Elképesztő találmány: ha ez elterjed, vége az energiagondoknak!

A találmány, ha elterjed, megoldódhatnak az emberek energiaproblémái? Hamarosan jöhet az ingyen energia? Viszlát, villanyszámla, pápá rezsi!

Léteznek olyan feltalálók, és olyan találmányok, melyek alapjaiban tehetik sokkal jobb hellyé a világot. Ilyen lehet az a különleges és egyben nagyon ígéretes francia találmány, mely egy évre elegendő energiával képes ellátni egy nagyobb irodahelyiséget, vagy egy komplett háztartást.

Igen, jól olvastad, egy évre elegendő energiát szolgáltat, mindezt a természetből vonja ki, és így nyer nekünk energiát.

Vagyis az elterjedését követően a háztartásunk energiaköltségei egyelőek lesznek a nullával. Viszlát, villanyszámla, pápá rezsi!A fa alakú szélturbina mind esztétikai, mind környezettudatosság szempontjából is megállja a helyét, mindkét szempontot maximálisan kielégíti.

Ami plusz előny, hogy a szélfogók egyesével is használhatók. Így nemcsak fa alakban képes egy iroda éves energiaszükségletét biztosítani.

Ráadásul, ha beszerzünk párat a kis szélfogókból az erkélyünkre, vagy máshová, a saját háztartásunk is beállhat a környezettudatos sorba.

A találmányban most rengeteg befektető hatalmas potenciált lát, így nagyon nagy az esélye, hogy megindulhat a terjedése az elkövetkező 1-2 évben.

Ha pedig így lesz, akkor gyakorlatilag néhány éven belül eljöhet a nagy utópia, amikor a házak, háztartások ingyenes árammal tudnak működni, és tudják magukat fenntartani.Azt persze mi sem tudjuk, hogy mi fognak mindehhez szólni a nagy, monopo helyzetben lévő energiaszolgáltatók. Minden bizonnyal nem fognak neki túlzottan örülni, de a fejlődést egy ponton már nem lehet megállítani, és tovább kell lépni a régi "módszereken".


fa-alaku-szelturbina-2-f8fa019a02.jpg
 
de minden tartos felujitas viszont leirhato az adojabol.

Gondolom ez azt jelenti, hogy az adó alapjából lehet leírni, nem az adóból. Erre mindig érdemes figyelni, mert eltérő a kettő.

Persze az is lehet, hogy canadában más a helyzet, és valóban az adóból írható le, itt nálunk nagyon kevés adóból leírható van, a beruházás kifejezetten nem ilyen. Miért is lenne az, hiszen akkor senki nem fizetne adót, mert beruházásra fordítaná az ingyen pénzt :) Hiszen ha az "adót be kell fizetni" helyett vehetsz az adón beruházást, ami neked jó, akkor mindenki beruházna.
A vallakozoknak kicsit magasabb a hitel de minden tartos felujitas viszont leirhato az adojabol. Egy Motelnel nyilvan a nagy felulet miatt nem olcso beruhazas de a rezsi a futes hutes a vilagitas konyha mosoda stb uzemeltetese nem olcso.
Talan en abba adnak igazat neki hogy lefelemegy minden erergia ar es ezaltal par ev mulva sokkal olcsobb is lesz az uj technologiak.
 
Felvetetted a tárolást: alapvetően nem kell tárolnod, mert nem lehet házi szinten. Ha nem megy a turbinád, akkor sincs gond, mert egy relészerkezet átvált és a hálózatról kapod a villanyt. Ha nincs hálózat, akkor pedig egy aggregátort is tudsz indítani, mert ha esik a termelt energiád, akkor jelezhet a rendszer és elindítod. (nekem egyik helyen, ahol nincs hálózat ilyen van, persze nem Mo.-n)

Azaz ezek a szél és napos dolgoknál kell egy olyan biztonsági megoldás, hogy ha nem termel, akkor arra át tudj váltani.

A visszatáplálás az EON-nak, és annak az árkülönbsége: Ha nem adod el nekik, akkor elvész, és ha nincs termelésed, akkor is ugyanolyan áron kapod, így egy költségcsökkentő a visszatáplálás. Nem üzlet neked, de elveszne, akkor meg miért is ne...

Amúgy Magyarországon akkor tudod költséghatékonyan megcsinálni, ha támogatást is kapsz hozzá, mert olyan a megtérülési idő, hogy már a készüléked karbantartása a végére elvinné a hasznodat.

Ezek jó megoldások, de nem olyan jók, ahogy el akarják adni neked :)

Ami nyilván jelenleg tudni való, hogy a paks2 miatt előtérbe kerülnek ezek a dolgok és sok érdekes (hazug) dolgokat is lehet majd ezekről olvasni, pro és kontra.
 
Éljen a szabadság - még ha távoli is :)!Meggyőzhető vagyok, csak a pénztárcámra nézve józanodom ki. Holott igényem lenne.
http://napelemtechnika.hu/71-minden-a-napelemrol/142-online

Engem nagyon bosszant, hogy kicsi országunk tele van olyan szolgáltatókkal, akik úgy gondolják, mi vagyunk értük. Az ügyfélszolgálatokat rendszeresen figyelmeztetni kell, hogy szereptévesztésben vannak. Nekem ezt bizonyítja a visszatáplálás-fizetés módja is.

Az elektromos szolgáltató 3x 8 órára zárta le az áramot, mert karbantart. Mikor telefonáltam, hogy mégis, gondolnák át, hogy esetleg mások dolgoznak, mennének a számítógépek, télen ilyenkor leállnak a fűtésszivattyúk, kikapcsol a telefon, és sorolhatnám tovább, a kedves ügyintéző annyit szűrt le belőle, hogy én oldjam meg a helyzetet, nem nekik gond.
A vízművek a víz elzárása után nem engedi ki a szennyezett vizet, majd mi - amikor emiatt is szóltam, annyit elismert, hogy hááát, igen, a kerámiabetétes csapok bizony meghibásodhatnak olykor. Sorry.
A gázszolgáltatónak törvényírja elő, hogy a szolgáltatást napi értéken számolják, és a korrekciós tényező változásával ellensúlyozzák a változó értékeket. A számítás módja:

Nem éppen ügyfélbarát - kiváncsi lennék, hányan tudják ellenőrizni az elszámolást, ami elvileg alaptétel. Elvileg.

Én nagyon örülnék annak, ha csak részben is, független lehetnék tőlük, mert a zöld energia használati igényem mellett a szolgáltatással is elégedetlen vagyok. Ez inkább kiszolgáltatás.
A zöld energiát pedig nagyon támogatnám - jó lenne, ha a mindenkori kormány is megtenné. Mondjuk kezdhetné a jelenlegi.
 
Aki nem tudná, a szélturbinákat lekell állitani mindig, pont akkor amikor erösen fuj a szél! :)
-
Ez a sörösüvegekre emlékeztetö mini-turbinás fa ma reggel tönkrement volna az orkántol.
En az utolso pillanatban tudtam megmenteni a napernyöt a kertben, pedig ki sem volt nyitva.
 
Vajon a nagy, hagyományos / pl. olaj / energialobbik megengedik az elterjedését?
Ha semmi más, mint csak Tesla találmányai jutnak eszünkbe, elgondolkodhatunk.
Lsd.: Egely György: Tiltott tanulmányok
http://egely.hu/?page=konyvek&lang=hun&id=11

Kedves Mrs Tanár
-
Eltudnád nekünk röviden mondani, hogyan müködik a "Tesla találmány"?
-
Tesla találmányai itt vannak körülöttünk, a benzinmotor ezzel gyujt, a katodsugárcsö ilyen transforátorral müködött, ez volt a szikratáviro, szinte az összes váltoáramu motor asszinkron.... miröl beszélsz? Miért lenne egy találmány tiltott?
-
 
Nem tudom mire gindolsz. Tesla körül az a legnagyobb titok, hogy mikor vette feleségül a galambot?
-
(Remélem nem kotyogtam ki egy titkot?) :)
Röviden: arra gondolok, hogy nem vagyunk minden esetben az igazság birtokában. Vannak érdekek, vannak érdekcsoportok, vannak mellébeszélések, elhallgatások, stb. De ez már messzire visz.
 
Röviden: arra gondolok, hogy nem vagyunk minden esetben az igazság birtokában. Vannak érdekek, vannak érdekcsoportok, vannak mellébeszélések, elhallgatások, stb. De ez már messzire visz.

Remélem nem vagy összeesküvéselmélet hivö? "Igazság és hazugság" érzelmekkel töltött szavak amiket nem találsz tudományos müvekben. Vannak dolgok amik igazolhatok, vannak amik ellentmondanak az emberi ismeretneknek.
-
A gyufa, a telekommunikatio (hogy csak két esetet emlitsek) monopol volt nagyon sokáig. Nem rég (30-35 éve) még büntetendö cselekmény lett volna a gyerekszobát a lakoszobával, vagy a kerti kamrát a konyhával telefonon összekötni. Még akkor is ha az a "telefon" egy az akkori technikátol eltérö modon müködött volna.
-
Erdekes, hogy a handy, a wireless... születésnapja ennek a monopolnak a felszámolásával vág össze, a fejödés szédületes.
-
Tesla sokat probálkozott a "térben szabadon levö" energia kihasználásával, ma a környezetünkben mégtöbb energia van mert mindenkinek a kezében létezik egy handy ami sugároz (telefonáláskor), az égböl GPS signálok jönnenk hozzánk, bluetoot, wireless, ha egy TV-adást megnéznünk nem kell a tetöre mászni, egy arasznyi DVB-T antenna elég... röviden: használjuk az energiát kedves Tesla
-
Nemcsak technikákat fejlesztettünk ki amivel energiát (informatiot) transportálunk az egyik helyröl a másikra hanem azt is elértük, amire Tesla egyáltalán nem gondolt, hogy az elektrosmogot lehetöleg alacsonyan tarsuk. Tesla azt szerette volna hogy a villanyégö drot nélkül világitson, vagy mondjuk a mosogép a levegöböl vegye az energiát. Tesla egyáltalán nem gondolt arra, hogy az nekünk (vezetö anyagokbol, elektrolit, szén..) lévö élölényeknek ártana.
-
Tiszteletem Teslának de ugy látom a galambok iránti vonzalma miatt sokan misztifikálják. Egy ezoterikus gurut csinálnak belölle.
-
 
Oké, szép ez a szélturbina, de nem igazi megoldás. Foglalkoztam szélturbinákkal is, mint megújuló energiákkal, szóval:

Egy 1 kW-os függőleges tengelyű szélturbina egy 2 m átmérőjű, 2 m magas henger. A teljesítményt nagyjából szélnek kitett keresztmetszettel arányos. Ez a példány is maximum 1 kW-os lehet. Szóval, nem fogja megoldani a gondokat.

Ráadásul a szél vicces dolgokat tud csinálni, nem úgy van, hogy bárhol leteszek egy turbinát, és öröm-boldogság van. A gyárnál, aminek a turbináival foglalkoztam, az épület két végén, kb. 100 méterre egymástól van két egyforma turbina, és az egyik kb. a felét termeli, mint a másik. Azt mondták, hogy ha telepíteni akarunk egyet, 6 hónapig mérjük a szélsebességet a kiszemelt ponton, és csak azután döntsük el, hogy tényleg pont ide akarjuk tenni.

Jo peldak ezrevel , ok mi messze vagyunk es az idojaras is igen eltero. De csak Ausztriaba kell atmenni es szeleromuerdok vannak. es mindenhol az Euba.

Nem kell átmenni Ausztriába, Tata és az osztrák határ között is vannak szép számmal. Tegnap láttam őket.

De van lehetőség a "tárolásra", a szolgáltatók hálózatába töltik fel az egyéni termelők és az állam fizet érte 13 forintot Mo-n. Aztán, ha szélcsend vagy nap nélküli időszak jön, akkor 30-valahány forintért kapja vissza a felhasználó. Legalább is mostanáig így volt Mo-n (most van tervezet alatt egy adó, a szolgáltató rendszerének használatáért - mintha nem lenne elég lehúzás, hogy jóval többet kell fizetni a visszakapott áramért).

Nem így van.
Van egy teljesítmény korlát, ha jól emlékszem, 5 kW, amíg olyan mérőt adnak, ami egyszerűen visszafelé számlálja a feltöltött áramot, azaz "visszafelé forog". Itt 1-1-ben megy az elszámolás, ugyanazon az áron megy mind a kettő. 5 kW fölött pedig külön méri a felfelé és lefelé forgalmat, itt valóban más az ár. Amúgy 3-4 kW bőven elég egy átlagos háztartásnak napelemből. Tehát, egy átlag családnak a saját fogyasztásig megéri. Afelett nem nagyon, mert az átvételi árat valahol a Paks által termelt áram ára határozza meg. Ugyanis ez nem az az áram, amit a szolgáltató meg akar venni, hanem olyan, amit a termelő el akar adni.

A hálózatot használja a rendszer akkumulátorként. Ha nem így lenne, akkor nagyon drága lenne a napelemes vagy a szélturbinás rendszer: kellene egy akkumulátor, ami két napra elég áramot tud tárolni úgy, hogy kétszeresen túl kell méretezni, mert nem szabad teljesen leüríteni, mert tönkre fog menni. Ez önmagában is elég drága. Plusz annyi napelem/szélgenerátor kell, ami egy nap alatt, télen-nyáron fel tudja tölteni az akkumulátorokat. Ha napelemben gondolkozunk, akkor a téli 2-4 napsütéses óra alatt kell ezt előállítani, nyáron ez meg 4-5-szörös túlméretezést fog jelenteni.
Ami most készül, a 4 kW feletti díj a hálózat használatáért, sokkal jobban meg fogja érni, mint az akkumulátorokkal ellátott "szigetüzemű" rendszer. Kevesebb napelem is kell hozzá, és az átlagos családnak megfelelő rendszereket nem is érinti.

A napelemeken egyébként az ÁFÁn kívül nincs semmilyen adó. Persze, van egy "termékdíj", amit szeretnek adóként emlegetni. Arról van szó, hogy a napelem majd ha leszerelik és kidobják, veszélyes hulladék lesz. Elvben a forgalmazót lehetne kötelezni, hogy vegye vissza majd ingyen, és pénzért semmisíttesse meg, de ki tudja garantálni, hogy 20 év múlva meglesz-e majd az a cég. Ez a termékdíj a majdani veszélyes hulladék kezelésével kapcsolatos költség. De az nem igaz, hogy ez gátolja az elterjedést, vagy hogy ettől nálunk lényegesen drágább lenne a napelem. Hogy lássátok az arányokat, egy olcsó, kínai, gyenge minőségű napelem tábla ára kb. 50 ezer forint. A termékdíj kb. 1500-2000 Ft/ tábla. Nem hiszem, hogy akinek van rá 50 ezre, az 52 ezerért nem veszi meg, mert az már sok.

Az elektromos szolgáltató 3x 8 órára zárta le az áramot, mert karbantart. Mikor telefonáltam, hogy mégis, gondolnák át, hogy esetleg mások dolgoznak, mennének a számítógépek, télen ilyenkor leállnak a fűtésszivattyúk, kikapcsol a telefon, és sorolhatnám tovább, a kedves ügyintéző annyit szűrt le belőle, hogy én oldjam meg a helyzetet, nem nekik gond.

Ez nagyon egyszerű. Előveszed a szerződésedet a szolgáltatóval, és ott le van írva, hogy mennyi szolgáltatás kiesés lehet, ami nem vis maior. Ha ennél több a 3×8 óra, akkor panaszkodhatsz, ha kevesebb, akkor nem. Nekik is lehetőséget kell adni, hogy fejlesszék vagy karban tartsák a rendszerüket, hogy a maradék időben stabilan tudjanak szolgáltatni. Ilyen alapon panaszkodhatnál az autó gyártókra is, hogy amikor szervizben van a kocsi, vagy éppen tankolsz, akkor nem tudsz vele taxizni, azaz korlátoznak a pénzkeresésben.

A gázszolgáltatónak törvényírja elő, hogy a szolgáltatást napi értéken számolják, és a korrekciós tényező változásával ellensúlyozzák a változó értékeket. A számítás módja:

Nem éppen ügyfélbarát - kiváncsi lennék, hányan tudják ellenőrizni az elszámolást, ami elvileg alaptétel. Elvileg.

Ez sajnos így korrekt, mármint az elszámolás. Azért van, mert földgázzal fűtünk, ami nem egy "gyártott" gáz, mint például a városi gáz volt régen. A csőből kijövő földgáz fűtőértéke folyamatosan változik. Ez azért van, mert nem egyenletes a minőség és az összetétel. Két, egymás mellett fúrt gázkút is különböző fűtőértékű gázt ad. Ezzel nem lehet mit csinálni. Plusz a szolgáltatók a csúcsfogyasztáskor kénytelenek mást is adagolni, hogy fenntartsák a hálózati nyomást mindenhol a csövekben.
 
Ez nagyon egyszerű. Előveszed a szerződésedet a szolgáltatóval, és ott le van írva, hogy mennyi szolgáltatás kiesés lehet, ami nem vis maior.
Nos, sok mindenben egyetértünk, ebben nem.

A szolgáltató legyen tekintettel azokra, akiknek szolgáltat - tartsa karban a rendszerét pl. éjjel. Lehet ez is gond, mégis kisebb az érintettek köre, ezért kisebb gond. Csinálja 4 órában, ne 8-ban. Amikor reggel 8-kor lezárja az áramot, és du. 16 órakor adja vissza, az komoly kiesés a területen dolgozóknak.
Ha már lezár, akkor biztosítson szünetmentes tápot annak, aki igényli, hogy ne legyen probléma, akár a hosszabb szervíz esetén adott csereautók.

Egy biztos, nem diktálhat feltételeket csak a saját érdekeit figyelembevéve - s lehet erre azt írni, hogy a mi érdekünk a karbantartás, akkor sem teheti meg, hogy nem veszi figyelembe azoknak az érdekeit, akik fizetnek. Ezért is versenypárti vagyok. A monopolszolgáltatók teljesen más hozzáállással dolgoznak.

Nem fogok leborulni, és hálát rebegni azért, mert világíthatok "az ő áramukkal". Jó bolt ez, ha nem lenne az, nem kapkodna utána ennyi kéz.

A gáz minősége szintén probléma - de az ellenőrizhetetlensége is az.
 
A szolgáltató legyen tekintettel azokra, akiknek szolgáltat - tartsa karban a rendszerét pl. éjjel. Lehet ez is gond, mégis kisebb az érintettek köre, ezért kisebb gond. Csinálja 4 órában, ne 8-ban. Amikor reggel 8-kor lezárja az áramot, és du. 16 órakor adja vissza, az komoly kiesés a területen dolgozóknak.
Ha már lezár, akkor biztosítson szünetmentes tápot annak, aki igényli, hogy ne legyen probléma, akár a hosszabb szervíz esetén adott csereautók.
Éjszaka is egy csomóan dolgoznak, nekik meg az kényelmetlen. Ha 3×8 óra kell a feladathoz, akkor azt nem lehet 1×4 órában megcsinálni. Például ki kell cserélni egy távvezetéki oszlopot, ami lehet, hogy 8 óráig tart. Vagy bármi mást, ami nem oldható meg kétszer 4 órában, mert nem lehet félbe hagyni.
Akinek kell a szünetmentes táp vagy generátor, annak magának kell megvennie. Ha a szolgáltató ingyen adná mindenkinek, aki csak akarná, akkor az áram lényegesen többe kerülni, mert a tápot sem adják ingyen.
 
Nagyon egyszerű. A napelemes rendszerek ennél sokkal, de sokkal olcsóbbak, főleg a világ azon részén, ahol nem nyomják agyon mindenféle kitalált adóval a rendszert. Ráadásul nulla mozgó alkatrésszel, azaz jóval lassabb amortizációval. Az is igaz, hogy ez éjszaka is tud termelni, de cserébe napközben is tud állni.
Az óriásturbinákkal már más a helyzet, de az pénzügyileg is egy másik játék. Jó kiegészítői lehetnek ezek egymásnak.
Hát igen, a magas induló költség 2 éve még lehetett oka annak, hogy nem terjedt el, de azóta a gyártó nyilván olcsóbban állítja elő. Szerintem az ötlet nem rossz...
 
Halihó !

Miért itt található ez a vita amikor létezik egy a témához kapcsolódó
Energia, és környezetvédelem oldal ?
Szerintem ez a nyuszi fűl elrendezés csak a gyerekeknek jó húsvétra.
Egy látogatás a YouTube-on egy csomó megbízható lehetőséget kínál.
Akinek tényleg kell egy gyakorlati eszköz akkor ajánlom figyelmetekbe
a gravitációs és spring (rugó) motorokat.
 
A találmány, ha elterjed, megoldódhatnak az emberek energiaproblémái? Hamarosan jöhet az ingyen energia? Viszlát, villanyszámla, pápá rezsi!

Léteznek olyan feltalálók, és olyan találmányok, melyek alapjaiban tehetik sokkal jobb hellyé a világot. Ilyen lehet az a különleges és egyben nagyon ígéretes francia találmány, mely egy évre elegendő energiával képes ellátni egy nagyobb irodahelyiséget, vagy egy komplett háztartást.

Igen, jól olvastad, egy évre elegendő energiát szolgáltat, mindezt a természetből vonja ki, és így nyer nekünk energiát.

Vagyis az elterjedését követően a háztartásunk energiaköltségei egyelőek lesznek a nullával. Viszlát, villanyszámla, pápá rezsi!A fa alakú szélturbina mind esztétikai, mind környezettudatosság szempontjából is megállja a helyét, mindkét szempontot maximálisan kielégíti.

Ami plusz előny, hogy a szélfogók egyesével is használhatók. Így nemcsak fa alakban képes egy iroda éves energiaszükségletét biztosítani.

Ráadásul, ha beszerzünk párat a kis szélfogókból az erkélyünkre, vagy máshová, a saját háztartásunk is beállhat a környezettudatos sorba.

A találmányban most rengeteg befektető hatalmas potenciált lát, így nagyon nagy az esélye, hogy megindulhat a terjedése az elkövetkező 1-2 évben.

Ha pedig így lesz, akkor gyakorlatilag néhány éven belül eljöhet a nagy utópia, amikor a házak, háztartások ingyenes árammal tudnak működni, és tudják magukat fenntartani.Azt persze mi sem tudjuk, hogy mi fognak mindehhez szólni a nagy, monopo helyzetben lévő energiaszolgáltatók. Minden bizonnyal nem fognak neki túlzottan örülni, de a fejlődést egy ponton már nem lehet megállítani, és tovább kell lépni a régi "módszereken".


Csatolás megtekintése 1534121
Bízom abban, hogy megvalósul (valamikor). Csak az a gond, hogy sok pénz embernek a pénze van az energia dolgokban, kereskedelemben, s azok nem hagyják csakúgy sem a részvényeiket, de egyéb dolgaikat sem elveszni. Az ő véleményük az, hogy mi nyögjünk, de semmiképpen sem ők...
 
Oldal tetejére