Essenben is sörért seprik majd az utcát az alkoholfüggők

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Május 18.

Melitta - 2014 Május 18, 02:48
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Meleg étel, orvosi ellátás, és zsebpénz mellé kapják a mindennapi betevő szeszt az önkéntes takarítók.

  Amszterdamban, már sikerrel vizsgázott a rendszer: a helyi alkoholisták, ahelyett, hogy a parkokban randalíroznának, az utcákat takarítják. A rövid szolgálatokért cserébe pedig meleg étel, és egy kis zsebpénz mellé sört is kapnak: kettőt reggelire, kettőt az ebéd mellé, és egyet a műszak végén – írtuk korábban.

  Idén nyáron a Németország nyugati részén fekvő Essenben is megpróbálkoznak egy hasonló rendszer bevezetésével – írja a The Local német kiadása. Németországban is van már hagyománya a hasonló kezdeményezéseknek: könnyű, közhasznú munkákra, például szemétszedésre bármikor jelentkezhetnek hajléktalanok, vagy rászorulók, óránként egy euróért.

  Az alkoholistákra azonban csak szenvedélyük tárgyával tudnak igazán hatni. „Sok embernek például ahhoz is ital kell, hogy egyáltalán munkaképes állapotba kerüljön” – nyilatkozta Bärbel Marrziniak, a Függőket Támogató szervezet vezetője a ZDF televíziónak. „A program célja természetesen nem az, hogy ellássuk itallal a függőket, hanem az, hogy struktúrát adjunk az életüknek” – magyarázta. A szervezet szerint nem lehet elvárni egy régóta alkoholfüggő embertől, hogy absztinenssé váljon egyik napról a másikra, és ha néhány ingyen ital az ára annak, hogy ezeknek az embereknek kialakuljon egy normális napi rutinjuk, hogy folyamatos egészségügyi ellenőrzés alatt legyenek, és dolgozzanak, akkor mindenképp megéri.

  Az esseni alkoholista utcaseprő program nyáron indul majd el. A jelentkezők az ital, és az orvosi ellátás mellett 1,25 euró órabért kapnak majd.

  sor.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Május 18.

  1. 075
   075
   A dohányosokat is befoghatnák ilyesmire: 4 óra folyamatos csikkszedés = 1 doboz olcsó cigaretta...
   ezokri és attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  2. Éleskés
   Éleskés
   Ami újratermeli a csikkeket, hasznot hoz a Magyar Dohánybolt Vállalatnak és fellendíti a gazdaságot. :cool:
  3. 075
   075
   Aki 4 óra munka alatt csak 1 doboz cigarettának megfelelő mennyiségű csikket szed össze (20 vagy 30 csikket tehát?) az LÓG, nem dolgozik, s emiatt ki kell rúgni. Te komolyan úgy gondoltad, hogy 4 óra alatt csak ennyi csikket lehet összeszedni? Vagy csak egy kicsit kötekedni akartál? Ugye te nem ilyen csodálatos hatékonysággal dolgozol a saját munkahelyeden?
   attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  4. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
   Hát...ez majdnem olyan mint nálunk a közmunkaprogram
  5. Éleskés
   Éleskés
   Ha a humort nem érted, nem tehetek róla.
  6. dianapat
   dianapat
   Itthon az ilyen munkához protekció kell.
   attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  7. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
   Sajnos igazad van :(

Megosztás