Ernoe - Itt lehet beszélgetni

Ernoe témája a 'Tudósok' fórumban , 2014 Február 10.

 1. Éleskés

  Éleskés Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Nem Nimród, hanem Nimrud. Sebaj, kicsire nem nézünk. :)
   
 2. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  -
  Akkor te nem "hivö" vagy hanem tudo. :)
  -
  -
  Természetesen van egy csomo hasznos jotanács a Torában, ezt mindig is hangoztattam. Pl. a tábori-klotyo készités amit Mozes részletesen leir, a szabat megtartartása egy hasznos dolog, söt a husnak és tejterméknek a külön tárolása még a hütöszekrénybe is elönyös, de ebböl nem következik, hogy lenne egy menyei fazekasmester.
  -
  A Tora egyébbként a zsidok története, egy ethos, semmi különös nincs abba, hogy ez összeköthet embereket. Zeusz sincs, vagy Aphrodite de azáltal, hogy ismerjük a rolluk szolo meséket van közös témánk, közös fogalmaink, tudunk egymással beszélni.
  -
  A hétköznap emberének fogalma sincs mit ünnepel pedig munkaszüneti nap. 1969-ig az év kezdete Jézus körülmetélésének ünnepe volt (most nem irom ide latinul) aztán olyan kellemetlen lett az emberek számára, hogy azota Jézus mamájának az ünnepe lett.
   
 3. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Nem tudtam, hogy nincs lezárva és hozzáírnak. Érdekes. És akkor vajon mivel tudják megmagyarázni a dogmát, ami náluk is létezik, hogy "Isten szava"? A változó idejű Húsvét lehet, hogy a zsidók öröksége, de nem ők találták fel, ők is örökölték. Kozmogóniai oka van és szinte minden vallási ünnepnek a keresztényeknél. Maga a pápa is elmondta (már nem emlékszem melyik) hogy a kereszténység egy misztérium vallás és ebbe már nagyon jól beleilleszkedik a magyarok ősi vallása is.
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 4. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Azt már bátran kijelentem ex katedra, hogy semmi közük származásilag a finnekhez és nyelvileg is csak annyi, hogy a jégkorszak idején együtt éltek és szavakat vettek át a magyarok őseitől. Ezt már rég tudja mindenki a Magyar Tudományos Akadémián kívül. Bátran lehetek "agresszív" ebben a tárgyban, mert külföldi tudósok támasztották alá genetikai vizsgálatokkal azt, amit az üldözött és tönkretett "magyarkodó" kutatók már évszázadok óta állítanak.
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 5. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Ebben egyetértek veled, példának okáért azt hiszik, hogy május elsején a Munka ünnepe van, eközben 1776. május 1-jén Adam Weishaupt, ingolstadti filozófus az egyházjog professzora megalapította az illuminátus rendet. Ennek a rendnek az ármányait szenvedi a világ a mai napig és nagy csinnadrattával ünneplik május elsején. Mi ehhez képest a nagy átverés Jézus körülmetélésével és Szűzmáriával kapcsolatban?

  [​IMG] [​IMG] 36e7fcd90ba4a1c19664905376058054.jpg
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 6. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Sőt, nem hogy Nimród és Nimrud, de még Nemrót és Ménrót és Gilgames és még sorolhatnám, ha nem lennék ilyen eszelősen agresszív....;)

  Ez mind ugyanaz a személy.

  Teljesen eltértünk a témától, mert ott kezdődött, hogy mi közünk van nekünk Egyiptomhoz? Nem tudom hallottál-e külföldön jó nevű egyiptológusunkról, Vörös Győzőről, akit rendesen meghurcoltak a kollégái itt Magyarországon. Az volt a bűne, hogy a Thot-hegyi ásatáson betévedt egy kopt keresztény szentélybe, amit épp akkor tártak fel. Meglátta és lefényképezte a mennyezetén látható jól ismert Pantokrátor, amely a magyarok Szent Koronáján is látható, sőt még arra is vetemedett, hogy megjelentette a könyvében. A kopt szentély 1600 éves!
  [​IMG] http://www.magtudin.org/Voros vihar.htm

  upload_2015-6-15_16-27-23.jpeg Peter A Clayton német nyelven megjelent könyve tartalmaz olyan ismereteket, amely megmagyarázhatja, hogy mi köze volt a hunoknak Egyiptomhoz és például a Szfinxhez. Peter A Clayton nem magyar... :D

  Tomory Zsuzsa néhány soros ismertetőjét csatolom, ha van kedved elolvasni:
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva: 2015 Június 15
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 7. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  -
  Akkor most te meg én egyiptomi arabok vagyunk vagy magyarok? :(
  -
   
 8. Éleskés

  Éleskés Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Akkor én most két dolgot megemlítenék, kérdeznék:
  1./ Igaz, hogy a koronát Róma ajánlotta fel a magyar királynak, ami azóta nekünk a Szent Korona. Eddig érthető.
  Az viszont nem ismert, hogy mikor, ki és kinek készítette el az eredetit, így azon a freskón akár ugyanaz a korona is látható. A képek kicsik, mindenki azt hihet róla, amit akar. Pl. azt is hihetjük, hogy az a magyar Szent Korona.
  Ebből az kóvetkezik számomra, hogy végre megleltük a Sz.K. korábbi használatát, mondjuk egy kopt király fején. Hogy onnan miképp került mihozzánk, az rejtély.
  2./ Tudja valaki, hogy a magyarok Szibéria mely tájáról származnak, hogy kerültek ők oda és mi indította el a 800-1000 körüli népvándorlást? Egy biztos, nem az ISIS. :)
   

Megosztás