Elvesztette a pert, elhallgat a Klubrádió a 92,9-en

Elutasította a bíróság a Klubrádiónak a Médiatanáccsal szembeni keresetét, eszerint jogszerűnek találták, mikor a hatóság megtagadta a rádió frekvenciahasználati engedélyének meghosszabbítását. A kedd délben hozott elsőfokú döntés ellen a Klubrádió a Kúrián fellebbezhet. Az információt kérdésünkre megerősítették a Klubrádióból.

A döntés értelmében a rádiónak február 14-én éjfélkor be kell fejeznie a sugárzást a 92,9-en. A tervek szerint online folytatják tovább a munkát.

2020 őszén a Médiatanács elutasította a Klubrádió médiaszolgáltatási jogosultságának meghosszabbítását, és 2021 februárjától nem akarták meghosszabbítani a kormánykritikus rádió frekvenciaengedélyét a rádió adminisztratív hibáira és néhány hiányos táblázatra hivatkozva. A Klubrádió a hosszabbítás megtagadásának jogszerűségét vitatta, aránytalannak és túlzónak tartja az elkövetett apróbb hibákhoz képest. A rádió szerint nem jogi, hanem politikai döntés született a Habony Árpád volt ügyvédje által vezetett Médiatanácsban.


A Klubrádió képviseletében a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nyújtott be keresetet a rádió elhallgattatásához vezető médiahatósági döntés miatt, közleményük szerint a keresetet részletes indoklás nélkül utasította el a Fővárosi Törvényszék. Mint írják, a bíróság a döntést meglepően röviden indokolta, nem foglalkozott azzal, hogy más rádiók esetében a hatóság ellentétes döntést hozott, és azzal sem, hogy a Klubrádió adminisztratív mulasztása csekély súlyú volt, amire nem hivatkozhatott volna a Médiatanács ismételt jogsértésként. Ha a bíróság megsemmisítette volna a Médiatanács döntését, az sem lett volna elég önmagában ahhoz, hogy a Klubrádió február 14. után is zavartalanul sugározhasson Budapesten. Ezért a rádió azt is kérte a bíróságtól, hogy ideiglenesen tegye lehetővé a sugárzást addig, amíg le nem zárulnak a folyamatban lévő eljárások.

Ezt a bíróság arra hivatkozva utasította el, hogy a hazai jogszabályok erre nem adnak számára felhatalmazást, kizárólag a Médiatanács engedélyezheti a rádió ideiglenes sugárzását. „A magyar nyilvánosság megint veszteséget szenved azzal, hogy a hatalom elhallgattat egy neki nem tetsző közéleti médiumot. Bár a rádió e frekvencián elhallgat, a jogvita ezzel nem ér véget” – mondta Kaputa Júlia, a TASZ Politikai Szabadságjogi Projektjének jogi munkatársa.


Arató András, a Klubrádió elnöke és tulajdonosa folyosói sajtótájékoztatóján szégyenteljesnek nevezte, hogy Magyarországon olyan rendszer van, hogy ilyen határozatot hozhat a Médiatanács és az ilyen bírósági megítélés alá eshet, írja a Media1. Mint mondta, a Klubrádió jogorvoslatra készül az ítélet ellen. Szerinte nem váratlan, de szomorú és antidemokratikus az ítélet, mivel a bíróság nem vette figyelembe érveiket. Arra kérte a hallgatókat, maradjanak a Klubrádióval az interneten, és támogassák a fennmaradását.
Pataki Gábor főszerkesztő a Telexnek azt mondta, hogy a terveik szerint nem fog módosulni a munkájuk, ugyanúgy folytatják tovább, csak online, és nem FM-en.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleménye szerint a Médiatanácsnak nem volt más választása, törvényi kizáró ok miatt el kellett utasítania a Klubrádió kérelmét.


„Az ítélet kitért arra, hogy mivel a Klubrádió a törvényi kizáró okot jelentő, ismételt jogsértései kapcsán nem élt jogorvoslattal, azok jogerőssé váltak, így a megújítás tárgyában nem volt más döntési lehetőség, mint annak megtagadása”
– írják.

Thüringer Barbara

klub radio.png
 
Én Orbán ellen szavazok. Még.

Ha találnak olyan embert, aki elfogadható szélesebb körben, olyat, aki garancia arra, hogy legalább megpróbálják másképp, akkor megszavazom.
Azt látom, hogy erre helyezik a hangsúlyt, s a sokféle párt éppen ezekben ért egyet.

Van abban nem kicsi naivitás a részemről, hogy adok nekik esélyt, de hátat fordítani nem tudok.

Az nincs ínyemre, hogy az ország másik részével hadakozzak, se kedvem, se időm, se energiám erre, ráadásul sokszor jogos a kritikájuk, de Orbán egy métely. Baromi rossz vonalat erősít, ezt látom, érzem, így nem is tehetek mást, mint fellépek ellene.
Sajnálom, hogy itt tartunk.

Ha ez most nem jön össze, nem is tudom, hogyan tovább.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,095
Üzenet
4,794,981
Tagok
615,343
Legújabb tagunk
AntonStype
Oldal tetejére