Emberi ürülékkel teli cigaretták lepték el a brit piacot

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 November 15.

Melitta - 2014 November 15, 23:12
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Sokkoló információkkal igyekeznek a brit hatóságok eltántorítani az embereket az illegálisan árult cigik vásárlásától.

  A brit önkormányzati szövetség (LGA) adatai szerint az illegális cigaretták miatt nagyjából hárommilliárd fontos adóbevételtől esik el a brit államkassza, de nem csak az adóbevételeknek tesz rosszat a pubokban, fogadóirodák környékén vagy autómosóknál, kocsik csomagtartójából vásárolt olcsó cigik. Azt azokat szívó emberek is igencsak rosszul járnak. Azokban ugyanis nem csak dohány található, hanem emberi ürülék és patkány ürülék is.

  A brit újság közlése szerint a brit piacot „ellepték” az undort keltő cigik, amelyekben a vizsgálatok nem csak különböző ürülékeket találtak, hanem az emberi egészségre nagy kockázatot jelentő vegyi anyagokat is, mint például az erősen rákkeltő azbesztet, illetve kadmiumot, ólmot és arzént. A légytetemekről már nem is beszélve. Ezen felül tűzveszélyesek is, mert akkor is égnek, amikor nem szívják azokat.

  Az Evening Standard című lap ezzel kapcsolatban emlékeztetett egy tavaly készített közvélemény-kutatás eredményeire, amelyekből kiderült, hogy Londonban a dohányosok nagyjából 40 százaléka ismerte el, hogy hamisított cigarettákat vásárolt.

  cigi.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 November 15.

  1. most
   most
   ja h társadalmi problémáink egyike.. fontos dolgunk van...
   az emberiség legszentebb... megegyezése.. ami létrehozta a szakmákat- munkamegosztást, technológiát, termelést, ....
   az áruban-/előállítóban-kereskedőben.../ való bizalom
   lassan tényleg semmilyen alapvető értékünk nem marad ..

   a szomszéd boltost még megszégyenítheted .. az idegenektől-kalmároktól- többet nem vásárolsz..
   de mit kezdünk modern utazgató.. mély nyomorban .. üzemelő gyárakkal.. ki kontrollál?
   állítson fel a piac belső minőség ellenőrzést.. kifizetett árúra ..s a gyártók a fogyasztókra hárítják ennek költségeit is
   .. miközben tudatosan rombolják az értékeinket..némi haszonért...
   Utoljára módosítva: 2014 November 16
  2. trefa
   trefa
   Röhej. Az (LGA) azt közli a lakossággal, hogy valaki, vagy valakik tudatosan mérgezik az embereket. Honnan vesznek azbesztet, és ugyan miért is tennék bele? A többi anyagról nem is beszélve. Miért is érné meg, egy feketepiaci kereskedőnek, hogy a potenciális vevőköre kihaljon? Ekkora marhaságot....
   Tény, hogy az emberek nagy része befolyásolható. Ha már befolyásolni akarják őket, valami értelmesebben megfogalmazott hihetőbb hipotézist állítsanak fel, amivel valóban hátrányosabb helyzetbe kényszerítenék a feketepiaci kereskedelmet. Az hogy befolyásolhatóak az emberek, attól még nem kellene ostobának is nézni őket.
  3. kágyula
   kágyula
   Szervusztok,
   magától érthetödö , hogy a konkurenciát tönkre kell tenni . Hiszen az állambácsi huzza a legnagyobb hasznot a benzinböl , dohánytermékekböl meg az alkoholból . Tehát ezért is van megtiltva ezzek ugynevezett "fekete" kereskedelme . Meg ha jól tudom Angliában a legdrágább a cigi Europában .
   gumelig kedveli ezt.
  4. cdurmol
   cdurmol
   Nem kell tudatos mérgezés ahhoz, hogy a cigarettába nem belevaló anyagok kerüljenek. Elegendő, ha valaki nem megfelelő körülmények között dolgozza fel a dohányt, vagy tölti meg a cigarettát. Hasonlóan ahhoz, mint amikor az ételt rossz körülmények közt készítik és sokan mérgezést kapnak tőle. Ha ilyen előfordul, naná, hogy a hivatal nagy zenebonát csap körülötte, mert célja visszaterelni az embereket a méregdrága legálisan készült árúhoz.
   setni, gumelig és kágyula kedveli ezt.
  5. gumelig
   gumelig
   Nem kell komolyan venni...:rolleyes:

   original Kopie.jpg
   Jaszladany, most és vandorcsillag kedveli ezt.
  6. vandorcsillag
   vandorcsillag
   Állítólag így készül ma a takarékos cigaretta.
   doh_cigaretta_big.jpg
   A két éves láncdohányos kisgyerek,csak egy kis érdekességnek tettem be.
   Most találtam róla ezt a cikket.
   http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/4-evesen-mar-nem-dohanyzik-2064156
   Négy évesen már nem dohányzik
   2011-09-09 16:40:00
   Otthon nem, de városszerte még kínálgatják az emberek cigivel a kisfiút
   Banda Aceh - Leszokott a dohányzásról, de alaposan elhízott az indonéz kisfiú,
   2évescigi-10.jpg

   Kisgyerek. Két évvel ezelőtt még cigivel a szájában fotózták
   akinek kétéves kori, cigarettával a szájában készült fotói annak idején bejárták a világot.

   Ardi Rizal naponta negyven szál cigarettát szívott el, s ha szülei megpróbálták megakadályozni ebben, hisztérikus rohamot kapott. A fiúról tavaly felvétel is készült, a videomegosztón terjedő anyagot csaknem 13 millióan látták, nem csoda, hogy a kis Ardi esete világméretű tiltakozást váltott ki.

   Az anyja, Diana akkor azt állította, fia nikotinfüggő, és képtelenség leszoktatni, ám úgy tűnik, nem volt igaza. A film nyomán az orvosok elvonókúrára küldték, s a fiú ma már büszkén állítja, hogy egy szál cigit sem szív el.

   Duci. Bár korábban sem volt vékony Ardi, nagyon meghízott


   Az ABC forgatócsoportja látogatta meg a ma már négyéves gyermeket Szumátra szigetén lévő otthonában. A valóban füstmentes, de igencsak elhízott fiúcska elárulta: nagyon hiányzik neki a cigaretta, de nem gyújt rá.

   – Ha annak idején el akartuk tőle venni a cigit, hisztérikus rohamot kapott, dobálta magát, és üvöltött – mondta Ardi édesanyja. – Egyszer még a fejét is betörte őrjöngés közben, csak úgy dőlt belőle a vér. Azt hittük, sosem szoktatjuk le, de az orvosok elvitték egy klinikára, s amióta hazajött, már nem hisztizik a cigi miatt.

   – Teljesen leszoktam – közölte büszkén a dundi gyermek a riporterrel, s azt is elmondta: otthon könnyebb megállni a rágyújtást.

   Nem úgy a közeli városban, ahova hetente egyszer piacra jár a család. A környéken élők persze mind tisztában vannak Ardi egykori szenvedélyével, s valami különös, perverz módon inkább mulatságosnak tartják azt, mint elrettentőnek. Épp ezért, ha Ardi az anyjával a városba érkezik, felnőtt emberek tucatjai próbálják rávenni, hogy gyújtson rá. A fiú egyelőre kitart, de ki tudja, meddig. Orvosai szerint a tüdeje a leszokás előtt olyan állapotban volt, mint egy több éve dohányzó felnőtt emberé, s talán sosem fog kitisztulni.


   K. Á.

   2éves láncdohányos -9.jpg
   ...A brit újság közlése szerint a brit piacot „ellepték” az undort keltő cigik, ...
   Na,ez fáj a brit piacnak és valamit ki kellett találni,ahogy trefa is írta.
   És egy kis leszokás segítő :)
   cigileszokas2.jpg
   Utoljára módosítva: 2014 November 16
  7. blober
   blober
   Ki hitte volna, hogy a szigetországiak ilyen naivak, ilyen tudatlanok, ilyen hiszékenyek, hogy még ezekkel a gyerekes hülyeségekkel is lehet etetni öket. Ez a cikk valahol súrolja az alsó határt de nem felülröl hanem alulról.
   Azt hiszem azok akik ezt tudásszintjük miatt elhinnék azok ezt el sem olvassák.
   Talán egy csomó ilyen-olyan gazt belekevernek azt még el tudnám hinni, de azt is csak a tudatlanságom miatt.
   Az igaz derekasan kapják el a cigaretta csempészeket és mégsincsenek fogyóban.
  8. analema
   analema
   Jé, erősen rákkeltő anyagokat találtak a cigarettában? Teljesen meg vagyok lepve. A légytetem meg akár fel is dobhatja az aromát.
   Szerintem elég naiv próbálkozás a feketepiac korlátozására. A britek átlépték azt az adómértéket és így az árat, amikor már megéri ipart ráépíteni, sokkal inkább, mint más EU országokban. Gyanítom egyébként, hogy a "hamisított" cigi ott sem más, mint nálunk: más országokból származó valódi márka. Az, hogy ezekben vannak idegenek anyagok elvétve lehet alap.
   Ahogy már minden gyári kajára ráírják, hogy lehet benne dió, földimogyoró, tej, tojás, szójalecitin vagy akármilyen allergén anyag, biztos ami biztos.
  9. most
   most
   gumelig kedveli ezt.
  10. nikoca1992
  11. trefa
   trefa
   Ne fúúúújd. Először beszííííív, utána lenntaaaart, majd csak utána fúúúújd...:rohog:
   Melitta kedveli ezt.
  12. most
   most
   nem úgy van az.... szív sűrít..... robban..... kipufog
  13. Tokes Maris
   Tokes Maris
   a DOHÁNYZÁS UGYANOLYAN KÁROS, MINT AZ ALKOHOL!!!
  14. most
   most
   szetm minden növény- anyag valamely mértékben... egészséges és valamely mennyiségben káros

Megosztás