Eszak-Amerikai elektronikai cikkek hasznalata Mo-n

pulcsi témája a 'Energia, környezetvédelem' fórumban , 2005 Augusztus 10.

 1. pulcsi

  pulcsi Állandó Tag

  Hello,tudna nekem valaki tanacsot adni, hol szerezhetnek be adaptert, ha az ott vasarolt elektronikai holmikat (pl. tv) hasznalni szeretnem Mo-n? Vagy ehhez transzformator kell? Mo-n hol lehet vasarolni ilyet, vagy a neten kellene rendelnem?
  Koszonom!
   
 2. kerekperec

  kerekperec Állandó Tag

  Emlekszem mi ugy hasznaltuk az itteni dolgokat otthon, hogy allandoan cipeltem ide-oda a 20 kilos atalakitot. Viszont az mindenhez jo volt evekig. Tv-t, videot, PS-t hasznaltunk vele. A kis atalakito meg a hajszaritot sem birta. <_<
   
 3. pulcsi

  pulcsi Állandó Tag

  Igen, en sem a kicsikre gondoltam. Valoban 110V-osak.
  Kerekperec, te hol szerezted az atalakitot?
  Valojaban kaptam a dolgokat, es nem akarom oket kidobni, mert jobbak, mint amik nekem vannak, karba vesznenek.
  Koszonom mindenki valaszat eddig!
   
 4. GIGI

  GIGI Állandó Tag

  en hasznaltam Mao-on kanadai 110 V-os magno+radio+CDlejatszo+hangfalak=hifi-torony(?)-hoz folyamatosan transzformatort. 2001. ota meg muxik.
   
 5. Macintosh

  Macintosh Állandó Tag

  Én úgy tudom, nagyobb elektronikai áruházakban lehet mindenféle adaptert kapni.
   
 6. logika

  logika Kitiltott (BANned)

  Szerintem az összes gombot meg kell nyomni rajta, és újra visszaáll az eredeti állapot. Az enyémen működik bár nem Tilborg márkájú. De ezek mind egyformák. Kínai cuccok csak más néven.
   
 7. kisindi

  kisindi Állandó Tag

  A dealextreme oldalán rengeteg átalakítót találhatsz.
   
 8. kolaloka

  kolaloka Állandó Tag

  Arra vigyázni kell, hogy a kicsi, telefontöltőhöz közeli méretű, ún. fázishasítással megoldott 230V -> 110V adapterek nem jók az elektronikus készülékek döntő többségéhez, simán tönkremehetnek ettől. Ezek tisztán rezisztív készülékekhez, pl. izzólámpákhoz, konyhai grillsütőhöz stb valók.
   
 9. monguru

  monguru Új tag

  Sziasztok!

  1. Korrekt megoldás 220/110 Voltos trafó (240/120) autótrafó is megteszi!

  2. Veszélyt keresőknek, de általában beválik: (kapcsoló üzemmódú tápnál)

  A pufferkondenzátor cseréje 250 Voltosról 350/400 Voltosra + az esetleg beépített túlfeszvédő kivágása!

  3. Amennyiben a készüléket gyártották Európai verzióban is, a kapcsolási rajzok beszerzése után a tápegység átépítése! (túlságosan sok alkatrészcserével jár)
   
 10. gyher

  gyher Új tag

  Sziasztok!
  Mivel kicsit otthon vagyok a témában, szeretném elmondani erről a legfontosabbakat. Legegyszerűbb megoldás a transzformátor. Ez lehet auto- , vagy elválasztó transzformátor. Ennek a feszültsége. (220)230/(110)115). A teljesítményét a rákötött gép hálózati teljesítménye határozza meg. Ezt VA (voltamper)-ben határozzák meg. Ez közel azonos a W-ban illetve kW-ban megadott teljesítménnyel. Pl. egy 500W teljesítményű géphez 630VA teljesítményű transzformátor kell. A transzformátorok járatos méretei: 63-; 100-; 160-; 250-; 400-; 630-; 1000VA. Ha a gép áramfelvétele van megadva, akkor a feszültség és a megadott áram szorzatával számítható. Pl.: 110V; 3,5A ez 385VA. A számított értékhez legközelebbi nagyobb méretet kell választani.
  Hozzá lehet jutni elektronikus átalakítókhoz is, de ebben az esetben ami mindenhez használható, az csak a színuszos átalakító. Ez pedig egy kicsit drágább.
   
 11. Proctoligist

  Proctoligist Új tag

  Kissebb dolgok (telefon, számítógép, laptop) általában mind a két rendszert bírják, azaz ezeknél csak egy fali csatlakozó adaptert kell venni. Az adaptert, ami a 220-at átalakítja 110-re legutóljára a tesz-veszen látott a feleségem.
   
 12. ballaib

  ballaib Állandó Tag

  Atalakitot az ebayen erdemes venni, ha Magyarorszagon elsz.
  Amerikaban viszont barmelyik radioshackban lehet.
   
 13. ballaib

  ballaib Állandó Tag

  amugy erdekes, ezt a jelenseget en sem ertem.... nem egy elektronikus cuccom amerikabol... pl kavefozo... sima dugo atalakitassal... tehat aram atalakitas nelkul mukodik 220V alatt is otthon. Ezt nekem valaki meg tudja magyarazni?
   
 14. tgrass

  tgrass Állandó Tag

  Ha vkinek szüksége van ilyen átalakítóra, keressen meg, mert tudok segíteni..
   

Megosztás