Első alkalommal engedélyeztek örökbefogadást meleg házaspárnak ...

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 17.

Melitta - 2017 Október 17, 08:12
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Engedélyezte egy berlini meleg házaspárnak nevelt gyermekük örökbefogadását a bíróság, ez az első örökbefogadás azonos nemű házaspárok esetében Németországban a melegházasság bevezetése óta – közölte kedden a leszbikusok és melegek németországi szövetségének (LSVD) berlin-brandenburgi szervezete.

  Németországban az azonos nemű párok bejegyzett élettársi kapcsolatának jogintézményét 2001-ben vezették be. Azóta több tízezer ilyen kapcsolatot tartanak számon. Az alkotmánybíróság időközben hat alkalommal a bejegyzett élettársi kapcsolathoz fűződő jogok bővítésére kötelezte a törvényhozást. Ilyen volt, amikor például rendelkezett arról, hogy az azonos nemű párokat is megilleti a házastársaknak járó adókedvezmény.

  Az azonos nemű párok egyenjogúsításának folyamata az idén júniusban teljesedett ki. Ekkor a szövetségi parlament (Bundestag) megszavazta a melegházasság bevezetését. A polgári törvénykönyv házasságról szóló, 1535. paragrafusának módosítását 393 igen szavazattal, 226 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett fogadták el.

  Az október 1-jén hatályba lépett módosítással a paragrafusban a

  “házasságot egy életre kötik”

  szakasz helyére az kerül, hogy

  “a házasságot két különböző vagy azonos nemű ember köti egy életre”.

  Azonban az LSVD szerint a törvényhozóknak maradt még tennivalójuk. Az érdekképviseleti szervezet a többi között sürgeti, hogy a büntetőtörvénykönyvben rögzítsék, hogy a homofóbia az úgynevezett gyűlölet-bűncselekmények egyik indítéka lehet. Azt is kérik, hogy a szövetségi kormány és a tartományok indítsanak programokat az ilyen típusú bűncselekmények megelőzésére és visszaszorítására.

  MTI

  meleg_par-1024x576-800x576.jpg

   
  ladybug7spots kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 17.

  1. Vegetable
   Vegetable
   Jah. De olykor szeretek bonyolitani :D
   setni és varázsdoboz kedveli ezt.
  2. varázsdoboz
  3. atapata
   atapata
   Amit meghivatkozol(és nem tudod hol olvastál)inkább a diktatúrákra hasonlít. Én kerestem de a google sem találja mit írtál.
  4. medvegy
   medvegy
   Nem csodálom, hogy a Guglival nem találod - valamikor régesrég olvastam, könyvben. Valami történelmi könyvben. Mellesleg egyáltalán nem a diktaturához hasonlít, akármilyen szép is lenne visszakanyarintani a dolgot. Egészen egyszerűen az, ami. Az általában igen hangos kisebbség nemritkán értelmetlen dolgokért történő nemritkán agresszív tülekedése, amit legegyszerűbb azzal elérni, hogy megfélemlítik, zsarolják és ellehetetlenítik a többséget. Bár, ha ez így diktatúra (márpedig némileg fedi) - akkor bocsánat: akkor az.
   udvarfy és pitti kedveli ezt.
  5. atapata
   atapata
   Európában a liberális demokráciák szép számmal előfordulnak. Számomra nem tűnnek diktatúráknak. Bár én egy csökkent értelmű nagypapa vagyok tévedhetek is.:)
   2017 a liberális demokrácia éve
   Utoljára módosítva: 2017 Október 21
  6. udvarfy
   udvarfy
   Nekem az egyszerü eddigi Demokrácia is megfelelne mint ahogyan az a Német Alaptörvénybe foglaltatik !;)
  7. Jégvirág_85
   Jégvirág_85
   Kérdés, hogy milyen család modell lesz így a gyerek előtt. Viszont jobb egy ilyen családban felnőni, ahol szeretik, mintha bántalmazó hetero szülők gyermekeként kéne élnie. Bár ez egynemű pároknál is benne van a pakliban.
   Vegetable kedveli ezt.

Megosztás