Előrehozott választás lesz Kanadában, Trudeau visszaszerezné a liberális párt parlamenti többségét

Előrehozott választásokat tartanak szeptember 20-án Kanadában – jelentette be vasárnap Justin Trudeau miniszterelnök. „A kanadaiaknak dönteniük kell a koronavírus elleni küzdelem befejezéséről és az ország újjáépítéséről” – fogalmazott Trudeau.

Bár a következő választásokat 2023 októberére tervezték Kanadában, egyes hírek szerint Trudeau a sikeresnek tartott járványkezelést kihasználva szeretné visszanyerni pártja többségét a kanadai parlamentben.

2019-ben a Liberális Párt elveszítette a korábbi többségét, a választásokon csak 157 mandátumot kaptak a 338-ból. A többség megszerzéséhez minimálisan 170 mandátumot kell megszerezni a kanadai parlamentben, és ezzel a többséggel tudnák keresztülvinni azt a nagyszabású tervet, amellyel ki szeretnék vezetni az országot a koronavírus okozta válságból.

„Olyan döntéseket fogunk hozni, amelyek nem csak az elkövetkező hónapokra, hanem az elkövetkező évtizedekre is hatással lesznek. A kanadaiak megérdemlik, hogy beleszóljanak, és pontosan ezt a lehetőséget fogjuk megadni nekik” – mondta Trudeau.

A választások megindításához a kanadai miniszterelnöknek a parlament feloszlatására irányuló kérelmet kell benyújtania a főkormányzóhoz, aki II. Erzsébet brit királynőt képviseli az országban. Mary Simon főkormányzó jóváhagyta a kérést, miután vasárnap találkozott a miniszterelnökkel.

Politikai elemzők szerint a miniszterelnök már nem olyan népszerű, mint korábban volt, de kormánya járványkezelését széles körben sikerként értékelték. Kanada ma már elegendő vakcinával rendelkezik ahhoz, hogy akár minden állampolgárát beoltsák. A jogosult kanadaiak több mint 71 százaléka a koronavírus elleni védettséghez szükséges összes oltását megkapta. Ezen kívül a kormány több milliárd dollárt fordított a gazdasági szereplők támogatására.

1629061335-temp-hmjfjf-20210815-720-0-90-cr.jpg
 
A jogosult kanadaiak több mint 71 százaléka a koronavírus elleni védettséghez szükséges összes oltását megkapta.
A vírusnak miért felejtettek el szólni, hogy a védett ember tabu, és válogasson a védtelenek közül?
 
Kénytelen volt lemondani egy választási gyűlést Justin Trudeau, miután dühös tüntetők tömege megzavarta a rendezvényt.
"Mindannyiunknak nehéz éve volt. Azoknak az embereknek is nehéz évük volt, akik tüntetnek, és tudom és hallom a dühöt, a csalódottságot, talán a félelmet is" - nyilatkozta Trudeau a tiltakozásokról.
Korábban megzavarták a kormányfő látogatását Brit Kolumbiában, egy nobletoni pékségben is, ahol szintén tüntetők fogadták.
Trudeau nem is tudott felszólalni végül, sőt, kampánybuszát rendőrök kísérték el a helyszínről, miután a rendezvényt kétórás késéssel lefújták.

Az egyes csoportok számára kötelezően előírt Covid-oltások és a kormányzati megszorítások miatt sorozatos tiltakozás kíséri a miniszterelnök kampánykörútját.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

keresztúr wrote on Maxell Miklós's profile.
Szia, ez a régi könyv 1994-es, ha érdekel, innen le lehet tölteni:
Iren84 wrote on usakriszta's profile.
Szia! Bocsika a zavarásért. :) Olyan kérdésem lenne hogy megvan még esetlega Zóna Fun 2 dvd-d? Sajnos a linkek közül már csak 1 müködött. :) Köszi szépen. Ici
joesea wrote on kevidiak's profile.
Helló!
Butcher - Fehér éjjel (Dresden akták 09) nincs meg véletlenül ebookban?
Köszönöm!
Joe
berczineani wrote on Ajuda67's profile.
Kedves Ajuda! Köszönet minden fordításodért. Csodálatos. Nemrégiben felfedeztem egy oldalt ahol is sok sok könyv magtalálható ( angolul). Christine Feehan több sorozata is. Szerintem sokakat érdekelhet. A Kárpátok vámpírjai 35 rész is fent van. címe Sötét tarot. Sandu és Adalasia története.

Statisztikák

Témák
37,180
Üzenet
4,558,840
Tagok
600,506
Legújabb tagunk
hesterohara
Oldal tetejére