai vagy a táskás embere társaságában. Ők vásárolták fel kilóra a falut az utóbbi néhány évben

- mondta Sére Ferenc, a mindössze 18 lelkes Kistiszahát lakója a szabadeuropa.hu riportjában.


Az említett egykori miniszter pedig a falubeliek szerint vélhetően nem más, mint Seszták Miklós, aki 2014-ben lett kinevezve fejlesztési miniszternek és ezt megelőzően 2010 és 2018 között a Fidesz színeiben volt a térség országgyűlési képviselője.


Felmerül ezért a kérdés, hogy az egykor szebb napokat is látott, de mostanra teljesen elhagyatott, néhány romos vagy már összeomlott házakból álló Szabolcs-megyei településen, miért éri meg a maradék ingatlant aprópénzért felvásárolni például Seszták Miklós megbízottjának?

Seszták Miklós István[1] (Budapest, 1968. október 31. –) magyar ügyvéd, politikus. 2010-től országgyűlési képviselő. 2014-től 2018-ig a harmadik Orbán-kormány nemzeti fejlesztési minisztere. A 2017-es Befolyás-barométer szerint ő Magyarország 13. legbefolyásosabb személye.

Ez a történet is a te hatalomtechnikusod ténykedésének része
És Magyarország része is.
1608531928248.png

Magyarország nemzeti fejlesztési minisztere Seszták Miklós István
Na nem Ő aki a képen van és még a faluban él.
Ő Angliából települt vissza szülőfalujába.

A romot a fejlesztési miniszterek ténykedése teszi.Volt kinél a hozzá nem értés és lustaság.Van kinél a spekuláció, bűnnel keverten
És az ukránok kik bejelentkeztek honosítással:(ez pedig a kettős állampolgárság hozadéka)
2015-ben bukott le a dombrádi polgármesteri hivatal 9 dolgozója, köztük a polgármesternő is azzal, hogy kicsit egyszerűbbé tették az ukránok honosítását. Olyanoknak is igazolták a nyelvtudását, akik valójában egy mukkot sem beszéltek magyarul. Beszédes, hogy a hivatalban akkor összesen 18-an dolgoztak. Végül megúszták az állampolgárság kiárusítását egy szimpla pénzbírsággal. A polgármesterasszonyt, Kozmáné Kasza Veronikát tavaly váltották le, akkor már 13 éve vezette a kisvárost.Kistiszahát oda tartozott
 
Utoljára módosítva:
Pontosan .
Nem az uniótól várni hogy megoldja a magyar bel- illetve külpolitikai problémákat.
Most leesett állal néznek mert nem tudják mit is kellene tenni mert az unió adja a pénzt.
A NER egyenlőre működik!! ( hála OV-nak) Szerencsére az ellenzék képtelen egy hatásos, ütős programmal elő állni! Az nem program , hogy gyűlöljük Orbánt!! Képesek összeállni ( mint szar a trágyadombon) a szélső jobb- , a a neo kommunistákkal, liberálisokkal! FELHÁBORÍTÓ! De , ha elfogulatlanul nézem, akkor sem tudnék olyan kormányzatot mondani ami töbett tett az emberekért.
 
A NER egyenlőre működik!! ( hála OV-nak) Szerencsére az ellenzék képtelen egy hatásos, ütős programmal elő állni! Az nem program , hogy gyűlöljük Orbánt!! Képesek összeállni ( mint szar a trágyadombon) a szélső jobb- , a a neo kommunistákkal, liberálisokkal! FELHÁBORÍTÓ! De , ha elfogulatlanul nézem, akkor sem tudnék olyan kormányzatot mondani ami töbett tett az emberekért.
Tiborckaert, Meszaros baratte, es meg sok sok emberrert igen sokat tett ez a kormany hogy milliardossa valjanak.
NYugdij penztarat se nyulta le masik kormany.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,709
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére