Első alkalommal engedélyeztek örökbefogadást meleg házaspárnak ...

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 17.

Melitta - 2017 Október 17, 08:12
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Engedélyezte egy berlini meleg házaspárnak nevelt gyermekük örökbefogadását a bíróság, ez az első örökbefogadás azonos nemű házaspárok esetében Németországban a melegházasság bevezetése óta – közölte kedden a leszbikusok és melegek németországi szövetségének (LSVD) berlin-brandenburgi szervezete.

  Németországban az azonos nemű párok bejegyzett élettársi kapcsolatának jogintézményét 2001-ben vezették be. Azóta több tízezer ilyen kapcsolatot tartanak számon. Az alkotmánybíróság időközben hat alkalommal a bejegyzett élettársi kapcsolathoz fűződő jogok bővítésére kötelezte a törvényhozást. Ilyen volt, amikor például rendelkezett arról, hogy az azonos nemű párokat is megilleti a házastársaknak járó adókedvezmény.

  Az azonos nemű párok egyenjogúsításának folyamata az idén júniusban teljesedett ki. Ekkor a szövetségi parlament (Bundestag) megszavazta a melegházasság bevezetését. A polgári törvénykönyv házasságról szóló, 1535. paragrafusának módosítását 393 igen szavazattal, 226 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett fogadták el.

  Az október 1-jén hatályba lépett módosítással a paragrafusban a

  “házasságot egy életre kötik”

  szakasz helyére az kerül, hogy

  “a házasságot két különböző vagy azonos nemű ember köti egy életre”.

  Azonban az LSVD szerint a törvényhozóknak maradt még tennivalójuk. Az érdekképviseleti szervezet a többi között sürgeti, hogy a büntetőtörvénykönyvben rögzítsék, hogy a homofóbia az úgynevezett gyűlölet-bűncselekmények egyik indítéka lehet. Azt is kérik, hogy a szövetségi kormány és a tartományok indítsanak programokat az ilyen típusú bűncselekmények megelőzésére és visszaszorítására.

  MTI

  meleg_par-1024x576-800x576.jpg

   
  ladybug7spots kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 17.

  1. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Érdekesnek találom, hogy a cikket kellene kommentálni, nem a másik ember által elmondott véleményt.Hogyan lehetne elvárni a megértést a meleg párokkal és vágyaikkal szemben, ha a beszélgetőtársaink véleményét sem tartjuk tiszteletben. :(
   ladybug7spots, setni és Beka Holt kedveli ezt.
  2. cdurmol
   cdurmol
   Nézd, van egy ismerősöm, aki gyermekparalízis következményeként bicegve jár. Elfogadom, ha szükséges segítem, de vele együtt nem tartom normálisnak, hogy valakinek az egyik lába rövidebb. Mitől "nem vezet ez jóra"?
   udvarfy kedveli ezt.
  3. analema
   analema
   Genetikailag létezik hajlam a függőségekre, melyek tetézve a megfelelő életkörülményekkel azaz "szerzett" betegségekkel oda vezetnek, hogy valaki alkoholista lesz. Netalán közben megtanulja azt itt felvetett viselkedésmódot, miszerint gyereket/asszonyt verni jó, lelkileg terrorizálni az helyes. Mi mégsem tartjuk helyesnek.

   Vannak alapvető dolgok, és amint említettem másik témában a liberalizmussal sem az a bajom, hogy véd egyes értékeket, hanem hogy alapvetőeket tipor sárba.
   udvarfy és cdurmol kedveli ezt.
  4. analema
   analema
   ...sőt mi több kéretik rögzíteni, hogy aki tagadja, hogy homofób, az bizonyítsa be, hogy nem az...
   udvarfy és cdurmol kedveli ezt.
  5. cdurmol
   cdurmol
   :cool:
   udvarfy kedveli ezt.
  6. cdurmol
   cdurmol
   Remélem, ha kötelezővé teszik, lesz valami korhatár, ami felett mentesülnek az emberek a bizonyítási kényszer alól.
   analema kedveli ezt.
  7. Melitta
   Melitta
   Nekunk akik beszelgetunk egy egy temarol kell minnel kulturaltabban megmutatni a helyes es helytelen velekedesekre.
   Harcolni kell minden gyerekert akit barmiert atrocitas er.
   A sajat eletunkbol.
   Az unokam iskola elso volt, egy olyan betegsege lett ami emg kutatasi szinten van csak. Az eletebol kimaradt 2 ev meg a betegseggel kuzdott, volt ugyan magan tanar,de nem redszeresen mert nagyon beteg volt.
   Uj iskola uj kornyezet, a gyerekek egyre jobban kikozositettek mert mindenben le volt maradva. matek olvasas, iras, torna stb. mar iskolaba se akart menni. A lanyom nem hagyta hogy vegig kuzdottek ezt a 2 evet akkor ilyen helyzetbe hozza a gyereket a gyerek kozosseg. Oszeallitottak ezt a 2 evet hol volt az unokam mi nehezseg volt es mi orom, es ezt a tanarnovel megbeszelve a gyerek bemutatta mint projectet egy oran. A tobbiek megertettek miert nem tud ugy tornaszni , miert nem sikerul a 2 evet 2 honap alatt behozni, es ahogy megertettek a gyerekek ugy oldodott a feszultseg, es elfogadtak befogadtak es mar baratai is vannak amitol a gyerek szarnyra kapott, es olyan szorgalommal hozta be a lemaradasat amin csak amuldoztunk.
   Az informacio a megfelelo szinten valo tajekoztatas nagyon fontos. Soha ne enged hogy megalazanak mert a gyereknek is nagyon rosszul esik. Beszelja a tanarral es hasonlo modon ha alkalom nyilik ra el kell magyarazni hogy mennyire szeretetek volna gyereket es milyen orom volt hogy o megerkezett, ugyan olyan orom mint a kirekeszto gyerekek mikor erkeztek szuleikhez.
  8. csigafi
   csigafi
   Vegatable mármint az én gondolkodásomra célzol? :) De hiszen amiket leírtál azok egyik se az én gondolataim :) Ha nem a sajátjaid amiket szeretném rám kivetiteni? Nem értelek Na mindegy. Értem miket írsz de sok probléma amire kitérsz és mások is kitérnek mint pl Melitta nem fog megoldódni ezzel hogy melegek gyerekeket örökbefogadódnak. Az az igazság hogy ez valójában nem az első ilyen eset a világban. Fogadtak már melegek örökbe gyereket. ("nagyon gazdag melegek") Vannak olyan meleg párok is akiknek egyik fele előte házas volt és az előző házzaságábol hozzá került a gyerek és most a meleg párjával nevelik. Vannak történetek, események. Azonban nagyon nagyon sok minden ezzel nem fog megoldódni. talán még lesznek majd újabb eddig nem létező gondok. Semmi garancia nincs arra kedves Melitta hogy nem a gyerek elött fognak smárolni stb. Szép elgondolás persze a normálisabja tuti úgy tesz majd ahogy te szeretnéd. Na de nem vagyunk egyformák, de ez nem is érdekel. Az az igazság elégé ismerem az intézeti körülményeket és éppen az általad emlitet problémákból kifolyólag egyre szigorúbban ellenőrzik is őket. Igen az iskoláztatás, felnevelés stb minden ami azzal jár hogy nem intézetben nevelkedik fel klassz dolog na de majd milyen értékrenddel? Én csak érdeklödök és kíváncsi vagyok hogy mi lesz majd ebből az egészből. Rajtam nem áll se nem bukik semmi ezt illetően. Valószinű elégé átrágott, átgondolt döntés volt mindaz ami alapján megszülettet az erre való jogi engedély, egyezmény vagy tudom is én micsoda. És valószinnű azért elég kemény kritériumoknak is kell megfelelni egy örökbefogadásnál ebben az esetben amiről a cikk szól. Mert nem meleg házaspár esetében kőzel sem annyira bonyolult mint ahogy felvázolod az örökbefogadást. Sőt ha roma gyereket fogad valaki őrőkbe akkor még lazábbak a kritériumok. Én ezt a környezetemben élőktől tudom. És nem kételkedtem abban amit elmondtak. Mielőt bárki félre értene én senkit sem akarok bántani de ez az egyik legnehezeb dolog a világon mivel nem vagyunk egyformák így mindig van olyan akit bánt az ami másokat nem. Bocsánat előre is akit sérelem ér.
   udvarfy kedveli ezt.
  9. csigafi
   csigafi
   Tőkéletesen igazad van ebben Melitta nem szabad hagyni
   udvarfy és Beka Holt kedveli ezt.
  10. Melitta
   Melitta
   Betegsegnek titualta egyik beiro a melegeket.....ha betegseg akkor igazan nem kell felni hogy az orokbe fogadott gyerek elkapja mert nem fertozo es nem is jarvany.
   Beka Holt és csigafi kedveli ezt.
  11. csigafi
   csigafi
   Figyelj a mai világban már akár ilyen járványt is megtörténhet :) Na persze remélem hogy azért mégsem :) Ez hajlam nem pedig betegség. na persze sok betegségre is azt mondják hogy csak azért .... mert hajlama van rá :) D tudod mit én azt sem hiszem hogy ez hajlam lenne. nem tudom pontosan micsoda is ez de szerintem nem hajlam a melegség. Na persze nem normális jelenség az tény de hogy nem betegség az tuti.
  12. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Kedves Melitta! Én M.o.-n élek és ez magyarorszàg.Eszembe sem jutott volna pedagógusi segítséget kérni. A károk,amiket ezzel okoztak maradandóak lettek. Nem részletezném...
   Még a boltosnő is nagyapázik, a gyerek még süllyed...szomorú
   udvarfy kedveli ezt.
  13. Vegetable
   Vegetable
   Nos, amire válaszoltam, kb azt tartalmazta, hogy homoszexuális pár nem jó, mert azonos nemü mintát lát a gyerek. Jó minta a kétnemü minta.
   Tehát a te gondolkodásod szerint kétnemü minta az emlitett családverő, egynemü minta a két azonos nemü rokon neveli a gyereket :D

   Az életben nincs garancia semmire. Elmész otthonról, és fejedre esik egy tégla. Elüt a busz. Kirugnak. Elárverezik a házad Megnyered az ezrojackpotot. Beléd zúg egy szexisten/istennő, aki még gazdag is.

   Az élet nem tartalmaz garanciákat. Meg kell próbálni hogy a legjobbat próbáljuk. Vagy sikerül, vagy nem. Az biztos, hogy szerető családban felnőni mindenképpen jobb, mint egy halom gyerek között egy intézetben, elhagyatva, mikor azt hiszed kamaszként, hogy eldobtak, mert téged nem lehet szeretni. Ha esetleg még homoszexuális is a gyerek, még rosszabb. Az is biztos, hogy nem jó, ha egy gyereket bántanak, ha olyan mintát lát, hogy nem kell tisztelni másokat. Hol láthat ilyet? Bárhol. Nem véletlen, hogy az örökbefogadási procedurák olyan nehezek, hogy olyan soká jut el a gyerek új szüleihez. Ha nem közvetlenül a szülő adja örökbe nyilt örökbefogadással a gyereket, nagyon bonyolult minden. És a procedura akkor is lemegy, csak nincs az a hosszu várakozási idő. Kevesebb gyerek jut új szülőkhöz, de eljutnak oda. És minél több a potenciális család, ahova van esélyük eljutni az intézet helyett, annál jobb.
   Mellesleg örökbefogadás: az állatvilágban az egyik értelme annak, hogy minél nagyobb a populáció, annál több a homoszexuális, mert nemtől függetlenül általában besegítenek, vagy mindenáron védenek egy családot vagy csapatot, vagy kölyköt nevelnek. Logikusan a fajtársai kölykeit. Kevesebb a teher a szaporodó populáción, és könnyebb, ha időnként a nagynénire/nagybácsira bízhatják a gyereket. Megfigyeltek olyat is, hogy árva kölyköt befogadott egyedül álló szülő vagy homoszexuális pár, és felnevelték. Pont úgy, mint a többiek, hiszen ők is csak a felnövekedésük közben megtanult dolgokat tanították, és a homoszexuálisok általában heteroszexuális párkapcsolatból érkeznek. Olykor nem, mert az állatvilágban is előfordult, hogy homoszexuális nőstények párosodtak utód kedvéért hímekkel, és együtt felnevelték az utódokat.

   Nincs új a nap alatt, és az emberiség az állatvilágot utánozza, csak beszél. Bár néha minek :D
  14. Vegetable
   Vegetable
   Jó tudni, hogy nem normális jelenség. Majd mond el az állatok királyának is :D

   [​IMG]
   [​IMG]
  15. medvegy
   medvegy
   És trallala - ismét eljutottunk odáig, hogy nade a Magyarországon verekedő házaspárok isznak, valamint az egész lakosság gyerekeket gúnyol, nade bezzeg a kultúrkörökben ám...! Mert ez a Magyarország egy kész erkölcsi fertő, mindenestől, pfúj de egy Magyarország.

   Gratulálok, nagyon okos és végtelenül igazságos.
   udvarfy, B.Péter, setni és 1 másik tag kedveli ezt.
  16. azadrienn
   azadrienn
   Szerintem éppen ideje volt!
   Teljesen mindegy az örökbefogadó pár összetétele, amíg harmonikusan, szeretetben nevelik a gyereket és emberileg pozitív mintát mutatnak felé. Az ilyen típusú örökbefogadások hatására csökken a gyámügyi rendszer túlterheltsége és olyan fiatalok nevelkednek/nevelkedhetnek fel, akik sokkal elfogadóbbak, empatikusak. A pedagógiában azt tanítják, hogy a személyiséget 50%-ban a genetika, 50%-ban a neveltetés határozza meg. Ebből kiindulva az azonos nemű párok gyermekei nem feltétlenül az azonos neműekkel fognak kapcsolatot keresni.
   Beka Holt és varázsdoboz kedveli ezt.
  17. Melitta
   Melitta
   Talan nem vezeto allamok kozott van Mo alkohol fogyasztasa?
   Talan nem szenvedo alanya a csalad az alkoholizalo ferfitol?
   Talan nem eleg erzelmileg serult gyerek van?
   A nem fujjolni kell hanem javitani a felmerult hibakon.
   Pl a nok es csalad vedelmet erositeni, a intezetekbe oda figyelni a gyerekekre.
   Beka Holt és varázsdoboz kedveli ezt.
  18. kuempepe
   kuempepe
   De. Én 12 évesen húztam le az első felest. Ellenben legalább a drog is feljövőben van, hála a nagy szabadságnak.

   De. Sőt, nőtől is. Pláne, ha mindketten isznak.

   De, és felnőtt is.

   Arra várhatunk.

   Szerintem erre is várhatunk.
  19. Beka Holt
   Beka Holt
   Nem értem ez miért probléma?
   A szülőknek nem kell, mindegy milyen okból, de lemondtak a gyerekről. Miért jobb neki egy intézetben felnőni, mint az örökbefogadás?
   Intézetben milyen családképet lát? Kitől kap szeretetet? Kitől tanul meg szeretni?
   Nevelő kevés, dadusról csak ábrándozni lehet! A nagyok inkább bántják a kicsiket, mint hogy segítenék! Mit tanul az intézetben ami jobb, mint egy örökbefogadó szülő?
   Kitől tanulja meg hogyan kell felnőttként ellátni magát, pénzt beosztani, párkapcsolatot létesíteni, háztartást vezetni, gyereket nevelni? Miért elítélendő ha egy meleg pár fogad örökbe gyereket? Szeretet kap és ez nagyon fontos! Megtanulja hogy kell majd felnőttként élni!
   Mi ez a baromság már megint, hogy a gyerekből is meleg lesz?
   A rendes családban (ahogy mondja néhányotok) hogy lett meleg? Ott ki fertőzte meg?
   Egy normális társadalom képes együtt élni velük, elfogadja ha két férfi, vagy két nő sétál egy kisgyerekkel, hogy együtt viszik iskolába, közös programokra. Nem ütköznek meg a látványuktól, családnak tekintik őket.
   Nem értem ez miért okoz fájdalmat néhányotoknak!
   ladybug7spots, Melitta és pitti kedveli ezt.
  20. *Rima
   *Rima
   a meleg ferfiaknal MINDENKOR megtalalhato az a NO aki miatt melegge valt az a fiu
   Tehat : nem oroklodik -nem fertozo
   csak azza valik egy masik ember hatasa miatt
   sokaig foglakoztam azzal hogy megtalalhato -e az ok
   bizton allitom ,hogy igen
   nagyon erdekes es fura dolog ,hogy a termeszet nepei kozott
   alig-alig fordul elo
   sok tizev tapasztalattal a hatam mogott
   most hogy megjobban belegondolok az indianok kozott
   NEM TALALTUNK melegeket
   vajon miert ?? meg van a valasz is ra !!
   udvarfy és setni kedveli ezt.

Megosztás