Elég a bikaviadalokból!

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Május 15.

Melitta - 2017 Május 15, 03:24
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Több ezren tüntettek a bikaviadalok ellen Madridban a város védőszentje, San Isidro ünnepén, amikor a szokásosnál jóval több küzdelmet rendeznek a helyi arénában.

  A szervezők szerint 18 ezer ember vonult utcákra, míg a városi hatóságok háromezerre becsülték a résztvevők számát, akik „A bikaviadal erőszak, és te megállíthatod” feliratú, óriási molinó mögött sorakoztak fel a belvárosban tizenhét állatvédő szervezet felhívására.

  A kínzás nem kultúra” – kiabálták a felvonulók, akik az ország több régiójából érkeztek a tüntetésre, hogy követeljék az állatvédelmi törvények szigorítását, miszerint az állatkínzás tartozzon a spanyol büntető törvénykönyv hatálya alá, valamint, hogy a bikaviadalok ne kapjanak semmiféle állami támogatást, és töröljék őket a nemzeti kulturális örökségek listájáról. Az egybegyűltek azt is követelték, hogy a spanyol kormány vegye ki a bikaviadalokat azon kulturális események közül, amelyek áfáját 21 százalékról 10-re csökkenti.

  Spanyolországban évek óta feszült vita zajlik a bikaviadalok megítéléséről, számtalan tüntetést tartanak az ellenzői, akik szerint kegyetlen kínzásnak tekinthető az esemény, míg támogatói azzal érvelnek, hogy a bikaviadal művészet, az ország hagyományai közé tartozik, és egyben szimbóluma is. San Isidro szombattól hétfőig tartó, háromnapos ünnepén több mint 30 különböző típusú bikaviadalt tartanak Madrid-szerte, az állatvédők ezért időzítették tüntetésüket erre az alkalomra. Becslésük szerint összesen mintegy 200 bika pusztul el ezekben a küzdelmekben.

  bikaviada;.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Május 15.

  1. HaroldKing
   HaroldKing
   Igaza van a tüntetőknek, réges-rég úgy vélem magam is - kb amióta az eszemet tudom - hogy a bikaviadal nem más mint állatkínzás, és BARBÁRSÁG. Abszolút semmiféle „művészetet” nem látok benne. Sőt, még bátorságot is csak mérsékelten, mert a bikákat a porondra kivezetés előtt megszúrják (amikor védekezni se tud...), sokszor több helyen is megszúrják, úgy hogy ez ne látsszon rajtuk, bizonyos idegcsomókba szúrnak bele, emiatt az állat lassabban tud futni meg reagálni. Vagy éppen ilyen injekciót adnak az állatnak...

   Szóval, bár biztos így is kell valamekkora bátorság torreádornak lenni, de messze nem annyi mint amennyit feltételeznek a dologról a kívülállók.

   Barbárság, be kell tiltani és kész, s ha a tiltás ellenére is csinálják, szigorúan büntetni.

   Az hogy „a bikaviadal művészet”, körülbelül annyira állja meg a helyét legjobb esetben is csak, mint hogy „a kannibalizmus konyhaművészet”. Nos igen, rá lehet fogni ha nagyon akarom... de ugye ettől még jogos a betiltása?
   Gagamail és ladybug7spots kedveli ezt.
  2. *Rima
   *Rima
   csak ugy szimplan OSTOBA !
   Gagamail kedveli ezt.
  3. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Jól mondod...barbár szadizmus és pont. Pamplona meg a párja.
   Gagamail kedveli ezt.
  4. szundi53
   szundi53
   Nem tiltják be, rendbe, az ő dolguk, de így nagyon egyoldalú játék. A bikát leszúrják és vége a műsornak. :( Játszanak egyforma eséllyel! Akit felöklel, megtapos a bika, azt ne kórházba vigyék, hanem konyhába a kannibálszakácshoz. Akkor 1:1 és egy szavam sincs. :D
   pitti, Melitta, Gagamail és 1 másik tag kedveli ezt.
  5. Ernoe
   Ernoe
   Soha nem voltam én egy don juan de ha megismertem valakit akkor az mindig szimultán volt. Egy alkalomal három fiatal közép-amerikai lányal hozott össze a sors, mint egyetemisták hosteskedtek egy szimpoziumon. Szokás volt, hogy a honráruk mellett este még meglettek hivva elökelöen vacsorázni. Rám hárult ez a megtisztelö feladat.
   -
   A részletekre már nem emlékszem csak arra, hogy anyi meggyözö érvük volt a bikaviadal mellett, hogy azota egészen bizonytalan vagyok. Valami jomodu családbol származtak, az apjuknak külön páholya volt az arénába és ök igy nöttek fel ebben a traditiban.
   -
   Majd megprobálom összeszedni az emlékeimet, kikell belölle szürni a bikárol szolo érveket. :)
   setni kedveli ezt.
  6. setni
   setni
   Ök ott élnek az a világuk nem tudom mennyire jó odautazni és elmondani nekik hogy mennyire barbárok.....
   Persze a vélemény az megvan az egész tortúráról.
   tornando és Ernoe kedveli ezt.
  7. tornando
   tornando
   Tiltsák be maguk ha akarják.
   Valamint tiltsák be a kutya evést is ha akarják.
   Bikaviadalt nem pártolom.De nem teszek semmit.Majd ők eldöntik.
   B.Péter, cdurmol, udvarfy és 1 másik tag kedveli ezt.
  8. HaroldKing
   HaroldKing
   Mi köze ennek a kutyaevéshez? Vagy akár a disznók megevéséhez? Akárminek a megevéséhez?

   Nem azellen tiltakoznak hogy MEGEGYÉK a bikákat, azt én se ellenzem. Ha valami állatot megölünk azért hogy megegyük, az a szememben oké, amolyan „szükséges rossz”, mert húsevők (is) vagyunk. Annak az állatgyilkosságnak konkrét haszna van, célja van... IGENÁM, de akkor ezt igyekezzenek GYORSAN és FÁJDALOMMENTESEN elvégezni, azaz óvják meg a levágandó állatot a szenvedéstől amennyire csak lehet!

   Ez pedig nyilván nem mondható el a bikaviadalokról.
   pitti és Melitta kedveli ezt.
  9. *Rima
   *Rima
   hanyat IS neztel vegig ??
   cdurmol és udvarfy kedveli ezt.
  10. Gagamail
   Gagamail
   DE bizony, tiltsák meg a kutya- és macskaevést is! A bikaviadalt is! A lovak érzik, tudják, hogy baj van. (Egy állatorvosi rendelőben is tudják az állatok, hogy veszélyben vannak, még ha gyógyítani viszed, akkor is, nem hogy egy vágóhídon!) Egy percig se ringassa senki magát abba a hitbe, hogy nem előzi meg páni félelem a megölésüket.

   Amit leírtál a fájdalommentességről egyik esetben sem áll meg - a kínai, dél-koreai kutyáknál sem.
   Ezért nem szeretek egyetlen kínait sem, bár tudom, hogy fél Kína harcol a tiltásért a másik felével, mégsem tudom őket elfogadni.

   Elviselhetetlen, milyen barbár, ostoba, ösztönlény az ember. Szaporítja, tenyészti, megöli az állatokat, amikor kedve tartja, még szórakozik is a halálukkal, de ha egy darázs fészket épít egy közeli fán, még alá is gyújt, pusztuljon.

   A bikaviadal állatkínzás, a kínai evésre összelopkodott, utcán összeszedett kutyákkal való bánásmód állatkínzás,de a citromsármány megvakítása, felhízlalása, a libák tömése, a májuk az állat számára fájdalmasan naggyá növelése szintén állatkínzás.

   Nem hinném, hogy bárki meg tudna győzni az ellenkezőjéről, mindaddig, amíg nem látom, hogy az állatnak van választási lehetősége. Majd ha a bika önként jelentkezik, hogy megmérkőzne egy emberrel, kerül amibe kerül, akkor aláírom, akkor van választása. Amíg ez nincs, addig ez állatkínzás.
  11. HaroldKing
   HaroldKing
   Ezzel az erővel a disznó megevését is meg lehetne tiltani. A birkáét is. Tehénét is. Csirkéét is. MINDEN ÁLLATÉT.

   Nem látom be miért épp a kutya vagy más általad fentebb felsorolt állat legyen a kivétel?!

   Én se szeretem hogy húst kell ennünk ha részben is. De ez van. Folynak már kutatások azügyben hogy mesterségesen termeljenek fehérjét, de nagyon kezdeti szakaszban vannak ezek. Lehet hogy 100 vagy 200 év múlva majd eljutunk oda, s akkor be lehet tiltani MINDEN állat megölését megevés céljából. Ha akkor élek még, biztos lehetsz benne hogy meg fogom szavazni magam is! Megígérem neked! Becsületszavamra!

   Most azonban még MOST van, emiatt ez egy szomorú szükségszerűség. És inkább a kóbor kutyákat egyék, mint valami kihalás szélén álló állatfaj utolsó példányait vadásszák le, csak mert a kutya úgymond olyan „kedves”. Ami még nem is igaz, nemrég olvastam a hírt hogy Indiában kóbor kutyák falkája széttépett egy nőt a lánya szeme láttára. A lány is csak úgy menekült meg hogy be tudott rohanni a tengerbe... Nos, inkább mi együk meg a kóbor kutyákat mint a kutyák minket, én arra szavazok.
   setni és pitti kedveli ezt.
  12. *Rima
   *Rima
   ...es tilos a baranyhus es a nyuszika
   a lokolbaszt is uuutalni kolll ezentuuuul --- csak azeee mert van ! meg MOST IS ugyhijjak logyulai
   ahhh kine hagggyam a bocihusit jooo draga de az is kaphato
   soroljam meg ?? minek
   mondom ezt ugy hogy eddig 3 kutyat hoztunk haza Kinabol a kifozdebol nyuzas elott ypg7qidopunuz40z8b6h.gif

   bikaviadal -- emelje hama magasba a kezet aki vegignezett egyet is !!
   sacc/kb. a 3. utan ertettem kristalytisztan a latottatakat
   naaa nem azeee mert annyira hulye lennek hanem
   nem minden viadalon fordul elo minden szobajoheto esemeny
   elmeny ??? nana -- ulj be es megtudod hogy kinek drukkolsz - egyaltalan drukkolsz ??
   tiltsak be ??? ez amig egyetlen spanyol is van ki levegot vegyen
   NEM fog menni
   nem akarlak En teged meggyozni , csak tudd -van mas opcio is mint a tied !
   cdurmol, tornando, setni és 1 másik tag kedveli ezt.
  13. tornando
   tornando
   Kihámoztam a lényegét hasonlót tömörebben mondtam én is.
   Hiába no a szűkszavúság is lehet erény.
   Meg hátrány is, ezt a "tiltsák be a kutyahús evést" nem értette harold.
   http://canadahun.com/temak/elég-a-bikaviadalokból.57702/#post-5133664
  14. Ernoe
   Ernoe
   Megkell hagyni, hogy a bikaiviadal egy ugyan olyan látnivalo mind az Inkquizitio székháza de a popularitása egyre jobban visszamegy.
   -
   A bikaviadal valoszinü magátol megfog szünni mert az állam nem tudja támogatni a bikaviadalt, a "Torero-Bika" küzdelem privilegiumát lefogják épiteni, leválaszák a "nemzeti kultura" értékei közül.
   -
   Amikor a 77 éves volt király juan Carlos "Olé-t" kiáltott a San Sebastiani bikaviadal megnyitoján, a teraszokon összesen 6000 ember üllt.
   -
   [​IMG]
   -
   A Portugal-Magyar VB qualifikátion vagy tizszer anyian voltak és nézték ahogy a Torero Ronaldo elvégzi a munkáját, a lelkesedés nem volt kisebb.
   -
   Palma de Mallorca az idén fog szavazni arrol, hogy belegyen tiltva a bikaviadal vagy sem. Ez egy történelmi nap lesz a Bikák számára.
   -
   En sem értem mi köze a bikaviadalnak a husevéshez? A vágohidon semmi esélye nincs a tyuknak, vagy sertésnek.
   HaroldKing kedveli ezt.
  15. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   A bikák mellett és nem ellene vagyok. Beismerem, hogy a bikaviadal Spanyolország kultúrája, sőt. Idegenforgalmi látványosság, meg a mind összes többit is elismerem. Ennek ellenére (ha) tevőleges hatalmam volna, betiltanám a bikák ily módon való leölését. Ha egy állatnak vesznie kell, akkor légyen az gyorsan és fájdalom mentesen. Itt színházat csinálnak ebből. Nem részletezem, barátaim, akiknek ebben részük volt, felálltak, mert nem bírták az "előadást" végignézni.
   Beismerem, hogy a torreádorok bátor, sőt félelmet nem ismerő fiatal emberek. Van, hogy ők is halálukat ott lelik a porondon. Mégis ezt választják, mert hatalmas a dicsőség, no a pénzről nem is szólva.
   Mit is láthatunk egy ilyen "látványos" viadalon?
   Egy pompás, egészséges, ereje teljében lévő állat megölését.
   Mi a Torreádor szerepe?
   Ő is az életéven játszik, de vannak segítői, akik szintén halálosan megsérülhetnek.
   Tény, hogy ez a spanyol kulturának egy része.
   Hiába az, hatalmam volna, törölném, mindörökre.
   Gagamail kedveli ezt.
  16. tornando
   tornando
   Azt írod Ha hatalmad volna törölnéd mindörökre.
   Az ott élő népek ellenére is? Erőszakkal? Nem inkább rájuk bíznád, döntsenek Ők róla?
   Utoljára módosítva: 2017 Május 17
   udvarfy, pitti és setni kedveli ezt.
  17. Gagamail
   Gagamail
   27 éve vegetáriánusként igen, a többi "hús" is egy-egy élet. Nyúl, sertés, ló vagy birka, nekem mindegy. Figyelem és megértem őket, és tiszteletben tartom annak az életét, amelyikkel azonos környezetben élek (a többiekét kicsit nehézkes lenne).

   Az emberek túlzásba viszik a húsigényüket, - s ennek következtében, igaz, hogy még ők is belebetegszenek a mennyiségbe, amit egy héten elfogyasztanak - de a túlzott igényüket mindenki tartsa tiszteletben.

   Nos, tényleg van más vélemény (opció) is - ezt írtam le :).

   A kutya-, macskahúsevés és a bikaviadal közös pontja pedig az állat egyértelmű szenvedése a halála előtt. A kínai, dél-korai állatvédelmi kultúra a bányászbéka feneke alatt van 10 méterrel, szégyene olyan országoknak, amik azt hirdetik magukról, milyen "fejlettek".
   S nem állnának olyan nyugodtan a teherautókon még a szarvasmarhák sem, ha nem kaptak volna egy nagy adag nyugtatót indulás előtt.

   Kérdés: mit nevezünk fájdalommentesnek és gyorsnak (s kinek a szemszögéből) - s megvalósul-e a tömeges vágásoknál?
   Az ember emberrel szemben is egyre durvább - csodálkoznék, ha a "húsáért tartott" állattal való bánásmód egyre kíméletesebb lenne.
   Melitta kedveli ezt.
  18. setni
   setni
   Akkor még a halról nem is beszéltünk, igaz a horgászok esküdöztek hogy a hal nem érez fájdalmat...
  19. CasaLoma
   CasaLoma
   Az embernek meg a szaporodást, hogy haljon ki és így még véletlenül se tudjon kutyát, macskát vagy egyéb állatot enni!
   udvarfy, tornando és setni kedveli ezt.

Megosztás