Hírek Elhitette a férjével, hogy Alzheimer-kóros, és lenyúlt tőle 600 ezer dollárt

Húsz év alatt 600 ezer dollárt (mai árfolyamon 210 millió forintot) irányított át férjétől a saját édesanyja számlájára egy nő a férje tudta nélkül. Nyilván történt már hasonló a történelemben anélkül, hogy ebből büntetőügy lett volna, és valószínűleg akadnak férjek a földkerekségen, akik nem bánnák, ha lenne ennyi észrevétlenül ellopható pénzük, ezúttal azonban lopás és hamisítás miatt a feleség ellen eljárás indult az Egyesült Államokban.


A connecticuti nő többek között férje nyugdíj-megtakarításából csippentette le a nagyjából évi 30 ezer dollárt. A férfi ezt azért nem vette észre, mert pénzügyeit már régóta a felesége intézte, arra hivatkozva, hogy az Alzheimer-kórja miatt úgysem tudná a számlákat kezelni – írta a Washington Post.
Tehát, még egyszer: a férfinak azt mondta, hogy Alzheimer-kórban szenved, ő meg el is hitte saját magáról. Valójában nem volt Alzheimer-kóros, bár kézenfekvő, hogy nevet keressünk arra a kórra, amikor az emberrel el tudják hitetni, hogy az.
Egy alkalommal a férj személyesen ment volna a bankba, de felesége lebeszélte róla, arra „emlékeztetve”, hogy a legutóbb is kellemetlen helyzetbe sodorta magát. A férj mindezt az agya prefrontális kérgén lévő ventromediális területének sajátos működése révén elhitte. (Igaz, hiszékenységét enyhíti, hogy az édesanyját ezzel a betegséggel diagnosztizálták.)
A most 73 éves férfi 2009-ben vette el tíz évvel fiatalabb feleségét, de a csalás már jóval házasságuk előtt, 1999-ben elkezdődött. (Az nem derült ki, hogy a férfi hány éve hiszi el feleségének, hogy Alzheimer-kóros.)
Az ügy a férfi előző házasságából született lánya révén derült ki, aki felfigyelt a pénzmozgásra és arra, hogy minderről az apja semmit nem tud. Ő világosította fel arról is, hogy nincs Alzheimer-kórja.
Bár a teljes összeg 600 ezer dollár, a nőnek – aki elmondása szerint fivérét és anyját segítette a pénzzel – elévülés miatt csak az elmúlt öt évben elkövetett lopásért és csalásért kell felelnie. A rendőrség nem közölte, hogy arra az időszakra mekkora összeg esik.

Nyilas Gergely

dollar2.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! Régen jártam erre, kérdezném, hogy lehet-e írást felrakni, és ha igen, akkor hogyan?
Köszönöm!
alexinho04 wrote on MEVA72's profile.
Szia! Köszönöm szépen hogy feltöltötted az Agota Kristof: Trilógia könyvet!
GyulusH45 wrote on szeged's profile.
Helló! -egy régi számra : "Ölelj ölelj "c. megtudnád szerezni a stílust pa600-ig-és feltöltenéd ? Üdv :Gyulus
Midi dalok, zenészek!
Kobudera wrote on Boglarka Veres's profile.
Szervusz! Nekem megvan a Jurrasic Parts nevű játék.:)

Statisztikák

Témák
36,978
Üzenet
4,511,178
Tagok
597,403
Legújabb tagunk
eszti.szaszi87
Oldal tetejére