EMMI: nem a CEU kapott akkreditációt

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Március 4.

Melitta - 2018 Március 4, 13:08
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Nem az amerikai diplomát kiadó CEU-t, hanem a magyar oklevelet kiadó Közép-Európai Egyetemet akkreditálta a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) – közölte Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár az M1 Ma Este című műsorában.


  A CEU szerdán arról számolt be, hogy a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság „az ötévente esedékes felülvizsgálatát követően megújította az egyetem magyar jogi entitása, a Közép-európai Egyetem intézményi akkreditációját”. A MAB a magyar jogszabályok alapján jogszerűen működő, magyar oklevelet kiadó Közép-Európai Egyetemet akkreditálta az intézmény saját kérelmére, ugyanis 2017. december 31-én lejárt az öt éves intézményakkreditációja – közölte az EMMI, amelyet Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár is megerősített.

  Sajtóhírek szerint megújulhatnak a tárgyalások a kormány és New York állam között a CEU akkreditációjának ügyében. Ezzel kapcsolatban Palkovics László kiemelte, hogy a hírekkel szemben nem ő, hanem Altusz Kristóf államtitkár vezeti a magyar tárgyalódelegációt.

  „A tárgyalások majdnem a végéhez értek, van még némi tennivaló. A parlament egy évvel meghosszabbította a törvény alkalmazásának határidejét, tehát a CEU-nak 2019. január elsejéig van ideje, hogy bizonyítsa, hogy van képzése az Egyesült Államokban, az év végéig lezárhatóak a tárgyalások és addig aláírhatjuk a megállapodást.

  ceu1.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Március 4.

Megosztás