Hírek Elhitette a férjével, hogy Alzheimer-kóros, és lenyúlt tőle 600 ezer dollárt

Húsz év alatt 600 ezer dollárt (mai árfolyamon 210 millió forintot) irányított át férjétől a saját édesanyja számlájára egy nő a férje tudta nélkül. Nyilván történt már hasonló a történelemben anélkül, hogy ebből büntetőügy lett volna, és valószínűleg akadnak férjek a földkerekségen, akik nem bánnák, ha lenne ennyi észrevétlenül ellopható pénzük, ezúttal azonban lopás és hamisítás miatt a feleség ellen eljárás indult az Egyesült Államokban.


A connecticuti nő többek között férje nyugdíj-megtakarításából csippentette le a nagyjából évi 30 ezer dollárt. A férfi ezt azért nem vette észre, mert pénzügyeit már régóta a felesége intézte, arra hivatkozva, hogy az Alzheimer-kórja miatt úgysem tudná a számlákat kezelni – írta a Washington Post.
Tehát, még egyszer: a férfinak azt mondta, hogy Alzheimer-kórban szenved, ő meg el is hitte saját magáról. Valójában nem volt Alzheimer-kóros, bár kézenfekvő, hogy nevet keressünk arra a kórra, amikor az emberrel el tudják hitetni, hogy az.
Egy alkalommal a férj személyesen ment volna a bankba, de felesége lebeszélte róla, arra „emlékeztetve”, hogy a legutóbb is kellemetlen helyzetbe sodorta magát. A férj mindezt az agya prefrontális kérgén lévő ventromediális területének sajátos működése révén elhitte. (Igaz, hiszékenységét enyhíti, hogy az édesanyját ezzel a betegséggel diagnosztizálták.)
A most 73 éves férfi 2009-ben vette el tíz évvel fiatalabb feleségét, de a csalás már jóval házasságuk előtt, 1999-ben elkezdődött. (Az nem derült ki, hogy a férfi hány éve hiszi el feleségének, hogy Alzheimer-kóros.)
Az ügy a férfi előző házasságából született lánya révén derült ki, aki felfigyelt a pénzmozgásra és arra, hogy minderről az apja semmit nem tud. Ő világosította fel arról is, hogy nincs Alzheimer-kórja.
Bár a teljes összeg 600 ezer dollár, a nőnek – aki elmondása szerint fivérét és anyját segítette a pénzzel – elévülés miatt csak az elmúlt öt évben elkövetett lopásért és csalásért kell felelnie. A rendőrség nem közölte, hogy arra az időszakra mekkora összeg esik.

Nyilas Gergely

dollar2.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

istvankiraly62 wrote on szavapart's profile.
Phoenix wolf
Zoltan1977Apa wrote on Pozitiva's profile.
Kedves Pozitíva, a feleségem gyógypedagógiai asszisztens képzésen tanul. Sokat segíthetne egy jó könyv, ha még megoldható, el tudnád küldeni a már sokak által emlegetett Gordosné: Bevezető általános gyógypedagógiai ismeretek c. könyvet? Köszönöm előre is!
Sziasztok! SOS LENNE valaki tud segíteni ezeknek a feladatoknak a megoldó kulcsában? Az is elég ha csatoltok képet a netről,de én ott mondjuk nem találtam fenn... Kérlek szépen segítsetek....
Sziasztok!Keresem get to the top 1 angol könyvhöz tartozó Teszteket!Esetleg valakinek megvan?
IMOPB wrote on ildi200429's profile.
A Hold sötét oldalán, Bűnös éj, Halálos csók van meg. Kell?

Statisztikák

Témák
37,561
Üzenet
4,649,562
Tagok
606,111
Legújabb tagunk
Lilla04
Oldal tetejére